Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam wizyte 6ego ale tak naprawde spozniona 2 tygodnie bo swieta, potem choroba.
Dziewczyny ozylam:-) wylezalam sie i powiedzialam do meza ze moze podjedziemy do sklepu, najwyzej zawrocimy jak niedomoge... I udalo sie:-) kupilismy kilka rzeczy na promocji, wyszlo tanio jak barszcz. Nawet dla kolezanki pokupowalam kilka rzeczy. I czuje sie dobrze:-) moze Mala zmienila pozycje? Nie wiem
Obejrzalam porzadnie prezenty swiateczne od tesciowej. Dostalismy sporo dla Malej ale np widze ze zabawki i kocyk sa uzywane. Kocyk nawet dziwnie pachnie! Czy przesadzam? Ja nigdy nie kupuje uzywanych dla np siostrzencow. Jakos tak dziwnie na prezent...
Leginsy rowerowe:-) haha. Kozak;-)
Jola bidulko! Obys wyzdrowiala szybko. Tyle na raz...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

aniia
Takie skurcze to teraz będą nas chyba co jakiś czas łapać, nie ma co się stresować o ile nie są jakieś bardzo bolesne i długie.

Mój mąż na dyżurze a do mnie przyszły przyjaciółki, zamówiłyśmy pizzę i oglądałyśmy Przyjaciół :) do tego miały polewkę ze mnie, bo pizzę przywiózł taki przystojny facet i się śmiały, że mnei podrywa, bo taką gadkę miał, że hoho :D

A jutro juz Sylwester, kurcze,ale czas zasuwa..

b

To ja takie rozmówki mam z kurierami;)
Moj tez dzis w szpitalu. Jak ja Ci zazdroszczę tej pizzy. Ja na mojej cukrzycowej diecie i powiem wam, ze w trzecim trymestrze gdzie uważam samopoczucie mam najlepsze z ditychczasowych zaczęły mi sie zachcianki. Przy tym nic nie moge. Sa komendy ze ślubne kawałek ciastka bo to silniejsze odemnie. Cukry sa w normie. Ale juz odkryłam, ze ta dieta która dostałam w szpitalu musi byc okrojona o 1/3 produktu bo inaczej sa za wysokie.

I mogłoby sie wydawać ze jem to sako co zawsze. Bo nie używałam półproduktów w naszej dotychczasowej kuchni, ale jest ciężej z tym poczuciem rygoru.

Jola ja dostałam pozwolenie na doraźny polprazol na zgagę. Tez wcześniej nie dozwolony. Dzięki niemu spie

Jola88
Najgorsze to to ucho, ale juz z górki. Wczoraj pierwszy raz miałam skurcz taki ze macice cala bylo widac ale kilka chwil i minęło.
My na szkole rodzenia mielismy filmik całego porodu bez cenzury cale krocze bylo jak to dziecko wychodzi. 3 kobity nie zostały i wyszly. Wcale mnie to nie uspokoilo...
Lilijka a nie wiesz jak w bonifratrów jest z pozycjami do porodu tylko calkiem leżące łóżka??
Kalae ja na 3 prenatalne tez miałam dlugi termin i zapisalam sie w końcu w dg i mam 8.01 tak jak wizytę wiec bede miała 2 usg w jednym dniu.

czytałam że pozycje są różne w zależności jak ci wygodniej, można też rodzić w wodzie, nie ma przymusu na tym łóżku na leżąco, a w sumie to tak dokladnie jest napisane
"II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji wertykalnej. Personel z własnej inicjatywy informuje rodzącą o przebiegu porodu, stosowanych środkach i zabiegach. Obecność studentów tylko za zgodą rodzącej. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane, ale gdy sytuacja na to pozwala. Możliwy poród w wodzie - zakończony urodzeniem dziecka w wodzie."

ja wlaśnie jak większość chyba, mam 4.01 wizytę i wtedy też 3usg też mi wypadną dwa i też 2 bym miała w ciągu dnia, choć jeszcze się nie zdecydowałam gdzie pójsć bo w 2 miejscach jestem zapisana

zdrówka :)

Ciąża,Ja nie mam problemu z używanymi rzeczami,nawet byłoby by miło,jakbym dostała...ale jako prezent na święta,troszkę nie wypada ;/.Już lepiej kupić jedną rzecz nową przy braku funduszy,niż stertę używanych..no ale chciała dobrze może..
wypierzesz sobie porządnie i już :)

No gin kozak,ale fajny bo nie taki stary jak reszta no i widać,że zdrowy tryb zycia prowadzi..Czepia się mojej wagi,ale gdyby mnie widział przed ciążą na zumbie hehe

Teraz ma mnie w znajomych to może wyluka,że nie zawsze taki pączek jestem heh :D

Mi synek się jakoś dziwnie ułożył,bo mam takie kłucia ,że szok...troszkę wymietoliłam brzuch to lepiej..
Ech jutro postoję w kuchni przy garach jeszcze..a pojutrze obiecałam sobie,że leżę...mój na 14 do roboty...

Włączam Chirurgów i idę lulu:)
Miłego wieczoru/nocy :^

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Ale tu się dzieje, świat staje na głowie: Madika już drugi chyba dzień nie prasuje, Misiakowata śpi w nocy jak człowiek, Renia lata po sklepach, szok! No ale piszecie dużo jak zwykle, czyli wszystko w porządku:)
Ja dzis byłam u babci w Gdańsku, spacer nad morzem, rybka.... Fajny dzień. A teraz już zaczął się ostatni dzień roku!
Ja też połowy rzeczy z waszych list nie kupuję czy nie zabieram do szpitala - jednak doświadczenie jest najlepszym doradcą. Torbę spakowaną mam, jak mówiłam na taki długi i w miarę daleki wyjazd wolałam byc zabezpieczona. Ale w pierwszej ciąży pakowałam się dzień przed porodem:)
Też polecam odplamiacz rossmannowski, osatatnio go kupiłam i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Nie wiem tylko czy na te konkretnie plamy zadziała.
A mój synek dostał od moich rodziców lalkę, którą zamierzałam mu kupić. Tuli ją, nosi, karmi, trochę się boi jak gada i kręci głową, no i był zazdrosny jak do jego łóżeczka ją włożyłam:)
No i jestem z tych co ja kolejna wizytę jeszcze poczekają... Dopiero 20.01....

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Ten filmik musze powiedziec ze mogl zszokowac i mocno wystraszyć. Mnie na pewno nie uspokoił, jak to krocze siue rozszerza, lecą te wszystkie plyny itp, wyjmowanie maleństwa i masaże krocza...
Dziwnie gorąco mi bylo...
Co do leków biorę bo bol przy uchu jest tak męczący,mam nadzieje ze lekarze wiedzieli co przepisują...

dlatego ja bym nie chciała tego widzieć jak ze mnie dziecko wychodzi i też nie chciałabym zeby mój M to oglądał, chyba mu każę wyjść albo się nie patrzeć wtedy.
szczerze mówiąc to jak moge oglądać operacje to porodu nie bardzo

a w ogole jakie to dziwne uczucie musi być jak dziecko przechodzi przez kanał rodny, w sumie to może się nie czuje?

Jola - do ucha możesz wkraplać co chcesz, bo to działa tylko miejscowo, więc nie trzeba się przejmować ;) też mam kropelki, bo coś mi się zrobiło w uchu.
Ja mam usg 15.01 i wizytę u gina 20.01, więc zasilam drugą grupę marcóweczek (pewnie tych, które miały wizytę tuż przed świętami - też była spora grupa ;)).
Ja być może kiedyś obejrzę poród z ciekawości, ale na pewno nie przed pierwszym porodem i nie jak będę w ciąży :p skoro i tak nie będę tego widzieć, to po co takie straszne rzeczy oglądać :p a mąż nie będzie tam patrzył po prostu. Myślę, że sam raczej nie chciałby tego widzieć. Mam nadzieję, że nie wpadną na taki pomysł w mojej SR.
Dobranoc brzuchatki :*

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Gość - misiakowata30

Nacieszyłam się normalnoscia jeden dzien :( Im wiecej robie w ciagu dnia,to potem nici ze snu i jeszcze wkur...drapanie ech...dobrze,że dziś Sylwester to chociaz jakas rozrywka :D
Nie moge sie ulozyc...a jak mi wygodnie to małemu juz nie...
Cudna noc :D

Gość magdalenka851

Misiakowata łącze się w bezsenności. Już mam kolejna nocke gdzie się budzę i nici ze snu, naszczescie są Marcoweczki i zawsze jest co poczytać. Dzięki.
Ja mam wizytę a 5go ale widziałam że ktoras pisała ze na 6go ma i tak się zastanawiam czy napewno w swieto trzech Kroli, warto byłoby zweryfikować.
A która z Was planuje rodzic albo spotkała się z jakimiś opiniami na temat profamilii łódzkiej? Madika Ty coś wpominalas, ze spoko tam jest. A dla dzieciaka ubranka trzeba czy tylko na wyjście?
Ewcia z tego co mi moj gin mówił to wszyscy na NFZtam moga

Ja tez oczywiście nie śpię, ale obudziłam sie 5.45 wiec juz nie ma sensu spać :) może w dzień sie zdrzemnę. Teraz juz chyba większość z nas będzie miała problemy ze snem, bo w 3 trym to czesta przypadłość.
W moim szpitalu tez trzeba miec papier, kubek i sztućce. Ale wole miec nisz jeść szpitalnymi :) koszule do porodu dają, w swojej nie warto rodzic bo może być do wyrzucenia.
Powiem wam ze ja tez miałam poprzednio taki ambitny plan żeby w trakcie porodu za dużo nie leżeć, ale w pewnym momencie marzylam tylko o tym żeby się położyć. Nie mogłam juz ustać z bólu, siedzenie tez bylo nieprzyjemne. W końcu ległam w łóżku i tak zostalam do konca.
Może później napisze co kupiłam na wyprawke, nie jest tego dużo.
Wspolczuje chorowitkom, kurujcie się dziewczyny.
Jutro juz styczen i z górki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Witam porannie. Ja też nie spałam między 1.30 a 5,ale ni chciało mi się modemu podłączyć. O 4 sobie kanapki i herbatkę robiłam bo jeść się chciało.
Powoli też torbę pakuje, ale jeszcze nie wiem w którym szpitalu będę rodzić. Pewnie tam gdzie mnie zawiozą więc naszykuje wszystko.
Dziewczyny pisałyście ze macie lekkiego stracha jak poradzicie sobie z dwójką dzieci. U mnie między córkami jest około półtora roku różnicy. Jakiś źle nie wspominam tego czasu. Najważniejsze jest żeby dla starszego dziecka też znaleźć czas. Ja Asie karmiłam najczęściej na siedząco żeby Angelika też mogła się przytulić jak będzie chciała. Zresztą każda z nas znajdzie jakiś swój złoty środek :)

Dokładnie Aga2801 każda na pewno znajdzie swój złoty środek. Ja tez juz wstałam, pije poranna kawkę. Dziś Sylwestra spędzamy w domku. Schodzi się do mnie rodzinka: rodzice i dwie siostry z dziećmi. Każdy coś przynosi także za dużo przy garach nie spędzę czasu:) Nocka całkiem ok. Wspolczuje dziewczyny tych nieprzespanych nocy, potem człowiek taki rozwalony chodzi. Chorowitkom dużo zdrowka życzę. Pamiętajcie juz bliżej niż dalej. Wyprawkę robie całkiem spora a to dlatego że po starszej córce prawie.nic nie mam, bo to tak dawno było. Stanęłam dziś na wagę bo wizyta w poniedziałek. +3kg od ostatniej :( jak zwykle. . .

Ewcia2016
Madika wracając do szpitali to słyszałam o profamilii ale nie orientowalam się jeszcze czy mnie z Bełchatowa by przyjęli. W listopadzie i grudniu moje znajome rodziły właśnie w Gamecie i są mega zadowolone. Jedna była na pewno na nfz i mówi że super opieka i jest bardzo zadowolona. Ta druga tez ma dobrą opinię o Gamecie. Wiem ze wszystkim się nie dogodzi i zawsze będą i dobre i złe opinie.

Ewcia to na pewno masz lepsze info ode mnie. Bo moja znajoma rodzila w marcu. I to jedna.

Dzis spalam wmiare dobrze choc nogi mnie dosc ciagnely i musialam sie przekrecac z boku na bok.

Moj mezulek juz lepiej sie czuje moze nie jest super ale nawet w ruchcach jest taki zdrowszy :D
Jedyne co to od niedzieli nie przespal ani jednej nocy... Troche mnie to martwi bo w chorobie to bardzo wazne...
Macie jakas rade na to?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Dziewczyny nie śpiące łącze sie w bólu:/ choc u mnie teraz oprócz porannego wybudzania doszla jeszcze godzinka ok 2 tak na przemyslenia egzystencjonalne ;) o dziwo! Moj mąż tez ostatnio o 2 sie budzi i tak sie przewracamy z boku na bok. Hihi Pan Empatyczny :D
Jolu nic się nie martw ja w ciąży 3krotnie brałam antybiotyki i mała zdrowa jak rybka ;) czasami lepsze to niz pozwolenie na rozwinięcie sie choróbska. Trzymam kciuki zeby szybko przeszlo. Moja siostra mieszka niedaleko dg i tam tez robila prenatalne i jest bardzo zadowolona. Nie pamietam tylko nazwy :/
Misiakowata u nas tez jedna pensja idzie na rate kredytu i oplaty ale za nic nie zrezygnowalabym z komfortu mieszkania we dwójkę choc czasem trzeba liczyć grosz. Moja siostra mieszka z teściową i przy wyprawce moze bardziej zaszalec ale ja tam wole budzic sie u Ciebie i w majtasach spacerowac po kuchni. Milego ostatniego dnia 2015, dla mnie byl najszczesliwszy bo zamieszkala u mnie Moja Kruszynka :*

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png