Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc dziewczyny :)
Jest nas coraz wiecej, witam wszystkie nowe majoweczki :)
meeeg super zdjecie, ladny brzuszek masz :)
Blacky moj mozg tez nie dziala, w ogole mam klopoty z pamiecia i koncentracja ale z tego co czytalam ponoc sie to moze zdazac. Jak urodzimy to znow bedziemy dzialac na pelnych obrotach :D

Dzis mialam tragiczna noc, od wieczora nogi mnie bolaly, cala noc sie wiercilam. Dzis musze na jakis dlugi spacer pojsc bo chyba nie wytrzymam. Czy ktoras z Was tez tak ma po leniwym dniu?

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfkrntqwyr5dkp.png

Ja brałam ślub 6 czerwca ubiegłego roku i żar lał się z nieba ;) fakt, pot po tyłku spływał bo sukienka itp ale przynajmniej zdjęcia mamy śliczne.. A z pogodą to nigdy nie wiadomo jak będzie, niestety...

Uff, już myślałam, że tylko u mnie TE sprawy tak kiepsko wyglądają, ale widzę, że większość z was ma te same obawy.. Trochę jest mi przykro jak sobie przypomnę jak wcześniej wyglądało nasze życie intymne a teraz zaledwie raz w tygodniu, a czasem nawet i rzadziej :P ale mam nadzieję, że za kilka miesięcy wszystko wróci do normy..

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

Ja sobie tłumacze, że jeszcze nadrobimy :-) w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze :-)
Karmelek ja dzisiaj miałam wyjątkowo spokojnie.przespalam nawet w ciągu 5 h! Ale oprócz tej nocy inne podobne są do Twojej... SiedIalam idę na basen,może będzie lepiej :-) chciaz obawiam się, bo znowu przyplstal mi się katar i mam nadzieję, że dalej to nie zajdzie.

Gabrysia, 09.05.2016

Nie wyczytało sie wszystko co napisałam wiec dodaje jeszcze raz.;)
My braliśmy slub 12 czerwca 2015 roku. Pogoda była piękna- do czasu. Zaczęło padać około godziny 17-18 podczas krojenia tortu na dworzu i trzeba było ewakuować się do środka. Ogolnie naszym gościom deszcz nie przeszkadzał bo i tak siedzieli na dworzu pod parasolami. Szkoda że sesji nie zrobiliśmy wcześniej i zostało nam robienie zdjeć w hotelu ale rownież wyszły pięknie. A poza tym- ponoc deszcz w czasie ślubu zwiastuje pieniądze ! Oby :)))

Hej dziewczyny.
Jestem po badaniu usg 4D plus genetyczne w Krk na Piĺusudzkiego. Generalnie ok, ale trafilam na lekarz, ktory wiecznie odsyla pacjentki do kliniki na Kopernika, straszac przy okazji.. Czy ktoras z Was wie moze co oznacza pielektazja w nerce u maluszka i czy jest to grozne? W internecie same fora dyskusyjne, malo faktow, a wizyta u lekarza prowadzacego dopiero w piatek..
Z innej beczki, widzialam, ze wspominalyscie cos o problemach z "mysleniem" (w moim przypadku sa to problemy z uzywaniem mozgu, ot tak poprostu). Podobno5 to jest syndrom baby brain i ustepuje po porodzie.. no coz, do tego czasu pozostaje mi swiecic przykladem dla wszystkich typowych blondynek, tych z najlepszych zartow.
Co do problemow z bolami... basen faktycznie pomogl, ale przy mrozach szkoda ryzykowac. W ogole spaniena lewy boku jest do bani! A tu jeszcze tyle czasu! Macie moze te poduszki w ksztalcie litery C? Polecam, bo to na prawde podnosi komfort snu, chociaz ciezko sie okopac wstajac do lazienki w nocy.. tez chodzicie po 3 razyw nocy? Najgorsze, ze jak sie budzeo 2-3 nad ranem to potem czesto nie moge juz zasnac, a do pracy trzeb isc..

Ja dzisiaj się jakoś kiepsko czuję, pobolewa mnie głowa, słaba jestem, do tego jakoś ciśnienie uderza mi do głowy choć nie jest wysokie, a jeszcze maluch jakiś mało ruchliwy, ostatnio tak szalał a dzisiaj czasem tylko coś poczuję ale nie jakoś intensywnie jak ostatnio i odrazu się martwię, że coś jest nie tak... a USG dopiero 12.01 jak tu się nie stresować non stop...

Karmelek mnie się też takie bóle nóg zdarzają, czasami czuję jak są takie jakby niespokojne i nie umię ich utrzymać w ryzach muszę nimi co chwilę poruszać

Moli, Kinia, Klaudia witajcie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yp5sgjy82.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay3rq5wsl7y.png

Ewka999 czy przesad o deszczu dotyczy tez burzy w poprawiny? :D
Justyna_krk masz racje z tym bokiem ale czego sie nie robi dla maluszka ;) do poduszki sie przymierzam bo odkad wrocilam do spania z mezem bo nijak nie moge sie ulozyc z kocem lub koldra.
Osobiscie mam to szczęście, ze moge przespac nawet 8h bez wstawania.
Majka1982 lacze sie dzis z Toba, tez nie mam dobrego dnia.

Dzisiejszy dzien mnie powoli dobijal. Nogi bolaly, jak chodzilam po mieszkaniu to bolal kręgosłup, teraz jakies bole glowy ale zrobilam z 4km spacer. Mam nadzieje ze doraznie pomoze. Jutro powtórka bo pogoda ma sie poprawiac :)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfkrntqwyr5dkp.png

Witaj hybryda :) Maja ślicznie i jeszcze miesiąc maj :)

Majka to współczuję złego samopoczucia, ja dziś nie narzekam ale wolę nie zapeszac bo dzień się jeszcze nie skończył ;) życzę Ci żeby Ci się szybko poprawilo :*

Klaudia no w Poznaniu nas zbombardowal ścieżek ledwo wyjechałam z podziemnego parkingu hehe ;)

Justyna nigdy nie słyszałam o pielektazji nerki więc nie pomogę niestety.:( ale mam nadzieję, że to nic poważnego. Ja mam poduche ale jeszcze z nią nie śpię. Póki co daje rade bez ale niedługo wypiore poszewke bo chyba niedługo się przyda. Zajmuje faktycznie sporo miejsca i trudno się z niej wydostać;) ja wstaje siusiu raz ale potem też mam problem czasem żeby zasnąć. Tylko ja mam o tyle dobrze, że jak nie mam nic do zrobienia, załatwienia to mogę spać ile wlezie bo nie pracuje.

Pochwalę się, że w końcu zus ma mi wypłacić chorobowe 8 stycznia. Nareszcie bo od października jestem bez kasy tylko wypłata męża i nie zawsze nam starczalo. Wiec kamień z serca.:)

http://www.suwaczki.com/tickers/j4x9g8ddtfc3h0jt.png[url]
http://www.suwaczki.com/tickers/74diiei3pjhtpmm7.png

Ewka999 - ja tez sie martwie bo u mnie dopiero ok +1,5 kg :( lekarka nakazala mi wiecej jesc bo apetyt u mnie baaardzo marny, az maz na mnie juz sie wkurza za to ze nic nie jem :( ale nie da sie wpychac na sile... moja pani doktor powiedziala zebym zaczela pic shake proteinowe. staram sie cos podjadac, moze sie uda wiecej przytyc a jak nie to na wizyte trzeba bedzie sie grubo ubrac :D

http://lmtf.lilypie.com/FfsCm5.png

Hej :)
Ja właśnie po połówkowym. Z Fasolem wszystko w porządku i już wiadomo że to faktycznie Fasol ;) - musimy się chyba zastanowić nad imieniem ale nijak nie możemy dojść do porozumienia. Trochę żałuję że ominie mnie kupowanie sukienek ale może następnym razem ;). Łożysko mi wciąż przoduje do tego jest z przodu więc zazdroszczę wam bardzo tych wyraźnych ruchów - ja czuję tylko delikatne smyranie. Co do współżycia to chyba większość z nas jedzie na tym samym wózku ;). Bardzo się cieszę że piszecie o swoich zakupach bo jestem zielona w tym co właściwie jest potrzebne. Może stworzymy jakąś listę? Tak bliżej marca bo chyba wtedy większość planuje większe zakupy. Pozdrawiam gorąco i życzę zdrowka w tą paskudną pogodę

Majka ja też dziś źle się czułam, tak słabo jakoś, i mam jakiś nerwoból w lewym udzie, położyłam się nawet spać popołudniu bo sił zabrakło.
Witam nowe majoweczki, ale nas juz dużo:) fajnie będę miała co czytać na moim posiedzeniu w domu.
U mnie 4kg na plusie aczkolwiek ten 4 to jeszcze chwiejny na wadze i często jednak niepełny jest.
Ja mam poduszke małego rogala od dwóch dni, nawet nieźle się z nim śpi aczkolwiek na razie tylko pod głową spraktykowalam. Zgaga mnie wieczorami meczy to musze mieć więcej poduszek.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Hej dziewczyny. Czytam Was od prawie samego początku, ale cały czas chciałam najpierw przeczytać wszystko, a potem dopiero odezwać się i w ten sposób zleciało mi do dziś, bo nie mogłam Was dogonić ;P
Termin mam na 3 maja (przynajmniej tak mi wyszło na prenatalnych, które miałam 18 grudnia, wcześniej był termin 14 maja). Lekarz powiedział, że na 100 % będzie chłopak, zresztą już od 12 tygodnia było podejrzenie chłopaka ;) więc rośnie nam mały Szymonek :) To moja pierwsza ciąża, mam 25 lat :) Od jakiegoś czasu czuję ruchy, ale w porównaniu z tym co opisujecie, to moje są jednak jeszcze słabiutkie :)

http://www.suwaczek.pl/cache/ffafc876bc.png[/url]

U mnie jest już 5 kg na plusie;) ze spaniem w nocy nie mam żadnych problemów, może przez to że w dzień nie mam możliwości bo pracuje. Co do ruchów Maji to czuję tylko takie bulgotanie. W poniedziałek mamy połowkowe usg. Bardzo dobry pomysł z tą lista zakupów;) mi na pewno się przyda bo jestem zielona w tych sprawach. Moja pierwsza ciąża;)

Zdrzemnelam sie i jest troszke lepiej, choc nadal jakies palpitacje serca mam i jak tak dalej pojdzie to bede musiala jakas szersza diagnostyke tego zrobic choc ostatnio lekarka mowila ze to normalne i raczej przyzwyczaic sie bede musiala

U mnie nareszcie kilogramy leca do przodu ale niema co sie dziwic bo mam tak szalenczy apetyt ze sama sie szokuje i to praktycznie na wszystko, najbardziej to bym jadla wieczorem tyle ze potem gaviscon idzie pelna para ;) od 3tyg lece na dwudaniowych obiadach i efekty widac :)

W wyprawce Wam chetnie pomoge i doradze co warto kupic a z czym sie wstrzymac bo nie wszystko warto miec od poczatku

Hybryda witam serdecznie :)
Imie wybraliscie dla corci bardzo ladne ;)

Mag witam Ciebie rowniez serdecznie :)
Z wlasnego doswiadczenia to nie radze Ci sie nastawiac na termin z USG bo niestety rzadko sie to sprawdza, moj termin w pierwszej ciazy byl z OM na 22.11, z USG wychodzilo 7.11 a ja urodzilam dopiero 27.11 a juz normalnie szalalam bo wbilam sobie tego siodmego do glowy i potem stres mialam

Zawiszka a bierzesz cos na zgage ? polecam gaviscon w plynie dziala swietnie a jest bezpieczmy

Kasiast ciesze sie ze z synusiem wszystko dobrze :)

Anka no nareszcie kase Ci wyplacili ale strasznie dlugo sie naczekalas niepowazne to moim zdaniem bo nie pomysla ze czlowiek moze.nie miec za co zyc...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yp5sgjy82.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay3rq5wsl7y.png

meeeg
kasia.25 ja brałam ślub w czerwcu i wszystko byłoby super, gdyby nie inwazja komarów :( mieliśmy wesele w pięknym miejscu, ale co z tego, jak nie dało się wyjść na dwór? Za to dwie moje kuzynki miały w kwietniu i naprawdę było ok.

Mary07 ja o innym modelu z tej firmy słyszałam złe opinie o spacerówce (Barletta jest nowością). Też już sam mętlik, ale wybieram się do jeszcze 3 sklepów, zobaczę, co tam mi powiedzą. Moja siostra mówiła, że zazwyczaj tak jest z wózkami 3w1 - jak jest super gondola, to gorsza spacerówka i na odwrót...

Anka z tego co wiem to to TSH jest lekko za wysokie, ale lekko - norma jest chyba do 2,5.

Majka właśnie się za leżaczkiem rozglądałam, dziękuję za polecenie :)

Olcia super, że wszystko dobrze :)

m.zielińska to gratuluję chłopczyka :) mi się Staś podoba, ale mój tato ma na imię Stanisław, a umówiłam się z mężem, że żadnych imion po dziadkach.

Zawiszka uważaj na siebie i rozważ ten szpital, skoro już dwóch lekarzy Ci o tym mówi. Rozumiem, ze na jakiś czas, a nie do końca ciąży? Jedna moja koleżanka leżała od 3 miesiąca aż do rozwiązania...

Buziak81 podaj mi datę porodu i płeć, możesz też zapisać się sama (albo ja Cię zapiszę po podaniu tych danych, a dalej będziesz sobie edytować i dodawać dane, tylko kliknij na lik i poproś mnie o dostęp:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ti-oLLnZoRRAO8EzuwHEQtg6quXI9LItn03FWly-d-U/edit#gid=1802868480)

niciunka ja woziłam bratanka męża w wózku z nieskrętnymi kołami i po tym obiecałam sobie, że podstawowa rzecz, jaką musi mieć mój wózek, to właśnie skrętne koła....

Monika no proszę, jest większy chomik ode mnie jednak :)

A my z mężem zrobiliśmy sobie pamiątkowe zdjęcie z malowania. Trochę dziwną minę ma mój mężunio ;-)

Meeg urocze zdjecie :))
Ps. coś nie mogę dodać się do listy, mój termin porodu 07 maja, płeć dziewczynka.

Witam nowe dziewczyny na forum.

Anka_hey
Zawiszka oby brzuszek jak najmniej bolał i się stawiał. 3mam kciuki mocno!

M.Zielińska gratuluję zdrowego chlopczyka :) i życzę powodzenia w wyborze imienia:)

Aga współczuję bólu bioder ja narazie nie narzekam na nic. Czasem jak za długo robię na drutach to bolą plecy poza tym spoko.

Olcia ja nie wiem czy miałam badane nic mi doktor nie mówił. A ja też na te przepływy tętnic biorę clexane. Ale maly rośnie więc chyba powinny być okey.
Ja już mam wyniki badań i na szczęście cukrzycy ciążowej nie mam, toksoplazmoza dalej negatywna, hemoglobina poszła w górę, w moczu baktwrii mniej niż ostatnio tylko tsh poszło w górę i mam 2.6 mam nadzieję, że nie jest to za dużo. Dowiem się w czwartek.:)

Pozdrawiam dziewczyny!

Hej ja jestem pod kontrolą endokrynologa i ważne jest również oznaczenie ft3 i ft4, u mnie jak było tsh 2,40 to zaczęłam brać eutyhrox 25, ale może co lekarz to inne podejście.

kasia.25
Dziewczyny, w jakim miesiącu bralyscie ślub? Pytam dlatego, bo my planowaliśmy lipiec 2016, ale w obecnej sytuacji przekładamy na 2017 ;) . I w miejscu, które już wcześniej wybraliśmy mają wolne 29 kwietnia, 08 lipca i 22 lipca. W czerwcu niestety nam nie pasuje (a mają wolne miejsca). I właśnie zastanawiam się, czy ślub w kwietniu (mimo, że na koniec) to dobry pomysł. Macie jakiś doświadczenia? Lipiec trochę mnie przeraża tym, że może być strasznie gorąco.... Sama już nie wiem.

My mieliśmy ślub w czerwcu ale też dlatego że to nasz ulubiony miesiąc, w czerwcu się poznaliśmy w czerwcu obydwoje mamy urodziny ja 15, mąż 14 i 14 braliśmy ślub. Było ciepło ale nie za gorąco, ale teraz to ciężko przewidzieć jaka może być pogoda.

Sory że tak na raty odpisuję ale na bieżąco czytam a problemy z pamięcią. W ogóle ostatnio zauważyłam że mam strasznie sucho w nosie a jak smarczę to krew się pojawia :/ w przyszłym tyg we wtorek będę u lekarza to się podpytam. A jutro idę na pobranie krwi krzywa cukrowa, toksoplazmoza, morfologia, mocz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Majka1982
Ja dzisiaj się jakoś kiepsko czuję, pobolewa mnie głowa, słaba jestem, do tego jakoś ciśnienie uderza mi do głowy choć nie jest wysokie, a jeszcze maluch jakiś mało ruchliwy, ostatnio tak szalał a dzisiaj czasem tylko coś poczuję ale nie jakoś intensywnie jak ostatnio i odrazu się martwię, że coś jest nie tak... a USG dopiero 12.01 jak tu się nie stresować non stop...

Karmelek mnie się też takie bóle nóg zdarzają, czasami czuję jak są takie jakby niespokojne i nie umię ich utrzymać w ryzach muszę nimi co chwilę poruszać

Moli, Kinia, Klaudia witajcie :)

Możemy sobie rękę podać ja dziś to samo, kiepskie samopoczucie, ból głowy a ciśnienie niewiele wyższy niż zwykle bo 115/70 a zwykle teraz w ciąży mam 100/60. Coś mnie dziś więzadła bolą i pachwiny i kręgosłup. Normalnie narzekam jak stara baba, ale chciałabym już normalnie funkcjonować a nie ciągle uważać na siebie chuchać dmuchać i brakuje mi ruchu, fitnessu, jazdy na rowerze.