Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

SylwiaWien nie martw sie :) jest mozliwe ze pozniej zaszlas w ciaze a poza tym kazda ciaza przebiega inaczej :) zobaczysz ze za tydzien wszystko bedzie juz widac :) nie martw sie na zapas to szkodzi maluszkowi :) hehe latwo sie mowi bo sama sie bardzo denerwuje ale musimy sie starac byc spokojne dla naszych maluszkow :)

DoriLori ja niestety nie wypowiem sie na temat ptzeprowadzek w ciazy bo zdazylam sie zadomowic w niemczech zanim nam sie udalo ;) napewno jest to jakis stres nowy kraj znalezc lekarza ale z pewnoscia sobie poradzicie :) trzymam kciuki za ciebie i w ogole za wszystkie dzis emanuje ze mnie duzo pozytywnej energii po wizycie :)

Cześć dziewczyny,

nie było mnie kilka dni i wracam z nieciekawymi wiadomościami. W sobotę pojawiło się u mnie niewielkie plamienie i ból w dole brzucha. W związku z tym, że ponad 2 lata temu poroniłam to wpadłam w panikę, mąż od razu zawiózł mnie do szpitala. Po badaniu usg okazało się, że wszystko wygląda w porządku, biło serduszko. Lekarz dyżurny przepisał mi Luteinę 2x dziennie i w poniedziałek miałam zgłosić się do swojego lekarza na zaplanowaną wcześniej wizytę. Wczoraj po badaniu usg, mój lekarz prowadzący też uważa, że pomimo wystąpienia plamienia wszystko jest dobrze, serduszko nadal bije. Do przepisanej wcześniej Luteiny dorzucił mi Nystatynę VP co drugi dzień na noc. Mam zakaz kontaktu z jakąkolwiek domową chemią typu CIF, Domestos itd. oraz zakaz stresowania się, bo to powoduje wzrost adrenaliny a co za tym idzie skurcze macicy, W razie gdyby podbrzusze mnie bolało mam brać 2 tabletki no-spy 2 razy dziennie.
Jestem załamana. Siedzę w domu i wiem, że mam się nie denerwować, ale jak?
Boję się, że znowu dojdzie do poronienia.Co prawda od kiedy biorę tą Luteinę to plamienie się skończyło, ale mój lekarz mówi, że mam się przygotować na to, że może powrócić. Nie musi to oczywiście oznaczać od razu poronienia, ale mam bardzo na siebie uważać.

Cieszę się, że u Was jest lepiej. Witam serdecznie wszystkie nowe majowe mamusie :)

Hej dziewczyny. Powiedzcie mi proszę czy bóle jajników, dość mocne to normalne? Jestem w 8tc. Dodam że te bóle nie zawsze występują ale dzisiaj już od popołudnia mnie boli dość mocno. Wizytę mam w czwartek i strasznie się martwię :( piersi też jakieś mniej wrażliwe i już nie bolą jak kiedyś jedynie przy ucisnieciu coś czuję. Moje pytanie czy to normalne. Strasznie się martwię bo pierwszą ciążę straciłam ;(

Mi lekarz wczoraj powiedział, że w pierwszych tygodniach ciąży, bóle które odczuwamy w podbrzuszu, czy jak niektóre dziewczyny piszą w jajnikach w większości przypadków spowodowane są rozpulchnianiem i rozrostem macicy, zagnieżdżaniem się jajeczka itd. Na takie bóle spokojnie można zażywać no-spę (do 6 tabletek na dobę, w dawkowaniu po dwie tabletki na raz). Powinnyśmy się niepokoić wtedy, kiedy ból jest ostry i rwący oraz gdy utrzymuje się nieprzerwanie przez dłuższy czas.
Uspokoił mnie trochę wczoraj, ale wiadomo - jak się siedzi samemu w domu to różne myśli pojawiają się w głowie.

Megi 31 akurat dzis pytalam moja gin czy bole jajnikow sa normalne radzila mi sie nie stresowac bo to przez powiekszajaca macice i to jest czyms powiazane ze soba :)
Martycha wypoczywaj duzo i sie nie przemeczaj i co najwazniejsze zero sttesow dziewczyny :)
Mnie maz troche dzis zmartwil jak zobaczyl zdjecie z usg.. bo nasz dzidzius jest jakby na krawedzi tego wiekszego pecherzyka (jakby na sciance) i czy nic sie nie stanie....?
Majka ja mieszkam w NRW ale jakies 25-30 km od koloni w kerpen :)
A jesli chodzi o smaczki... niedobrze mi sie robi jak mysle o surowym miesie a dzis mialam ochote na pierogi ruskie hahaha i kupilam gotowe :P takze dzisiejsza zachcianka spelniona :P ale powiem ze do slodkiego mnie nie ciagnie....

cześc dziewczyny..poczytałam troche na forum..może mi doradzicie..mnie też boli w dole brzucha..jestem 5 tydzień..co mój lekarz powiedział że to normalne..bo wszystko sie tam teraz zmienia..powiedział mi bym się nie martwiła..ale Ja się martwię..nie mogę spać...piszecie że można brać no spa..ale boję się zażywać cokolwiek..bez jego konsultacji..wczoraj rano byłam na wizycie..to moja pierwsza ciąża..i przez to sie tak boję...ale wierzę że z Boską pomocą się uda...i maleństwo urodzi się zdrowe...pozdrawiam wszystkie dziewczyny..

SylwiaWien ja tez panikowalam bo bylam na wizycie w 4tc i nie bylo nic oprocz powiekszonego endometrium, wiec szperalam w ksiazkach i czytalam duzo. Jajeczko pojawia sie od 31 dnia ciazy czyli 4-5 tydzien a zarodek pod koniec 6 tyg. Wszelkie przesuniecia sa normalne i zalezne od owulacji. Jesli jestes w 5tc to masz jeszcze czas :)
Ja mam wizyte w poniedz to bedzie 8 tc boje sie ze nie zobacze serduszka, ze wogole nic nie zobacze...strach po ostatniej ciazy !

Martycha trzymaj sie i zastosuj sie do zalecen lekarza, odpoczywaj! Na stres niestety nie ma rady, staraj sie zajac czyms mysli, poczytaj jakies ksiazki ale o innej tematyce :)
Moja kolezanka tez miala plamienia ale wszystko sie dobrze skonczylo! Tak samo bedzie u Ciebie.

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yskjoq5jgc8a9.png

Anna 2011 powiem ci ze dlugo mialam pobolewania brzucha i jajnikow rozmawialam z lekarzem ze to normalne bo cialo przygotowuje sie na dzieciatko i macica sie powieksza. Martwic sie trzeba kiedy dojda plamienia lub krwawienia a brzuch bedzie bolal nie do zniesienia (mialam tak przy poronieniu...) nie martw sie nie ma czym ;) trzeba byc dobrej mysli :)
Anka_hey co do tego ze czuje sie glodna... zjem duzo a dalej tak sie czuje a jak mysle ze mialabym cos zjesc to jest mi zle :/
Martycha dzieki bardzo mnie tym pocieszylas :) a lekarz mowil ze wszystko jest dobrze :)
Dziewczyny ? Czy wy tez macie taki problem z wypadaniem wlosow? Ja to jyz sie zastanawiam zeby sciac na krotko.... co odkurze to zaraz pelno wlosow.. nie wspomne lepiej co jest podczas mycia... :/