Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko na moment bo lecę zaraz do pracy w odwiedziny. Byłyśmy już na spacerze w lumpie ale dziś lipa. Nic nie kupiłam.
Ucho już ok także super a jutro rano kończę kurację antybiotykową.
Co do dnia z makaronem to u nas akurat było ala bolognese, ale można np z pesto buraczanym. Chyba Charlotte Stasiowi robiła.
Odezwę się wieczorem pa ;)

iv098u698jhjb01j.png

Mind, gratuluję tak długiego stażu i życzę kolejnych lat spędzonych razem w miłości, radości i zdrowiu :*

Milutka, ja na wszelki wypadek teraz też podaje kaszkę z owocami na drugie śniadanie zamiast na podwieczorek.
No i niestety trochę zapeszyłam apetyt mojego dziecka. Dzisiaj Zuzia nie chciała zjeść z łyżeczki kaszki z jabłkiem i marchewką :( Wciągnęła z butli, ale też nie od razu. Najprawdopodobniej to przez ząbki.

Mila_mi, OMG! Normalnie dla Ciebie mogę się rozwieść i zostać homo :p haha :) Czemu tak daleko mieszkasz, why...? Ten Twój R. ma z Tobą zdecydowanie za dobrze :p

Dziewczyny u nas w Pepco ręczników wczoraj było od groma. Nikt praktycznie nie był zainteresowany. Ręczniki może nie są super chłonne, ale są bardzo ładne, duże, lekkie i tanie. Na plażę jak znalazł :)

Agnes, sama nie wiem gdzie to mieszczę. Mam dość pojemne szafy komandora i tak upycham i upycham :p Będę musiała pozbyć się kilku starych rzeczy, ale do takich porządków trzeba dojrzeć ;) Co do wesela, to moi rodzice zostaną z Zuzią. Dzisiaj wpadają na próbne wieczorne usypianie. Uważam, że tak małe dziecko w takim hałasie tylko by się umęczyło. Zuzię zabieramy dopiero na poprawiny.

A ja zainspirowana ostatnimi rozmowami o kuchni włoskiej właśnie zrobiłam farsz do calzone ;-)

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58288.jpg

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58289.jpg

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58290.jpg

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58291.jpg

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58292.jpg

Kurczaczki pieczone nie mam nawet kiedy napisać, może teraz zdążę bo mała jeszcze śpi. Ale i tak wszystkiego nie pamiętam :/
Moniu kolejny wyjazd napewno bardziej przypadnie Maciusiowi, ważne, że podróż zniósł dobrze :)
Agnes obyś nie musiała trzymać chleba na wieszaku :)
Mila tort cudo! Jesteś miszczynią kuchenną, brawo Ty :)
Monmonka Ty też mi smaka robisz, dobrze, że jestem po obiedzie, co prawda to tylko zwykłe polskie mielone ale żołądek napełniły :)
Mind piękny staż, gratuluję i życzę wam abyście dalej cieszyli się sobą w miłości i zrozumieniu :)
Qarolina super, że ucho odpuściło :) ja też byłam na lumpie ale dziś c wyszłam tylko z krótkimi spodenkami i opaską dla małej, bo ale zawsze coś, nałóg chwilowo zaleczony :) Gosia pięknie wcina makaron :)
Mila ale c ta Twoja mamcia się musiała nakombinować przy bracie, matka to musi mieć łeb jak sklep :) a co v do jedzenia kartoników to moja raz kiedy miałam na sobie nową sukienkę z metką, trzymałam ją na c rękach a mój M. próbował mi z tyłu zapiąć zatrzask i kiedy skończył patrzymy a ona pół metki pomemlanej ma w buzi :)
A u nas mały kaszelek, robimy inhalacje, właśnie teraźniejsza drzemka zaczęła się w trakcie inhalowania hehe do tego mamy drugiego ząbka :) ale jest i problem, podczas jedzenia obiadów czy deserku moja nagle zaczyna zwracać pokarm, chyba przechwaliłam nasze jedzenie, nie wiem o co chodzi, myślałam, że c to te grudy ale to się zdarzyło nawet przy papce. Więc pomyślałam, że ją przekarmiam, już różne rzeczy mi do głowy przychodzą, a może po prostu to przez kaszel? Dziś dałam jej tylko pół kaszy, a zamiast obiadku jabłko z marchewką i narazie jest ok. Po drzemce spróbuję dać jogurcik z owocem, jeśli będzie się powtarzać to do lekarza.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Witam sie i ja :)

Leos ma drzemke wiec szybko cos skrobnę , u sąsiadów dalej remontu jak nie stukaja to wiercą i tak od rana, Leos tylko na rękach bo co przyśnię to sie budzi i jest mega marudny ! Mąż wróci z pracy dopiero o 18 juz im się zaczyna zapierdziel masakra ...

Mind, mermide wszystkiego najlepszego z okazji rocznic , dużo miłości i zrozumienia :)

Postanowione jedziemy do Łeby chyba na poczatku sierpnia :) jaram sie jak reksio gnatem :D jakbym mogla to juz bym robila listę co zapakować co kupic itd :D ja juz tak mam ! A mąż sie tylko ze mnie śmieje :)

Dzisiaj sprzatnelam w szafkach gdzie mamy przyprawy, kawy herbaty , produkty sypkie i stwierdzam, ze jak sie cos konczy to zazwyczaj wszystko :D cala lista juz zrobiona :)

Agnees ciekawe przepisy w tej książce ?

Mila gratuluje talentu kucharskiego :) zazdroszczę Twojemu R :D

Kobitki moze macie jakiś sprawdzony przepis na tort ? Musze zrobić dla męża na urodzinki :)

Qarolina super , ze z uchem juz lepiej :) a Goska jak super wcina makaron :)

Moje kochane pepcoholoczki nie wiem czy wiecie ale on 16.06 w ulotce sa mega wyprzedaże :) super sie sklada bo moja mama ma wolne , zostanie z Leosiem a ja lecę na łowy chyba, ze nie będzie padalo to lecimy razem . Maja być ciuchy, art gospodarstwa domowego itd :) nie mogę się doczekac!! :)

W czwartek idziemy do mojego taty na urodziny , później jedziemy do teściów :)

Miłego wieczoru :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Natuśka,mój tort jest z tego przepisu
https://malacukierenka.pl/tort-truskawkowy.html
Z braku czasu musiałam użyć gotowych spodów tortowych,ale przepis na krem jest super,zmodyfikowałam też trochę ilość śmietany użyłam dwa razy po pół litra,bo zawsze mi zabraknie do dekoracji,a cała reszta z przepisu:)
Z chęcią poznam przepis na bezę do torciku Mindtricks:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Milami,ja popatrzylam na przepis bezy na blogu Ani Starmach i polaczylam z pavlova z blogu kwestiasmaku(juz kilka ich przepisow przetestowalam.beze pieklam tak:6 bialek,jak sie spienily to po lyzce cukru pudru 300g.jak juz ubite na sztywno to lyzka maki ziemniaczanej i lyzka soku z cytryny.piekarnik nagrzany gora dol bez termoobiegu na 130C,po 30min zmniejszam do 100C i pieke ok2,5h po czym wylaczam piekarnik i pozwalam zeby beza w nim wystygla.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hej kochane. Js tak na szybko. U nas marudki na poziomie hard. Non stop na recach. Byliśmy u chirurga zdjąć szwy M, rana ladnie sie goi . Jutro jedziemy po nowe meble do salonu. I ma przyjść nasza nowa (mam nadzieje ze ostatnia) bryka , x lander x pulse beige. Choc maz sie smieje jak mowie ,ze chciałabym zeby to byl nasz ostatni , mowi ze do końca wózkowania jeszcze dużo czasu. Nic na to nie poradzę, lubię zmiany rzeczy materialnych. Ehh jestem wykończona. M wzial mala żeby uspac .

Mind wszystkiego naj z okazji rocznicy:)
Monminka tos ty nie wiedziala,ze z ziemi smakuje najlepiej;)
Jezu dziewczyny jak wy tu takie smakolyki wrzucacie to ja w zyciu nie schudne tylko stoje i gotuje,pieke probuje,mezu sie smieje ze po 4dziecku mi palma na gotowanie i pieczenie odbila.
Misiek dzis podczas wycierania po kapieli podniosl pupe do raczkowania:)co prawda pelza do tylu jeszcze ale juz jakis sukces jest.Jutro wizyta u lekarza ide dla swietego spokoju co by to miec pewnosc iz wszystko jest ok i nie pluc sobie w brode,ze cos przeoczylam,ale pomna ostatniej drogi na marne dzis sama zadzwonilam i sie upewnilam,ze wizyta sie odbedzie:)
A my dzis nie spimy tzn ja i Misiek od 4.45 dokladbie otworzyl slepia i spiew na calego,wstalam mleko zrobilam nakarmilam marude pofadal godzine i poszedl spac:/wtedy kiedy ja juz nie moglam sie polozyc bo trzeba bylo dziewczyny szykowac:/
A mbie wywalilo od jedynki gornej doslownie wygladam jakby mi ktos botoks nierowno zaaplikowal:/porazka.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Hej dziewczyny ;)
Mila mi mniam mniam jadłabym ;)
Mind najlepsze życzenia z okazji rocznicy :*
My byliśmy dziś w mojej pracy. Gosia oczywiście dusza towarzystwa. Najbardziej jednak chciała latać po podłodze a tego jej pozwolić nie mogłam. Tam wszyscy zachwyceni moją figurą no ale ja sprzed ciąży mam ok -12 więc różnica jest.
Jutro jedziemy do moich rodziców i wracamy w ndz. Oby pogoda dopisała bo w czwartek planowany jest grill. Jeszcze w tym roku nie jadłam :D
Wzięłam właśnie przedostatnią tabletkę a na noc ostatnią ;) ucho już dobrze ale będę się teraz pilnować bo dużo stresu mnie o kosztowało. Kurcze miałam już 3 razy okres i to w miarę regularnie a teraz nie ma. Przed ciążą też miałam takie jazdy :/ od razu uprzedzam że w ciąży na milion nie jestem.
Mój J znalazł dziś taki ala portfelik a tam 250 zł ale brak dokumentów nic więc nawet nie ma jak oddać.

iv098u698jhjb01j.png

Sevenka, zdrówka dla Olci :-*

Natuśka, my też nad morze śmigamy na początku sierpnia - u nas kierunek półwysep Helski :-)

Kari, współczuję tak wczesnej pobudki. Moja to śpioch, zresztą ma to po mamusi ;-) Dobrze jednak, że codziennie Misiek Ci nie funduje takich poranków ;-)

Qarolina, wow, -12 kg tak po prostu? Super :-) Dobrze, że z uchem już dobrze. Nie chce się wymądrzać, bo jak to się mówi - nie ucz ojca dzieci robić - ale ja jak jeżdżę na wakacje nad morze, to zawsze zabieram czapki takie cienkie dresowe. Mi to od wiatru zatoki dokuczają i to taj solidnie. Po ostatnim wakacjach nawet mój mąż się w taką zaopatrzył ;-)
PS. Na zdjęciu profilowym na fcb mam taką czapkę, zresztą zdjęcie było zrobione nad morzem.

No i chyba przechwaliłam pojemność swoich szaf. Koleżanka mi zrzuciła ciuszki w rozmiarze 74-86 i trochę też jest już na 2-3 letnie dziecko. Mąż musiał wnosić na dwa razy, a jeden karton ledwo co wtargał na górę. Cały wieczór siedziałam i segregowałam ze względu na rodzaj. Nie wiem gdzie ja mam te ciuchy upchnąć, bo od tej samej koleżanki mam całą pełną komodę ciuchów na teraz, do tego w szafach jeszcze raz tyle w rozmiarze 80 i teraz jeszcze te kolejne...? Chyba sklep z ciuchami otworzę ;-)

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58310.jpg

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58311.jpg

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58312.jpg

Monmonka ja miałam cukrzycę ciążową a na początku wymioty i suma sumarum nic w ciąży nie przytyłam. Wychodząc ze szpitala już miałam -6. A resztę Gośka wyssała cyckiem ;) ale ja miałam nadwagę więc teraz wyglądam jak człowiek.
Co do włoskiej kuchni to u nas też królują makarony ;) z tym że u nas gotuje mój. Ja najwyżej dziecku albo kotleta mogę zrobić : P
Muszę się pakować a strasznie tego nie lubię. Gośka nie ułatwia. A jak zaczęłam myśleć​ co muszę dla niej wziąć to matko jedyna a połowy pewnie nie założy :D
Sevenka jak Olcia?
Jakie plany dziewczyny na długi weekend?

iv098u698jhjb01j.png

Qarolina wspolczuje.
Moja cora jak miala rok skonczony to rozciela sibie luk brwiowyy o kant stolu:/ a odwrocilam sie tylko na sekunde:/ krwawila strasznie a tego mojego ex jak zwykle w domu nie bylo i jak zwykle nie odbieral wiec na pogotowie pojechalam taxowka starsza za reke mlodsza pod pache i wsio.teraz ma prawie 7lat i blizny nawet dobrze nie widac:)
Przy dzieciach tak jest chwila moment i upadek gotowy,moj obecny maz kiedys trzymal mlodego na kolanach a i tak sie.mlody o stolik edukacyjny uderzyl.
Mysle,ze takich wypadkow nie da sie czasm uniknac mozemy sie tylko starac zeby ich bylo jak najmniej:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Hejo :)
Qarolina udanej podróży i pobytu u rodziców i pysznego McDonald'sa :) biedna Gosia, ja c też widzę, że nie jestem w stanie tej mojej szalenizny upilnować, przy mnie sobie krzywdę robi, bo ale gdybym jej nie asekurowała było by tego duuuuuużo więcej :/ qarolina gratuluję figury, bo nie ma to jak usłyszeć miłe słowa, człowiekowi i komplementy są potrzebne do życia, a co ;)
Mama mija, ciotka Zielińska monmonka masz zatrzęsienie ubrań :) chyba musisz wybrać te najpiękniejsze a resztę może zróbcie z koleżanką pakę na olx a za kasę ze sprzedaży idźcie na piwo :)
My byłyśmy dziś u lekarza, bo stwierdziłam, że jutro to święto, więc żeby nie latać po pogitowiach tfu tfu, to niech ją doktórka osłucha bo kaszel nadal jest, no i wszystko czyste, gardło ok, powiedziałam o tych zwrotach przy jedzeniu obiadków i deserów i powiedziała, że to może być refluks, narazie jednak mamy obserwować, przepisała debridat, ale nie chce narazie wdrażać mocniejszych leków, więc będziemy się obserwować. Po lekarzu zaszłyśmy do mnie do pracy i w drodze powrotnej mała mi zasnęła, po 13 na pierwszą drzemkę dopiero, przez sen dostała mleczko, więc obiadek damy później i zobaczymy co się będzie działo, jakiego ja mam stresa przy karmieniu :/ wczoraj obyło się bez ekscesów :) oby i dziś tak było.
Mała śpi, pralka pierze a ja leżę :) ach jak miło :) miłego dnia kochane

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

My właśnie wyruszyliśmy. Ruch na drogach juz spory. Gosia właśnie zasnęła.
Byliśmy dziś na ćwiczeniach i znowu był płacz. Tak jest odkąd wróciliśmy po chorobie. Chyba muszę przestać wchodzić z nią na salę. Tak też radzą rehabilitanci. Ach muszę spróbować w przyszłym tyg bo tak to bezsensu ram łazić skoro ona prawie nie ćw.

iv098u698jhjb01j.png