Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

i kolejne brzdące z nami kumi, motylka - GRATULACJE! [;
secondtry - trzymam kciuki by maleństwu apetyt przybył.. Ściskam!

kurcze, a ja tak chyba na przekór.. bo ja naprawdę bym nie chciała urodzić w prima aprilis. W ogóle to mamy z mężem ugadane, że to nasz taki ostatni weekend może być we dwoje, więc jak coś akcja ma się zacząć dopiero z niedzieli na poniedizałek itego się trzymamy ;P

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Vena, cudny cukierasek z Klary ❤️
Super, że z twoim zdrowiem się stabilizuje, jeszcze trochę i zapomnisz o wszelkich medykamentach :*

Magda1010, u mnie bz ale u Ciebie może ta krew to jakiś znak ;) Trzymam kciuki!!!

Zobaczymy co nam noc przyniesie hihihi :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Vena dobrze czytać ze u Ciebie stabilnie, ale mimo to oszczędzaj się i nie bagatelizuj niczego co choć trochę odbiega od normy.
Zdrówka dla Was dziewczyny! Nie chorujcie teraz!
Ramajani,Magda1010,Nat któraś z Was w końcu pęknie, a może tak w trójkę ex aequo w prima aprilis, ale tak na serio?
Melly zbieram się, przynajmniej usiłuje się nie rozsypac ale coś mi dziś nie wychodzi.

Mam od paru dni uczucie jakbym weszła i utknąła w pierwszej fazie porodu.... Nie chce jeszcze rodzic ale jestem juz tym tak bardzo zmęczona. ..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

heltinne ja stosowalam krem nagietkowy Bubchen, ale jak dla mnie to zadna rewelacja, pozatym teraz bardzo patrze na sklady kosmetykow i ten nie jest rewelacyjny.
miila ja mam bardzo podobnie, dzisiaj tez spalam 3h w ciagu dnia, jakos taka jestem ospala caly czas. Pamietaj ze to ostatnie dni kiedy mozemy spac do woli, wiec korzystajmy!
VENACórcia przeslodka jak cukiereczek!
secondtry wszystko bedzie dobrze, tak jak pisaly dziewczyny jestescie pod doskonala opieka.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Anawee może organizm się jakoś szykuje? jeszcze tylko jutro i weekend, zaplanowałam z mężem wychodną niedzielę, idziemy do ulubionej restauracji, ostatni raz 'sami' :)

Ciekawa jestem co tu się w nocy wydarzy i czy któraś z dziewczyn się rozpakuje :D

Unatu ja też jutro nie chcę, nawet mówiłam to przed chwilą do męża.

Dostałam wyniki morfologii z wczoraj i jest kiepsko, bo płytki krwi spadły już do 120 tyś. tylko. Ostatnio było 132 i moja doktor mówiła, że jak spadną jeszcze bardziej to będzie przesuwać CC na wcześniej (jutro mam wizytę) i teraz się zastanawiam czy będzie kombinować w weekend czy już poczekamy do tego poniedziałku. Kurcze, nie chciałabym pełnej narkozy, bo jednak czekam na ten moment jak zobaczę go prosto z brzuszka i będę świadoma całego zajścia. Hemoglobina za to mimo choroby i antybiotyku 13,5.

Miila Ty zdaje się masz obcykane kosmetyki, co warto kupić oprócz Weleda?
Mam ostatni moment aby coś zamówić przed przylotem mamy

Jak to jest z terminami z usg? U mnie na ostatnim usg jest o ponad tydzień więcej niż wynika z kalkulatora...
Wcześniej liczba tyg była zgodna...Co to oznacza? Tutaj niczego się jak zwykle nie dowiem

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Gość Czarna23789

kumi, motylka moje ogromne gratulacje!!!
Coraz więcej nas po tej drugiej stronie mocy :)
Zdrówka, siły i dobrej laktacji życzę .

Nat, ramajani, Magda 1010, Ansta trzymam kciuki za dzieciątka bardzo terminowe :)

Secondtry jestem myślami z Tobą i Zuzą. Oby apetyt dopisywał .

Dwie doby głodówki były podyktowane cc. Ingerencja w jelita itd. Pierwsza doba nawet bez wody. Ale dziś już trochę jedzenia.
Jej, jaka pyszna była szpitalna pomidorowa, w której trzeba było szukać czegokolwiek:)

Problem z karmieniem jest nadal, ale położna pocieszała ze po cc bez oznak porodu dluzej sie rozkręca. Wiec smaruje mój obrzmiałe sutki i liczę że napelnia sie mlekiem.
Szymek po mm śpi twardo juz 3 godz. Ale ja jakoś nie potrafię zasnąć..

Miila my z mężem jakby z przeczucia w poniedziałek baardzo dlugi poranek w łóżku i super wspólny dzień, zakończony szpitalem i cc kilka godzin pozniej.
Więc będziecie milo wspominać ten niedzielny obiad.

Dzis mąż objął mnie na szpitalnym łóżku i patrząc na śpiącego Szymka mówi: " jesteśmy wspaniałą rodzinką".
No wow. Miałam wrażenie że cale życie czekałam na ten moment.
Mam nadzieję że wyjdę na niedzielę ze szpitala i spędzimy jeszcze całe dwa tyg razem. :)

Ciociu Heltinne waga w oku 3100g ;) Używałam kiedyś Hipp były fajne.

ramajani Klara jest bardzo spokojna: je-śpi-pielucha+od kilku dni do 20-30 min aktywności po śniadaniu.

Co do kąpieli to tak, jak pisze Magda jak ustanie krwawienie … pierwszy raz tak dobrze mnie oczyścili po cc, że krawiłam tylko tydzień, a teraz jedynie plamię po karmieniu. Dlatego mogę już się trochę moczyć… za to rana goi się jak na psie ;)

A tu Klara obudzona ;)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45863.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45864.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Czarna smaruj też sutki lanoliną… mi w pierwszych dniach bardzo to pomogło też na ból…
Kiedy usłyszałam podobne słowa męża wbiło mnie w miejsce :)
Za każdym razem, kiedy widzę go jak tuli małą i mówi jej jaka jest śliczna i że ją kocha powoduje ścisk w gardle…

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena ale ci rośnie ta córa ;) słodziak z niej ;)
Heltinne najdokladniejszy jest termin porodu liczony z 1 badania usg czyli w Polsce kolo 12 tyg. Bo potem dzieciaki różnie rosną i maja takie skoki rozwojowe i juz nie jest to tak dokładne. A co do męża u zabawek ;) mój konczy 30 lat w sierpniu ale jest jak duże dziecko ;) a co tam nie się bawi w końcu głównie on nas utrzymuje ( moja pensja jest bardziej symboliczną na drobne zakupy do domu i tzw. waciki) coś mu się należy zwłaszcza ze to juz koniec takich szaleństw ;) ale słodkie to jest bo cieszy się jak dziecko co chwile mówi popatrz jakia zajebista grafika albo tekst wieczoru " ja się zaraz po płacze zawsze chciałem mieć grę gwiezdne wojny i być lodem Vader " ;) ;) jak dziecko ;). Super ze wszystko ok z oczami. Ja przed migrena mam takie dziwne błyski jak by na obrzeżach pola widzenia, stasznie irytujące ale wiem przynajmniej ze mam tak do godziny na wzięcie czegoś przeciwbólowego bo potem już nic nie pomaga.
Secondary trzymajcie się tam pozytywnie a malutka na pewno się ładnie odbije i ani się obejrzysz a będzie wcinala jak szalona ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

heltinne hipp ma doskonaly kremik do buzi babysanft. Jesli chodzi cale serie to polecam Sylveco ma idealny sklad bez konserwantow, pegow, parabenow itp. Bardzo fajne jest jeszcze alphanova oraz cutis help mimi. Ciezko to dostac w sklepach stacjonarnych, ja polecam zakupy w doz.pl z darmowa dostawa do wybranych aptek. Ja zawsze czekam na dostawe ok 2 dni. I ceny tez sa ok.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Vena Klara pokazuje "taaaka duza Klara jest"
Może ten Hipp zamówię.
Znalazlam sprzedawcę na allegro,który handluje chemia z niemiec, ciekawe czy rzeczywiście lepsze niż to co można w PL kupić.
W moim regionie ludzie są o tym święcie przekonani...

Magda to tak jak mój syn, uwielbia grać Star wars na Play Station, tyle że Disney Infinity.

Dzieki za wyjasnienie :)No to ja nie wiem z tym terminem ,może mój na koniec przyspieszył. ..
Ja migren nie mam,a te moje świetliki nie sa oznaką aury jak u Ciebie tylko wg okulisty tylko migrena oczna, czymś o czym nie miałam zielonego pojęcia.
Wyniki badania oczu takie super nie są jakbym chciała przez zmiany w ciele szklistym ale przynajmniej nie ma groźby odklejenia siatkówki na chwile obecna a o to mi chodziło :)
Wiec jestem ogolnie zadowolona

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Ale mamy burze z piorunami, szok!!!

No u mnie raczej szans na marzec nie ma ;) Jutro to data z USG robionego przed 12 t. c czyli najdokładniejsze jak pisze Magda, termin z OM mam na 04.04 także nie spinam się tymi datami tak zbytnio, co mabyć to będzie, nie bardzo możemy coś zrobić ;)

Heltinne, bubchen ma niefajny sklad, hipp troche lepszy.Fajne sa dunskie Urtekram sa eko i dobre sklady.Dobre sa z DM ich marka lokalna babylove .

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️