Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Ja spakowałam ponownie torbę, wczoraj mąż mi wszystkie rzeczy ze szpitala wyprał, na szybko przeprasowałam dzisiaj, dopakowałam nawet przekąski i znów jestem gotowa...no ale cóż chwilka chodzenia a właściwie stania i znów ból w podwoziu...no nic leżę w łóżku dalej, zobaczymy pewnie jutro co tam słychać, no chyba że nie będą żadnych badań w szpitalu robić...

A mała mi się tak rozpycha że normalnie już nie wiem jak się ułożyć żeby jej było lepiej...

Leel mi w pierwszej ciąży czop wyskoczył w całości z krwią w dzień porodu :) i nawet do dzisiaj nie wiem jak wygląda taki pomału wychodzący :)

Karmelek przesadziłaś chyba w weekend i pewnie organizm się wykończył stąd przeziębienie, teraz odpoczywaj !!

Ashica to nie ma żartów musisz leżeć !! szkoda że mimo że mieszkacie z rodziną to nie macie żadnej pomocy, to bardzo przykre :(

Mi lekarka powiedziała i ta teraz i ta w Polsce że nie warto truć się antybiotykami teraz przed porodem, że lepiej dostać na sam poród i wtedy GBS spokojnie idzie zwalczyć a jak teraz weźmiesz antybiotyk to może się zdarzyć że do porodu znów go możesz załapać bo o to niestety bardzo łatwo

Line o tak jeśli chodzi o włosy to jedynie o to mam zamiar zadbać, bo do tej pory myłam dwa razy na tydzień, a teraz będę myć co dwa dni żeby w miarę z czystymi jechać na poród bo po porodzie nie sądzę że dam rady tak od razu umyć

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yp5sgjy82.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay3rq5wsl7y.png

Ashica, ja się pozbyłam gbs-a ;) i chyba Anka też ;)
Mi wyszedł wcześnie, bo w 20tym tygodniu przy okazji zwykłego wymazu z pochwy.. Lekarka zdecydowała się go leczyć ze względu na to, że miałam też nawracającą grzybicę.. Miałam globulki robione w aptece na podstawie antybiogramu. O ile dobrze pamiętam był w nich antybiotyk - taromentin i lek na grzybicę - nystatyna.
No i na szczęście od tego czasu mam spokój z infekcjami i tego dziadostwa też się pozbyłam ;)
Teraz tylko czekam na wynik wymazu z odbytu i jeśli tam wyjdzie paciorkowiec to i tak mi podadzą antybiotyk przy porodzie :|
Wydaje mi się, że tak jak Majka mówi teraz i tak nie ma sensu tego leczyć ;)

Ehh, rano pisałam, że Mała się mniej rusza.. Teraz mam na zmianę skurcz i rozciąganie brzucha.. ;) zaraz mi chyba skóra pęknie ;)

Współczuję Wam tych hemoroidów :( pewnie nie jest to przyjemne.. Liczę, że mnie ominą ;)

LineG, ja u siebie zauważam niżej brzuch i każdy kto mnie widzi też tak twierdzi.. Ale to też kwestia budowy ;) niektórym kobietom dopiero w dniu porodu się obniża ;)

Majowa, ale mnie pocieszyłaś, że widzisz mięśnie :D fakt, przed ciążą miałam zupełnie płaski brzuch i mam nadzieję, że po porodzie wróci jakoś do swojej formy.. Choć o plaży w tym roku pewnie mogę zapomnieć :P

Dziewczyny, moje piersi rozpoczęły jakąś mega produkcję.. Normalnie mnie zalewa :P też tak macie?

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

Nadrobilam tylko do strony 690, zaraz czytam dalej. Chciałam tylko złożyć raport po usg. Moje dziecko 5 tygodni temu ważylo ok. 1600g, a dziś 2800! Mam nadzieję, że to błąd pomiaru inaczej może być ciężko z porodem. Wymiar AC różni się od reszty o 2-4 tygodnie. Mam też trochę za mało wód, ale na razie mam się nie martwić. Tylko kolejne usg za 3 tygodnie, żeby sprawdzić te wody i przy okazji wagę dziecka. Poza tym wszystko w normie i blizna ładnie trzyma.

Adam 01.07.2014
Łucja 05.05.2016

Ashica - czyli jest nadzieja dla nas :))) super !
a wspolczuje tesciow i w ogole.... moi rodzice sa mega kochani i zaluje ze wczesniej tego nie docenialam, bo oni w ogien by za mna weszli nawet jesli chodzilo by o jakas pierdole... a mieszkamy tak daleko ze juz prawie rok ich nie widzialam i zobacze dopiero w przyszlym :-(
Ale przykro mi bo tu w usa jedyna nasza rodzina jest ojciec mojego meza z jego druga zona, i widze ze moj zazdrosci mi jak moi rodzice podchodza do mnie i do niego a jak jego ojciec do nas.. teraz szukamy auta dosc pilnie drugiego i tesc chcial nam jakis czas temu sprzedac swoj, to pomimo ze "spi na kasie" to cene za auto zawyzyl i jeszcze jakies dywaniki w nim mial to jak moj je chcial to musial extra zaplacic (oczywiscie tyle co nowki w sklepie:) a ostatnio zadzwonil ze moze by od kogos pozyczyl samochod (haha, a sam ma swoje dwa auta plus jeden zonka, to on nie zaproponuje ze to on moze pozyczyc ;-) ale mi to na reke bo nic od niego nie chce akurat i wiem ze moj by tez nawet nie bral pod uwage cos od niego dostac :)

karola_krakow u mnie tez ani kropelki :( nawet ost chcialam delikatnie sprawdzic i tez nic :-( przed ciaza pare lat bralam tabletki anty i wtedy jak nadusilam piers to cos z niej lecialo ( hormony pewnie szalaly) a teraz cisza.. mam nadzieje ze przed burza i pozniej mleczka starczy nam na minimum pol roku a najlepiej na rok ;-)

Ja na razie hemoroidow nie mam , ale boje sie strasznie ze mi po porodzie wyjda... tylko ze ja zawsze przed ciaza chocilam na 'dwojke' co 2-3 dni a w ciazy staram sie pilnowac zeby to bylo najlepiej codziennie a max co 2 dzien...
na przeczyszczenie przed kupilam sobie czopki glicerynowe ale zastanawiam sie czy nie kupic tej lewatywy ale sie boje jej uzyc chyba :)

Anka Ty to masz ten brzuszek, jak doklejony :) mi rozstepy na brzuszku nie wyszly jeszcze ale na piersi jeden i na posladkach i biodrach grrr a myslalam ze wiecej ich juz na d.. miec nie moge :-P bo z okresu dojrzewania mam paredziesiat chyba ;-0
a wozek juz pewnie doszedl i go testujesz, ale koniecznie pochwal sie tym pierwszym wozem Kacperka ;-)

ja tez mam nadzieje ze jak sie porod zacznie to zdarze sie wykapac, ogarnac itp, i tak jak sie zacznie w zwykly dzien tygodnia to ustalilismy ze maz bedzie pod telefonem i dojedzie do domu czyli to ok 40 min mu zajmie :) mam nadzieje tylko ze za szybko sie nie rozkreci bo do szpitala mamy 44km okolo jeszcze :) ale wierze w siebie ze zachowam spokoj ;-) gorzej jak urodze w aucie na autostradze i bede w BBC :-P

http://lmtf.lilypie.com/FfsCm5.png

Ania karola śliczne brzuszki, to już chyba ostatnie wasze zdjecia;-) Ania ja obstawiam ze pod biustem masz 70. daria kącik dla maleństwa śliczny.
Ja juz się brzuszkiem nie chwałę, dzisiaj listonoszka, której synowa ma podobnie termin zapytała się mnie kiedy urodziłam...byłam dzisiaj u fryzjera, mam nadzieje ze przed porodem zdążę jeszcze raz. Nie wiem czy się wyszykuje na poród tak jak niektóre planują, ale mąż juz po wszystkim na pewno przyniesie mi do szpitala suszarkę prostownice odżywki itd. No bo jak teściowa zajrzy mnie obejrzeć to nie mogę wyglądać na zmęczona ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/8599dqk3p95p53lm.png]Tekst linka[/url][/url]]Tekst linka[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98ribqbkijq4m.png]Tekst linka[/url][url=[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/f2w

blacky sporo dziecko uroslo, tak patrząc na szybkość to może 4 kg dobić, miejmy nadzieję że to błąd pomiaru. A z tymi wodami to chyba jak się nie Sącza to dobrze, na pewno lekarz to sprawdził.
jagoda na autostradzie to lepiej nie rodzic, a z pierwszym porodem to mąż powinien zdążyć wrócić i kąpiel tez pewnie zdążysz zrobić.

http://www.suwaczki.com/tickers/8599dqk3p95p53lm.png]Tekst linka[/url][/url]]Tekst linka[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98ribqbkijq4m.png]Tekst linka[/url][url=[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/f2w

Blacky o jaka waga! Gdyby tyle przybrala to faktycznie duza dzidzia sie szykuje ale jak piszesz trzeba brac na to poprawke.
Karola ja niby jestem 2 tyg za Toba ale od jakiegos czasu mam susze, tak jakby mi sie to wszystko cofalo :/ ciekawe jaki to bedzie miec wplyw na laktacje.
Majka tez sie oszczedzaj, dobij do tych 3 kg :)
Mi to przeziebienie wyszlo juz chyba z tych nerwow. Przez moja tesciowa 'dobra rada' 3 dni klocilam sie z mezem i mam nadzieje ze nic wiecej mi nie bedzie bo pisalyscie o tym kluciu w szyjke i teraz sie musze do piatku stresowac czy wszystko ok bo mialam wlasnie takie klucia, glowki nie czuje nisko ale i tak leze. Kuzynka mi z nieba spadla bo nic nie musiałam robic, nie dosc ze posprzatala po remoncie to nawet obiad ugotowala.
LineG dzieki za dokladne instrukcje, zapisalam i napewno skorzystam :) a ten czopek to glicerynowy?
Ashica trzymaj sie tam i oszczędzaj! Glupotami sie nie przejmuj, ostatnia prosta niech bedzie czasem dla Ciebie na odpoczynek :)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfkrntqwyr5dkp.png

Mi z cycow leci od 4 miesiąca, raz więcej raz mniej, ale tak ze dwa tygodnie temu znów mi cyce skoczyły i są takie napięte i cieknie mi z nich w dzień i w nocy i to juz teraz także ma żółty kolor (wcześniej tylko przezroczyste lecialo) i co najgorsze w nocy mi się przykleja piżama do sutkow i potem jak wstaje siku to czasem sobie za sutka pociągnę a wtedy to boli.... no i sutki mi stoją jak do karmienia a wrażliwe jak cholera....a nie śpię w biustonosz bo mi wtedy nie odpływa i później mnie bardzo bolą wiec juz wole jak w nocy sobie trochę wypłynie.
Blacky dzidzia ładnie przybrała ale na samej końcówce juz ponoć troszkę wolniej rosną te maluszki.
No i rozstępy mam na cycach tez prawie od samego początku a brzuch się jeszcze trzyma bez, chciałabym żeby tak zostało ale co będzie to będzie.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Karola dla mnie nie ma aż takiej różnicy w wielkości Twojego brzuszka. Laktacji u mnie zero wiec nie pomogę.
Blacky a martwiłam sie czy nie za mało wazy;) pamiętaj, że to sa szacunkowe dane.
Karmelku mi tez by sie taka kuzynka przydała :)
Ashica ale masz pod górkę z tymi treściami, musisz na siebie i dziecko patrzeć, także wypoczywaj.
LineG mam nadzieje, ze to dziadostwo mnie nie dopadnie nawet przy porodzie, wielkość cytryny brzmi przerażająco.

Dzisiaj w końcu doprowadziłam sie do porządku i wyszłam z piżam. Nawet lico przypudrowalam, hura!
Gadałam z mężem o porodzie i ewentualnych "niespodziankach", o lewatywie, czopkach i naturalnym oczyszczaniu organizmu przed, a także o goleniu i szykowaniu sie do porodu, faceci to jednak nie lubią komplikować sobie życia, mój powiedział mi, ze nogi moge mieć nieogolone, bo i tak mam jasne włosy, a w razie w mi ogoli jak będę w panice, żebym sie umówila do fryzjera i manikiurzystki tak jakoś w bezpiecznym terminie i w ogóle wszystko super będzie i on nie rozumie po co o tym myśle. i najlepsze zapytał czy jak urodzę 2 zamiast dziecka to on ma to posprzątać?! Mowię mu, ze nie, on na to: a to super i zakończył temat;) faceci;)

http://www.suwaczek.pl/cache/9cd98a8df4.png

Dziekuje wszystkim za mile slowa :)

Dariaaa życzę Ci dużo zdrówka! Pokoik śliczny ach te szarości :)

Meeeg dziekuje:) ja właśnie też myślałam o chillwood no i Olcia też dawno nie pisała...oby wszystko u nich było w porządku. Ach ja Cię i tak podziwiam z tym wszystkim więc się wcale nie dziwię, że nie chce Ci się uczyć hehe. Życzę więc więcej chęci;)

Piszecie o wosku. Na twarz i inne części ciała jest bezpieczny najlepiej użyć ten żółty który jest naturalny pszczeli bez żadnych barwników czy zapachów. No i oczywiście jeśli wcześniej wosku nie robiliście to trzeba zrobić test bo często zdarzają się uczulenia. Nawet jak dawno nie robiliście to warto zrobić próbę. Nie robilabym tylko wosku na brzuszku.
A na manicure i pedicure wybieram się w środę do moich dziewczyn :) zawsze człowiek się będzie lepiej czuł w szpitalu.
Więc Jakarta wcale Ci się nie dziwię jeśli chodzi o Twoje plany przedszpitalne;)

Karola mi sie bardzo podoba Twój brzuszek :) i widać spora różnice sprzed dwóch tygodni. Ja też miałam płaski przed ciąża i jestem ciekawa jak się zachowa moja skóra po porodzie...tak ja już tez gbs a nie mam ani tu ani tu ;)co do mleczka to ja na staniku zauwazylam jedyne małe żółte plamki i to tyle. Aż w szoku jestem że Ciebie tak zalewa.

Blacky no to ładnie dzieciątko przybralo. Pewnie nie chciałabyś żeby było zbyt duże tak jak ja ze względu na prod sn więc trzymam kciuki żeby dzidzia nie przekroczyła 3,5 kg.

Kasia super że już dotrwalas do 34 dla bliźniąt to już super wynik a może uda się i dłużej pobyć w trojpaku :D

Jagoda więc łącze się w bólu rozstepowym. Dziś pomyślałam sobie ze chyba zamówię kolagen naturalny i będę smarowac te świeże pęknięcia to może będą mniej widoczne. Tak wozeczek już jest i jestem zachwycona mega mi się podoba. Mój mąż stwierdził że teraz to już tylko dzidzi brakuje :) wkleje foteczke naszej bryki ;)

Majka wszyscy mi mówią właśnie ze jest juz nisko i ja sama też to czuję...w sumie to sam w sobie brzuszek nie jest az tak uciążliwy jak to że już po prostu boli mnie skóra. :(

Zawiszka, Agnieszka zgadla mam około 70 pod biustem;)

Leel niech mąż kupi test ph też powinien wykryć wody plodowe. Teraz mnie zastanowiłas z tym czopem... ja podobne zjawisko zauważyłam parę dni temu. Dwa razy w ciągu dnia taka zoltawa galaretka...hmm czyżby to to?

Ashica ja na gbs dostałam duomox doustnie i pomógł. Ach przykro mi ze rodzice Wam nie pomagają musisz kochana się oszczedzac jak ten brzuszek się odzywa:( waga maluszka już piękna:) lez i odpoczywaj!

Karmelek zdrówka Ci zycze i odpoczywaj sobie.

Majowa dobrze ze ktg w porządku:)

monthly_2016_04/majoweczki-2016_46451.jpg

monthly_2016_04/majoweczki-2016_46452.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/j4x9g8ddtfc3h0jt.png[url]
http://www.suwaczki.com/tickers/74diiei3pjhtpmm7.png

Jejku, ale mam dziś ciężki dzień :/ czytam Was ciągle i nie mam siły odpisywać. Niemoc totalna... z rana udało mi się trochę posprzątać (zamiast się uczyć....), a teraz ręką mi się ruszyć nie chce.

Przyszedł mi dziś stanik do karmienia i... pasuje jak ulał :/ ale jak włożę wkładki laktacyjne, to będzie za mały. Czekałam z zamówieniem długo, żeby zobaczyć, czy piersi mi nie urosną. Nie rosły, a chciałam już dopakować torbę do szpitala i zamówiłam po prostu rozmiar większy. A zanim stanik doszedł urosły mi o 3 cm! Już nie wiem, czy kupować kolejny, poprzednio kupiony stanik do karmienia mam jeszcze mniejszy :/
Zresztą w brzuchu też mi przybyło - mam już 119 cm! Wam wszystkim ubywa, mi przybywa, mój synek będzie wielkoludem :p

Jakarta ja sobie tłumaczę, że spuchłam po twarzy ;)
Mój mąż na szczęście też ma podobne podejście do tematu

majowa dobrze, że na ktg wszystko w porządku :) ja też już sama nie wiem, czy lewatywa, czy czopki, też żadnego nie używałam. Ale jakoś boję się na własną rękę coś brać...

lidka czyli intuicja po prostu :)

Majka jak tam, udało się coś zjeść?

Zawiszka u Ciebie te kg to pewnie przez puchnięcie też.
Mnie rozstępy na szczęście na piersiach i brzuchu ominęły, ale nigdy, nawet gdy dojrzewałam, to tam nie miałam, tylko na pośladkach i nogach.

Leel a kiedy Ci ten gbs pobierali?

ashica przykre to, co piszesz... leż teraz, odpoczywaj, żebyś nie musiała do szpitala iść!

LineG o tym wypróżnieniu nie słyszałam, choć o tym, że może być z tym problem - tak.

karola mi do tej pory nic z piersi nie poleciało.

Blacky a masz cały czas usg na tym samym aparacie i ten sam człowiek robi?

jagoda miły ten "tatuś".
Mój mąż ma blisko do pracy -10 minut, a do szpitala mamy jakieś 7 minut. Tylko pytanie, czy do wypuszczą z pracy, jak zacznę rodzić? :p

Agnieszka do mnie do szpitala tylko mąż i siostra mają przyjść, oni na szczęście widzieli mnie w kiepskim stanie, więc nie będę musiała się upiekszać ;)

Karmelku leż i odpoczywaj, zdrówka życzę!
A kocyk minky masz taki, że minky jest z dwóch stron? Ja mam minky i bawełnę z drugiej, to prasowałam tylko bawełnę.

Anka dzięki za rady odnośnie do wosku :) widzisz, zapomniałam, że Ty jesteś specem od tego ;)
Wózek piękny :) moją kicię już wiele razy znalazłam, jak się w wózku wyleguje...
Na jakich dystansach biegasz? Jestem pod wrażeniem, ile masz medali. A półeczkę gdzie kupiłaś? Myślę, że mojemu mężowi by się przydała, jego medale w szufladzie leżą.

Hm, a moje cyce nadal leniwe i wcale nie za duze. Chyba im sie nic nie chce... Jedynie co, to troche bolą i takie są bardziej napięte, ale żeby urosły a już w ogóle, żeby coś leciało to za nic w świecie! ...no, chyba, że ponaciskam :p
Karmelek, czopek też posterisan. Do kompletu z maścią.

Z tym czopem to też od jakiegoś czasu zauważyłam taką inszą wydzielinę - gęsta, taką dziwną konsystencje ma....Ale nie ma tak, że jakoś jej dużo za jednym razem czy co. Może po prostu to ten śluz taki inny..

meeeg z tym wypróżnianiem to tak jak mówię - wieści od kuzynki, rodziła jakiś czas temu. W sumie kurczę tak na logikę...lepiej mieć puste jelitka to nie będą tak rozpychać wnętrzności, więc może i szanowna macica się szybciej obkurczy..

Meeeg te kotki to zawsze w takie zadaszone miejsca lubią się wladowac;) przed chwilą wyciągnąłem ja z fotelika heh. Najwięcej mam medali z 10 km potem kilka polmaratonow i jeden rodzynek z maratonu. Ach już mi tęskno do biegania mam nadzieję, ze znajde czas i checi po urodzeniu na powrot do formy. A te wieszaki na medale kupiliśmy kiedyś przed jednym z biegów ale spokojnie można pewnie kupić na allegro i na pewno taniej niż my. Ale tak nam się spodobały że od razu kupowałam a potem oczywiście gdzieś w necie znalazłam taniej ;) koniecznie niech mąż sobie sprawi niech medale nie kurza się w szufladzie:)

No właśnie, u mnie "produkcja" na całego :P ale przy tym piersi w ogóle nie bolą.. Nic a nic.. Kolejny raz się potwierdza, że każda z Nas jest inna ;)

W końcu kupiłam tą herbatkę z liści malin... W sklepie zielarskim.. W żadnej aptece nie było :| kobiety patrzyły na mnie jak na wariatkę :P

Dziewczyny, które mają dzieciaczki wstawione w kanał - ruchy też czujecie tak bardzo nisko? Jakby zaraz miały wypaść? Przeraża mnie to :P do tego dziś jeszcze częstsze skurcze i pobolewania.. Wszystko trenuje chyba przed ważnym dniem ;)

Anka, czyli masz spokój z antybiotykiem przy porodzie ;) jak to w końcu u Ciebie będzie? Lekarz wyraził zgodę na sn? Czy wszystko okaże się jak akcja się zacznie?

Meeeg, mi biust urósł w pierwszych tygodniach a później stanął w miejscu.. A Tobie jak rośnie w takim tempie to może kup jeszcze jeden większy rozmiar? ;)

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

Karola w sumie mi teraz nie wiele leci z piersi, jedynie takie zasuszone strupki żółte są, ale plam nie ma, jakiś czas temu więcej leciało, ale mam nadzieje że rozkręci się po porodzie :)

Blacky pokaźna waga dzidziulka :) ja bym chciała żeby moja miała taką wagę, a niestety w 36tc miała 2600g :(
Ja to też z tymi wodami mam różnie, bo moja lekarka w piątek rano stwierdziła że już mam dosyć mało i ona mnie przed terminem wyśle już do szpitala żeby nie czekać po terminie, a potem jak trafiłam do szpitala to w ten sam dzień miałam dokładne USG w szpitalu to lekarka tam stwierdziła że wód jest wystarczająco...więc zgłupiałam...

Jagoda ja myślę że powinnaś spokojnie zdążyć dojechać do szpitala, pierwszy poród niestety tak szybko się nie odbywa no chyba że będziesz miała szczęście :)

Karmelek z tym kłuciem to różnie, bo mnie tam kłuje od bardzo długiego czasu a szyjka cały czas miała ponad 4cm, dopiero właśnie w piątek skróciła się nagle o 2cm i w sumie nie kłuło mnie a bardziej nacisk czułam na pochwę i na odbyt

Anka pięknie się prezentuje kareta od Kacperka :)

Super, że tak biegasz dużo :) mój mąz też biega, swego czasu chciał mnie do tego przekonać i byłam dwa razy na przebieżce ale szczerze powiedziawszy to nie mój sport, bardzo źle się czułam, głowa mnie bolała okropnie

Meeeg tak zjadłam na obiad trochę potrawki z piersi kurczaka z marchewką i makaronem, potem kilka herbatników, a niedawno na kolację jajko i bułke i póki co wszystko zostało w środku...oby tak dalej...niestety biegunka jeszcze goni, ale wypiłam już dzisiaj 3l wody więc myślę że się nie odwodnię...

Line ja sobie dzisiaj hemoroidka schowałam do środka i jest o niebo lepiej, choć wiem że przy następnym posiedzeniu w wc znów wylezie, ale będę regularnie chowała i smarowała...po porodzie pewnie podwójnie wyskoczy wtedy zastosuję się do Twoich rad :) na razie mam w domu tylko maść. Moja lekarka ostatnio mi poleciła jakiś super specyfik na to ale jak zobaczyłam cenę to mnie zamurowało...50e za małą tubeczkę...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yp5sgjy82.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay3rq5wsl7y.png

Karola to jestes farciara,bo brzuszek wyglada jakbys przed porodem ostro go cwiczyla...Z piersi nic mi nie leci,nawet bym powiedziala,ze mnie to martwi,bo sa jakies duze,ale mieciutkie...nie bola nic...meeg Ty nie masz sil..normalnie nie wierze ,Ty jestes wulkan energii :D zaczelam miec watpliwosci co do pieluch,mam kupiony rozmiar 2 czyli 3-6kg,bo sobie myslalam,ze chlopczyk to zawsze wiekszu od dziewczynki,a teraz juz nie wiem czy nie kupic tych malych 2-5kg....i mam problem ile pampersow wziac do szpitala...Wy po ile bierzecie?Jakos tak ciezko mi to wszystko okreslic...ehhhh pierwsze dziecko to same wahania!!!Aaa i jeszcze mam pyt.czy kupywalyscie te oslonki na zajechane piersi?Ja kupilam i jakos dziwnie mi to wyglada :D

Majka dziekuje :) a z tym bieganiem to ja się mega wkręciłam. Nawet przed ciąża pomagałam początkującym zacząć biegać taka akcja grupy night Runners wielu nas biega w całej Polsce (w Niemczech tez sie zdarza ;) )w jaskrawozoltych koszulkach. Taka wielka biegowa rodzina. Ale wiadomo nie dla każdego to dobry sport. Mnie też po bieganiu czasem boli głowa ale to zazwyczaj wtedy kiedy nie pije w trakcie dłuższych wybiegan.

Karola ja czasem mam wrażenie że Kacper mi wypadnie takie dziwne uczucie napierania i w pachwinach go czuje hehe. No z anybiotykiem spokój mam nadzieję, że do porodu tego nie złapie...A z moim porodem to zobaczymy mam zgodę na próbę sn ale jak tylko cokolwiek będzie nie tak to pewnie będą mnie brać na cc.

monthly_2016_04/majoweczki-2016_46463.jpg

Nie wiem ile więcej jest pokarmu po porodzie jeżeli ma się go wcześniej. Ja nigdy wcześniej nie miałam. A obie córki karmiłam przez rok. I piersi zawsze przed porodem mi malaly. Chyba od braku pokarmu gorsze są zastoje, bo to i ból i gorączka. A jak skończyłam karmić to moje piersi ubieralam w 70 A
ania podziwiam wasza zawdietosc na bieganie. Ja próbowałam się zmobilizować ale kiepsko mi to szło, zresztą jak ma się astmę a leki bierze doraźnie to i bieganie kiepskie.
Teraz jak czytam forum to jakbym była obok tego, no cóż różnica miesiąca to spory odstęp. Moje myśli jeszcze do porodu nie dochodza. Mam przeczucie ze od czwartku się zacznie, ale życzę żebyście jeszcze trochę wytrzymały.