Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

wiecie co przypomnialo mi sie, u mnie w domu od zawsze koty byly , jak imalam z 5lat to mialam kotke- jessica miala na imie :D kot aniol, ile ona znosila... raz wchodzac do lazienki zamykajac za soba drzwi nie zauwazylam jej ze chciala wejsc ze mna, probowalam na sile drzwi zamykac i sie dziwilam czemu sie nie zamykaja... a ona tam stala :) i pamietam, ze jak troche starsza bylam moze z 7-10lat mialam, to jak spalam to faktycznie koty mi sie uszami bawily, kolczykami dokladniej... i rzęsy teżz je kusily :)

Anna ja brałam euthyrox po glukozie. Bo to żołądek ma byc pusty ze wzgl na wchłanianie.
U mnie dom narodzin odpada. Jak pacjentka w wywiadzie ma obciążenia z kiedyś bądź aktualne to ja dyskwalifikuje. A ku pełni szczęścia doszła cukrzyca przed gwiazdka wiec:)
U mnie stanęło na Karowej w warszawie. Tez miała byc św Zofia, ale większa opiekę i interwencje w nagłych wypadkach mam tam.

I teraz podzielę sie z wami jak przyszłe matki zachowują sie w Tesco na przecenach dziecięcych ubrań. Byłam z moim i powiedziałam, ze idę na ciuszki. Na ciuszkach dwie ciężarne mniej zaawansowane niż ja ze swoimi poplecznikami w postaci matek i teściowych. Starsze na kolanach i w kuckach,a młodsze stoją zagarniają do wózka wszystkie malutkie rozmiary i przeglądają lub czekają aż matki cis sięgną z tylu lub zaprezentują.
Na słowo przepraszam i próbę dojścia do ubranek zapomnijcie. Jakby sie Kurwa mac na mięso na kartki rzuciły. Niech sie wstydzą. Zero życzliwości i uprzejmości,bo przecież tylko one sa w ciazy i oczekują dziecka.

Wróciliśmy i remont still In progress. Na mnie spadł obiad i pranie.
A brzuszek dalej sie stawia. Zaczynam sie zastanawiać o co tu chodzi. Nie moge nawet wejść na 1 p

Gość przyjazna

Ernesto
przyjazna - SZOK ! ale na tym starym sprzęcie pokazał siusiaka?
Wiesz ja też mam mieć córcie, ale jakoś cały czas mam dziwne uczucie, że może to być chłopiec. Wszyscy mi mówią, że mam urodę na chłopca i brzuch taki chłopięcy ;) Mój prowadzący gin nie mówił pochopnie płci, bo dowiedziałam się chyba w 17 tygodniu i potwierdził na połówkowym i jak na echo byłam u innego lekarza to też wyszła dziewczynka.

Ja juz wcześniej pisałam o tym ze od początku byłam nastawiona na chłopca. Byłam tak wewnętrznie pewna ze bardzo mnie zdziwiła wiadomość ze to dziewczynka. Później jak dwa razy sie potwierdziło to nastawiłam sie psychicznie na dziewczę a tu taka wiadomość w końcówce 30tygodnia ;-) ale tak jak napisałam teraz do konca będzie nie pewność;-)

no wlasnie ja też kupie jedną paczke, tylko raczej napewno tych najmniejszych no nie? :)

haneczka co do wyprzedazy. U nas w tesco niby te wyprzedaze sa na dzieciecym, ale wiadomo- DO - 50% a tam ciuszki poprzeceniane tylko te najdrozsze, np ze 100 na 80. bez sens. chciałam kupic wielopak body z dlugim rekawkiem niby nie duzo kosztują bo od 30-50zl a przecenione są tylko te pootwierane opakowania, i widac ze ciuszki wielokrotnie byly wyciagane... także dupa a nie wyprzedaż, przynajmniej u nas. a jak przeceniaja cos np takie wielopaki to moim zdaniem powinni wszystko przecenic a nie tylko pootwierane opakowania. i tak kupie te body bo 40-50zl za kilka sztuk to nie majatek. poprostu chodzi o sam fakt :D

kamillla
a właśnie, jeszcze pytanie odnosnie pieluch.... kupic jedna wielka pake w rozmiarzze najmniejszym? nie chce robic zapasów pieluch bo nie wiadomo jak malenstwo zareaguje...

Ja mam jedna paczke Newborn z Belli, bo one maja wyciecie na pepuszek tam jest ok 40 szt i jedna paczke Newborn oryginalnych Pampers w nich tez jest ok 40 sztuk. Potem mam juz dwójki po jednej paczce Pampers i Dada. A reszta wyjdzie w praniu :-)

Gość przyjazna

Leniwiec to super ze się wyzwoliłaś i odpoczniesz psychicznie w domku :-)
Dziecię waży 1900 w końcówce 30 Tc. Lekarz mówi ze ok, wody i łożysko też ( ogladał w związku z cukrzycą) ale to wczoraj , teraz sobie dopiero przypomniałam przez ta diagnozę z płcią;-)

Wiorka mnie brzuch bolał jak na okres cala noc i pól dnia i byl napięty i po konsultacji Tel.z gin jestem od środy w szpitalu. Niby ok ale powiedzieli ze potrzymają a ja się nie przeciwstawiam, grunt ze przeszlo po kroplówkach i jestem pod kontrolą. Wiadomo chce się do domu, tym bardzie ze warunki łazienkowe tragiczne ale co zrobić..

Mysle, ze z ta krtania, to domowe koty, ktore jednak czuja, ze ta kruszynka jest czlonkiem rodziny, pokonaja instynkt i dadza krtani spokoj. Co innego maly kotek, ktorego bierzemy do domu rowno z dzieckiem. My oczywiscie bedziemy uwazac, ale raczej obserwujac bez strachu w oczach. Koty nie maja wstepu na stolu, blaty, lozeczko i wozek Elizy. Tym bardziej, jak ona juz w nich bedzie sobie spac.
Oczywiscie, nie zostawie ich z Eliza samych. Ale tak, jakbym nie zostawila starszego dziecka z mlodszym. I jednemu i drugiemu moze cos strzelic do glowy;)
Nasze koty bardzo ostroznie chodza wokol brzucha. Kiedys na niego wskakiwaly bezpardonowo;) brzuch tez czasem mi lata i tez pewnie powinny jakos reagowac i lapac ruszajach sie punkt ale w ogole nie sa zainteresowane. Mysle, ze czuja Elizke i wiedza, ze jest czescia nas:)
Czuja respekt;)

Ale te wtykane do gardla ogony mnie zaciekawily. Wyobrazilam sobie nasze jak jedna bierze w lapki ogon drugiej i wpycha go do buzi Elizie;))) i tak dociska;)))

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

Aga2801
U nas też pieluch będziemy kupować według potrzeby. Angelika powiedziała że się tym zajmie. Haneczkaa ja też chyba będę rodziła na Karowej. :)
.

O to super. Ja to jak juz wspomniałam jestem z tych co nie przepadają za szpitalami, ale co zrobię jak zajęli sie mną skrupulatnie jak wykryto ta cukrzyce i pozniej przy tym ciśnieniu tak samo. Póki co nie moge narzekać, chyba jak każda z nas sie boje tego momentu czy to bedzie poród SN czy cc. U mnie dochodzą jeszcze te kwestie tego nagłego pobudzenia sie serca przy badaniach albo momentach ekscytacji. W sunie tego boje sie najbardziej bo nie chciałabym żeby to był czynnik decydujący. Mam tam wizyte jakos w połowie styczni kontrolna ze wzgl na te wody płodowe i powiem ci szczerze:) ze fakt tych kontroli co dwa -trzy tygodnie jest troszkę straszny dla mnie. Lekarz sie śmieje, ze mała jak mamusia nie lubi sie badać. Nie zrobisz jej zdjeć na Usg w 3d bo zasłania sie lokietkiem a przy KTG gania sie ja po całym brzuchu. Kochany urwis

Haneczka, nasza Eliza tez nie lubi KTG np., na USG ma skwaszona mine;))) na ktg reagowala dokladnie jak ja- jak zerkalam zeby zobaczyc jak z tym tetnem, to jakby wiedziala, ze zerkam i wtedy roslo. Pozniej myslalam o czyms niezwiazanym z badaniem, a tej wszytsko wracalo do normy. Zaczelam ryczec po obchodzie to ta zaczela mnie kopac, i to w momencie!
Mysle, ze rosnie mi wrazliwiec w brzuchu:))))
W ogole czytalam, ze dzieci nie lubia sluchac rytmu swojego serca ani przyspieszonego bicia serca matki bo to je stresuje. Najlepsze jest unormowane bicie serca matki, bo to je uspokaja:)

A propos, uspokajaczy matczynych. Mysle, ze te chrapiace mamy beda mialy latwiej usypiac dzieci, ktore sa juz tak bardzo do tych dzwiekow przyzwyczajone, ze pewnie usna, gdy tylko matka chrapnie;)))
Aaaa i jeszcze- kilka dziewczyn z patologii c., palilo w lazience papierosy://// straszne :(((

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

Jak bylam w Tesco byl luz. Ubranka fajne i duzo, ale znowu nie chcialam kupowac mocno na zapas. Lubie ubranka z tesco, a nie wiem jak dlugo beda w Polsce.

Moja mala miska to prawdziwy zlosliwiec. Kopie i szaleje w brzuszku, jak wezme fona by ja nagrac na pamiatke od razu sie uspokaja :(

kamillla
no wlasnie , ciekawe ile czzasu minie az treba bedzie zmienic rozmiar pieluch :D

Raczej szybko ;) Ja na 2 przeszłam jak synek miał 3 tygodnie. A 5 zaczął nosić jak miał niecały rok (co koło 10miesiąca). Teraz nosi 5+. Najdłużej z tego co obserwuję, dzieci noszą 4 :) także robienie zapasów 1, 2, 3 jest moim zdaniem bez sensu. Za małe pieluszki będą przeciekać i odgniatać dziecko. A z drugiej strony zbyt szybkie przechodzenie na większe pampersy jest nieekonomiczne - za tą samą cenę ma sie mniej sztuk w paczce ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

~przyjazna
Leniwiec to super ze się wyzwoliłaś i odpoczniesz psychicznie w domku :-)
Dziecię waży 1900 w końcówce 30 Tc. Lekarz mówi ze ok, wody i łożysko też ( ogladał w związku z cukrzycą) ale to wczoraj , teraz sobie dopiero przypomniałam przez ta diagnozę z płcią;-)

Wiorka mnie brzuch bolał jak na okres cala noc i pól dnia i byl napięty i po konsultacji Tel.z gin jestem od środy w szpitalu. Niby ok ale powiedzieli ze potrzymają a ja się nie przeciwstawiam, grunt ze przeszlo po kroplówkach i jestem pod kontrolą. Wiadomo chce się do domu, tym bardzie ze warunki łazienkowe tragiczne ale co zrobić..

A też miałaś już rozwarcie?? Póki co leżę z nogami do góry, czekam do 20 aż narzeczony z pracy wróci, uparł się jechać na tą IP. Bóli jako takich intensywnych dziś jeszcze nie miałam. Ale pomiędzy nogami czuję jak się dosłownie wszystko rozchodzi. Mała kopie prosto w żebra, aż trudno oddychać. Moja niechęć do IP wynika bardziej z doświadczenia wcześniejszego że szpitala, gdzie położna wszystko bagatelizowała, twierdziła że nie wie po co w ogóle przyjechałam i wielce oburzona decyzją lekarza, że mnie położył na oddział.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3e6hhdd3mp59l.png

Heej :)
Zalatany dzień,to po wyniki leciałam,to obiadek,to pranie maluszkowe (rożki,kołderki,osłonki)..miałam ręczne jeszcze zrobić,ale to juz jutro..Chwilkę odpocznę i idę prasować :)
Pokorzystam,że mam energii trochę,ale tak powolutku,żebym znów nie płakała:)

Marta33 nie pisałam,że biorę tabletki na spanie..gdzieś czytałam,że są,ale ich nie kupię...Wczoraj usnęłam ok 4 i pozwoliłam obie pospać do 12..ale za to jak wstałam to pełno energii :D I ile zrobione :)

Przyjazna ale numer w tym szpitalu hehe...na prenatalnych niech Ci dokładnie pokażą co tam jest,żeby juz spokojnie dokończyć wyprawkę hehe
Leniwiec fajnie,że juz w domku..ale to co piszesz o tych kobietach palących w kiblu i tych wszystkowiedzących to masakra..lepiej nie słuchać pitolenia..nie miłe wstrętne babsko,pewnie Ci zazdrościła i już :)

Aga ładna karoca dla Pawełka:)

Ja pieluszki chyba kupie te newborn z babydreama i to jedna paczkę:)Potem się skoczy po kolejne :D
nie robimy zapasów,bo bez sensu:)Tu Zu2ia ma rację :)

Wiórka witaj!!Szkoda,że Ci się tak narobiło..Jak wróci partner to pojedzcie,sprawdzie..nie powinno być tak mokro tam..może wody Ci się sączą już..Trzymam kciuki :)

Słuchajcie a ten kocyk minky ja tak myślę,żeby ręcznie wyprać i tak wywiesić,żeby nie prasować,bo szkoda tych wypustków..a jak Wy go pierzecie??

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png