Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Olija
Madika
~Lili jka
Tosia! Jaaaa cie kręcę! Super, gratuluję pierwszych kroków ;)

Ernesto za każdym razem o tobie myślę, gdy widzę nazwę jednej z marek lidla, Ernesto właśnie ;) ostatnio mi się nawet śniłaś, już dokładnie nie pamiętam snu ale było miło ;) i była też tam Magda Gesler (Gessler?).
'kocham cię' jak wspaniale! Gratulacje!
Kiedyś było by mi trudno w to uwierzyć ale moja powiedziała kiedyś wyraźnie 'brawo' z 'r' i wiem już, że niemowlę może dużo ;)
A jak sprawy w sądzie? Poszło po twojej myśli?

Madika wypoczywaj i ciesz się z termów ;) mmm miło musi być!

Tyle napisałyście, że już nie wiem co jeszcze miałam napisać...

Co do okresu to mój pierwszy trwał dobę i było to tylko mocniejsze plamienie.

Bylo super milo :D Hanula w jednym basenie plakala caly czas ale potem.moja bratowa stwierdzila ze moze jest dla niej za zimna woda (34-36 stopni) i poszlysmy do 2 (w nim 38 stopni). Hanula byla zadowolona i usmiechnieta :D

Ogolnie bylo spoko i jest spoko:D

Noooo nie liczac tego ze moj mezulek mnie wkur*il i nie bede sie odzywac do niego :D

Odzywasz sie juz do ukochanego???

My w niedziele byłysmy w szkole pływania dla niemowlat i bylo 33stp i myslalam ze to goraca woda??? A Wy macie 38stp? Toz to raj:)

Kalae odnosnie powrotu do pracy to u mnie sytuacja jest o tyle spokojniejsza bo od nowego roku teściowa przesxla na wczesniejsza emeryture i bede miała wybór, alternatywę dla żłobka. Dla mnie to jakas ulga zwłaszcza ze mam zaufanie do tesciowej. No ale dobry pomysl masz z tym zeby na początku koexystac ze zlobka po kilka godzin żeby Mała miala czas sie przyzwyczaic. Jak jestem w pracy to naprawdę dobrze sie czuje tylko zawsze wieczor przed jestem bardziej napieta i gorzej spie, rozmyslam wtedy u pracy i o tym czy dobrze jestem przygotowana i jak przygotowac Nele do mojej nieobecnosci.

Peonia dzieki za dobrą energie która wniosłas do marcoweczek !

O dziwo Nela spi od 18 to odpisuje zaległe....sorki ze tak chaotycznie. Mam nadzieje ze to nie osłabienie ani choroba tylko dziewczyna odsypia emocjonujace ostatnie dni. Rozkrecila sie na calego i przy sofie probuje chodzic:)

Tak odzywam sie bo juz nastepnego dnia rano zaczal sie kajac :D heheh i to sam :D hehhe

Fajnie masz ze masz tesciowa z ktora mozesz zostawic Nele... To jest wazne....
Moj mezulek nie chce slyszec o zlobku a ja nie chce zostawic malej pod opieka obcej osoby we wlasnym domu... I powiem Wam.... (kurcze nigdy nie sadzilam ze takie mysli WOGOLE przyjda mi do glowy) ze zastanawiam sie czy nie zostac z Hanula dluzej w domu.... Budujemy dom teraz i to co bym zarobila to wsumie poszlo by na opiekunke... A dojazdy i wszystko inne...
I nie wiem czy ma to sens... Tak to moze dopilnujemy z Hanula wykonczenia i wogole....

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Madika
~Misiakowata
Dziekuje Olija i Kasiamamusia..no strasznie sie wystraszylam..ale co ciekawe Mati mial tylko rekawek lekko mokry a reszta zalala ławe i podloge..uuuuff od tamtej pory nie pije stawiajac na lawie..chyba ze juz na maxa letnie.
Madika ja wiem,ze liczylas na jakas mega opowiesc..hehe moze w przyszlym roku cos sie wydarzy haha
Kalae dzieki..w mojej parafii wszyscy ksieza maja takie podejscie..pytanie o slub jednak sie pojawilo..to powiedzialam ze kase zbieramy hehe

No wlasnie zlobek..bylam dis w jednym ale tylko wpisalam sie na dluga liste,jutro jade do drugiego duzo dalej..ale slyszalam ze tam miejsca tez nie ma :( ach nie wiem jak to bedzie..

Wogole wczoraj sie strasznie zryczalam,ze musze konczyc juz kp,ze ten zlobek i prace znalezc..najbardziej chyba chodzi o kp..jutro odbieram podgrzewacz do babeczki z olx i bede powoli juz wprowadzala mm..tak zeby do konca lutego odstawic...:( tak mi przykro,tyle walvzylam o kp,karmilam a teraz musze to prerwac..oby Mati zniosl to dobrze. A widze,ze w dzien juz rzadko chce piers to moze sie uda.
Matko,P.to tylko mnie tulil a ja wylam nie mogac sie uspokoic.
Dzis mialam tez dentyste i latania,ze padam.

Misiakowata po co kupilas podgrzewacz? Dzieciaki teraz to juz max 3 posilki mleczne powinny dostawac. Wiec na bierzaco wystarczy zrobic. Szkoda kasy lepiej na slub odlozyc :D

A z tym zlobkiem to kicha.... kurcze szkoda... Najgorsze jest to ze tak wszystko odrazu sie zwala... Ale z ta praca to bedziesz musiala zaczac dzialac.... Kurcze dobrze ze masz czas do konca marca.

Olija jakos tak sie ruszylo bo Renia mi tu naublizala i wogole zmieszala z blotem :D Noi jakos samo poszlo.... Jeszcze Kalae sie zbuntowala i Sylwia tel odzyskala i ruszylysmy pelna para :D hehe

Jeszcze grudniowki chcialy zwerbowac nasze pod nasza nieobecnosc:D To pobidzilo narod Marcoweczek :D hehe

Misiakowata zawiedziona sie czuje przez ministrantow i ksiedza no ale co.... Musze czekac cierpliwie na przyszly rok :D

Madika jak Ty to robisz ze jak Cie czytam to brechtam na całego??? Zaraz dziecię swe obudzę... Mssz dar Dziewczyno!

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Madika
~kalae
~justyna_mama
Kalae ciągną Cię dziewczyny za język :)

ciągną, ale będę nie ugięta i nie będę tu pisać :)

Sylwia - miało być, ale smog był taki że uznano przelożyć na barrdziej przyjazny czas :) tylko chyba nie ma terminu, ale jakby co to ja chętnie :)

Kalae to twarda sztuka i ma swoje zasady :D I to w niej lubie :D Nie da sie omamic :D Ale za to ja przeciez wszystkie kochamy :D heheh

Prawie sie zrymowalo:D
Zgadzam się z tym opisem naszej drogiej Kalae!!! Zwlaszcza z tymi zasadami.
Madika moze powinnaś pomyslec o karierze psychologa?!:)

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Olija
Madika
~Misiakowata
Dziekuje Olija i Kasiamamusia..no strasznie sie wystraszylam..ale co ciekawe Mati mial tylko rekawek lekko mokry a reszta zalala ławe i podloge..uuuuff od tamtej pory nie pije stawiajac na lawie..chyba ze juz na maxa letnie.
Madika ja wiem,ze liczylas na jakas mega opowiesc..hehe moze w przyszlym roku cos sie wydarzy haha
Kalae dzieki..w mojej parafii wszyscy ksieza maja takie podejscie..pytanie o slub jednak sie pojawilo..to powiedzialam ze kase zbieramy hehe

No wlasnie zlobek..bylam dis w jednym ale tylko wpisalam sie na dluga liste,jutro jade do drugiego duzo dalej..ale slyszalam ze tam miejsca tez nie ma :( ach nie wiem jak to bedzie..

Wogole wczoraj sie strasznie zryczalam,ze musze konczyc juz kp,ze ten zlobek i prace znalezc..najbardziej chyba chodzi o kp..jutro odbieram podgrzewacz do babeczki z olx i bede powoli juz wprowadzala mm..tak zeby do konca lutego odstawic...:( tak mi przykro,tyle walvzylam o kp,karmilam a teraz musze to prerwac..oby Mati zniosl to dobrze. A widze,ze w dzien juz rzadko chce piers to moze sie uda.

Misiakowata po co kupilas podgrzewacz? Dzieciaki teraz to juz max 3 posilki mleczne powinny dostawac. Wiec na bierzaco wystarczy zrobic. Szkoda kasy lepiej na slub odlozyc :D

A z tym zlobkiem to kicha.... kurcze szkoda... Najgorsze jest to ze tak wszystko odrazu sie zwala... Ale z ta praca to bedziesz musiala zaczac dzialac.... Kurcze dobrze ze masz czas do konca marca.

Olija jakos tak sie ruszylo bo Renia mi tu naublizala i wogole zmieszala z blotem :D Noi jakos samo poszlo.... Jeszcze Kalae sie zbuntowala i Sylwia tel odzyskala i ruszylysmy pelna para :D hehe

Jeszcze grudniowki chcialy zwerbowac nasze pod nasza nieobecnosc:D To pobidzilo narod Marcoweczek :D hehe

Misiakowata zawiedziona sie czuje przez ministrantow i ksiedza no ale co.... Musze czekac cierpliwie na przyszly rok :D

Madika jak Ty to robisz ze jak Cie czytam to brechtam na całego??? Zaraz dziecię swe obudzę... Mssz dar Dziewczyno!

Ciesze sie ze moge poprawic komus humor :D
U mnie wychodzi to totalnie naturalnie :D No taka jestem po prostu :D hehe

Ostatnio jakis wisielczy trupi brak humoru na forum pafl.... Jakas deprecha i handra w jednym :D To teraz trzeba zielonymi mordkami nadgonic itracony czas :D

Niestety Reniu mam wrazenie ze dziewczyn z fb by nic nie ruszylo zeby tu wpasc.... Raz tak sie stalo ze cale pielgrzymki marnotrawnych Marcoweczek tu przybyly. Bylo to jak z Hanula w szpitalu wyladowalysmy. Wiec mam nadzieje ze juz NIGDY rzaden dzidzius nie przyspozy takiego bodzca:D

Gość KasiaMamusia aa

Madika
~kalae
Misiakowata fajnie ze koleda udana. Znaczy ze mozna byc fajnym ksiedzem, nawet jak rodzice dziecka nie maja slubu koscielnego. Szkoda, ze mi sie taki nie trafil, ale skoro tacy sa to moze sie taki kiedys trafi.

Madika dzieki za info o ibuprofenie, tez bede sie stosowac.

Kalae ja bylam w szoku ze takie rzeczy nam powiedzieli na sali stalego monitoringu na kardiologi... No kuzwa wydaje mi sie ze KAZDY lekarz powinien takie rzeczy wiedziec i informowac pacjenta...

Ale nie gdzie tam...

Ale ze to właśnie Ibufen musi być?I Adaś i ja na antybiotyku i tak mi ten Ibufen w głowie siedzi.....Przed podaniem antybiotyku czy po ? Kiedy Lepiej

Olija
Madika
~kalae
~justyna_mama
Kalae ciągną Cię dziewczyny za język :)

ciągną, ale będę nie ugięta i nie będę tu pisać :)

Sylwia - miało być, ale smog był taki że uznano przelożyć na barrdziej przyjazny czas :) tylko chyba nie ma terminu, ale jakby co to ja chętnie :)

Kalae to twarda sztuka i ma swoje zasady :D I to w niej lubie :D Nie da sie omamic :D Ale za to ja przeciez wszystkie kochamy :D heheh

Prawie sie zrymowalo:D
Zgadzam się z tym opisem naszej drogiej Kalae!!! Zwlaszcza z tymi zasadami.
Madika moze powinnaś pomyslec o karierze psychologa?!:)

Wiesz wsumie takie rzeczy mnie kreca :D Ale ja nie jestem typem kujona i nie lubie sie tak uczyc a na psycholigii to trzeba miec zaciecie :D Tak mi sie wydaje :D

Chyba ze bede takim domoroslym psychologiem :D heheh

~KasiaMamusia aa
Madika
~kalae
Misiakowata fajnie ze koleda udana. Znaczy ze mozna byc fajnym ksiedzem, nawet jak rodzice dziecka nie maja slubu koscielnego. Szkoda, ze mi sie taki nie trafil, ale skoro tacy sa to moze sie taki kiedys trafi.

Kalae ja bylam w szoku ze takie rzeczy nam powiedzieli na sali stalego monitoringu na kardiologi... No kuzwa wydaje mi sie ze KAZDY lekarz powinien takie rzeczy wiedziec i informowac pacjenta...

Ale nie gdzie tam...

Ale ze to właśnie Ibufen musi być?I Adaś i ja na antybiotyku i tak mi ten Ibufen w głowie siedzi.....Przed podaniem antybiotyku czy po ? Kiedy Lepiej

Wiesz co ja po prostu podaje po sniadaniu i kolacji. Nie mowili nam ze ma byc jakos specjalnie podawany. Tylko wiem ze probiotyk musi byc z 4h po antybiotyku i ok 4 przed podawany. A co do ibuprofenu to chyba nie ma zalecen takich.

Gość KasiaMamusia aa

Brawo Renia dla miśka;) Ja dzięki Tobie:) tak tak dzięki tobie właśnie zaczęłam młodą sadzać na nocniku;)na początku aby się przyzwyczaić to tylko wtedy gdy ściągamy pampersa, prawie za każdym razem jest siusiu:)
Córcia gdy jest u taty to przeważnie schodziła tyłem,ja jak teraz częściej czas dzieciom daje to widzę, że faktycznie też umie tyłem schodzić
Ja jak miałam doła swego czasu miałam myśli, że by mnie cieszyło odstawienie od piersi,ale jak nauczyłam się być mamą przy dwójce to staram się mniej wściekać(szkoda czasu na złość), to nie wiem też by mi było przykro jakbym miała już nie karmić.....Ale wiadomo misiakowata nie ma lekko skoro do pracy idziesz, nie ma chyba środka jak to najlepiej zrobić, aby odstawić

Sylwia ładnie to napisałaś o tym, że forum to marcówkowy dom ;)
I również trzymam kciuki za was, za ciebie i męża i za Martynke.

Oj tak polecam stronę ala'antkowe blw. Nam do gustu przypadły szczególnie placki z kaszy jaglanej, twarogu i szpinaku. Część robię dla Ani, a część dla mnie i męża, wtedy dodaje już sól i pieprz.
Hmm która zrobi buraczane naleśniki z ich przepisu i uda się jej zrobić prawdziwego naleśnika to jest mistrzem!

Renia super, że Michaś się nauczył schodzenia tyłem! Ania jak umiała, tak przestała :( dwa razy schodząc tyłem jej się noga jakoś zahaczyła i poleciała na plecy :( od tego momentu schodzi z tego materaca przodem ale bardzo ostrożnie.

Dziś też przeżyłam chwilę grozy. W panice aż zadzwoniłam po męża, od razu wsiadł w auto.
Ania uderzyła buzią o ramę z łóżeczka turystycznego, jedyny twardy element. Zęby w krwi, zagłębienie między ustami i dziąsłem w krwi, palce miała z krwi (trzymała je w buzi), rękaw mojej koszulki w krwi!
Zanim P. Przyjechał to zasnęła mi na rękach.
Na szczęście tylko uraziła mocno dziąsło zaraz przy zębach, tam gdzie jest go więcej między jedynkami.

Kurcze zajełabym się waszymi dzieciaczkami, gdybyście mieszkały bliżej ;) w sumie jak będę na wychowawczym to pomyślę czy nie dorobić mając pod opieką jakiegoś malucha, zawsze to też dodatkowe towarzystwo dla Ani.

Madika, a mi się wydaje, że część dziewczyn, co jakiś czas nas i tak czyta ;) pozdrawiam wszystkie!

Gość justyna_mama

Ale naskrobałyście :) musze nadrobić dzisiaj miałam piorąco sprzątający dzień, nie miałam czasu :) Mikuś śpi a ja poleżałam oj poleżałam w wannie od razu lepiej. Dzisiaj między nami Oki, nawet nawet tylko teściowa zadzwoniła bo chyba teściu przestał i teraz źle sie czuje widziałam że mąż miał ochote jechac ale nic się nie odezwałam chyba moja mina załatwiła sytuacje bo nie pojechał, ale widzę, że się martwi. Może ja inaczej do tego podchodzę bo to nie mój tata. Mikuś znowu pcha palce do buzi czyżby kolejne zęby :) zaraz poczytam i poodpisuje bo Ciekawa jestem co pisałyście :)

Lilijka na wychowawczy????
Madika na wychowawczy???
Zalamalam sie. Jak ja jutro mam isc do pracy????

A tak na poważnie-w 80% podjelam decyzję ze tam gdzie mam macierzynski tez wezme jeszcze wychowawczy :D
Bede pracować u tego pracodawcy co teraz dorabiam przez czas trwania wychowawczego i dobre info jest takie ze góra 30h/tyg:)

czarna.ana
Fajnie się czyta jak wasze maluchy już tak chodzą i rozrabiają :) Natuś jeszcze nie raczkuje, wszystko zwiazane z nóżkami robi trochę później przez to unieruchomienie związane z dysplazja stawów biodrowych. Chce dziesięć się dostać a nie może i się denerwuje biedulka.

To ja już kończę bo się naprodukowalam ;) miłego dnia

Nela wogole nie raczkowala. Wszedzie w zawrotnym tempie podpelzywala. Ominęła ten etap a teraz super wstaje stoi i nawet probuje chodzic przy mebelkach. A wzzystko w przeciągu tygodnia od dziecka lezacego do stojącego bo siedzieć tez za bardzo nie lubiła. I jak siadla to zaraz na brzuch. Tapczan o ktorym pisala Lillijka jak kupilismy to ją mega zmotywowal bo chciala sie na niego wdrapywac co chwila i porem schodzila i tak jakos wsztstko poszło...

Olija, no,widzisz! Mówiłam,,ze jak juz zrób krok w rozwoju, to potem śmignie. :)

Misia, a może nie odstawiałabyś małego od piersi o spróbowała chodzić do pracy? I dopiero po czasie stwierdziła czy trzeba odstawiać? Może nie byloby takiej konieczności?

Tez poszłabym na wychowawczy, ale w tym roku czeka nas reorganizacja, przesunięcia itp i niestety muszę być żeby mieć rękę na pulsie. Poza tym wszyscy liczą, ze przyjdzie kolejna osoba odciążyć innych od części obowiązków z racji absencji i nie przyjmowania nikogo nowego na miejsce osoby, która odeszła.

Gość KasiaMamusia aa

Lilijka aż nie wyobrażam sobie co przeżywałaś w tamtej chwili:(

My tylko raz na szczęście mieliśmy zdarzenie jak raczkując chciała się chwycić i się nie udało i cała warga była we krwi,aż mój synuś kochany chciał ją przytulać i pocieszać

Chciałabym mieć jeszcze więcej sympatii i miłości i tego spokoju w sobie co ty Lilijka;) choć dużo już mi pomogłaś:)

W ogóle dziewczyny dzięki wam stałam się bardziej opanowana i stanowcza,władcza ale z umiarem
Niby człowiek doświadczony bo z jednym dzieckiem, ale dopiero teraz się nauczył jak to powinno być;)
Obym nie zspeszyła dzisiejszych dzień bez Ibufenu i tylko może z dwa razy użyty Dentinox:)

Lilijka, współczuję sytuacji z Anią. Az mnie się wspomniał mlody jak krwawił spod wargi po upadku. Tez pelno krwi i na pogotowie chciała jechać. Albo,z nosa... Czasem takie rzeczy nieuniknione i nie,życzę Wam.
Ale pamiętam, Ze nawet w dwie osoby nie,upilnowaliśmy Bartka i dziwnym trafem sobie coś zrobil. No cóż, nie pierwszy i nie ostatni...

Madika
~kalae

Ale nie gdzie tam...

Ale może oni sami nie wiedzą?
Wiesz ja w ciąży jak byłam u kardiologa (pierwszy raz w życiu) to był zdziwiony że w ciąży tsh powinno być do 2,5. I mi mówi że przecież mam w normie bo jest do 4.

Madika
~Misiakowata

no raczej sytuacja mnie zmusiła, bunt to nie był, no ale jak to mówią ... nie ma tego złego ....