Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Calibeczka super brzusio:) taki już też spory. Mój też rośnie z dnia na dzień i powiem Wam, ze co raz to ciężej. Moja Ninka dzisiaj szaleje. W nocy też co się nie obudziłam to kopala.
Byłam dzisiaj na spacerze godzinę i ledwo co przyszłam. Jak to będzie później?
Na plusie mam 9 kg.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Gość makosia100

Mindtricks widze ze piesek spi na kanapie :) do dziewczyn ktore maja pieski domowe. Jak sobie to wyobrazacie? Ćwiczycie cos z psiakmi? Nasz maltańczyk spi z nami w lozku i zawsze jest z nami na kanapie teoche sie boje jak to bedzie jak bedzie Baby...

A mnie znowu czeka szpital. Szyjka tydzien temu na wizycie była okej, dzis miałam bóle podburza i pojechałam do szpitala to szyjka krótka i to bardzo. Chcieli mnie zostawić, ale wrócę jutro i na spokojnie wszystko zabiorę.
Pewnie mnie czeka szew albo leżenie do konca ciąży skoro tak sie dzieje, boje sie jak cholera na sama myśl, ze od jutra znowu tam.

Dzięki dziewczyny ale ten brzusio to dużo sadelka ma.wrzesniowamamo współczuję z tą szyjka i z tym szpitalem. Bądź dobrej myśli. Ja też boję się o swoją. Co prawda ostatnio była ok ale mam łożysko nisko i ten często napięty brzuch i boję się że to może mieć wpływ na nią. Wizytę mam dopiero 1 czerwca. Agnes ja też nie wytrzymalabym długo bez męża. Moje zachcianki to ostatnio codziennie lody stąd te sadelko.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

wrzesniowamama
A mnie znowu czeka szpital. Szyjka tydzien temu na wizycie była okej, dzis miałam bóle podburza i pojechałam do szpitala to szyjka krótka i to bardzo. Chcieli mnie zostawić, ale wrócę jutro i na spokojnie wszystko zabiorę.
Pewnie mnie czeka szew albo leżenie do konca ciąży skoro tak sie dzieje, boje sie jak cholera na sama myśl, ze od jutra znowu tam.

wpółczuje.. ale na pewno będzie wszystko dobrze, trzymaj sie;* a od czego Ci się pogorszyło? naforsowałas sie?

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

~makosia100
Mindtricks widze ze piesek spi na kanapie :) do dziewczyn ktore maja pieski domowe. Jak sobie to wyobrazacie? Ćwiczycie cos z psiakmi? Nasz maltańczyk spi z nami w lozku i zawsze jest z nami na kanapie teoche sie boje jak to bedzie jak bedzie Baby...

Ja jestem dobrej myśli:)Boję się bardziej czy nie będzie miała uczulenia na sierść i czy nie złapie od niego jakiś bakterii.Nasz Marley to cavalier, rasa stosowana w dogoterapii, kupiliśmy go bo starsza córka chorowała.Jest mega cierpliwy do dzieci i kochany, ale straszny lizak z niego, więc będę musiała pilnować czy nie oślini Lilki;)A śpi ze starszą córką, no i na kanapie niestety też, tak go rozpuścilismy;)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

MałaMi25
wrzesniowamama

wpółczuje.. ale na pewno będzie wszystko dobrze, trzymaj sie;* a od czego Ci się pogorszyło? naforsowałas sie?

Dziekuje dziewczyny! :* no ja oprócz boli miałam napinanie brzucha i twardnienie ale moja gin kazała dalej brać duphaston i magnez+ewentualnie nospe.
Szczerze mówiąc to nie wiem bo robiłam tyle co zawsze. Nie wiem od czego zalezy długość tej szyjki, ponieważ panie w szpitalu były zdziwione, ze mogła byc tak długa.
A w ciagu miesiąca mierzona była prawie 6 razy.

Wrzesniowamamusiu, trzymam kciuki, zeby bylo dobrze. Odpoczywaj duzo i sily w szpitalu.

Dorotka, a Ty jak sie masz? Duzo lezysz? Jak Twoja szyjka i szew?

U mnie pessar sie sprawdza i szyjka ma ok. 26, ale musze odpoczywac.

Sliczne ciuszki, Dziewczynki:-)

Dziewczyny jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam taka liste : Ciuszki dla malej po 3sz body z krótkim i pajac lub body z krótkim i śpiochy , czapeczka , niedrapki, skarpetki , kocyk , 4pieluchy tetrowe , pampersy,chusteczki bądź gaziki, bephanten , recznik, oliwkę , szampon i rożek (zależy od szpitala ), szczotkę , smoczek. Nożyczki do pazurków.
Dla mnie : Koszula do porodu 1szt, 2szt koszul do karmienia , szlafrok , ręczniki ciemne , żel, mydli do higieny intymnej bialy jelen , szampon, wkladki laktacyjne , podklady poporodowe,majtki siateczkowe , staniki do karmienia 2-3(lepiej mieć więcej w razie nawalu w 2dobie ) , szczotka do wlosow i do zębów , pasta do zębów , kubek,sztućce , recznik papierowy i papier toaletowy , woda z dziobkiem, bulkę czy cos do jedzeni ew gdyby po porodzie nic nie dali .kapcie ,gumkę do wlosow ,kolo do siedzenis po porodzie .

Oprócz tego dokumenty (ja mialam wszystkie wyniki badan od pocz.ciazy w razie czego ), dowód osobisty , plan porodu .

Jeśli tata zostaje to niech zadba o siebie .

Nie wiem czy cos jeszcze , chyba nie .

Sevenka to jest to co sama mialam zabrane na pierwszy porod . Pozniej i tak na bierzaco maz przywozil body ,pieluszki itp.
Warto poinstruować męża co to nody ,body kopertowe czy pajac i śpioch lub polspioch.
Oczywiście ubranie dla mamy LUZNE i dla dzidzi na wyjście trzeba mieć przygotowane wraz z fotelikiem w domu . Dla dzidzi dwa warianty cieplejszy i lżejszy. Potem wybraz wg pogody .
Podejrzewam ,ze i tak o czymś zapomnialam .