Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Vena super czytać ze wszystko u Was w porządku.
Flawia pewnie też już tuli Gabrysię...
Magda jak powinno się odstawić luteine? Lekarz kazał z dnia na dzień, położna mówiła ze lepiej schodzić z dawki, zglupialam juz....

A tak nawiasem jak wam się widzi to połączenie kolorystyczne... nie jestem przekonana...
To jest koralowy( który w świetle dziennym niestety wygląda jak intensywny róż ) i pastelowy miętowy. Jakoś nie jestem pewna tego połączenia. Móż eteraz koral z czarnym był by lepszy ? Albo dół sukienki zrobić z większą il. tej mięty?

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Vena jak cudownie Cię czytać :)))) fajnie, że cały zabieg wspominasz miło, że dali Ci maluszkę, że je, ahh :)
Zdecydowanie Klara jest cudnym imieniem, a Patrycja fatalnym - mam tak na drugie i nie wiem kto to w ogóle wymyślił :)

Kumi inhalacje kochana, ja też astma i nie dałabym rady urodzić sn, zadyszkę mam nawet po odkurzaniu.

Nat czyżbyś coś przewidywała? :)) w sume 38tc! to już idealnie :D

Bbb mi lekarka kazała brać 2x100mg do końca 37 tyg. od dwóch dni biorę tylko na noc, ona miała na myśli nagłe odstawienie, a ja sobie sama zdecydowałam, że będę brać ten ostatni tydzień po jednej, bo po prostu te strefy u mnie już nie dają rady..

Bbbb nie wiem jaką masz dawkę ale jeśli bierzesz np 2 x dziennie to spokojnie możesz np dziś wiązać jedna jutro też, potem dzień przerwy i ostatnia tabletkę kolejnego dnia. To takie bespieczne schodzenie zalecane przy odstawianiu w okolicach 15-20 tyg ( tak niektórzy lekarze odstawiaja luteine która była asekuracyjne od początku ciąży z powodu np. Wywiadu albo jakiś plamienia na początku ). Prawda jest taka ze na tym etapie ciąży nawet odstawienie od razu z dnia na dzień nie powinno być problemem ani spowodować nagłej akcji porodowej ;)

Magda ja uwielbiam połączenie czerni i koralu :) jakoś zawsze przedkładam je nad inne choć też pasują.

Miila kiedyś o to pytałaś… majtki siateczkowe założyli mi na pooperacyjnej jak tylko mogłam ruszyć nogami i unieść biodra … to było 2,5h po zabiegu.

Nat niedługo pełnia Wilczyco w ten weekend jeśli dobrze pamiętam ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena moje najszczersze gratulacje! Śliczna Twoja córcia! Pucusia:)
Heltinne widzisz jakiego masz juz dużego chłopca? Super!
Flawia ty pewnie tez juz tulisz swoją córcię to i dla Ciebie gratulacje! :)

Ogolnie przesyłam pozytywne wibracje dla wszystkich! Ciezko jest mi nadrobić to co piszecie bo tempo zabójcze a moj czas ograniczony. Ale mam nadzieje ze wszystko u was ok i fajnie :)

U nas juz minął tydzien jak nasz Skarbus jest z nami. Ja lepiej sie czuje psychicznie, coraz bardziej pewnie :) maly je co 2,5h i ogolnie jest cudowny! Ahh :)
Teraz mamy poobiednia drzemkę wiec i ja odpoczywam!
Buziaki od Wiktorka :)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45329.jpg

Bbbb mi lekarka powiedziala by przez 3 ostatnie dni brac po jednej tabletce na noc.

Magda na moim tel polaczenie kolorow wygląda ok. Ale rzeczywiscie ten koral jest bardziej malinowy

Vena super czytac co u Was:)

heltinne uff! Gratulacje! Super ze Marcelek ladnie przybiera :)
a mowilas lekarzowi o omdleniu?

Dzisiaj na drugie sniadanie zjadlam czekolade... no i maluszek zaczął dokazywac i wypychac dupka do gory (tzn mam nadzieje ze to nie byla glowka :P). Niesamowite jaki jest juz silny :)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Vena jesteś Kochana, że o mnie pamiętałaś z tym tematem, dzięki! :))

Paulina jaki słodziak, ale Wam zazdroszczę, że już macie te cudeńka :)) przesyłam buziaki!

Magda2600 super połączenie kolorów z tym czarnym :) jestem za!

PaulinaNo śliczny Wiktorek, całuski dla niego. Dobrze że Ty już spokojniejsza.
Vena od Ciebie taki spokój, najgorsze za Tobą.
Magda2600 weszłaś mi na ambicję z tą nauką z youtube jak robić na szydełku i postanowiłam spróbować. Jakieś filmiki poznajdywałam, włóczkę i szydełka kupiłam i tylko do robienia się zabrać. Narazie łańcuszek zrobiłam a muszę się lepiej półsłupkom przyjrzeć ;) powodzenia z mieszkaniem i MDM. W Lublinie prawie nic się nie łapie na program ):

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)

Paulinka jaki on jest cudowny :) normalnie bym "zakochała na śmierć":D a rośnie jak na drożdżach. Widać jak mu się fajnie zmieniają rysy jak rośnie a tu dopiero tydzień :) :)
Agi no to do dzieła ;) ja po kilkanaście razy wracałam i cofalam filmiki ale udało się załapać o ci chodzi. W prawdzie mam problem z tym żeby zrozumieć czym jest słupek czy pół słupek ( zwłaszcza ze głównie angielskie i amerykańskie filmiki mi się podobają i tam inne nazwy są ) ale jak zobaczę o co jej chodzi i jak to przerabia to już jakoś leci do przodu.
Zmieniłam na czarny i o niebo lepiej wygląda ! Juz nie jest taka malinowa ta wluczki tylko właśnie ładnie ten koralowy się "wydobył " i podkreślił. Naprawdę Vena to jednak ma pomysły jak coś ulepszyć ;) ale to już pewnie lata doświadczenia z robótkami dają efekty ;) jeszcze raz dzięki kochana ;)
a co do mieszkań to w krakowie łapie się tylko rynek pierwotny ( i to taki na etapie dziury w ziemi lub na obrzeżach miasta, a my sie przyzwyczailismy do mieszkania w centrum) a wtórny tylko do kapitalnego remontu i na jakiś strasznym zadu...iu i w takich dzielnicach ze bała bym się z dzieckiem czy psem na spacer wyjść. Na szczęście ten deweloper budował malutki budynek za własną kasę wiec mieszkania się łapią bo jie ponosi on kosztów bankowych kredytu na budowę. No ale zobaczymy czy się zgodzi na ostatnio wpłatę w styczniu. Oby !!

Nareszcie w domu, w spokoju mogę zobaczyć co tam u Was. Ciezko przebrnąć przez ilość postow, na forum jak w ulu dzisiaj... ;)
Jestem przeszczesliwa ze Marcel tak urósł,niepotrzebnie tak się martwilam.Ale jeśli chodzi o maluszka to lepiej czasem na wyrost niż coś przegapić i żałować. Zresztą skoro położna wysłała skierowanie do szpitala to znaczy ze moje obawy nie były zupełnie bezpodstawne...
Z lekarzem średnio się dogadalam. bo był to Duńczyk :/ Rozumiem duński pisany ale taki mówiony to jest totalna masakra. W każdym razie stwierdził że antyfosfolipidami musi zająć się mój lekarz, omdlenia mogę m

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Secondtry rozumiem doskonale, jak mi powiedzieli, że stan przedrzucawkowy to jeszcze byłam w miarę spokojna, ale jak przyszli że za 10 min cc to myśli, żeby tylko mała zdrowa. Nawet nie widziałam ile może ważyć … ale teraz już pełen relaks.
Jasne, że ciągnie i trochę boli, ale na szczęście Klara jest w miarę spokojna i daje złapać oddech.
Ale zobaczysz różnica jest już, że będziesz mogła się lepiej ruszać, skończą się młodości, a spanie bez kopniaków jest se różnica :D

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Miila takiej najbliższej rodzinie to też się nie czaję, ale u nich wykorzystałam już limit prezentów:)
Magda mi też czarny lepiej pasuje do tego różu, miętowy też ładny, więc na pewno wykorzystasz do czegoś innego. Ale się wkręciłaś w te robótki!:) I trzymam kciuki za mieszkanko, nie ma to jak własny kąt.
Paulina fajnie, że nam pokazujesz Wiktorka, bo nie wiem jak dziewczyny, ale ja to taka spragniona dzidziusiowych widoków jestem, że ach! Śliczny maluszek.
Vena Klara wygląda na Klarę, nie Patrycję, to fakt:) Najważniejsze, że zdrowiutka no i że Ty powoli dochodzisz do siebie.

A ciekawe jak tam Flawia...

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Gość Magda10 10

Ale mam dzisiaj podły humor.. Cały czas mowie do brzucha ze już czas wychodzić ! Ze mamusia już nie chce hyc sama cały dzień ! I nic hehe
Mały noże ciut aktywniejszy niż zwykle ale ja wiem.. Nic sie nie dzieje a ja już zaczynam chyba za bardzo o tym myślec. Okaże sie ze wyjdzie w połowie kwietnia 2 tyg po terminie

Heltinne masz bardzo duzego chlopca! Moj niby ze dwa dni starszy ale wazy 2,5kg z usg jest to idealnie 35tc i 4d. Tak wiec pilnujemy sie do tego 22.04. Poza tym u mnie wszystko cacy :)
Paulina super wiesci napawasz nas optymizmem, wszystkiego dobrego dla Was!
Nat mi sie widzi ze wyjdzie z Ciebie ta wilczyca :D

Vena cudna ta Twoja Klara, gratuluję z całych sił i cieszę sie z Wami, ze wszystko szybko, sprawnie sie potoczylo. Wspaniale, że masz już córcię całą zdrową po tej stronie!!! Fajna waga, dobry apetyt, mleczko leci, czego chcieć wiecej:)) I Klara to Klara, zadnych zmian! ....poproszę;)
Odpoczywajcie i cieszcie sie sobą. :****

hetlinne ufff, dobrze ze Marcelek przebadany, rosnie i dobrze się inkubuje w brzuchu mamy. Jeszcze troche i Ty bedziesz w lepszej formie.

Paulina slodziak, slodziak, slodziak. Ciesze się ze juz lepiej sie czujesz i lapiecie rytm:)

Co do Flavi to dzis rano byla u nas ze 2 godziny, potem sie pozegnala i poszla na kroplówki... a za chwile, hahaha.... przydreptala z kroplowka:) bo we trzy weselej czekać. Ale jakos stresu wielkiego nie miala.
Zabrali ją na cięcie 13.30 czyli z lekkim opoznieniem. Czekam na smsa jak dojdzie trochę do siebie. Dam znaka zaraz potem.

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!