Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Obojętne jaka płeć byle zdrowe było :) choć jakoś mi się wydaje, że chłopak.

tez mam na 7 marca choć i 6 marca mi mówiono, ja się śmieje, że pewnie 29 lutego ;)
serduszko usłyszałam 3 sierpnia, ale nie widziałam za dużo bo lekarz nie chciał długo usg robić bo ostatnie wtedy miałam tydzień wcześniej i tak go poprosiłam o to usg i zrobił.

teraz w poniedziałek chciałabym już zobaczyć rączki, nóżki główkę itd :) bo to będzie już wg om 11t2d

Cześc,
mam termin na 10 marca. Jestem obecnie w 10 tygodniu. Przez ostatnie tygodnie byłam rozbita, śpiąca i mdliło mnie o każdej porze dnia. Niestety w 7 tygodniu wyszła mi dodatnia cmv. Teraz byłam na usg i póki co wszystko wygląda ok. mam miec powtórzone badania za 2 tygodnie. Nie sądziłam że tak będe się martwiła. Oby wszystko było dobrze. Trzymajcie się i każdej życzę zdrowego bąbelka

Bad.Woman świetne wieści :-) teraz już tylko z górki :-)

Pusiunia na pewno wszystko jest dobrze i maluszek was już skocznie przywita machajac rączkami :-)

Zu2ia ja nie patrzyłabym się na to że teraz przechodzisz ta ciążę inaczej niż pierwszą. Moja kuzynka miała całkowicie odmienne ciąże, w pierwszej tryskała energia bez jakichkolwiek dolegliwości i pracowała do końca, a w drugiej dopadły ją wszystkie dolegliwości wymioty, migreny, prawie całą ciążę leżała bez sił i w efekcie na dwóch synów :-) chociaż życzę Ci żeby była dziewczynka :-) ja też chciałabym mieć córeczkę do pary, ale czuje że to będzie drugi mężczyzna :-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/7gop5ez.png

Sylwinkaa ja bym chciała drugiego chłopca ;) Nie mam ciśnienia zeby mieć parke. Tyle ubranek chłopięcych mamy i zabawek. A poza tym jakos bardziej sie odnajduje w wychowaniu chłopca. Mam mała bratanice (starsza od mojego Artura o pół roku) i jakos nie umiem sie z nią bawić i w ogóle. ale wiadomo, najważniejsze zeby było zdrowe :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

Cześć wszystkim :) jestem Lili

O ciąży wiem od jej 5 tygodnia, a termin porodu swojego pierwszego dziecka mam wyznaczony na 10 marca :) oczywiście mąż mówi, że to syn ale wiem, że jeśli to dziewczynka to będzie jego ukochana księżniczka :)

Dołączam bo miło będzie mieć w najbliższych tygodniach wsparcie tych co przechodzą to samo.

Mnie narazie dobijają upały, a poranne nudności tak naprawdę są wieczorne. Na szczęście wieczne zmęczenie chyba mija, choć popołudniową drzemką nie pogardę :)

Ja też mam usg co wizytę. Na ostatniej tylko nie miałam ale poszłam prosić o l4 bo nie wytrzymywałam w pracy w te upały, tak mnie to odbiło, że na wizycie się rozpłakałam, co zaskoczyło lekarza jak i mnie :/ też macie wahania nastroju?

Co do zadyszki to czasem dostaje nawet przy obiedzie :) choć przed ciążą miałam dobrą kondycję.

Witajcie dziewczyny
Co prawda o ciąży wiem już od ponad 4 tyg ale bałam się o tym pisać i mówić. Jestem juz po dwóch stratach, a ta ciąża jest zupełnie nieplanowana. Termin na 20 marca, zaczynam 10 tydzień, byłam już w szpitalu z powodu krwawienia, mam leżeć, co dla mnie jako osoby aktywnej (ale nie sportowo) jest trudny. Trudna jest też ciąża po stratach...

witam nowe mamusie :) ja wizytę mam we wtorek i już się doczekać nie mogę :) ja mam usg na każdej wizycie ale to moja trzecia ciąża i każdą prowadziła prywatnie. jeśli chodzi o odczucia to każda moja ciąża jest zupełnie inna ;) póki co moi chłopcy nie wiedzą że będą mieli młodsze rodzeństwo, ale widzę jak pięknie dogadują się z młodszymi dziećmi na placach zabaw i jestem spokojna o ich reakcję :) zmiany nastrojów trochę mi odpuściły i już tak nie szaleję, choć pozostała mi wyjątkowa wrażliwość na krytykę :P a upały męczą mnie przeokrutnie i już nie mogę się doczekać zwykłego polskiego lata z temp ok 25st.