Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia cieszę się ze pomaleńku odzyskujesz równowagę. Mam nadzieję ze wszystko się ułoży. Teraz najważniejszy jest spokój Twój i maleństwa.
Cerise ja mam na wizytach usg. Ktg to raczej u mnie jakby termin minął.
Brzuch mi caly czas twardnieje ale czasu coraz mniej więc przygotowania pełną parą.
Gosiakzk całe szczęście ze tylko tak się to skończyło. Ja zapinam pasy póki co i ostrożniej jeżdżę. Ale oprócz mnie są jeszcze inni na drodze....
U mnie waga w 31 Tc była 2100. Lekarz prognozował mi przyrost ok 200g/ tydzień. Takze teraz mój mały mężczyzna powinien ważyć ok 2,5 kg. Mam nadzieję ze urodzę tydzień przed czasem z om jak usg wskazuje wtedy mam szansę na mniej niż 4kg. Córcia miała 3740 a straszą mnie ze kolejne dzieci są większe i do tego chłopak. Nie wiem po kim mi te dzieci tak rosną.

Dzięki dziewczyny, od tej stłuczki jeżdżę z pasami, tylko na brzuchu nacoagam tak, że mam sporo luzu;) Takiego stresu jak dziś dawno nie miałam, wiec wole juz nie ryzykować...najgorsze jest to, że mąż naprawdę ostrożnie jeździ i odkąd jeżdżę bez pasów to jeszcze wolniej niż zawsze, ale co z tego jak palantow na drodze nie brakuje?:(

Dopiero nadrovilam wasze dzisiejsze wpisy:))

Kasia zobaczysz wszystko się ułoży:)

Marzi Ja ostatnio przerabialam czkawke i malutka podskakiwala co chwile, wiec bardzo możliwe ze u Ciebie tez czkawka :)

Babyjaga super ze uporalas się z tym zebem! :)

Ja jeszcze nie mam skierowania na ktg i z tego co się orientuje to chyba pod koniec ciąży dopiero będę na na chodziła... Juz sama nie wiem...

Lecę spać, dzisiejsze nerwy dają o sobie znać, niby juz się uspokoilam, ale jednak stres zrobił swoje i juz padam:( dobrej nocy!!! :))

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

Aga, to duzy chlopak sie zapowiada :-)
Ja tez nie mialam jeszcze ktg i z tego co mowila polozna to badanie ma sens po 37 tyg.

Dziewczyny, wiecie ze dzis jest dzien czekolady ?? Bardzo mile swieto i z tej okazji zaprosilam meza do manufaktury czekolady, zaslodzilismy sie strasznie, ale bylo warto :-) mam nadzieje ze tez mialyscie slodki dzien, a jesli nie to jutro do nadrobienia.

ał, ał, ał. pierwszy raz boli mnie tak dziwnie. nie brzuch tylko niżej. tak na wzgórku łonowym jakby się tam coś w środku rozciągało. trochę się przestraszyłam, ale uspokajam się że to na pewno nic złego i do rana przejdzie więc się kładę .. czułyście coś takiego już ??

Kasia cieszę się że mama sama wpadła na to i porozmawiałyście sobie ;)
cerise u mnie KTG brak i nie zapowiada się na nie. A wizyty mam normalnie co 4 tygodnie i też nie liczę na krótsze odstępy
Gosia dobrze że nic poważnego się nie stało. Gosie chyba pechowe są, mi ostatnio borsuk wpadł pod koła jak w nocy jechałam z narzeczonym. też nas przetrząsnęło ale mnie bardziej ten borsuk wystraszył bo pierwszy raz jakieś zwierzę staranowałam xd
co do wagi mojego dziecięcia to w połowie 30 tyg ( liczę skończone, nie wiem jak wy) ważyło 1735g

sudectiive
a dziewczyny! macie wybraną firmę mleka modyfikowanego w razie problemów z karmieniem??
bo ja chciałabym zdecydować wcześniej i nie wiem czym się kierować w wyborze, bo gama jest całkiem szeroka

Ja pytałam wcześniej to pisały dziewczyny ze lepiej nie robić zapasu żeby się za szybko nie poddać z kp. Aczkolwiek ja coś planuje kupić na czarno godzinę tylko też nie mam pojęcia co...
Ok ja juz w łóżku nietypowo wcześnie jak na mnie ale humoru brak a dzień mnie zmęczył.. dobrej nocy:*

Ja po wyjściu ze szpitala miałam "w zapasie" gotowe słoiczki NAN. Ale to dobre na początek jak dzidzia troszkę tylko pije. Potem było tylko moje mleczko. A jak poszłam do pracy i zaczęliśmy stosować mm to używaliśmy Bebilon 2. Koleżanka która ma wcześniaka chwali sobie jakieś Hipp nie wiem czy są różne rodzaje ale mówi że po tym nie ma problemu z kupkami i kolkami a wcześniej był problem. Siostra używała NAN ale mi jakoś nie pasował.

Hej wszystkim nocnym markom! Dla mnie najgorsze sa noce. Wszystko zaczyna bolec poczawszy od dloni, przez rozpieranie miedzy zebrami, bol plecow, konczywszy na stopach... Jeszcze moj skarb nie pozwala spac na bokach, bo gdy tylko sie na ktorys przekrece to czuje nozki i raczki zaraz jakby wolaly ,,to moja strona'', zostaja plecy na ktorych ciezko oddychac ... wiec kolejna noc z glowy. Marudze strasznie ale pomalu trace sily i zazdroszcze energii jak Was czytam.
Ja pierwsze ktg mialam robione na ostatniej wizycie, bez usg wiec nie wiem ile moje szvzesvie teraz wazy. Na poczatku 29 tygodnia waga wynosila 1343, i na pewno przybrala na wadze bo mnie coraz ciezej hehe.
Dobrej nocy wszystkim zycze!

http://www.suwaczki.com/tickers/eikt9n734u7oxxls.png

Dzien dobry Babeczki.
Sudective, ten bol co piszesz co pewnikiem nacisk na spojenie lonowe. Prosze sie ladnie oszczedzac i galarety nagotowac :-)

A ja dostalam wczoraj przesylke marketingowa z bebi klubu. Probka mleka, ale nastepnego i ksiazeczka z radami dla mlodych mamus i tatusiow. Calkiem fajna. Niby duperel, ale milo.

Od kilku dni zastanawiam sie co u Dagmary. Cos sie przestala odzywac. Jak czytasz z ukrycia, to daj znac, ze wszystko u Ciebie i synusia dobrze ;-)

Dzień dobry brzuszki :) wczoraj otrzymałam paczkę z jelpa z proszkami i myślę że w miarę przyzwoitej cenie (215zl) obliczyłam,że starczą na 168 prań. Jakby któraś nie zakupiła jeszcze to polecam :) na pół roku powinno starczyć. Zamawiałam ze strony jelpa pakiet max.

Witajcie,
Miałam tak okropna noc i wczorajszy wieczór ze normalnie na sama myśl płakać mi sie chce. Cała noc nie spałam tylko zwijałem sie z bólu i przez regularne mocne skurcze. Mam nadzieje ze u małej wporzedku. Denerwuje sie tym:(( jeszcze o 10 mam egzamin,dobrze ze maż mnie zawiezie i poczeka na mnie. Wizytę na szczęście mem w sobotę to wszystko lekarzowi powiem, mam nadzieje ze cos zaradzi.

http://s1.suwaczek.com/201606257448.png

Dzień dobry dziewczyny. W tym tygodniu zbytnio spać nie mogę bo mój mąż ma na rano do pracy, a po przebudzeniu sie czasami mam problem z ponownym zaśnięciem. Z drugiej strony to i dobrze bo przynajmniej nadrabiam z czytaniem. Jeśli chodzi o kp to mam zamiar karmic normalnie ale jak to wyjdzie to okaże się w rzeczywistości. Mleko w razie "W" mam zamiar kupić ale najpierw skonsultuje to z lekarzem (a wizytę mam na 22.04). Dziś ide robić badania na TSH i ft4 ale to tylko sprawdzające, bo leczę się na tarczyce już od prawie 6 lat, więc jestem pod okiem specjalisty. W końcu dodalam się do tej tabeli bo wcześniej jakoś nie udawało mi się. Miłego dzionka i słonecznego ( u mnie już powoli wychodzi słoneczko :)).

Witam z rana. Melduję że u mnie tez słońce. Nic lepsza od wczorajszej. I jak codzień prasowanko. Trochę do tylu jestem z naszymi rzeczami. Jutro albo pojutrze może wyskoczymy w góry na 2-3 dni. Mamy domek koło Żywca. Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy ale zastanawiam się czy w razie czego brać coś dla mnie i dla dzidzi. Może wezmę jakieś absolutne minimum tak dla świętego spokoju jakby co. Niby nie daleko ale w razie czego do domu nie zdążymy. Miłego dnia dziewczyny. Lecę do przedszkola.

Ciekawe jak będzie z tymi wizytami, pewnie dowiem się za 10 dni. Czy też będę chodzić już co dwa tygodnie, muszę dopytać o to ktg. W pierwszej ciąży, to miałam dopiero jak do szpitala trafiłam na dzień przed porodem. No i w międzyczasie jak musiałam leżeć kilka dni na obserwacji. Zapytać nie zaszkodzi, chociaż pewnie lekarka sama by mi powiedziała, bo jeżeli chodzi o opiekę to jest na prawdę w porządku. Też zbieram się do przedszkola, bo córa jedzie na wycieczkę odnośnie bezpieczeństwa na drodze i z tej racji nie śpimy już od 5.30, emocje :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Dzień dobry wszystkim! ßłoneczko wychodzi i u mnie a niby miało padać. ..dziwna ta pogoda. Kurcze przy otwartym oknie spaliśmy a tak gorąco mi było ze w środku nocy musiałam się rozebrać do naguska bo nie dawałam rady...to chyba już hormony , przecież nie mogło być aż tak ciepło.
Mąż wyprawiony i wrzuciłam ostatnio porcję r.62 i pieluchy tetrowe do prania. W piątek wielkie prasowanie.
Jeszcze postawie żeberka i nic więcej nie robie bo coś słabo po wczoraj a po południu do pracy. Dziś dzień pod znakiem NIE CHCE MI SIĘ NIC. Kasiu solidaryzuję się .;)
Syll a to często masz takie skurcze...ja to bym chyba spanikowała, żeby aż obudziły...hmm teraz ok?

Witajcie :-) co do zapinania pasów to ogladalam kiedyś taki program Bosackiej o ciąży "O matko". I ona tam mówiła, że lepiej zapinać. Że wystarczy jak dolna część pasa jest pod brzuchem, a ta skośna nad brzuchem i między piersiami. Każde auto ma teraz regulację wysokości pasów i nie koniecznie trzeba kupować te adaptery ciążowe.