Skocz do zawartości
Forum

kiedy pierwsze wakacje z maleństwem?

Gość lutka

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza mała właśnie skończyła pięć miesięcy i w lipcu wybieramy się z nią do przyjaciół nad morze. Mamy do przejechania jakieś 700 km., ale jak na razie się tym nie spinam. Natomiast chętnie posłucham rad bardziej doświadczonych mam:) Podróżujemy z fotelikiem jane strata, wiec przynajmniej o bezpieczeństwo jestem spokojna, natomiast zastanawiamy się nad kupnem łózeczka turystycznego. Czy może mi któraś coś polecić? Bo własciwie myślałam czy nie zabrać z domu drewnianego, ale jakoś nie bardzo chce mi sie go składać. zresztą jest tyle rzeczy do wzięcia ze nie bardzo wiem, gdzie by mi się zmieściło. Szukam czegoś lekkiego, co się łatwo składa. polecajcie proszę:)

Moja Roksana urodziła sie pod koniec marca i powiem Wam, że żałuję że nie pojechałam z nią nigdzie w jej pierwsze wakacje, bo mi sie wydawało, że za wcześnie, że nie dam rady sobie w podróży itd.itd. pojechałam z nią w nasze polskie góry na 3 tygodnie gdy miała 13 mcy : podróż 5 godzin całkowicie przespana, jedzenie i spanie na miejscu OK.
Lena urodziła się we wrześniu więc juz po wakacjach, ale w te jedziemy w sierpniu nad morze na 2 tygodnie, podróż 10 godzin swoim samochodem (ja prowadzę ;) zobaczymy jak to będzie :)

Przy wyjeździe za granicę pamietajcie żeby sie dowiedzieć, czy nie trzeba jakis szczepień zrobic przed wyjazdem ;)

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Hej. My pojechaliśmy na pierwsze wakacje jak mały miał 3 miesiące. Z warszawy do jastrzebiej jest jakieś 500km, podróż super! Postoje na karmienie co 3h po pół godziny żeby i młody na płasko polezal. Tylko miejsce nie trafione bo do plaży stroma góra więc zejście ok a wejście tragiczne! Tak więc proponuje poczytać co miejscowość proponuje dla rodzin z wózkami! Rok temu mały miał już 15 miesięcy więc luz, podróż dalsza bo do Ustki również bez problemów no i to mogę polecić! Miasto przystosowane do wózków! Nawet na plażę są zjazdy prawie pod samą wodę. No i w miejscowej szkole serwuja super pyszne i tanie obiady tak więc młody się zajadal aż mu się uszy trzęsły :) w tym roku to się jeszcze okaże jak to z dwójka będzie bo planujemy chyba łebe lub ustke w sierpniu gdzie młodsze będzie miało 3 miesiące.

Odważne jesteście :)
Ja się zdecydowałam na dalszą podróż - 200km - dopiero jak mój synek miał 4,5 miesiąca :) teraz myślę nad wyjazdem nad morze (choć to drugi koniec Polski) na jesień (a nie w przyszłym roku jak planowałam) skoro piszecie, że dzieciaki tak dobrze znoszą podróże :)

Roxanka_89 a w którym miejscu byliście w grecji? małemu kupowałaś tam jedzenie? czy wzięłaś z PL.? My lecimy pod koniec sierpnia na 2 tyg. na Rodos i zastanawiam się jak to logistycznie wszystko zorganizować... co wziąć itp. Też się boję tej klimatyzacji bo teraz przez te upały Majka złapała jakiegoś wirusa, mam nadzieję że to nie rotawirus, lekarz kazał na razie dużo pić dać.. Ale to w PL a co będzie jak tam coś złapie..

A co do podróży to my często jeździemy do naszych rodziców - odpowiednie 200 km i 520 km i mała nam przesypia całą podróż. Okazało się że fotelik który kupiliśmy "Coneco zenith" bardzo jest dla niej wygodny i się nam prawie wcale w czasie podróży nie wierci. A teraz to nasze pierwsze wspólne wakacje, w ubiegłym roku byliśmy tylko u rodziców, jakoś się baliśmy jechać gdzieś w obce miejsce z 4 miesięcznym niemowlakiem.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/18731.png