Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lilijka87

Mama777 myślę, że w aptece znajdziesz. Jak się martwisz to dla spokoju ducha podjedź na IP.

Leniwiec no co ty gadasz? Dobra jest ale miodu przydało by się więcej i dodam do następnej :) zobaczymy czy faktycznie nie będzie po niej zgagi. P. Mi podpija ją z kubka :)

Ania tuuule mocno!

aniia
Gronek, a w ktorym tygodniu urodzilas? Nie wiem czy pisalas,ale jakos mi umknęło :(

Ja dzisiaj się gorzej czuje. Fizycznie ok, Malkutka wrocila do swojej normalnej aktywności,takze sie cieszę. Gorzej psychicznie :( leze tutaj tydzień i mam juz dosyć:( a jeszcze przynajmniej tydzień do cc. Z mężem widzę sie na chwile na korytarzu, bo dalej jest zakaz odwiedzin. Beznadziejnie, dzis musialam troche poplakac,ale wcale mi nie pomoglo :( chciałabym żeby Mała jak najdłużej powiedziała w brzuchu,ale z drugiej strony,nie wiem czy takie psychiczne dołowanie się tez na nią źle nie wpływa... Niech mnie ktoś przytuli.. :P

Wielkie PRZYTULANIE GRUPOWE!!!!!! Sila Marcowek musi Cie podniesc na duchu!!!!! :D

Aniu bedzie dobrze!!!! I moze zaraz nie bedzie tego glupiego zakazu odwiedzin i mezulek bedzie mogl Cie wytulic i wysciskac!!!:D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~mama77777
Dziewczyny gdzie kupowalyscie paski które sprawdzają wody plodowe. Już drugi raz dzisiaj mam mokro ok 3cm i nie wiem czy to wydzielina jakas (tylko nic oprocz mokrego nie ma) czy sacza mi sie wody plodowe. Ból brzucha jak na okres też cała noc mialam i wieczorem się powtorzylo. Jeju ja tak bardzo bym chciała żeby Mati jeszcze powiedział w brzyszku.

Dajcie proszę znać o tych paskach gdzie to mogę kupić bo nie mam pojęcia.

Dziewczyny na allegro kupowaly ale moze podskocz do jakiejs dobrej apteki.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gronek trzymamy kciuki za Twojego maluszka żeby szybko mógł samodzielnie oddychać. Wszystko będzie dobrze, zobacz jakie postępy zrobił Antoś Aniołka nocy :) a laktacją się nie stresuj, czasem przychodzi troszkę później. Daj sobie czas :)

Olka a nie za długi ten spacer jak na wcześniaczka? Jak u Ciebie dzisiaj pogoda? Bo u mnie to strasznie wiało.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

karolaa
Diewczyny sie tak wszystkie ropakowują i oczywiście baaaaardzo im gratuluje i sie ciesze ale laski ktore maja termin na połowę marca nie wiem czy też tak macie ale ja bym chciala JUŻ czyżbym byla wyrodną matką ktora chce sie juz pozbyc z siebie dzidzusia? Ja juz naprawde kazdego dnia mam nadzieje ze to dzis a tu za cholerę ani pół jakiegokolwiek objawu:( jedyne czego bym nie chciala to urodzić 29 lutego :p ten jeden dzien bede zaciskac nogi :)

Karola mam dokładnie tak samo. Termin na 14.03 a juz bym mogla urodzic i codziennie sobie mysle jakby to bylo fajnie jakby sie zaczelo :) juz wszystko staram sie dopiac na ostatni guzik. W sumie 38 tc zaczęty wiec chyba nie jestesmy wyrodnymi matkami :D

Dziewczyny Wy tu piszecie, ze chudniecie a ja kur.... w 2 tyg. Przytylam 4 kg. Myslalam, że zemdleje na tej wadze :/

Ja to jestem zla Pania dla mojego pieska. Bo jej sie z ucha leje. I za przeproszeniem, ale jeb... trupem. Juz nie spi w domu bo smrod nie do wytrzymania. Ja caly czas do niej chodze i becze. Bo wiem ze musimy ja zawiezc zeby jej cierpienie sie skonczylo, ale ja nie umiem sie z nia rozstac. Ona cierpi i ja tez. Moja mama jest optymistka bo twierdzi, ze to ucho napewno jej przejdzie. Ale ja uswiadomilam, ze ten smrod nie oznacza nic dobrego i tez sie pobeczala. Najgorsze, ze nikt nie ma odwagi jej zawiezc do weterynarza :/
Ja to jej zdjecie mam nawet na karcie płatniczej jest taka kochana. Pokaze Wam ja jutro.

Gość mama77777

Sylwia może to ropa z ucha się leje wystarczy antybiotyk i ucho się wyleczy. Bez leczenia faktycznie cierpi bo ucho strasznie boli. Przecież nie trzeba jej usypiac tylko wyleczyć to ucho.

Dzięki dziewczyny jutro męża do apteki wyśle po te paski, ja leżę plackiem żeby jeszcze chociaż tydzien wytrzymać a tak chciałam 20 marca rodzic ehhhh

Gronek napewno ci cciężko ale będzie lepiej zobaczysz.
Mama7777 może na IP podjedź... Albo faktycznie do apteki, po te paski.
Misiakowata współczuję tych boli,
Moja to nie wiem o co jej chodzi rozpycha się strasznie, ani usiąść ni się położyć.... Chodzić nie powinnam za wiele... Ale no trudno niech siedzi w brzuchu jakoś dam radę

Ktoś jeszcze pytał o szczepienia NFZ, więc moja mama nie uważa że są złe, ale wiadomo że te płatne są lepsze. Są droższe przez to że mają lepszy skład, badania itd. no a refundowana zawsze będzie najtańsza opcja. A właśnie jej przypomniałam i mówi, że jutro pójdzie się dowiedzieć na "noworodki" czym teraz szczepią i co polecają (jeżeli chodzi o te w 1. dobie). To dam znać

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Gość kamilllaa

Monimoni
Ktoś jeszcze pytał o szczepienia NFZ, więc moja mama nie uważa że są złe, ale wiadomo że te płatne są lepsze. Są droższe przez to że mają lepszy skład, badania itd. no a refundowana zawsze będzie najtańsza opcja. A właśnie jej przypomniałam i mówi, że jutro pójdzie się dowiedzieć na "noworodki" czym teraz szczepią i co polecają (jeżeli chodzi o te w 1. dobie). To dam znać

byloby super!! dzieki;)

Hej kochane- dogoniłam.
Gratulacje dla Gronka i Zu2i.
Gronek będzie dobrze trzymiemy kciuki.
Olija wyrazy współczucia, moja babcia tez ostatnio mocno choruje i tez sie ostatnio boję o nią.
Ania dziewczyny dobrze radzą pisz częściej tu na forum. Lepsze niz infolinia24h zawsze ktos czuwa i lepiej zna. Usciski

Jedzenie jedzenie to ostatnio mnie prześladuje - ciągle myślę co zjeść i mam niepochamowany apetyt. To jest straszne kg normalnie przybiegają. A rak sie cieszyłam ze w miare Malo przytylam- juz to nadrobiłam :(

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09kwa3zcvri.png

Gość przyjazna

karolicia
Arwena89 super że u Ciebie wszystko skończyło się pomyślnie :) u mnie niestety kosmówka jest już trochę odklejona (nie spytałam ile) dostałam magnab6 ,luteinę,acar,duphaston ale lekarz nie mówił nic o leżeniu .Bardzo się martwię :(

Leżeć powinnaś plackiem przy krwiaku, dosłownie plackiem. Nawet jeść na leżąco. Odwiedzaj tylko wc i będzie dobrze.

Nie ja nie jestem w stanie z nia jechac. Bo u koleżanki pies mial to samo z uchem i przyjechala juz bez psa. Co innego gdyby to tak nie walilom z reszta ja mowilam mamie zeby ona jechala bo to dla mnie za duzy stres. Ja juz teraz sie zanosze od placzu jak ide do niej.
Olija bardzo współczuje odejscia babci. Ja mam jeszcze 2 dziadkow i jedna babcie, ale moja ukochana babcia umarla. Mialam z nia najlepszy kontakt i zawsze mowilam mamie, ze chce być corka babci i żeby ona mnie adoptowala. Dzisiaj by miala urodziny ( gdyby zyla).
Olka jak dzisiaj jechalam z siostra do lekarza to wlasnie myslalam, ze super pogoda na spacerek z Maleństwem i ze Majeczka dzisiaj pewnie pojezdzi ( o ile pogoda u Was taka jak u mnie ) :D

Monimoni

ciekawe co się dowie, bo podobno te na wzw w pierwszej dobie są już takie same tzn refundowane i płatne.
bo ta seria z rtęcia była do czerwca 2011 r (chyba)

a w jakim mieście pracuje twoja mama?

Sylwia921125
Nie ja nie jestem w stanie z nia jechac. Bo u koleżanki pies mial to samo z uchem i przyjechala juz bez psa. Co innego gdyby to tak nie walilom z reszta ja mowilam mamie zeby ona jechala bo to dla mnie za duzy stres. Ja juz teraz sie zanosze od placzu jak ide do niej.
Olija bardzo współczuje odejscia babci. Ja mam jeszcze 2 dziadkow i jedna babcie, ale moja ukochana babcia umarla. Mialam z nia najlepszy kontakt i zawsze mowilam mamie, ze chce być corka babci i żeby ona mnie adoptowala. Dzisiaj by miala urodziny ( gdyby zyla).
Olka jak dzisiaj jechalam z siostra do lekarza to wlasnie myslalam, ze super pogoda na spacerek z Maleństwem i ze Majeczka dzisiaj pewnie pojezdzi ( o ile pogoda u Was taka jak u mnie ) :D

czyli pies sie męczy, bo nikt z was nie chce z nią pojechać??
nawet jeśli byłoby to nie uleczalne to chyba lepiej nie pastwić się nad psem, dla wlasnego widzimisię i uśpić jeśli jest taka potrzeba... nie moja sprawa ale nie jest to wedlug mnie w porządku....

mój pies ma wiele chorób genetycznych i nie wyobrażam sobie z jakimkolwiek bólem zostawić go samemu sobie bo np śmierdzi... (a śmierdzi czasem, bo mu się rany wokół odbytu babraja)

Olija współczuje Ci bardzo. Trzymaj się! Już kiedyś rozmawiałyśmy tutaj że jest taka "teoria" że jak się pojawia nowe życie w rodzinie, to ktoś umiera, robi mu miejsce na świecie i opiekuje się nim z góry.
Mój Dziadek zmarł w zeszłym roku, w marcu, jak Ksawciu miał 7 miesięcy - jego ukochany i wyczekany pierwszy prawnuk, z którego był bardzo dumny.

Dziewczyny chorych zwierzaków też się trzymajcie! Zwierzaczki też gdzieś mają swoje niebiańskie łąki gdzie sobie hasają!

Aniia bądź dzielna! I Gronek! I Szpitalne i Chore!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png