Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Mama z powołania
Również witam na forum:) muszę zajrzeć na Twojego bloga :)

Kukurydza
Narobilas mi smaka na bułeczki, aż slinka cieknie :) mniam :) uśmiałam się z tych warsztatów dla facetów :) Każdy facet chociaż raz się powinien na takie udać się :) Super wieści z wizyty i chłopcy już tak podskoczyli :) JUPI!!! :)
Współczuję wizyt. Rozumiem kuzyna że chce Cie odwiedzić ale kurde teraz to TY a raczej WY jesteście najważniejsi i chyba powinni to zrozumieć! Eh no nie ogarniam tego jak się tak można napraszac!

Natalia
To chyba Ty pisałaś że się kolega na sierpień zapowiedział z wizytą? No zabawne jak niektórzy mają kłopoty z wyczuciem sytuacji.

Co do pieluch wielorazowych.
Jakoś tego nie widzę. Po co się skazywac na takie rozwiązanie i zamiast ułatwiać to sobie utrudniać. Owszem kiedyś dzieci się szybciej odzwyczajaly od pieluch bo było im zimno i nie przyjemnie od tych kup i sikow ale czy było lepiej? Moja mama to mówi że teraz z pampersami to bajka jest a kiedyś to były cyrki z pieluchami. Ja podziękuję!

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

Hej hej mamusie!
Witam po weekendzie i nadrabiam:)

Kukurydza - jeeeej, Twoje chłopaki mają piękną wagę! naprawdę, jak w ciąży pojedynczej, rewelacja:)
Mój M. dostał właśnie jakiś tydz temu takie paski do sprawdzania ph moczu od swojego trenera na siłowni i tak sobie myśle czy to mogą być też właśnie takie zwykłe paski czy to są jakieś specjalne do sprawdzenia czy się sączą wody?

Fiolka - dobrze że wróciłaś i będziesz teraz na bieżąco:)

Mama z powołania - ja też lubię jak mój maluch się rusza, bez względu na porę, wtedy dopiero jestem spokojna i sama do siebie się uśmiecham jak patrzę na brzuch:)

Evee - daj znać jak tam wizyta u dentysty się potoczyła!

Ula - nie ma to jak w domu:)

Antynikotynowa - body super, skoro jest taka podaż to musiał być i na nie popyt:D coś w tym musi być że wszyscy wiedzą "lepiej" niż rodzice dziecka. Jeśli chodzi o tętno to jak byłam na ktg to jest taki przedział między 120 (albo 130) a 160 i to jest najbardziej wskazane, ale zauważyłam później na wykresie że tętno w ciągu pół godziny kiedy podłączone było ktg cały czas się zmieniało, u mojego synka było średnio 140, ale czasami spadało poniżej, a czasami skakało nawet do 160 i zauważyłam że te skoki były jak mały kopnął albo intensywniej się ruszył. Mysle że Twój lekarz powiedziałby gdyby mial jakieś wątpliwości:)

W ogóle muszę się pochwalić pierwszymi 4 kółkami naszego synka, które stoją u nas od soboty i mega się cieszę, że ten zakup mamy już za sobą bo jakoś brak wózka zaczął mi coraz bardziej dokuczać z tygodnia na tydzień, zwłaszcza że w jednym ze sklepów postraszono nas że niektóre wózki to dostawa dopiero we wrześniu, po wakacjach, ze względu na przestój urlopowy. Na szczęście trafiliśmy tak że akurat wózek który chcieliśmy był na stanie sklepu i mogliśmy go od razu zabrać, bez czekania. Także miał być dopiero za miesiąc, a niespodziewanie jest już teraz:D
http://www.camarelo.pl/w15.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72713.png

Jeszcze przy okazji kupna wózków, jeśli jeszcze jesteście przed, chciałam Wam podpowiedzieć, że jeśli macie taką możliwość naprawdę warto obejrzeć wózek na żywo i się do niego przymierzyć. Wózek do którego bylismy przekonani i już chcieliśmy zamawiać okazał się naprawdę sporym byczkiem dla mnie do prowadzenia (mimo że jestem średniego wzrostu). Gondola była na tyle spora że okazało się że prowadząc wózek nie widziałabym w ogóle buźki dziecka bo osłonka mi wszystko przesłaniała. Mój mąż by widział, ja nie. W tym który wybraliśmy gondola jest tych samych rozmiarów, ale już daszek jest mniejszy i ogólnie cały wózek troszkę bardziej zgrabny gdzie nie przesłania całego świata, a na dodatek będę widziała dzidzie bez ciągłego nachylania się w czasie spacerów. To tak poza tymi wszystkimi innymi ważnymi sprawami na które się zwraca uwagę;) a nóż ta podpowiedź komuś w czymś pomoże;)

Fiolka
Ogólnie zauważyłam w tabelce, że sporo dziewczyn ma na ten sam dzień wyznaczony termin :) ciekawe ile z nas urodzi w terminie :)
Ja też lubię jak mały daje o sobie znać, nawet jak robi to w nocy jestem wtedy spokojniejsza :) a wczoraj jak kibicował, przez cały mecz kopał mamę po żebrach :D

Soncia
Śliczny wózek :)podobny kolorystycznie do naszego:) my jedziemy w sobotę po wózek :) mieliśmy kupować nowy ale okazało się, że znajomi mają do sprzedania ten sam więc połowa kasy zostanie w portfelu :)
http://www.adamex.pl/pajero-alu-by-adamex

Dzisiaj mam wizytę :) już nie mogę się doczekać jak zobaczę maluszka :) ciekawe ile przybrał na wadze od ostatniej wizyty :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkki09koyj6yovn.png

Zaczarowana - no to super że udało Wam się tak trafić. Jakbym miała od kogoś z dobrego źródła to bym się nie zastanawiała. A w ogóle adamex i dokładnie Wasz model też oglądaliśmy i również bardzo mi się podobał:) no i baaardzo podobają mi się wózki w odcieniach szarości;)
Daj znać jak tam po wizycie dzisiaj i ile waży maleństwo!:)

Dziewczyny czytam Was cały czas, ale pisać już nie mam kiedy:(

Fiolka jesteś wielka, że udało Ci się tyle nadrobić i jeszcze poodpisywać:) Dziękuję w imieniu Namirka i reszty bandy:)

Zaczarowana to wizytujemy dziś razem. Ja mam dopiero na 18.20. A Ty?

Magdalia, a w którym szpitalu pracuje Twój gin?

Kukurydza nie pamiętam czy już pisałam czy tylko myślałam, ale bardzo się cieszę z postępów Twoich chłopaków:) Super wynik!

Ula witamy z powrotem w domu:)

Marta_Joanna Tobie dziękuję za pamięć:* Milanek kończy roczek w czwartek 16, a impreza 18:)

Urodzinki Namirka udane, ale jak zwykle się narobiłam:/ Sprzątałam po do 22.30, tylko trochę goście poznosili a resztą zajęłam się sama. Jeszcze dotrwać i przetrwać tą sobotę i potem już z górki:)

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Hej! ;)
Dobrze, że Forum już działa. Dziękuję dziewczyny za życzenia miłej zabawy! ;). Udało się. Co prawda jechaliśmy na to wesele 80 km i wracaliśmy w nocy, ale dałam radę. Nie chcieliśmy nocować, bo wiecie.. Potem trzeba siedzieć w niedzielę, poprawiny, obiadek etc i wracasz do domu wieczorem. A tak to wyszliśmy po oczepinach i byliśmy w domu po 3 w nocy. Wybawiłam się nawet! Babcie i ciocie koleżanki ( której był ślub) to aż były zdziwione, że można się bawić w ciąży ( bo same siedziały całe wesele przy stoliku obgadując wszystkich). Generalnie w porządku, oprócz tego, że nie rozumiem dlaczego kobiety tak się patrzą na brzuch? Byliśmy w piątek z Moim M na wernisażu i po prostu tak się gapiły, ze tragedia. Ja tego nie rozumiem ;)

Natalia93 - apropo arytmii.. To miałaś tak jednorazowo? ;). Generalnie ja mam arytmię komorową i od jakiegoś czasu jestem pod opieką kardiologa, ale można z tym żyć :). Podobno zdarza się "zdrowym" ludziom, że mają taką arytmię, serce zabije szybciej, bądź za wolno ( bo są dwie odmiany). Ale z tego co mi wiadomo to nic się nie dzieję. Ja pomimo, że ta odmiana jakaś tam "gorsza" to nawet tabletek nie mam. Także jeśli się powtarza powiedziałabym lekarzowi, ale jak jednorazowe, to chyba nic złego :)

Kukurydza- bez sensu, że rodzina nie pojmuje tego, że jesteś w ciąży a przede wszystkim nie masz ochoty przyjmowania gości. Czasem wiem jak to ciężko komuś wytłumaczyć, że nie chcesz czegoś. Niektórzy ludzie jakoś nie słyszą słowa nie.. Ble. ;) mam jednak nadzieję, że odpuszczą jakoś, albo po prostu się nie przejmuj jak będą i następnym razem nie przyjdą :).

Co do humorków.. a jakoś tak, smutno mi ostatnio. Mój M.. i jakoś tak nie wiem. Wiesz jak to jest, czasem sytuacja jakaś błaha, a Ty się przejmujesz jakby koniec świata był. Nie chce narzekać tu na Mojego M, nie w tym rzecz, ale no mężczyźni.. to mężczyźni ;)

Myszka83 – nie przejmuj się M. Następnym razem się zapytaj, czy gdybyś nie daj Boże teraz musiał leżeć cały czas to On by to wszystko ogarnął co trzeba zrobić do narodzin dziecka. I wytłumacz, że lepiej przecież zrobić wcześniej niż potem jak będą upały i będziemy hipopotamami słodziutkimi, wielkimi z opuchniętymi nóżkami :) Oni naprawdę do tego inaczej podchodzą.. Ja robię to co do mnie należy i się nie przejmuję że za wcześnie, za późno i niech se gadają :) Głowa do góry :* A co do ciuchów, na prawdę warto poszukać w używanej odzieży, a jak nie masz siły to na olx :)

W ogóle Wam dziewczyny WSZYSTKIE polecam olx. Ja zamówiłam u jednej dziewczyny 3 tuniki, sukienki w sumie wszystkie za 50 zł z przesyłką do domu. Pomierzyła mi ciuszki, popytałam co chciałam, i wysłała :) Spodenki ciążowe tez kupiłam za 3 dyszki z HM Mama.. jak nowe! Te ciuchy nie są zużyte bo wiecie jak w ciąży dużo się nie obchodzi a warto ;) Sukienkę na ślub kupiłam też przez ten portal :) Warto poszukać, kontrolować sobie. I dla dzieciaczków jest pełno fajnych rzeczy. Koleżanka kupiła za 200 zł dwie siatki nowych rzeczy z metkami dla swojego dziecka ;).

Justika – witaj w gronie i dużo zdrówka! :)
Antynikotynowa - ciśnienie Bąbelka około 130-140. Podobno jest dwa razy większe od ciśnienia mamy :)
Soncia – super wózek :) też czekam na swój camerllo :D piękny wybrałaś !

Mamy dziewczyny pytanko, jak przechowujecie wyprane już ciuszki dla swoich Maluszków? Normanie już w szafkach, czy jakoś specjalnie, żeby się np nie kurzyły?

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nwn15n1la6goh.png

Aaa i Milanek zaczął w piątek stawiać pierwsze samodzielne kroczki:) Dziś udało mu się kilka razy przejść poł pokoju. Trochę się do tego zbierał, bo już od stycznia/lutego zaczął wstawać przytrzymując się mebli i dreptać dookoła nich, a teraz nabrał odwagi, żeby się puścić:)

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Cześć Dziewczynki!

Ja juz od wczoraj w Krakowie:)
Wczoraj byłam na urodzinach brata, ale byly to kameralne urodziny tylko dla nas i moglam sie wygodnie wyłożyc na kanapie:P w sumie posiedzielismy 6h, ale potem sie wczołgałam do łóżeczka:D

dzisiaj mamy w planie podjechać i kupic bryke dla Gabi.. problem mam ze mi sie najbardziej podoba kolor granat/biel, ale nie wiem czy to nie bardziej dla chlopca...no ale coz mamusi sie podoba wiec pewnie taki bedzie:D
Gratuluje zakupu wozkow zawsze to kamien z serca:D

Evee
mam nadzieje ze wizyta u dentysty byla w porzadku i wszystko sie dobrze skonczylo, daj znac PO

Co do pulsu dziecka to Gabi ma zawsze ok 130-145.

Jutro mam wizyte u mojego cudnego histeryka i juz sie boje co ten koles znowu wymysli:p

Przywiozłam tez ciuszki Gabi i bede je ostro prac przez ten tydzien noi po malu pakowac torbe:D

milego dnia
buziaki

http://www.suwaczki.com/tickers/relgpiqvaekund3p.png

Soncia
Wózek super :) bardzo ladne kolory :) Też mi się podobają ale mam w spadku po siostrze więc muszę przyjąć taki kolor jaki jest :)

Zaczarowana
Ja mam wrażenie że zamiast mniej więcej w połowie to urodze na początku sierpnia.. nie wiem jakoś tak czuję :). Czyli za jakieś 1,5 miesiąca. O kurcze ale ten czas leci.!!!!

Mam wrażenie że zaczęłam jako jedna z pierwszych z wyprawka a teraz jak Was czytam to mi się wydaje że stanęła w miejscu i stoję :( dzisiaj znalazłam wreszcie łóżeczko i przewijak i będziemy zamawiać :) udało mi się znaleźć drewniane bez żadnych oklein :) i oczywiście chciałabym je złożyć żeby było gotowe i czekało a mój mi mówi że się w sierpniu złoży.. O LOSIE!!!!

Za to od siostry przywiozłam już materac, posciel, wanienke, nosidełko i podgrzewacz który jak sie okazało jest jednocześnie sterylizatorem i można go też podłączyć w samochodzie. I teraz muszę to jakoś wszystko ulokować w swoim ciasnym mieszkanku :) jeszcze muszę kupić jakąś małą komudke i to tak co by mi potem do mieszkania pasowala i mogę prac rzeczy i pakować torbę :)

Mam wrażenie że jestem pod presja czasu a dzisiaj do mnie dotarło że już mi 31 tydzień minął i że to już tuż, tuż :)

Trochę się też zdenerwowalam na kolegę mojego M. Żeni się w sobotę ale idziemy tylko do kościoła bo ja po prostu nie dam rady wytrwać na weselu. I oczywiście już było kilka tel że jak to, no chyba się mogę poświęcić i jakoś wytrzymać, że to dopiero się będzie 8 miesiąc zaczynał więc żebyśmy nie przesadzali!!! No szlak mnie trafia!!
Nie dość że na zaproszeniu kiedy już byłam narzeczona i w dodatku w ciąży z wyznaczona data ślubu było napisane że zaprasza mojego M z osobą towarzyszącą ( ja zawsze zwracam na to uwagę) bo ciężko było kumplowi zadać sobie trochę trudu żeby mnie imiennie zaprosić to jeszcze mam nie przesadzać i tkwić na weselu pomimo że samopoczucie coraz gorsze, dłuższe siedzenie sprawia że muszę się położyć bo ciężko mi się oddycha a wesele też jakieś 100 km i 2 h w drodze w upały trzeba spędzić! Dla Nas najważniejsze jest dziecko a tamten jeszcze focha strzela! Żenada!

Musiałam się trochę pozalic. Tydzień bez neta i forum sprawił z musiałam odreagować :)

Pani dr cudowna blondyneczka. Ja ciężarna, przerażona że kanałowe, że taki dramat, że myślałam o leczeniu już po porodzie, że siku muszę co 10min innymi słowy koszmar... a Pani Dr nie dała znieczulenia, bo powiedziała w nie chce nas truć, chyba że zacznie mocno boleć to mam mówić... i tu jakie było moje zaskoczenia ze NIC nie bolało. To moje pierwsze borowanie w życiu bez znieczulenia!! Po 10min borowanie, zaglądanie, borowanie i tak na zmianę założyła antybiotyk i dała dwa tyg na zaleczenie. Jak nic nie będzie bolało to obędzie się bez kanałowego:) na następną wizytę umowiłam się na środę. Znalazła kilka punkcikow więc będzie je robić po kilka sztuk na jednej wizycie. W sumie po całej ciąży powiedziała że zęby bardzo dobrze się trzymają. Polecam elle-med Warszawa :)

Edzia85 życzę powodzenia z prasowaniem. M był z siebie dumny bo prasował ubranka do szpitala i musimy mieć 2pary skarpetek. Mówił że prasowanie skarpetek to Mesa sprawa:) powodzenia z zakupem wózka. Nie przejmuj się kolorem, grana, szary nie będzie brudu widać :)

Mamalina brawo dla Milanka :) zuch chłopak!!

Anulka165 zazdroszczę imprezki:)

Soncia gratuluję wózka, jak u nas stał to też byłam już spokojniejsza:)

Jaś 24.07.2016

Mamalina
Pomogła mi karta i długopis :) inaczej nie dałabym rady a i tak chyba pominąłem niektóre mamusie za co przepraszam :) Gratuluję pierwszych kroczkow Milanka :)

Anulka165
Dobrze ze się wesele udało i miałaś siły na zabawę. Ja teraz mam ale nie czuje się na siłach. Kobiety chyba tak mają że lubią na inne brzuszki potrzec :) przynajmniej ja tak miałam a teraz jestem wpatrzona tylko w swój :) tylko zawsze starałam się patrzeć ukradkiem :)

mamalina
U mnie lekarz nie wyznacza godzin. Przyjmuje od 15 do 18 ale pojadę po 14, ponieważ nie raz wcześniej wróci ze szpitala i zaczyna przyjmować. A u niego zawsze kolejki mimo iż przyjmuje prywatnie :)

anulka165
Super, że wesele się udało i nawet się wybawiłaś :) My mamy jedno w tym roku wesele ale nie idziemy :( jest na początku września. Mój M pójdzie tylko na ślub :)

Edzia85
My też mamy kolor wózka granat/biel/szary i jakby druga była córeczka...kiedyś w przyszłości to wydaje mi się, że te kolory są neutralne. wiem, że nigdy nie kupiłabym różowego wózka... :)

Fiolka
Też mam wrażenie, że urodzę przed terminem :) zobaczymy czy moja intuicja się do czegoś nadaje :D Ja jak czytam Was to też mam wrażenie, że jestem daleko w tyle i się nie wyrobimy. A co do wesela kolego Twojego M to się nawet nie przejmuj. Oni nie są w waszej sytuacji to nie wiedzą jak to jest. Też nie dałabym rady wysiedzieć kilku godz na krześle, do tego jechać tyle km w upał. Zawsze w takich sytuacjach się zastanawiam na czym bardziej zależy Młodym na gościach czy na prezentach. Bo jakby byli w porządku to by zrozumieli :)
Wczoraj się dowiedziałam, że mój M ma być świadkiem na bierzmowaniu u swojego siostrzeńca. Niby wszystko ok ale oni mieszkają 120 km od nas i na dodatek to bierzmowanie jest w lipcu. Więc nie wiem czy pojadę. Już widzę minę siostry mojego M i teściowej, że nie pojechałam.... :)

Evee
dzielna z Ciebie dziewczyna :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkki09koyj6yovn.png

Zapomniałam o najważniejszym: zapisałam się już do położnej. Sąsiadka dała mi na nią namiar. Jakaś super pomocna, nawet ju po okresie połogu. Okazało się że mam jeszcze jedną przychodnię nie daleko, więc już złożyłam tam dokumenty. Czekam na telefon bo położna prowadzi spotkania patronazowe przed porodem :) NIE MIALAM POJECIA!

Jaś 24.07.2016

Zaczarowana
Za to namawia nie na siłę to już moj M nawet się wkurzyl i im powiedział że zobaczą sami co jest ważniejsze jak się będą własnego spodziewać i że się nam trochę priorytety pozmienialy.. jestem mu za to wdzięczna. Zresztą im większy brzuch i silniejsze kopniaki Małego to i on coraz bardziej w naszej obronie staje :)

Hej, witam wszystkie serdecznie, aczkolwiek z nastrojem średnim. Nie mogłam w nocy spać i tak przelezalam 3 godziny nad ranem rozmyslajac nad wszystkim i uświadomiłam sobie, ze nie mam żadnego planu. Martwię się tym jak tu wszysto ogarnąć jak zacznie się akcja i co ja z dzieckiem zrobię czy zdążę do szpitala itp. Najchętniej rodzilabym w nocy (boje sie o korki i czy dojade na czas) tak jak ostatnio ale wiadomo to nie koncert życzeń. W ogole nie wiem jak to wszystko rozplanowac..... do tego wszystkiego maz ma dodatkowe pol etatu gdzie ma tez nocne dyzury wiec juz w ogole cudownie to widze :-/ Moze Ty Mamalina z doswiadczenia coś mi podsuniesz jak do tego podejść? :-( Gratulacje pierwszych kroczkow! :-) a moj lekarz pracuje w szpitalu w Siemianowicach.

Anulka
Podziwiam, że mialas siłę wyszalec się na tym weselu:* Mi też każdy na brzuch patrzy, i tak strasznie mnie złości...
Mamalina
Już wiem czemu twoje porody byly takie ekspresowe:) Ciągła gonitwa i brak odpoczynku i to recepta:) Synek pól pokoju ograną o własnych nogach to zarax będzie smigal:) Napisz jak po wizycie:*
Evee
Cieszę się że nie bylo tak zle u dentystki:* Co do poloznej to ja sobie zaklepalam już i raz w tygodniu u niej robie sobie tetno:)
Filoka
Dziekuje:* Co do czkawki moja mala wczoraj miala pierwszy raz dwa razy. Ale na to nie ma reguły, mój synek w brzuszku nie mial a później z byle powodu jak się urodził:*
Zaczarowana
Powodzenia:*
Ulka
Super, że już w domku i tyle energii w tobie:* A jaki wynik z tych kwasow mialas?
Edzia
Pewnie nie ma to jak w domku, tylko szkoda, że tyle pracy...
Kukurydza
Spiochu, wstajemy:*
A mnie dziś lekarz zestresowal, kaxal dziecka do przedszkola nie posylac, bo ospa panuje i moze mi zaszkodzic...
Później spotkałam ciotke i mowi, że u nich w domu ODRA panuje masakra...
Moja siostra robi urodziny dzieciaków, na ktorych, bedzie kuzynka która miała kontakt z tymi małymi od odry... I co mam zrobic, jak moja genialna siostra nie rozumie mojego strachu??

Mamalina - gratulacje pierwszych kroczków Milanka, próbuję sobie wyobrazić jak takie rzeczy ogromnie cieszą! Za każdym razem myślę wtedy że niedługo też tak będziemy się cieszyć z kolejnych sukcesów dziecka. Nie mogę się doczekać już synka:)

Anulka165 - zgadzam się, ja na olx bardzo szybko sprzedałam moją suknię ślubną, sama też znalazłam tam co nieco. Fajnie że zabawa się udała i podziwiam że wytrzymałaś praktycznie całą noc na nogach! Ja też zawsze lubiłam patrzeć ukradkiem na brzuszki ciążowe bo uważam że są urocze i słodkie, więc myślę że to po prostu ten sam powód:)
A co do wypranych ciuszków, czytałam gdzieś i to samo potwierdziły tu na forum chyba już wcześniej dziewczyny żeby przykryć wyprane i wyprasowane ciuszki pieluszkami tetrowymi.

Fiolka - ehh, szkoda gadać jak bardzo ludzie potrafią być niewyrozumiali, zero empatii. Mam wrażenie że myślą tylko o sobie zachowując się w ten sposób.
Moja przyjaciółka z podstawówki bierze ślub na początku lipca i co prawda nie robi wesela tylko obiad dla najbliższej rodziny, ale na następny dzień organizują "imprezę" dla wszystkich których normalnie by zaprosili na wesele i już powiedziałam że prawdopodobnie nie przyjedziemy i byla w tej kwestii zaskakująco wyrozumiała i powiedziała że w każdej chwili możemy zmienić zdanie bo dwie osoby więcej w razie czego nie zrobią im różnicy. Ale na sam cywilny jedziemy, bo to bliska przyjaciółka.

Evee - od razu widać po Twoim poście że humorek Ci się nieco polepszył po tej wizycie:) najwyraźniej trafiłaś w dobre ręce, super:)
Jeśli macie wysoki wózek to dobrze, najważniejsze że Ty się z nim dobrze czujesz bo to najprawdopodobniej my mamusie będziemy je najwięcej prowadzić:))

Też bym chciała urodzić przed terminem, a właściwie w terminie z usg (4 sierpnia) a nie z om (12 sierpnia), choć ja właśnie mam niestety przeczucie że to będzie ten późniejszy termin. No trudno, będę musiała jakoś wytrzymać, ale wiem że będzie ciężko bo już teraz nie mogę się doczekać synka:)

Gość katalina8

Dzisiaj moja mała slabiutko się rusza może przez ta pogodę :)
Co do wózków to rowniez wybraliśmy Anexa biała ekonomia skórka granatowa góra i delikatna czerwona obwodka:) dostaliśmy mega rabat ponieważ zamówiliśmy jeszcze w tym sklepie łóżeczka i komodę Fino :)swoją drogą na wózek czekamy do 8 tygodni a na meble kolo 3. Jestem w 30 tc wiec będzie na styk a tego nie lubię. ..
co do wyprawki to od jutra wielkie pranie i prasowanie no i do końca torbę spakować. Ale parę rzeczy musze dokupić.
Na przykład małe buteleczki w rosmanie na płyn do higieny intymnej oraz szampon :) w naszym szpitalu piszę o gumce do włosów oraz pomadce :) a także landrynki i biszkopty- to tak dla ciekawostki:)

Fiolka ja tez mam wesele w lipcu i nie idziemy to kolega meza z pracy widzielismy sie ostatnio i mowi ze rozumie:-):-):-)ale jesli zmienimy zdanie to czeka na nas nawet pokoj zebym mogla w kazdej chwili odpoczac czy sie polozyc:-) najeazniejsze sa nasze maluszki:-)
Ja dzis nagotowalam sobie kompotu z truskawek taka mialam ochote :-)

Mamalina gratulacje piereszych kroczkow alez to musialo byc urocze

Ja tez sie boje porodu pewnie jak kazda z nas szczegolnie jak spac nie moge to mam tysiace mysli jak sobie dam rade ze wszystkim
Dzis w tv ogladalam jakis film gdzir dzidzius sie rodzil i jak zaczal plakac to ja z nim :-)chyba hormony dzialaja:-)
Dzis bylam na pobraniu krwi oczywiscie weszlam bez kolejki a do rejestracji bylo chyba z 15osob nie musze wam chyba mowic jakie byly miny :-)ale mam to gdzies nalezy nam sie to trzeba korzystac w aptece tez ostatnio poprosilam zeby mnie pani bez kolejki wziela nawet nie patrzylam na reszte :-):-):-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Evee
Myślę że my bardziej niż mężczyźni jesteśmy świadomi co nas czeka po porodzie i niektórzy mogą się nie tyle rozczarować co po prostu będę zaskoczeni rzeczywistością i tu już jest nasza rola żeby im trochę pomóc się w tym wszystkim odnaleźć co nie będzie łatwe bo też będziemy zestresowane zmianami i będziemy sobie musiały wszystko poukładać w głowie. W dodatku dla nas najważniejsze będę dzieciaczki i im będziemy poświęcać 100% czasu a mężowie troszkę to na pewno odczują. Może nie będzie tak źle. Mój już się doczekać nie może jak się Robcio na świecie pojawi ale wiem też że się ogromnie stresuje tylko przedemna zgrywa luzaka i mówi że nie :)

Magdalia
Ja też się obawiam korków i marzenie żeby się w nocy zaczęło :) i pewnie będzie odwrotnie. Niestety tej chwili nieda się zaplanować i czasem bez planowania wychodzi lepiej niż w planowaniem.

Soncia
No takie podejście to ja rozumiem. Sama nie robiła bym wyrzutów znajomym chociaż pewnie było by mi smutno ze kogoś nie będzie no ale są sytuacje i sytuacje. Eh. Ludzie są czasem naprawdę dziwni.