Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja po wynikach krzywej nie mam cukrzycy cud normalnie bo w poprzedniej ciazy miałam i musialam 2 razy dziennniee insuline wstrzykiwac .nawet zjem loda z tej okazji bo jeszcze w tym roku niejadlam bo się bałam o cukier az mi ulzyło.

Wróciłam ze spaceru z psem. Bylam moze z 40min a czuję jak jest mi strasznie gorąco. Pieką mnie uszy i jest mi aż nie przyjemnie. Specjalnie Wzięłam loda by może od wewnątrz obniżyć temp. bo woda nie dziala. Uwazajcie jednak z tym wychodzeniem, niby już po 15 i powinno być chłodniej, a jednak tak nie jest.

Olcha u mom przypadku rosmanowe odpadają. Spróbuję, ale wątpię by się udało. Ja i m dostajemy po nich wysypki, a w moim przypadku używanie wilgotnych chusteczek zawsze kończy się stanem zapalnym i wizytą u gina.

Alysia gratuluję wyniku, wiem że na pewno ulżyło;)

Jaś 24.07.2016

Ja przynajmniej co do rodzaju porodu nie muszę się zastanawiać, bo przy bliźniakach w szpitalu w którym chce rodzić robią cc. Na szkole rodzenia położna mi potwierdziła, że faktycznie u nich tak jest, bo nie chcą podejmować ryzyka że jedno urodzi się sn, a drugie trzeba będzie wyciągać...

katalina89 a z jakiej strony zamawiałaś kocyk? Daj znać jak jakość po obejrzeniu na żywo, bo ja właśnie jestem na etapie przeglądania kocyków i rożków.

Po prześledzeniu strony srokio wybrałam dla maluchów kosmetyki z firmy Hipp a chusteczki z rosmanna, bo mają niezły skład i są niedrogie.

Kukurydza daj znać co u Was.

Tuli tuli kocyki poduszki :) wpisz sobie na fb bardzo miła Pani o doradzi. Zrobi mi na czym mi zależy :)
Szperajac dzisiaj znalazłam bardzo fajna stronkę z ubrankami dla niemowlaka w przystępnych cenach :) szukałam akurat kompletów \ wyprawek dla noworodków na 62r. I znalazłam parę ładnych rzeczy
Nazywa się Szafa Bobasa.
Jeśli któraś z Was znalazła jakieś fajne stronki proszę również o udostępnienie

Odebrałam wyniki glukozy i na szczęście jest ok :) uf.. ulzylo :)

Co do porodu to ja planuje zaznaczam że planuje bo być może różnie SN. Jakoś nie wyobrażam sobie CC. Mam nadzieję że uda się dostać do Domu Narodzin i przejdę dobrze rozmowę kwalifikacyjną bo tam trzeba mieć bezproblemowa fizjologiczna ciążę. W 36 tygodniu się okaże. Powiem wam że mam nadzieję że się poród zacznie w nocy bo w ciągu dnia z dojazdem w korkach może być różnie.

Co do czekania jak najdłużej to oczywiście lepiej w domu ale to raczej kwestia skurczy. Wiadomo z jak są rzadkie to niema co jechać bo i tak odesla do domu. Jakoś nie wyobrażam sobie żeby po odejściu wód siedzieć dalej w domu i czekac.. może jestem dziwna ale jakoś porodem się nie stresuje. Bólu się też nie boję. Najbardziej stresuje mnie dojazd do szpitala i czy się dostanę tam gdzie chce.

Wyprawkę odkładam na czerwiec. Tak samo pranie. Chociaż z praniem to nie wiem bo ta przeprowadzka itp i nie wiem jak to będzie. Myślę że może popiołem i poukladam w papierowe pudło wyłożone tetra i pewnie pod koniec czerwca zacznę. Poza tym nie wiem co z łóżeczku , wózkiem. Teraz już kompletnie nie mamy gdzie tego postawić. Wózek oczywiście być musi ale z łóżeczku to na ostatnią chwilę zaczekamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

Cześć:)

Uffff jestem. Już po urodzinkach rodzinnych w domku (marta_joanna dobrze pamiętałaś, że pierwsza Lilcia - dziś skończyła 4 latka - boshe jak ten czas zapiernicza - dziękuję Ci za pamięć:)), goście sobie poszli i już z grubsza ogarnięte. Nie odzywałam się przez te kilka dni bo dosłownie od rana do nocy sprzątałam i pichciłam w kuchni. Oprócz bólu nóg, a w zasadzie stóp i bólu krzyża, biodra i pośladka przy zmianie pozycji w łóżku nic mi nie doskwiera. Aż dziwne, bo dziś usiadłam dopiero jak przyszli goście, choć to było siadanie, wstawanie, siadanie, wstawanie i tak w kółko - teraz za to ja rozsiadłam się na dobre to nogi mi wchodzą do d....:)

Pisałyście ostatnio o przepuszczanie w kolejce i życzliwości albo jej braku obcych ludzi w stosunku do Was. Jak wracałam z lidla (wtedy, co była oferta ciążowa i niemowlęca) obładowana dwoma siatami, to podszedł do mnie młody facet (być może był to student, bo było to na terenie UŚ) i zapytał, czy może mi pomóc zanieść te reklamówki? Z uśmiechem na twarzy odpowiedziałam, że dziękuję:) Bardzo miło mi się zrobiło, że jednak jeszcze są dobrzy ludzie na świecie:) I wczoraj pani w rossmanie nie zauważyła brzuszka i jej się głupi zrobiło.

Co do krzywej, to wynik w normie, hemoglobina 12 więc tragedii nie ma. Już od dłuższego czasu przymierzam się do wypróbowania lemoniady pietruszkowej, ale jakoś zawsze zapomnę kupić składniki.

Ostatnio brzuszek urósł trochę, może wykrzesam jeszcze z siebie resztkę sił i zrobię fotkę, bo w sumie już dawno nie robiłam.

A potem poczytam co u Was.

Kukurydza trzymaj się kochana. Jestem myślami z Tobą, chłopakami i mężem. Może coś napisałaś od wczoraj - idę nadrabiać.

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

majeczka ja w ogóle nie używałam rożków - dzieci majowe i czerwcowe, więc upały były w tym czasie, a po drugie jakoś te krępowanie dziecka w rożku (regularnie) w ogóle mi nie odpowiadało. Teraz rozważam otulacz, ale do używania sporadycznie - przy Milanie kilka razy otulałam go pieluszką czy kocykiem i rzeczywiście, jak był problem ze spaniem, to łatwiej zasypiał.

Dziewczyny z jakich względów chcecie używać rożków - chodzi Wam o otulenie dziecka, czy z obawy przed zrobieniem noworodkowi krzywdy (Evee Ty już się wytłumaczyłaś:))?

marta_joanna Milankowi pęcherze wszystkie już popękały - ma już strupki, ale w miejscu pod pampersem nieładne dziurki:/ Nie dziwię się, bo tam ciągle mokro, skóra nie ma kiedy podeschnąć, choć i tak w dzień wietrzę mu pupcię jak tylko mogę (dzisiaj tylko trochę zaniedbałam i nie wietrzyłam, bo zajęta byłam tymi przygotowaniami do imprezki). A podczas nocy cały czas pod pampersem:/

Lilcia dzisiaj bardzo zadowolona. Rano dostała od Nas prezent - wymarzoną Arielkę i zaśpiewaliśmy jej sto lat. Potem pobiegła z cukierkami do przedszkola, a jak tylko wróciła do przyozdobionego domku balonami i serpentynami to pojawili się pierwsi goście. Zdążyła rozebrać butki i umyć rączki. Był tort lodowy i dmuchanie świeczek, choć Namiś uprzedził Lilcię i zdmuchnął pierwszy, a potem jeszcze płakał, bo chciał jeszcze raz po ponownym zapaleniu. Jutro dzień z zabawką w przedszkolu i jestem ciekawa, którą Lilianka ze sobą zabierze:)

Melduję się po wizycie. Mały zdrow jak ryba, tylko moja prawa nerka odmawia posłuszeństwa. Tak, mam wodonercze lewej nerki. Jutro idę po skierowanie na posiew moczu. W sobotę będę miała wyniki, i może się okazać że trochę poleze w domu. Chyba że wyniki będą złe to tydzien w szpitalu na kroplówce... Nie ma lekko... Trochę plany mi się zmieniają bo może się okazać że jednak nie pojadę do mamy, w a poniedziałek mam urodziny :( słaby prezent...

Jaś 24.07.2016

Zamotałam więc piszę pos od początku, mały zdrów jak ryba tylko moja nerka odmawia posłuszeństwa. Mam wodonercze prawej nerki. Nopspa forte 3 razy dziennie, luteina 2 razy dziennie, leżenie TYLKO na lewym boku i posiew moczu. Jutro idę po skierowanie i w sobotę będę miała wynik. Niby będziemy próbować leczyć w domu, ale może się skończyć leżeniem przez tydzień w szpitalu pod kroplówką. Wszystkie moje plany zostały zmienione w jeden dzień. W poniedziałek mam urodziny, więc słaby prezent.

Jaś 24.07.2016

Evee – ja wczoraj byłam z kijkami w parku godzinkę jakąś. Wróciłam i też było mi strasznie ciepło, nawet mierzyłam temperaturę, bo czułam się jakbym miała gorączkę. Nie szłam szybko, odpoczywałam. Nie wiem od czego to zależy. Może tak mamy, ciężarówki – gorące kobiety :D - już pomijając, że mi non stop ciepło od kiedy jestem w ciąży ;)

Mamalina – Ty to jesteś pracuś! Ale na pewno taka praca to sama przyjemność, jeszcze jak widzisz jak dzieci się cieszą :) Super, że Lilcia była zadowolona z Arielki, pewnie chodzi z Nią cały czas? ;) Dzieci są takie urocze.. Teraz spróbuj przynajmniej godzinkę wygospodarować dla siebie i odpocząć :)

Dziewczynom gratuluję dobrych wyników badań, życzę powodzenia na dalszych. Dużo zdrówka dla Was i Dzidziusiów! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nwn15n1la6goh.png

Dzień dobry
Evee Mam nadzieję, że jednak wyniki będą dobre i uda się ominąć szpital.

mamalina Super, że urodzinki udane i dzieci zadowolone :) Ale koniecznie teraz odpocznij i się zrelaksuj - należy Ci się :)

Ja też po poczytaniu bloga sroka.o decyduję się na kosmetyki z rossmana, hippa i linomagu. Nie chcę zapychać delikatnej skóry dziecka sylikonami i konserwantami. A tym bardziej, że cenowo są atrakcyjniejsze od szeroko reklamowanych Nivea, bambino,johnson's baby, co w składzie mają masę chemii. Już wczoraj upolowałam jedną rzecz na promocji - krem na odparzenia. Z kremu na rozstępy jestem bardzo zadowolona, więc liczę, że i kosmetyki dla małego nam się sprawdzą. Resztę dokupię jak kasa pozwoli :)

Miłego dnia :*
PS. Kukurydza, lecą do Ciebie pozytywne myśli ode mnie...

http://www.suwaczki.com/tickers/82dohdge3yuh452h.png

https://www.suwaczki.com/tickers/wff2hdge5xtp9iun.png

Mamalina
Zdradz mi swoj sekret wiecznej energii:) Super, że urodzinki udane serce rośnie jak się czyta o radości cory:) Ospa też już za wami prawie więc same dobre wiesci:)
Dla mnie rozek byl coś ala otulacz, a mąż czuł sie pewnie jak miał dzidzie w tym:)
Czy ktos miał znieczulenie wbijane w dziaslo w trzecim trymestrze? Mam wizyte na czerwiec, przez to że usunięcie nie wchodzi w grę przez masywne kwawienie mamy znieczulić i jakos to ogarnąć żeby do wrzesnia chociaż odsunąć usuniecie.
Evee
Ale dzidzia zdrowa wiec to najważniejsze:) Nie goraczkujesz więc może uda się w domu leczenie trzymam kciuki:)
Fiolka, Alysia
Super że glukoza wyszła dobrze: )
Olcha
Ja nawet jeszcze w torbę nie zainwestowalam, więc podziwiam: )
Pipi
A jak twoje bliźniaki mocno już kopia?:)

Dziewczyny muszę Wam opowiedzieć historię. Koleżanka była w ciąży z córeczką, która z jakiegoś powodu przestała rosnąć (jak już po porodzie się okazało w łożysku nie było przepływów) i ostatecznie lekarze specjalnie wywołali poród w 34 tygodniu żeby móc uratować dzidziusia. Mała urodziła się ważąc trochę ponad 1 kilogram (zatrzymała się jakby na 25 tygodniu około), widziałam zdjęcia, dosłownie maciupka taka, główka niedużo większa od orzecha. Teraz leży w inkubatorze ale wszystko z nią dobrze i za jakiś czas będzie mogła wyjść ze szpitala. Uwierzycie? :D
Dobrze, że w dzisiejszych czasach lekarze mogą robić takie cuda...

A ja dziś wchodzę oficjalnie w III trymestr, jestem zaskoczona, bo nie wiem czemu ale myślałam że to dopiero w przyszły piątek, a tu mi aplikacja pokazała, że to już dziś :D
A rzeczywiście weszłam na 27 tydzień czyli oficjalnie pierwszy tydzień III trymestru ;)

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Cześć,
Mam dla Was super wiadomość, z pierwszej ręki :) Kukurydza wychodzi dziś do domku ! :)

Kosmetyki dla niemowlaka - ja raz że ograniczam do minimum czyli coś do mycia + bepanthen + krem na odparzenia w razie czego, może oliwka do masowania. Wszystko będzie z babydream. Uważam, że nie ma co przepłacać za MARKĘ typu Jhonson tym bardziej, że składem grzeszą mocno i dużo niefajnych rzeczy tam jest.

Ja siadłam dziś na tyłku - we wtorek Kielce, wczoraj Brzesko. Dziś dom, ale złapałam takiego lenia, że nic mi się nie chce.
Zupę nastawiłam, zieloną. Zasiadłam na kanapie z kawą i rogalem z lidla i zabieram się za to czego nie lubię najbardziej, dokumenty dla księgowej :/
Młody dziś pojechał z przedszkola na wycieczkę i trochę się martwię że zmarznie, a już dziś miał katar i kaszlał. A jeszcze przeczytałam, że w przedszkolu jest przypadek szkarlatyny.
Jak czuję się dobrze. Wyprawka nie ruszona, nic nie kupione. Szukamy auta tera - bo ja w czerwcu muszę oddać służbowe, a nie wyobrażam sobie życia bez samochodu, popadnę w depresję jak nie będę mogła pojechać gdziekolwiek..

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

Catya
No to super że Kukurydza do domku wraca:) To znaczy, że sytuacja opanowana:)
Co do kosmetyków też nie zamierzam szalec, tylko podstawy. Johnson moim zdaniem nie są fajne i uczulaja.
To musisz się pilnowac, może to zwykla chrypka... A co do twojego przedszkolaka, mój też ostatnio byl na brzydkiej pogodzie na wycieczce i wrócił szczęśliwy i nie odchorowal pogody a tez się nartwilam:)

Catya bardzo dobre wieści o kukurydzy :) teraz już będzie tylko lepiej :)
Dziewczyny co myślicie o tych kokonach niemowlęcych miała któraś z was już do czynienia z nimi i czy będą przydatne Weszłam wczoraj na stronę Tiny Star i są przepiękne :) zastanawiam sie nad nim właśnie ale może jeszcze któraś z was da jakąś opinie :)
Właśnie sobie uświadomiłam że już 1,5 m-ca jestem na l4 i tak szybko przeleciało :) a tu jeszcze tylko 2,5 m-ca i maluszek będzie na świecie :)
Dziś się wybieram do pracy podrukować formularze do macierzyńskiego i deklaracje do lux medu dla maluszka jak już się urodzi bo stwierdziłam że z tyg na tydzień coraz bardziej nie chce mi się nogdzie wychodzić :)
Dziś się ważyłam 7 kg na plusie czyli wypada jakiś 1 kg na miesiac :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Kukurydza - super że sytuacja się poprawiła i już wracasz do domku! teraz musi już być tylko lepiej:)

Catya - ależ Ty zapracowana:) kiedy wybierasz się na odpoczynek?

Natalia93 - właśnie słyszałam o takich przypadkach już, dlatego zawsze jak idę na wizytę to tylko czekam z niecierpliwością na wymiary i wagę maluszka.

Mamalina - ogarniasz wszystko jak byś miała co najmniej dwie pary rąk:) dobrze że sytuacja chorobowa już ku końcowi:)

Evee - dobrze że z dzidzią wszystko ok, a Tobie życzę zdrówka! może nie będzie tak źle, trzymam kciuki!:)

Majeczka36 - kokony niemowlęce to takie otulacze czy jeszcze coś innego? nie znam się:D
A co do dokumentacji do macierzyńskiego, orientujesz się czy jest jakiś jeden uniwersalny wniosek czy to zależy od pracodawcy?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72713.png

Catya dzięki za wiadomość, super że Kukurydza wraca do domku :)

Anula11 od dwóch dni czuję jakbym miała w brzuchu małą ośmiornice, kopniaki są wszędzie. Chłopaki chyba sobie dyskotekę urządzili :D

Ja mam dzisiaj gorszy dzień, ciągnie mnie brzuch i się spina. Wzięłam nospę, magnez, leżę i czarne myśli mnie nachodzą...

Dzięki dziewczyny - dziś się byczę. Jak na razie zrobiłam tylko jedno pranie:) Pobudka dziś o 5.50, Lilcia chyba z wrażeń dnia wczorajszego tak szybko się obudziła a zaraz za Nią Milanek. Ale mój przekochany Miluś dał mamusi odpocząć - jak położyliśmy się trochę przed 9 (każde w swoich łóżeczkach) to obudziliśmy się po 12:) Mój słodziak:)
Anula jak na razie to Lilianka nie odstępuje żadnego prezentu jak jest w domku- spała ze wszystkimi:) A do przedszkola wzięła Roszpunkę, która wygrała z Arielką i łabędzią łódką z pinkie pie:)
A tym motorem, który mnie napędza są dzieci i ich radość:) No i pisałyśmy kiedyś, że ciąża to porządna dawka młodości - nie tylko tej zewnętrznej, ale i wewnętrznej:)

Catya świetne wieści Nam przekazujesz od kukurydzy. To znaczy, że sytuacja opanowana:) Czekamy teraz na odzew kukurydzy.

A my z ospą faktycznie już na finishu, z czego się bardzo cieszę:)

Miluś zaczął wchodzić na wyższe przedmioty typu kanapa, wdrapuje mi się na kolana i marudzi za komórką, więc kończę na razie:)