Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Miila super, że podładowałaś baterie :D czekamy na fotki :) Ja dziś mam słaby dzień, chyba za dużo lezakowalam do południa, bo zwykle od 7-8:00 cos juz robie, a dzis lezenie do poludnia, pozniej spacer i znowu opierdzielanie i jakas taka rozbita jestem. Cos mi sie wydaje, ze jeszcze zatesknie za takim lezakowani hehe.

Co do opadania brzucha, przypomnialo mi sie jak w zeszlym roku, jakis miesiac przed terminem, moja szwagierka zadzwonila do mojego męża w dzień naszego wyjazdu za granicę, zeby zapytac go kiedy może robic chrzciny, bo jej brzuch opadł, no mi wtedy opadly rece :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Kumi wszyscy mówią, że teraz to dużo odpoczywać i spać, bo potem.. no ale własnie - co potem? widziałam ten temat na forum i w sumie nic nie napisałam, ale ja uważam, że do wszystkiego można przywyknąć i jak ktoś mi mówi, że masakra, że się wstaje w nocy, że maluch płacze to pukam się w głowę, bo no trudno, żeby nie było nic do zrobienia :) ja uważam, że to nawet fajne, że jest co zrobić, może i będę zmęczona, pewnie będą też chwile słabości czy płaczu ALE ten mały człowieczek nie jest niczemu winny, wiec zrobię wszystko, by mu nie okazywać swoich słabości.

Ataa aj żebyś wiedziała! czasem wystarczy jeden dzień, żeby się naładować na kolejne x czasu. Takie wyjazdy są baaardzo na tak, nawet nic wielkiego nie robiliśmy, ale samo to, że coś innego w końcu i wyjazd z domu, no ekstra :)
Swoją drogą, ja przy przeziębieniu brałam Prenalen syrop i prawoślazowy też, więc śmiało Flawia :)

Heltinne oj niedobry Twoj mąż. Powinien zwiazac Ci rece i nogi a nie spac.

Miila ciaza donoszona w sensie jak urodzisz w 37 i 1 dniu to juz nue bedzie wczesniak. Corka ur 35 i 5 jest zupelnie zdrowa, ale jak w rownym 35 wyslal mnie na porodowke to cofnal zeby dac corce jeszcze 5 dni. Cos w tym musi byc.
Tesciowa to nie matka choc mam szacunek bo matka i babcia moich Skarbow ale czesto rece opadaja.

Pokoj nie umeblowany bo meble zanieslismy na czas malowania. Pokaze kolory niektorym nieodpowiadaja: na zywo sa zywsze, morski i malina, malina zamiast jagodowe lato ktory byl intensywniejszy i brakuje mi go.
Sa jeszcze 2 komody w kolorze szafy co na fotkach i ta szafa plus lozeczko i lozko narazie nasze a na dniach lozko corki. Za rok sie wyniesiemy i bedzie przestrzen. Nie moge obrocic zdjec.

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_44516.jpg

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_44517.jpg

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_44518.jpg

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_44519.jpg

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_44520.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Gość Czarna23789

Secondtry super, że miałaś miły dzień. Następna niedziela w domu już w zwiększonym składzie, więc będzie wyjątkowo!
Miila fajnie, że tak pozytywnie Ci wszystko wyszło. Jesteś odprężoną Przyszłą Mamusią a to mega ważne.
Też jestem zdania, że przy dzieciach wszystko można przeżyć. W końcu tak bardzo na nie czekamy, więc co tam zarwane noce.
Melly bardzo energetyczny ten pokój. Super. Mi się podoba.

A ja coraz gorzej się czuje. Leżę juz w łóżku z gorączką, katarem po pas, bolącym gardłem i pękającą głową. Dawno się tak zle nie czułam. Co roku brałam tran i zima byla bez przeziębień. W tym roku nie brałam, bo w ciąży nie można, ale myślałam, że dam radę jeszcze ten miesiąc do porodu. Jednak nie udało się. Mam tylko nadzieję, że Szymek tego nie odczuwa... Bo mam wyrzuty sumienia że jestem chora właśnie w ciąży:(

Miila mnie strasznie wkurza, kiedy mi mówią, żebym sie na zapas wyspala. Tez twierdzę, ze do wszystkiego trzeba przywyknac i przeorganizowac życie, ale sie spelni za chwile moje marzenie i wiem, ze dam rade chociaz tak jak piszesz nie spodziewam sie, zeby obylo sie bez lez i lekkich zalamek. :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Fajnie pomalowane Melly, bardzo dobrze wygląda z tą białą lamówką.

Miila, cudnie że łikend udany :)

Secondry, ale wiesz że to już końcówka przecież, przemęczysz się w tym szpitalu i potem zero leżenia, aktywność z dzieciakami na powietrzu, spacery, wiosna, same przyjemne momenty ;)

Ja jestem uzależniona od snu, muszę min 9,10 h bo inaczej źle funkcjonuję, eh zobaczymy jak to wyjdzie za niedługo...

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Ale się pouzalalam nad sobą, az mi glupio...
Co ja juz z tym moim mężem nie robiłam,żeby w końcu coś zaczął zauważać. Wydawałoby się,że każdego ruszyło by sumienie,a jednak on jest twardy, traktuje dom jak hotel. Gdyby nie fakt,że bywa mam dzieci i pewne obowiązki wobec nich a do tego trzecie w drodze potrafiłabym odpuścić. 140m kw przy 2 dzieci i zwierzakach nie łatwo utrzymać w czystości, a jak się pewne kąty zaniedba...same wiecie.

Z tą komórka wyszło przez przypadek,próbowałam się dostać do potrzebnych mi rzeczy....
Natwiesz ze ciężarnych nie wolno bić?

Miila jak to cieszy kiedy ktoś miał wspaniały weekend :) Trochę zazdrosna jestem, ale co tam... ;)

Magda ej,ale ja jestem dopiero w 33 tyg,3 ciąża. Chyba jednak za szybko na obniżenie się brzucha?
To może jednak w poprzek leży?

Secondtryzaczyna mnie martwić milczenie Kini :(

Zleci szybciutko ten czas poza domem,zobaczysz :) Najważniejsze że bezpiecznie pod opieką lekarzy

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Dzieki dziewczyny. Mi tez sie podoba:D
Nat moj maz tez lubil spac, a odkad dziecko to spi wieke mniej. Gada ze dziecko ranny ptaszek po tacie albo ze moj szwagier jak chce dziecko jak on tylko spalby hehe juz zapomnial:D

Nie da sie wysoac na zapas. Ja tam nie narzekalam ze wstaje karmic, teraz jak zarywa noc nam to tez nie krzycze nie bije a tacy pewnie by sie znalezli, dziecko samo sie na swiat nie prosilo.
Secondtry tyle dobrego zemasz wyznaczona cesarke i wiesz do kiedy lezysz. Ja skreslalam dni w kalendarzu, ale nie mialam punktu odniesienia oprocz terminu daleko (3 mies). Siostra dala mi tableta bo chciala zebym nazbierala jej jakies punkty i gralam a ze gra nudna to zasypialam i jakos zlecialo.
Szybko zleci. Dla coreczki;))

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Dziewczyny z przeziebieniem uwazajcie z tym sokiem malinowym. Wszystkie soki, syropy to w 98 % syrop glukozowo fruktozowy i aromat z malin. Wiec zamiast poprawy zafundujecie sobie dodatkowe kg. Lepiej zainwestowac w imbir, cytryne, natke pietruszki, kapuste kiszona lub inne produkty bogate w vit c.

Moja torba do szpitala dzis spakowana. Juhuu.

Dzisiaj wezme sie za zamawianie ostatnich rzeczy dla Tymka, bo tak malo czasu juz zostalo.

Padlo pytanie o termometr, ja tez jeszcze nie mam bo nie wiem ktory kupic tak samo jak nie mam pojecia ktory aspirator do nosa wybrac.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Kurcze, podziębione dziewczyny - ciepłe skarpy, herbata z miodem, cytryną i sokiem malinowym, znam wersję stawiającą na nogi nie da nas - 2 łyżki miodu, 2 łyżki cytryny, łyżka roztopionego masła, 2 łyżki spirytusu - może przyda się któremuś z chorych przyszłych tatusiów :)

Melly oddzieliliście kolory od siebie białym paskiem? MEGA pomysł :)

Secondtry od jutra Zośka? :(
A nie masz przypadkiem telefonu do Kini, może by tak napisać smsa? martwie się :( długo się nie odzywa.

Czarna Ty to chyba powinnaś do lekarza, co? Slabo to brzmi jak z gorączką leżysz. ...

Nie chorujcie kobitki,co jest,wiosna się w PL zbliża!

Melly brawo za odwagę jeśli chodzi o kolory, mocne ale dobrze razem grają :) U ciebie juz lato, malinowy dobre nad brzegiem basenu... :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Secondtry Kochana myśl TYLKO 25 DNI!!!! Tylko i aż, wiem ale to szybko zleci już widać metę.

Z Kinią mam nadzieję, że spełni się zdanie: brak wiadomości, to dobra wiadomość.

Miila aż się palę zobaczyć te zdjęcia brzuszkowe ;) super, że akumulatory naładowane.

Wyspać się na zapas nie da, do wszystkiego można przywyknąć… oby dzieci były zdrowe, bo wstawać i mieć zerwane noce to jedno, ale mieć zerwane noce, bo dziecko wyje z bólu i nic nie pomaga i dni zlewają się w jedno to już inna sprawa i mam nadzieję, że nikt tego nie doświadczy.

Czas przy dzieciach mija inaczej … po pierwszych problemach, każdy go sobie tak organizuje, żeby było mu dobrze. Jeden ceni sen inny porządek, prawda jest taka że nawet jeśli tak wygląda z pozoru to życie nie musi i nie będzie do końca kręcić się wokół tego brzdąca. Moje postanowienie to po miesiącu odpoczynku (Yupiii mąż wpisał miesiąc ojcowskiego w kalendarz!!!!) biorę się za podstawy rozkręcania biznesu: licencje, pozwolenia, biznes plany, budżet … Klara musi pomóc mamie ;) Z chwilą kiedy pójdzie do żłobka mama idzie do pracy. No i jeszcze czeka nas kupno domu po drodze … ech będzie się działo, to lubię :D

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Anawee co do soku malinowego, trzeba czytać etykiety, syropy to sam cukier, większość soków ze sklepu tez, ja od początku ciąży pije sok malinowy i zurawinowy bez dodatku cukru, kwaśne oba jak cholera, kupuje w aptece albo sklepie eko, niestety spory wydatek ale od listopada odpukać nie byłam chora, a zurawinowy świetnie zakwasza mocz

Heltinne ja uwielbiam takie kolory a u tesciowej blade zolte i patrzec nie moge, a kto wchodzi do nas to wow jak razi hehe.
W moim brazowym pokoju chodzi mi juz pomysl na miete ktora mnie zarazilas ale teraz tak mysle czy nie za blado przy tym dzieciecym wypadnie.

A co byscie daly na sciany? Miala byc fototapeta ale odpuszczamy. Myslimy nad naklejkami disneya myszka miki minnie itd. Corka uwielbia albo nie wiem co...

Czarna na goraczke tylko paracetamol, i chyba warto by Cie lekatz zobaczyl..
Melly bardzo fajny efekt, troszke sie bałam tych dwoch kolorow, ale ta biale lamowki super pomysl i wszystko dobrze razem gra.
Anawee jak ktos pisze ze pije sok malinowy to mysle ze pije sok malinowy a nie syrop. A masz racje ci do syropu, to slaby pomysl. U mnie sok malin jest slodzony cukrem i to nieznacznie na tyle ze wciaz jest kwasny.

Melly, ja już bym nie dawała żadnych mocnych akcentów na ścianę, a naklejki z Minni to takie są raczej.Może jakieś bardziej wysubtelnikne kropki w jaśniejszych, rozbielonych kolorach ścian? Dodaj jakieś lampeczki i będzie git.Te ściany są same w sobie mocne nie musisz ich specjslnie ozdabiać :)

Matko ale jestem dzisiaj skopana od środka , normalnie czuję kopy między cyckami :(

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Gość Czarna23789

Dziewczyny ja piję sok robiony z malin z ogródka rodziców, a z bzu rosnącego dziko przy lesie. Cukier oczywiście tez jest, bo coś musi trochę konserwować. Myślę, że bez nich czułabym się jeszcze gorzej. Cytrynę i imbir też oczywiście wcinam.
Jutro rano mam wizytę u ginekologa, jak coś to później rodzinny i dalej leżenie w łóżku. Z tym że u rodziców. Mąż uparł się że nie mogę zostać sama w domu, skoro oni są dość blisko, więc tata po mnie przyjedzie, bo przecież prowadzić auta też nie mogę! Eh czuję się jak ubezwłasnowolnione dziecko. Nie lubię tego.