Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny ale naskrobalyscie:-) ja dzis bylam w blue city juz nie pamietam ktora dziewczyna polecila w Kiabi i kupilam koszule do szpitala po 25zl naprawde dobre ceny dla maluszkow tak samo bodziaki nawet od 7zl fajne ciuszki tam maja:-)my wczoraj zabralismy sie za wybieranie imienia z 15zostaly nam 2 Szymon i Igor i noe mozemy sie zdecydowac a wam ktore bardziej sie podoba :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Cześć dziewczyny,

ciekawe czy u was też tak pada.. strasznie senna ta pogoda..

Evee
daj znac jak po wizycie!!

ja nadal w proszku z przygotowaniem listy potrzebnych rzeczy dla dziecka...puki co nawet nie wiem jak sie za to zabrać:P znając siebie na ostatnią chwile będe kupować jak popadnie. Ale musze w końcu sie za to wziaść bo chyba już najwyższy czas na to.

Kukurydza
gratuluje położnej super, że udało Ci sie to załatwić! ja nadal nie mam :p ale ja jakoś uważam, że jeszcze jest na wszystko bardzo dużo czasu:D
Moim skromnym zdaniem Albert duzo fajniejsze od Edwarda

Antonina
super, ze udało sie załatwić papiery i możesz przyjechać do rodziny, na pewno za nimi bardzo tęskniłaś.

Glamjustyna
super, że juz w domu mam nadzieje ze juz wszystko bedzie w porzadku i do szpitala trafisz w sierpniu!

Olcha,
super brzusio juz takie mega ciązowe!! :D

Co do badań... ja w przyszły wtorek mam zaplanowaną krzywa, mocz, morfologie, toxo...no a w czw z wynikami do lekarza.
Krzywa mnie martwi ze wyjdzie cos nie tak, no ale czas pokaze..

Ja wlasnie sobie posiedziałam w łazience i moja Gabi nie lubi jak depiluje nogi depilatorem:P wyraźnie mi to pokazywała....

miłego wieczoru!
pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgpiqvaekund3p.png

Melduję się po wizycie:)
Jasiek zdrowy jak ryba:) uśmiechał się na USG:) w naszym przypadku to swieciły się jakieś struny TO WSZYSTKO, a nie ognisko :) P. Dr powiedziała że jak tak się przejmowałam to powinnam zadzwonić:) jednak mam więcej leżeć niż siedzieć. Luteina 2x dziennie ale za to szyjka się wydłużyła o ok 0,3 cm. Jest trochę wygięta więc pewnie do rozwiązania będę musiała uważać. Cudownie, na prawdę jestem szczęśliwa, ta kobieta wprowadza mnie w stan spokoju i równowagi psychicznej.
Dowiedziałam się że ostatni posiłek powinnam jeść ok 22-23 najlepiej węglowodany+ tłuszcz. Dziecko przez całą noc będzie miało dostęp do pokarmu, bo tłuszcze spowalniają przyswajanie węglowodanów- teraz wiem dla czego obudziłam się w środku nocy głodna! Jeść 6 posiłków dziennie + owoce i warzywa :) powodzenia na jutrzejszy wizytach :)

Jaś 24.07.2016

Cześć:)

Na prywatnym wrzuciłam fotki z tego wiosennego pokazu mody.

Dziękuję dziewczyny za gratki dla bratowej:) Ja się bardzo cieszę - maluchy Nasze będą z tego samego roku:)

Pipii brzuszek rzeczywiście zgrabny, szczególnie jak na 2 maluchy:) Ale wydruk z USG potwierdza, że siedzą tam we dwójkę:)

Fiolka i jak kręgosłup? Odpoczęłaś i ból przeszedł?

katalina gratki zdrowej dziewczynki:) Ja kupowałam ubranka F&F i są gatunkowo ok. A co do rozmiarówki to jak się nie mylę (już dawno nic tam nie kupowałam) chyba są dwa rodzaje newborn. Trzeba patrzeć, bo na pewno jest też oznaczenie w miesiącach i oznaczenie w cm - 56, 62, itd.
Ja kupowałam tam głównie wielopaki bodziaków i pajaców.

Bina super, że imię wstępnie wybrane:)

Anula11 i jak z ruchami? Rozruszał się dzidziuś?

myszka i słusznie, że pojedziesz dopiero na pogrzeb. A pewnie myślisz się i modlisz w domu, a to jest najważniejsze - nie liczy się miejsce, tylko intencje.

Fizka i jak na warsztatach? Ciekawie było?

Olcha brzusio super! Te sobotnia impreza całonocna to pewnie ostatnie wyjście przez dłuższy czas:)
I dziękuję Ci:*

irenkaa sama nie wiem, czy gratulować niskiego mandatu:) Bo w końcu to mandat:)

glamjustyna cieszę się, że jesteś już w domku. A córcia kochana!
Mnie wybór wózka omija, zresztą jak wielu innych rzeczy.

Basia ja znałam jedną Marcelę i mówiliśmy na nią Marcel heheh. Marceliny żadnej nie znam, ale imię mi się nawet bardzo podoba!

Patrycja08 ja też dziękuję za ten link do sklepu. Co prawda nic nie kupowałam jeszcze, ale myślę, że jakieś zamówienie sukienkowe pójdzie stamtąd, bo takich ciuchów ciążowych nie mam - poprzednimi razy rozwiązanie było przed latem.

Edzia heheeh dobry sposób na policjantów. Zapamiętam i jak będzie taka potrzeba, sprawdzę, czy działa:)
Współczuję wczorajszych przeżyć z psem. A to, ze działki sąsiadów są nieogrodzone, to brak mi słów. A jak pojawi się Gabi na świecie to będziecie z Nią jeździć na działkę? Niebezpiecznie trochę:/

Antoninka mnie w tej ciąży skurcze nóg jeszcze się nie pojawiły. Ale jak są to wtedy mój P. jest bardzo pomocny:) Złata czyli Złota, mam rozumieć:)? Tak jak Nadia - Nadzieja? Dziękuję Ci za ciepłe słowa:* A bliźniaki narazie mali, więc ogólnie jest wesoło:)
Cieszę się Twoim szczęściem - wreszcie zobaczysz rodzinę...super!

Co do podgrzewacza - ja miałam i w zasadzie tylko w podróży mi się przydał. Przy Namirku już nawet go nie wyciągałam. Ale mam też czajnik elektryczny, który bardzo szybko gotuje wodę i nie ma minimalnego poziomu napełnienia, więc ugotowanie wody trwa dosłownie kilka/kilkanaście sekund.

Kukurydza zdecydowanie Albert, nie Edward (mnie się od razu skojarzyło z Edwardem nożycorękim hehehe):):) Wszystkie imiona wymienione przez Ciebie w nawiasie mi się podobają - szczególnie Miłosz:)
A ja Gai nie odpuszczę! Wczoraj moja bratowa mówiła, że jej też nie do końca się Gaja podoba (skojarzenie z gejem - tak jak mój P. też kiedyś to określił). Ale najważniejsze, że mnie i Lilci tak:) A na drugie zastanawiam się, czy nie dać po mnie - Alina (Namirek na drugie ma po mężu). Ale mnie się nigdy to imię nie podobało, a bratowa wczoraj mówiła, że jest ok. I sama nie wiem:/

Bina dzięki za opinie nt lemoniady:)

Antynikotynowa ja mam w brzuszku 103:/ O matko! Aparatu nie mam, więc nie pomogę.

Evee co do kąpieli noworodka zaraz po porodzie, to to rzeczywiście w tym szpitalu jest praktykowane? Czy chodzi tylko o takie obmycie?
Dziwię się, bo maź płodowa ma super właściwości - niektóre położne sobie nacierają dłonie, bo ma działanie uelastyczniające i jakieś tam jeszcze - trzeba by poczytać dokładnie.
Poza tym zauważyłam, że teraz jest moda na niekąpanie noworodków w szpitalu - można to zastrzec, chyba w planie porodu, i personel szpitala powinien to uszanować.

Heheh Basia, Evee ja dwa razy jechałam od razu na porodówkę - przy Milanie pani na IP chciała zrobić przyjęcie do szpitala, ale jak przyszedł skurcz (miałam już parte) i zaparłam się o ścianę i krzesło to w moment pobladła i już siedziałam na wózku i byłyśmy w windzie:) Skurcze miałam już co 2 min, także mnie ta papierkowe formalności ominęły.

kukurydza cieszę się, że znalazłaś położna, z którą chwyciłaś dobry kontakt - bo to najważniejsze - czuć się rozumianym i...kurde brakuje mi słowa, no!
Co do pudrowania pupy, ja nie robiłam tego żadnemu maluchowi. Przy prawie każdej zmianie pieluszki smarowałam pupcię linomagiem albo linodermem. A na odparzenie maść czy krem z cynkiem.

mmj ta druga bratowa jest z rodziny P. Koszula super, bardzo mi się podoba, ale cena trochę mnie odstrasza:)

Evee bardzo się cieszę! Czyli niepotrzebnie się stresowaliście tym ogniskiem! Czyli echo serca odwołane?

Mmj trzymam kciuki za żołądeczek Malucha. Czekam na wieści po wizycie.

Jutrzejszym wizytującym życzę powodzenia!

A ja dziś rano zawiozłam dzieciaczki do przedszkola i pojechałam załatwić przegląd samochodu. Po dowód rejestracyjny pojadę albo ja albo P. jutro, bo nie wiedziałam czy dziś już dotarł do UM.

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Ech, Dziewczyny...
Dotrzymać Wam kroku to prawie niemożliwe! Aż sobie notatki porobiłam co której napisać, a i tak na pewno coś pominę. ;)
Miremele - podziwiam Cię za to, że już masz wszystkie ciuszki!
Ja jestem na tym etapie co Edzia85 - nic nie wiem i pewnie będę się w panice szykować na ostatni moment. :P
Dziś byłam w Tesco i zajrzałam na dział dziecięcy. Byłam skołowana i przerażona, ale na szczęście przypomniałam sobie o wszystkich naszych tabelkach i mam mocne postanowienie, że chociaż je przejrzę i powolutku zacznę robić sobie listę.
Mamalina - gratulacje dla bratowej! I podziwiam wyjście mimo wszystko z zimną krwią w "starciu" z policjantami - ja bym tak chyba nie potrafiła. A tekst, już nie pamiętam której z Was, że jechałam za szybko, bo strasznie chce mi się siku świetny. :D Na pewno wart wypróbowania - chociażby po to, żeby zobaczyć miny panów z drogówki.
Evee - dzięki za zwrócenie uwagi na wymagania szpitali, to na pewno bardzo przydatne żeby sprawdzić je sobie wcześniej. Co do stresu przed wizytą - rozumiem jak się czujesz. Na szczęście zazwyczaj to tylko niepotrzebne lęki. :)
Kukurydza - gratuluję zdobycia położnej. Fajnie mieć pod ręką kogoś kompetentnego i życzliwego. :)
GlamJustyna - dzięki za nazwy sprzedawców na Allegro!
Natalia93 - powodzenia na wizycie, na pewno się okaże, że wszytko jest w porządku. :)
Nie pamiętam już, która z Was pisała o zabawie z psem - i o tym, że przykładał łapę i nos d brzucha, kiedy dziecko się ruszało. Wzruszyło mnie to. :) Niestety, koty nie mają takiego instynktu opiekuńczego (mam dwa). Tylko jeden z nich przychodzi się przytulać na brzuch, ale to pewnie dlatego, że jest ciepły. Za to ze dwa razy się zdarzyło, że synek zareagował na mruczenie kota i zaczął się ruszać. Mam nadzieję, że to było jak przyjemna kołysanka - mruczanka. ;)
Pozdrawiam Was wszystkie i dobrego wieczoru albo nocy Wam życzę. :)

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ugzu3b7yo2ran.png

Melduję się po remoncie,
niby tylko trzy dni i ja właściwie niewiele robiłam - ale strasznie to było męczące. Teraz jeszcze trzeba wszystko poukładać. Dziś przez cały prawie dzień w wolnych chwilach nadrabiałam zaległości na forum.

Bardzo się ucieszyłam, że pojawił się temat zgagi, bo u mnie od dwóch dni szaleje ta dolegliwość. Pierwszy raz w życiu, gdyby nie reklamy środków na zgagę, nie wiedziałabym co to jest, a tak to zapaliła się czerwona lampka z hasłem "czujesz to nieprzyjemne pieczenie w przełyku". Okropne uczucie. Zamierzam wypróbować polecane sposoby. Ja próbowałam pić miętę i nawet miałam wrażenie, że trochę pomaga, ale gdzieś przeczytałam, że mięta może nawet wzmagać te problemy. Wypiłam gluta z siemienia lnianego i jak na razie jest OK.

kukurydza - kołderka robiona przez męża mega i sam fakt, że się zaangażował w robótki. Widocznie to, że miał to być prezent dla Ciebie to tylko pretekst. Sam miał ochotę podziergać:) Albert i Aleksander - fajne zestawienie imion.
A z położną - jak widać nie była Ci pisana tamta, z którą "zagrało", tylko ta, z którą rozmawiałaś.

mamalina - szacun za pomysłowość przy strojach dla dzieci - jak tak czytam, to uświadamiam sobie, co mnie czeka za jakiś czas, kiedy dzieciaki pójdą do przedszkola czy szkoły.Niezła historia z tą jazdą, wizytą i wiadomościami od bratowej:)

Evee - zaniepokoiłaś mnie z tą muszynianką. To też moja ulubiona woda. Jak szukałam info o najlepszej wodzie mineralnej w ciąży, to znalazłam zarówno rady, żeby pić wysoko zmineralizowaną, jak i nisko mineralizowaną, więc zostałam głównie przy swojej muszyniance. Co do ph, też miałam 7 - lekarz kazał pić soki z witaminą C - trochę piłam i następne ph było 6,5 i już nic nie mówił. Super, że u Ciebie i Jaśka wszystko OK po wizycie!

Fiolka - dzięki za info o sklepach w Warszawie - skorzystam chętnie i też się rozejrzę za wyprawkowymi rzeczami

Cześć Nela_C - fajnie, że się ujawniłaś:) U mnie podobnie z brzuchem - patrzę i nie wierzę, kiedy zdążył tak wyskoczyć.

Pippi - super masz ten brzuszek! Ja zaraz wstawię swój na wątek zdjęciowy - coś myślę, że mam największy brzuch z całego sierpniowego towarzystwa, a chłopcy w 22tc mieli po 280 i 330 g.

Basia83 - ja rower odstawiłam prawie od samego początku, a byłam rowerową wariatką - do pracy, sklepu, na wycieczkę weekendową - nawet zimą, szczególnie że nie mamy samochodu i rowery nam zastępują środek transportu. Najpierw lekarz zabronił mi jakiejkolwiek aktywności fizycznej i miałam trochę leżenia na początku. A potem już mi tak zostało. Lekarze odradzają nawet nie ze względu na samą jazdę, ale że coś może wtedy się niebezpiecznego stać - można się potknąć, uderzyć w brzuch i takie tam... Mnie to przekonuje, szczególnie że jeżdżąc po Warszawie miałam różne sytuacje. Nawet jeśli się bardzo uważa, to wokół jest mnóstwo nieuważnych i pieszych, i kierowców, i innych rowerzystów.
A Marcelina fajne imię - znajomi na swoją córeczkę mówią Marcysia.

natalia93 - kciuki za jutrzejsze USG

Mmj czyli jutro rano dzwnisz do Gdańska? Daj znać kiedy wizyta.

Ula_S dowiedziałam się że ph 7 to nie tragedia:) współczuję remontu, pamiętam co działo się w domu mamy- koszmar!!

Natalia, dasz radę będzie dobrze :)

Mamalina, z kąpamiem małego miałam na myśli ogólne przetarcie że śluzu i innych pozostałości.
Tak, echo odwołanie :)

Jaś 24.07.2016

Miremele dzięki:* Ja też podziwiam i w zasadzie zazdroszczę, bo mimo, że wszystkie ciuszki mam to jakoś nie spieszy mi się z ich przeglądnięciem. Nie mam za bardzo jak, bo w ciągu dnia Milan buszuje po pokoju, a jak ma poranną drzemkę, to ja też padam, a na popołudniowej coś ogarniam w domu.
A zdjęcie z Antkiem super - niezła stylówa:):) Modna mama i modny synuś:)

Nela_C dziękuję:) Zastanawiam się, czy Twój kot tak głośno mruczy, czy Nasze Maluszki w brzuszkach mają aż taki dobry słuch, hmm? A może przypadek?

Ula_S:* Rzeczywiście brzuchol masz:) Śliczny! I chyba też na swoje lata nie wyglądasz?:) Współczuję zgagi, bo to nic przyjemnego.

mmj smutno mi, że tak wyszło na badaniach:/ Mam jednak wielką nadzieję, że to jakiś błąd pomiarowy i na konsultacji ze specjalistą wyjdzie wszystko ok! Ściskam kciuki!

Evee no to dobrze, że nie kąpią - ja zinterpretowałam to dosłownie:)

Evee w takim razie wygląda na to,ze mamy podobne plany nt karmienia. :) A życie pewnie pokaże, jak będzie więc ja staram się na nic nie nastawiać.
Ciesze się, że jesteś spokojna po wizycie i ze wszystko jest ok !! :* Dobre wieści z serduszkiem naszego malucha:)

Glamjustyna chodzi o to, xe jeśli miałabyś cukrzycę to taki nagły skok cukru może być dla kobiety skrajnie niebezpieczny. Dlatego praktykuje się, żeby jednak pacjentka była na oku ;) No i chodzeniem obniżasz sobie poziom cukru, wiec wynik może być niemiarodajny. Ale jak się ma blisko, to czasem można się dogadać. :)

Edzia ja się z moją położna (to brzmi dumnie ;) ) umówiłam dopiero na 30tc na spotkanie bo jeszcze za wcześnie. Mam dzwonić się przypomnieć. Ale już mam ta sprawę załatwiona przynajmniej :)

Mamalina linomag zielony, czerwony czy dziecięcy? :)))
Mnie Edward tez przeraził :)
Piękne są Twoje dzieci. Cudowna, szczęśliwa rodzina. Naprawdę ciepło sie robi, gdy się na Was patrzy :)

Natalia powodzenia. Trzymam mocno kciuki i melduj po wizycie!

Nela spokojnie, jak będziesz miała więcej czasu to będziesz bardziej na bieżąco :)
U mnie kot tez wpycha się na brzuch. Ale zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży to mnie "pilnuje ". Zaczął się zachowywac trochę jak pies. Chodzi ze mną wszędzie i ciągle siedzi obok. Chodzi ze mną nawet do WC :) Nie we czy to kwestia, że czuje ciążę czy po prostu ze ja jestem cały czas w domu :) Ale moja znajoma weterynarz mówiła, że koty mają silny instynkt opiekuńczy nie tylko względem małych kotów ale w ogóle dzieci wszelkich gatunków.

Ula to szybki remont byl:) Brzuszek imponujący, u nas podobny :D pokaże może jutro jak mi się uda zrobić foto :) I mama śliczna :)
A jakie Ty planujesz imiona?

Mmj coś więcej wiadomo? Jak się czujesz i jak Twoje nastawienie? Będę trzymać kciuki i wysyłam do Was dobra energię. Odzywaj się co i jak, proszę! :*

Bry:)
Milan zasypia, więc ja też zaraz się kładę, bo pobudka dziś była o 6.

Kukurydza ja najczęściej stosowałam linomag zielony, kilka razy miałam czerwony i ten bobo (ten głównie używany w domu ze względu na kształt i wielkość opakowania, choć nie za bardzo przypadł mi do gustu). I ten linoderm bardzo polubiłam, jak się o nim dowiedziałam (też głównie w domu). Czekam na Twoje zdjęcie, bo dawno Nam brzuszka nie pokazywałaś!

Natalia koniecznie daj Nam znać po połówkowym!

ooo Mamalina zazdroszczę, że możesz jeszcze się położyć. Dziś jestem nie do życia. Chociaż pogoda za oknem super bo jest czyste niebo i świeci słoneczko to oczy mi się same zamykają...
Wczoraj była awantura z moim M i trochę wiórów poleciało. Wkurzył mnie strasznie i położyłam się wcześniej. A jak on zasnął to wstałam, umyłam się, przygotowałam mięsko na dzisiaj do upieczenia, bo przychodzi jego siostra. Ale widać, że taki przerywany sen nie jest dla mnie korzystny bo zasypiam na siedząco... a gdzie tu 15

W całym tym zamieszaniu zapomniałam Wam napisać, że środę po pracy byłam na spotkaniu u położnej. Okazało się, że u mojego lekarza rodzinnego jest full serwis i tam też mam położną. Jak zobaczyłam co to za Pani to najpierw nie byłam zadowolona, bo kiedyś u lekarza nie była dla mnie zbyt miła. Ale stwierdziłam, że porozmawiam z nią i wtedy zadecyduję. Po chwili rozmowy okazało się, że położna jest bardzo miła i kontaktowa. Wyszłam od niej z dobrym nastawieniem i całą reklamówką prezentów :)
Póki co na spotkania mam się umawiać jak będę po wizycie u prowadzącego. Dała mi też nr telefonu i powiedziała, że mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy.
Fajnie mieć takie poczucie, że w razie jakby coś się działo można liczyć na wsparcie i pomoc kogoś kto najlepiej wie co zrobić.

https://www.suwaczki.com/tickers/atdckqi1ni5sg5zb.png
https://www.suwaczki.com/tickers/l22ny2v4a5hyiypu.png

Mamalina
dziękuję, za pamiec:) Mała się uaktywnila wczoraj także się uspokoiłam. Za to wieczorem położyłyam się w wannie i później przeżywałam bo jak się podnosiłam to zrobiłam to tak niefortunnie, że bałam się czy małej nie zaszkodzilam bo mialam wrażenie że cały brzuch mnie boli, ale mała później się wierciła więc mam nadzieje, że jest dobrze.
Super, że masz wizyte za sobą bo USG daje tak wielki spokój. Ja mam dopiero 25 wizyte i tak mi się do niej dluzy, że masakra...
Mmj
Wszystko się ułoży, trzymamy kciuki!
Eve
Super, że wszystko się wyjasnilo i koniec nerwow:)
Natalia
Trzymam kciuki za udane badania:)

Część dziewczyny:)
Witaj Nela :)
Ja tak na szybko. W środę byłam u u dziadków, mamy i u kuzynki na kawie i ploteczkach:D i naklepałyście tyle że ciężko dogonić. Wczoraj piłam glukozę i tragedia, myślałam że wszystko zwymiotuję! Ale jakoś dałam radę, dzięki bogu bo bym musiała to powtarzać.

Myszka przykro mi z powodu babci. Trzymaj się cieplutko:)

Mmj mam nadzieję ze to tylko dmuchanie na zimne i okaże się wszystko dobrze. Trzymaj się i bądź dobrej myśli.

Mamalima ty nie możesz zrzekać na nudę, twoje pociechy dostarczają ci dużo pozytywnych wrażeń a tu jeszcze takie przygody. A mi się wydaje, że panowie policjanci wcale nie byli tacy dobrzy za jakich się uważali. Karać kobietę w ciąży to wstyd! Mogli zatrzymać dowód i pouczyć.

C jesli chodzi o ruchy dziecka to na razie nie musicie się martwic jak się nie rusza przez dzień cały. Nasze dzidzie są jeszcze takie maleńkie a juz mają humory jak dorośli. Im tez zdarza się gorszy dzień i poprostu sobie odpoczywają bo nie mają ochoty na kopanie swojej mamusi. Dopiero po 28 tc zaczyna się liczyć ruchy maluszka.
A tak poza tym chciałam dodać ze jeszcze będziecie tęsknić za tak małą aktywnością, bo jak dzidzia będzie dużo większą i w coś mocno kopnie albo przygniecie to można się popłakać z bólu :D

Jeszcze miałam wam pogratulować zdrowych dzidziusiów:) również trzymam kciuki za wizytujące:) ja połówkowe mam we wtorek i się nie martwię bo wiem że będzie wszystko dobrze. Nie mi innej opcji! Wam też życzę pozytywnego myślenia:)

Reszcie odpiszę jak będę miała więcej czasu. No i oczywiście jesli znowu nie będę musiała nadrabiać kilku stron:D:D:D
Miłego dnia mamuśki :):):)

http://s2.suwaczek.com/201608175165.pnghttp://s8.suwaczek.com/201409244565.png

Witam po dłuższej przerwie (jakieś 30 stron temu:D) wszystkie sierpnióweczki!

Może jeszcze mnie pamiętacie:D
Cały czas starałam się czytać Was na bieżąco, ale u mnie też zaczął się mały remont (mamy dwupokojowe mieszkanie, w tym aneks kuchenny, więc musimy naszą sypialnie dostosować dla nowego lokatora:) i po prostu tonę w bałaganie od jakiegoś czasu. Generalnie cały czas coś.

Również ja dziękuję za wszystkie rady odnośnie wyprawki, zakupów, wszelkie linki, bo też jestem całkowicie zielona w tym temacie, a dzięki Wam przynajmniej porobiłam wstępne listy. Właściwie to uświadomiłyście mi, że jestem daleko w tyle z wyprawką dla siebie i mojego synka!! także od maja, jak już o remoncie będę mogła zapomnieć, na dobre biorę się za zakupy, co by w lipcu nie zbankrutować kupując wszystko na raz:D

Mmj - trzymam kciuki, najważniejsze żeby maleństwo obejrzał specjalista, a nawet dwóch, trzech czy dziesięciu.

Antynikotynowa - nie przejmuj się tak na zapas. Rzeczywiście nie można jeść ryb wędzonych na zimno (a może ten łosoś był wędzony na gorąco?? wtedy można), ale nie powiedziane że od razu złapiesz jakąś chorobę. Musiałby to być prawdziwy pech.

Mamalina - pięknie dziękuję za zaproszenie na prywatne forum, zaraz dorzucę jakąś swoją fotkę brzusia:) i tak jak dziewczyny już się wiele razy wypowiadały - masz przecudowną rodzinkę!!! aż normalnie jeszcze bardziej się cieszę że też będę miała swoje pierwsze dziecko, bo zapragnęlam gromadki jak Ty:)) naprawdę jesteś Super-Mama:)

Myszka83, Kukurydza - ale fajnie trafiłyście z położnymi!
ja od maja rozpoczynam szkołę rodzenia (znalazłam nawet na swoim osiedlu taką na nfz) i poznam swoją położna.

A w ogóle kukurydza widzę że Ty taka zakochana w swoim M. tak jak ja:) wspaniale mieć taką osobę obok siebie i móc iść z nią przez życie:)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72713.png

Anula11 - mi też zawsze mega się dłuży do wizyty! a już przed samą wizytą to normalnie spać nie mogę w nocy:D

Ula S - zazdroszcze że już jesteś po remoncie, też chciałabym mieć to z głowy, niby u mnie też nic wielkiego, zmiany mebli i pomalowanie ścian, ale roboty full i bałagan u nas nieziemski:)
A w ogóle to rzeczywiście masz spory brzuszek, ale baaaardzo kształtny! śliczna kuleczka:)

W ogóle dziewczyny wszystkie macie śliczne brzuszki, fantastycznie się je ogląda!!! Poszukam coś z komórki i też wstawie, co by nie odstawać od reszty:D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72713.png

Hej dziewczyny jaki piękny dziś dzień :) Czekam z niecierpliwością dziś na moją paczkę z akcesoiami dla dzidziusia :) Mój mąż wczoraj stiwerdził że mógłby już być sierpien i że już się nie może doczekać :)
Dziewczyny ja nie wybrałam jeszcze położnej i nie wiem czy w ogóle wybiorę bo nie należę do żadnej przychodni w Warszawie mam lux med a do Gina chodzę prywatnie. Mam zamiar na początku maja wybrać sie do szpitala w którym chce rodzić i sie wszystkiego dowiedzieć
Miłego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Ja w tym tygodniu zapisałam się do szkoły rodzenia, która jest w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Teraz mam czekać na telefon od Pani kiedy rozpoczynają się spotkania, bo musi zebrać się grupa 6 mam/par. Więc czekam cierpliwie na telefon :)

6 maja mam kolejną wizytę i wtedy chyba już wezmę zwolnienie. Umówię się z szefem, że jakoś w maju i czerwcu (jak będę się dobrze czuła) mogę przyjeżdżać co jakiś czas na trochę, żeby pomóc no i żebym nie ześwirowała w domu :)

https://www.suwaczki.com/tickers/atdckqi1ni5sg5zb.png
https://www.suwaczki.com/tickers/l22ny2v4a5hyiypu.png

myszka cieszę się, że masz już wybraną położną. Jednak nie warto skreślać ludzi tak od razu, tylko warto dać im drugą szansę. Może przy pierwszym Waszym kontakcie miała po prostu zły dzień. Przykro mi, że M dokłada Ci smutnych emocji w trudnym dla Ciebie czasie. Mam nadziejęjednak, że między Wami szybko wróci do normy.

Anula11 na pewno jest wszystko dobrze z dzidzią. Ona w Twoim brzuszku tak jest chroniona, że ciężko byłoby coś zrobić. A do wizyty jeszcze troszkę czasu masz, ale szybko zleci!

misia wiesz co, w sumie masz rację - jak policjanci tak mogli! Widzę, że nastawienie mamy podobne - ja też jestem optymistycznie nastawiona i wszystko dobrze się skończy w sierpniu.

antynikotynowa nie panikuj! Soncia dobrze Ci napisała. Ja często jadam wędzoną makrelę (ale jest wędzona na gorąco). Jeśli już chcesz zrobić badania to spokojnie poczekaj do poniedziałku!

Soncia dziękuję Ci bardzo:* Oby remont szybko zleciał i nie było aż tyle sprzątania. Nas czeka przeprowadzka do babci P. i już się boję tego wszystkiego:/

Ciężko o pozytywne nastawienie w takiej sytuacji. Nie mam wielowodzia, ale wód też jest dużo. Pod kątem zespołu Downa lekarz małego zbadał i stwierdził, że nie może się do niczego innego się przyczepić. Że wszystko na swoim miejscu, ale no właśnie to ale. Lekarz stwierdził, że żołądek jest nadal za mały i powinien go zbadać specjalista. Dzwoniłam aby się umówić, ale rejestracja dopiero od 16.00. Jak zaczęłam czytać na poważnie to stwierdziłam że moje dziecko może nie przeżyć. Nie łudzę się, że jest wszystko ok bo 3-krotnie za mały żołądek to nie przypadek. Chciałabym aby skończyło się na operacji. Kocham moje dziecko juz teraz bez względu na to co będzie. Do Gdańska pojadę jak po wyrok oby wizyta była szybko. Przepraszam, że wprowadziłam taki klimat na forum. Pozdrawiam was goraco.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e94eyon4y.png