Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

100 lat na 5msc Agatko !! :-)

Maag sliczna corcia i jej mega rzeski

Dziewczyny jakie macie piekne wlosy widac ze ciaza sluzyla.

Co do tych suplementow ja brala bym je z przymruzeniem oka. Po pierwsze badania czy tarczyca sie nie rozregulowala. Nastepnie po ciazy zawsze wypadaja wlosy bo podczas ciazy hamuje sie proces wypadania, ktory uruchamia sie po ciazy czyli teraz nam wypadaja.
Najlepiej zainwestowac w dobra diete niz w suplementy uwierzcie wiem co mowie a raczej pisze :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/relg8u69ipwcush0.png

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09krhmp7ur49fu.png

Dziekuje za zyczenia dla mojego 5miesieczniaka;) wlasnie byla kapiel, piers i odlozony do lozeczka ladnie zasypia.

W temacie ubranek- w Lidlu tez maja byc chyba od 30.01 :)

A wlosy wychodza mi garsciami. To samo przechodzilam 4 lata temu, wiec sie az tak nie przejmuje, bo wiem, ze to minie. Aczkolwiek raczej juz mi nie zgestnialy tak bardzo. Dopiero znow w ciazy przybraly na jakosci/gestosci.

http://www.suwaczki.com/tickers/7v8r3e3krqk33yqp.png

Agatka 100 lat dla synka!
Dziewczyny co ja przed chwilą przeżyłam. Godzina ryku nie do opanowania. Mówiłam wam o kąpielach. Dziś znowu ryk zaczął się przed samą kąpielą. Podczas kąpieli i po było coraz gorzej. Normalnie na rękach się uspokaja, najpóźniej przy butli. A tym razem nie. W ogóle nie chciał jeść! Brzuszek miękki, dziąsełka nie zmienione moim zdaniem. Miałam pod ręką Camilię, bo akurat kupiłam na przyszłość, więc podałam. Po kilku minutach przestał płakać, pojadł 1/5 butli i zasnął. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności czy co. Ale co jest temu dziecku? Kosztuje mnie to tyle nerwów i stresu. Nie wiem czy dam radę wykąpać Maćka następnym razem... To jest jakaś masakra!

wjwtbxz.png

Dziewczyny, pisałam już to wielokrotnie, ale jeszcze raz to zrobię. Jeśli Wasze dzieci nie mają asymetrii albo jakiś widocznych problemów ruchowych, w tym złego napięcia mięśniowego, to nie przejmujcie się aż tak. Nam na SR fizjoterapeutka (ponoć najlepsza w mieście) powiedziała, tak jak Milutka pisze, że u każdego dziecka da się coś niepokojącego znaleźć. Każde dziecko rozwija się inaczej. Niektóre dzieci pomijają pewne etapy i oczywiste jest, że dzieci, które nie lubią leżeć na brzuszku będą się dalej rozwijać, tylko że będą to robić w ciut inny sposób. Po prostu z takiej pozycji dziecku jest łatwiej przejść do pełzania i raczkowania. Nie ma co porównywać dzieci. Przykładowo u nas łapanie za stópki, bawienie się zabawkami na brzuszku, próby pełzania lub nieudolne pełzanie, ale za to totalny brak obrotów z pleców na brzuszek.
Poza tym czasami jak dziecko rozwija się za szybko to też źle, bo np. kręgosłup może być jeszcze nie gotowy na siedzenie czy stawanie i krzywizna kręgosłupa murowana. Wszystko w swoim czasie ;-)

Co do zabawek, to my niestety musimy dbać o czystość, bo znowu u nas pleśniawki się pojawiają. Ja plastikowe zabawki myję w płynie do mycia naczyń albo NUK. Natomiast pluszowe, materiałowe wymrażam z roztoczy i bakterii na balkonie jak są mrozy, a jak nie to w zamrażarce i piorę ręcznie w Loveli. Robię to raz na jakiś czas, średnio co 2-3 tyg.

Piękne włosy dziewczyny! U mnie było na odwrót. Pod koniec ciąży leciały, a teraz do połowy 4 m-ca żaden. W tej chwili standardowa ilość na szczotce, jak przed ciążą :-)

Dziewczyny, sorki za poniższą dzisiejszą dawkę Zuzi, ale nie mogłam się powstrzymać ;-)

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54341.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54342.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54343.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54344.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54345.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54346.jpg

Agatka wszystkiego najlepszego z okazji 5cio miesięcznicy :*
Monikae już mnie Marta wyprzedziła co do informacji o braniu osłonki, zgadzam się z nią oczywiście :)
Marta czyzbys była z mojej branży farmaceutycznej ?:)
Dziękujemy Dziewczynki za wszystkie komplementy :) bardzo nam miło z Hanusia :* Kochane jesteście !
Jeśli chodzi o umiejętności Hani to nie widzę póki co mega postępów. Zaczęła inaczej gaworzyć tak krzyczeć bardziej. Wcześniej tylko agu było a teraz zmieniła
Repertuar :p właśnie leży przy cycku i przysypia ciumkajac sobie. Idę ja już odłożyć do łóżeczka. Niech już śpi Malutka :)

Martuniu głód odpada, tak jak u Was karmię małą porcją mm przed 18, żeby potem o 20 dać na noc dużą porcję z kaszką. A kąpiel chwilę po 19. Poza tym przy butli się nie uspokoił tym razem, nie chciał jeść. Dziwne to,jakby się przestraszył czegoś, jakby coś w niego wstąpiło. Byłam przerażona, co chwila się zanosił, żadna pozycja go nie uspokajała. Ojejku.
Monmonka ale śliczna Zuzia i w ogóle widać że taka pogodna i szczęśliwa!!!

wjwtbxz.png

Maag najpierw zrobilam studia z kosmetologii a potem technikum farmaceutyczne pracuje dlugo w aptece :-) u mnie staz trwal az 2 lata
Na szczescie pracuje od 8 lat w jednej aptece z fantastycznym zespolem najpierw jako dermokonsultantka
Potem juz tech farmaceutyczny takze udalo mi sie!!
Tobie tez zycze zebys trafila do fajnego zespolu bo to najwaznejsze!

Praca jest super wymaga duzo wiedzy zaangazowania i trzeba ciagle sie doksztalcac aby byc na biezaco ale to mi sie podoba.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg8u69ipwcush0.png

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09krhmp7ur49fu.png

Hej:)
Agatka,sto lat z okazji pieciomiesiecznicy:)
Dziewczyny,taka ciekawostka. Ja w niemowlectwie przez cztery miesiace bylam w 'dybach',jak to mowi moja mama. Mialam dysplazje stawow biodrowych i mialam taki aparat non stop i w dzien i w nocy. Nie moglam ani pelzac,ani raczkowac,nogi caly czas w rozkroku,tylko lezenie,potem siedzenie. Jak mialam dziewiec miesiecy mi to zdjeli. Przed roczkiem chodzilam:) Sila rzeczy ominelo mnie kilka etapow,a nigdy pozniej nie odbilo sie to na moich postepach. A o zadnej rehabilitacji nie bylo w tamtych czasach mowy. Jednym slowem,natura tak nas skonstruowala,ze mimo pewnych przeszkod nie ma sily,zeby zdrowe dziecko sie nie rozwijalo:) Tyle,ze kazde w swoim tempie. Nie neguje rehabilitantow,czy fizjoterapeutow,bo,oczywiscie,cwiczenie z dzieckiem na pewno duzo pomaga,ale nagle okazuje sie,ze 90% dzieci ma problem. Nie martwcie sie nadmiernie:)
Spokojnej nocy:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Monikae, dla mnie wyglada to na "zle wspomnienie". Tzn. kiedys musial sie czegos wystraszyc, albo woda byla za ciepla. Dzieci tak moga reagowac podczas kolejnych kąpieli..
A wiesz co, moze Jemu jest zwyczajnie zimno? Ja tak mialam przy poprzednim bobasie. Strasznie ale to strasznie plakal, gdy zostal rozebrany.
Jeszcze jedna opcja- zmiencie na 1 raz miejsce kapieli, jesli to mozliwe.
Moze podziala. Warto sprobowac, bo szkoda dziecka i szkoda Was:(

http://www.suwaczki.com/tickers/7v8r3e3krqk33yqp.png

Marta ja tez uważam ze najważniejsze to dobry i zgrany zespół w pracy. Mam nadzieje ze trafie pod dobre skrzydła na początek. A z tym uczeniem to niestety... taki zawód. Najpierw 5 lat studiów i ciężkiej orki bo za miło to ja ich nie wspominam a teraz i tak muszę się dokuczać bo już z farmakologii mało co pamietam. Planuje pójść jeszcze na studia i zrobić specjalizacje apteczną. Ale co tam. Potem fajnie jest zabłyszczeć i pomoc komuś czy dobrze doradzić :) ja mam pół roku stażu w aptece ogólnej albo 3 miesiące w ogólnej i 3 miesiące w szpitalnej. Ale ja wybrałam opcje 6 miesięcy w ogólnej bo w szpitalnej miałam praktyki i tam tylko klepiesz zamówienia i przezucasz pudła na oddziały...