Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Vena Klara to Klara i nawet jakby została Patrycja to dla nas na forum to i tak byłaby Klara.
Nieźle się trzymasz po takich przeżyciach,chyba jeszcze nie zeszły z Ciebie wszystkie emocje.
Jakie szczęście ze byłaś w szpitalu i lekarze mogli szybko działać.
Nawet nie chce myśleć o tym co mogło by się wydarzyć,stan przedrzucawkowy to poważna sprawa...Ale jest dobrze,jesteście obie całe i zdrowe :)
PaulinaNo Twojego słodkiego Wiktorka każda chce tu schrupac.
Niesamowite jak ten czas leci,dopiero co do szpitala jechała a to juz tydzień minal...
Na zdjęciu zdaje się okruszek na brzuszku leży? Kontroluj go wtedy cały cas bo to nie najlepsza pozycja do spania...
AtaaTy już chyba po badaniach?
angi7 w ogóle to zapomniałam pogratulować Ci dobrych wynikow:)
A przy niskim ciśnieniu to warto czasem napić się kawy. Nie lubisz?

Magdamała szydelkofabryczko!
Ile Ty już tego naprodukowalas!
Koral z mięta teoretycznie to dobre połączenie ale kolor kolorowi nie rowny i różnie z tym bywa.
Powiedz,Ty ostatecznie nie chcesz tych wzorów? Moze coś przegapiłam a to mi się zdarza niestety dlatego na wszelki wypadek pytam...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

No ja nie przezyje.. wszystkie dziewczeta rodzące za granicą sprawiacie ze ból ściska myslac o polskich warunkach.. no ale coz to nie Wasza wina a ja sie cieszę ze gdzues jest lepiej bo tu naprawde dno.. ktoras pisala ze nasze matki mialy gorzej, moja mama rodzac za komuny nie musiala miec tyle co ja.. tylko przybory toaletowe i ubranie dla siebie.. eh..

Ataa wiem co czujesz, pierwsze dziecko urodziłam w Polsce w dużym szpitalu o prywatnym standardzie i to różnica już w samej kulturze personelu była inna za granicą … głupie rzeczy tu są a jak dużo dają: tablica gdzie ktoś pisze jak się nazywa pielęgniarka i lekarz na zmianie …

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Ataa odpowiedziałaś w międzyczasie, nawet nie zauwazylam...
Twój synuś tez niczego sobie...:)
Ja jestem nadal w szoku ze mój tak wyrósł,w zasadzie mógłby juz się urodzić bo moja dwójką ważyła ciut powyżej 3000g. A Marcel ma wyliczone dokładnie 2921g! I wg tego jest tydz starszy, tak przynajmniej jest na zdjeciu z usg

A z tym ciśnieniem wczoraj to tez ok?

Secondtry fajnie ze dzięki Tobie wiemy co u Flawii. Daj nam koniecznie znać jak będziesz wiedziała więcej! A jak Twoje samopoczucie dzisiaj?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne tak, ja juz po na szczęść szybko poszlo bo gin i ja bylysmy wcześniej :D a Ty chyba przegapilas moj wpis :P pisalam Cize moj choc 2 dni starszy to przy Twoim chucherko bo tylko 2,5kg :P ale jest ok, ja sie cieszę :) poza tym maly siedzi glowka w dół i widzialam jego twarzyczke! :D urzekla mnie! Polykal wody, usta ma moje i nos niestety tez :)
Szyjka dluga i sztywna wiec moj 22 aktualny :)

Słyszałyście o takiej akcji "dałam życie, umrę z głodu"? Kobiety po porodach zamieszczają zdjęcia posiłków, głównie na facebooku, ale w sieci też można kilka znaleźć jakby ktoś fb nie posiadał. W niektórych szpitalach to po prostu tragedia.
Ataa na pociechę (choć wiem, że żadna to pociecha) za granicą jest zwykle bardzo utrudniony dostęp do usg, wszystko wydaje im się normalne, a do 12 tygodnia traktują ciążę prawie jakby jej nie było.

A ten pas poporodowy to tylko po cc?

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Ataa miałaś usg 4D?
U mnie takich atrakcji nie ma :/ Ale to był szpital....

Venawymiekam. ..Ty parę godzin po cesarce przesyłasz przepisy....OMG

Magda spoks, to ja Ci potem wzorki wysle :)

Ja mam na dzis juz dość,wyszłam z domu przed 7.00 a wróciłam po 15.
Ponad 3 h w szpitalu, blisko 4 h w drodze ( z buta, autobusy, przesiadki, czekanie) a na koniec rehabilitacja. Dzisiaj tylko masaż, rehabilitantka nie miała serca żeby zmuszać mnie do ćwiczeń po takim maratonie.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne tak, leży na brzuszku i bardzo to lubi ale oczywiście pod kontrola i tylko popołudniami :) jak byliśmy w szpitalu to podczas naświetlania tez musiał leżeć na brzuszku w ciagu dnia a w nocy na pleckach.

Narazie to rodzynek wsród wszystkich rozpakowanych kwietnioweczek :)

Dzisiaj cos zaczęło mu ropieć oczko, wiecie czym może byc to spowodowane? I czym przemywać? Ciagle sie ucze, a nie chce mu zaszkodzić.

malaga a tego nie wiedziałam, ciekawe czemu tak jest,z powodu jakichs bakterii?
A jakie cisnienie miewasz przeważnie?
U mnie standardowo 100/60 i lekkie odchylenia +/-
Fizjoterapeutka stwierdziła że moje omdlenie to pewnie był nagły spadek ciśnienia,ciekawe na ile...80/50 :/?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne za to Holandia to kraj namiętnych kawoszy i moje ulubione zalecenie dla kobiet w ciąży brzmi: max 4 filiżanki kawy lub herbaty dziennie:D Też piję słabą z mlekiem i prawie nigdy nie przekraczam dwóch, ale do tego dwie herbatki musowo.
Gdybyś miała chwilę, mogłabyś mi podać nazwę lub link do takiego pasa po sn? Będę wdzięczna:*

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

heltinne ja w poprzedniej ciazy slyszalam ze jak przy karmieniu chce kawe to mam nakarmic dziecko, po karmieniu kawa zeby przez ta 3h przerwe miedzy karmieniami strawila mi ta kawa bo ze dziecko pobudzone itd. Nie sprawdzalam. Pilam raz kiedys latte.
I dobrze, ze u Ciebie dobrze z usg.
Vena i Paulina super sie Was czyta i troche smutno, ze ja tyle musze poczekac, dobrze ze mam jeszcze corke to umila mi czas.
Ataa to tez dobrze u Ciebie. No ja wiem ze warunki sa jakie sa ale same swiata nie zbawimy. A to ja pisalam ze matki mialy gorzej, wiesz juz pomijajac ze w domu pieluchy praly itd. Ale np. Moja tesciowa rodzila na sali z kilkoma kobietami tylko parawany byly a naprzeciwko widziala rodzac jak innej kobiecie wychodzi dziecko. Ludzka rzecz ale no ka nie mialabym ochoty tego ogladac. I niestety ta porodowka nadal istnieje, co prawda juz siebie pacjentki nie widza ale parawany sa. Fajny personel i jedzenie ale ta porodowka.. dlatego tam nie ide, ide na lepdza porodowke gdzie bede z mezem w nowej sali ale za to pozniej jedzenie nijakie i lazienka na 4 osoby, ladna ale salowe nie zawsze sprzataja dobrze.
Jedzenie maz mi przynosil kanapki do szpitala a ja ro ilam sobie herbate, a w szpitalu ruszalam tylko zupe mleczna, choc zglupialam bo polozna gadala ze karmiace nie powinny ale jadlam.
U mnie deszcz i za niedlugo kapiel corki i moj 2h odpoczynek i spac. I tak dzien za dniem.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png