Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem!!! :D
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ;) chociaz bardzo tęsknie za rodzinką, świetną pogodą, wsią, świeżym powietrzem i dobrym zdrowym żarciem ;)

Lot do Gdańska był średni. Troszkę popłakała przy starcie, potem płakała bo nie mogła usnąć ale w koncu padła. Do UK było super, podczas startu zagryzała żyrafę i nawet nie pisnęła :)

Wesele sie udało, moi rodzice przywieźli małą na 10 minut ok 20:00 bo nie chciała sie uspokoić. Zasnela i pojechali :) prawie nie piłam alk. Wódka była fuj wiec strzeliłam sobie 3 kieliszki martini. Wytańcowaliśmy się co nie miara. Była fotobudka- extra sprawa. Moja mama i siostra oszalały na punkcie Emki. Jak były dwie w domu to oddawały mi ją tylko do karmienia. W koncu odespałam poród ( mama mi ją raz rano wzięła). Raz wziął moj mąż i gadał cały dzien jak to on mi sie dzieckiem zajmował :D hehe raz...szkoda ze nie poczuł codziennie jak to jest :P

Jo- Przemyśl dobrze, czy nie warto uregulować kasy prawnie. Dzis płaci, a jutro moze mu się odwidzieć- nigdy nie wiesz...

Dzieciaczki przecudne ! Możecie byc dumne !!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/afo6hq3.png]Tekst linka[/url]

Cosmic swietnie wyglądacie !brawo dla małej za odwagę na szczepieniu:) I te włosy podziwiam, mi pewnie by juz zbyt wiele nie zostało bo jak wspomniała Inferno tez wypadają garściami! Ja biorę femibion dla karmiących ale nic nie daje, tez sie zastanawiałam nad Skrzypowita.
Ja tez pocwiczylam bikini 1 rundę i program sukces :) oglądałam cw tej Gackiej, musze kiedyś spróbować. Ty Inferno jesteś zadowolona? I jak tam zaczęłaś juz cw ta 6 wiedra?
MMK trzymam kCiukasy za szybka kuracje, a dlaczego idziesz na usg wątroby?? Jak tam twoja alergia ?
Malvina super ze zregenerowalas siły i ze wyjazd sie udał:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/td9dg3l.png]Tekst linka[/url]

Malvina fajnie, ze zregenerowalas troche sily i fajnie, ze wyjazd sie udal ;-))

Sh88 idziemy kontrolnie bo w szpitalu miala powiekszona watrobe (prawdopodobnie od antybiotykow i sterydowego leku), zalecili kontrole 2-3 miesiace po szpitalu. Co do alergii to wypilam wapno i smaruje mascia miejsca z uczuleniem. Jakas mala poprawa jest ale bez szalu. Na razie nie wybiore sie do dermatologa bo na nfz u siebie bym czekala na wizyte.. 7 miesiecy ;p ale jak nie bedzie poprawy to pojde prywatnie.

Gość TheKalinka84

Hej kochane:)
Cosmic wyglądacie bosko!
Inferno na wypadanie włosów brałam 'Dermasence H3 komplex'. Zjadłam 1,5 opakowania i od tamtej pory ani jeden włosek nie wypadł, a wcześniej wychodziły garściami.
Malvina super że odpoczęłaś.
MMK trzymam kciuki żeby wszystko było po waszej myśli.
Sh88 gratuluję siadania! Ale extra.
U nas cisza z ząbkami, zero raczkowania czy siadania. Jeść chce tylko mleczko, ewentualnie kaszkę mleczną. Nic więcej. Trudno nie będę jej zmuszać. A moją twarz tarmosi codziennie. Wkłada palce do mojej buzi i ciągnie za wargę:) albo uwielbia wyrywać tacie włosy z nóg. Rewelacja:)

MMK
to szybciutko obie wracajcie do zdrowia. mam nadzieje, że watroba juz będzie ok, dzieciaczki szybko się regenerują :)
A może kup maść z antybiotykiem na te bąbelki, jest taka w saszetkach dostepna w aptekach bez recepty - Tribiotic. to nie steryd, ale powinno szybciej sie zagoić, po co masz sie męczyć. W małych ilościach na skórze do mleka nie dotrze w ilości szkodzącej maluchowi - tak myslę. Zreszta przecież nieraz maluchy same przyjmuja antybiotyk i nic złego sie nie dzieje.

Malvina
super, że odpoczęłaś. No i gratulacje dla córci - bardzo sprawna jest :)
Mój tez tak mnie tarmosi, wyrywa mi włosy - więc w efekcie wciąz nosze związane.

Z tego co widze to ten specyfik tylko w Niemczech, chyba bys musiała nam tu hurtowe ilości wysłac :))

Cosmic, super wyglądacie :))
Uda mój ma podobne.
Chyba, gdybym go karmiła wciąz tylko piersią to wyglądałby jak ludzik Michellin, moje mleko jakies takie tłuste. Odkąd je dwa posiłki bezmleczne to wyszczuplał. Jest długi i ciężki, wazy prawie 9 kg - dane z dzisiejszego poranka. Nie chce myslec, ile by wazył, jakby był do tego jeszcze bardziej otłuszczony... Ale zabawnie mu wiszą "cycki" jak lezy na brzuchu i unosi ramiona. Sam tłuszczyk :)))

Ja jeszcze ponad dwa lata temu miałam włosy do pasa. Obiecałam sobie, że jak takie długi mi urosna to obetne i tak tez zrobiłam. Stwierdziłam, że długie włosy w dojrzalszym wieku postarzają... Nooooo... Fakt, z grzywką wyglądam ciut młodziej :(

Ja nie wiem, czy to wszędzie się sprawdza, ale z moich obserwacji wynika, ze dziewczynki wszytsko szybciej opanowują, chłopcy jacyś leniwi bywają.
Na moich dzieciach sie to sprawdziło - więc mamusie facecików - nie martwcie się, oni będa pewnie później wszytsko robić.

o148j44jsuj4r1nc.png

Gość cosmicgirl

Dziewczyny dziękujemy za miłe słowa.Tak Nastka jest słusznie zbudowana hehe z resztą mój synek był taki sam :-)
A ja włosy dlugie mam tylko tak jak pisałam strasznie mi ostatnio wypadają.Koleżanka mi mowil A że jest jakiś dobry szampon na wypadanie tylko zapomnialam nazwy.Jak się dowiem to dam znać.
Malvina hej fajnie że znów z nami jesteś:-)Dobrze że wszystko poszło zgodnie z planem w pl.Wkoncu miałaś czas żeby trochę poodpoczywac i zregenerować siły na kolejne miesiące :-)
No i przede wszystkim brawo dla Emmy!zdolniacha!szybka jest.

Dziewczyny mam propozycje może założymy sobie pocztę @ tak aby każda miała do niej dostęp. tam będziemy wrzucać zdjęcia. Nikt nas nie będzie podglądał. Możemy nawet wrzucić zdjęcia jak ćwiczymy i żadna nie będzie czuć się nie komfortowo? Co wy na to? '
Malvina- ale dobrze że wypoczęłaś! Brawo dla małej!
Cosmic - ale z Ciebie laska! Anastazja cudna!

Hej hej!
Peoniu dziekuje za rade. Dzis bede w aptece to sprobuje kupic. Moja mala jest na mm wiec nie bedzie problemu jesli chodzi o antybiotyk. moja Lenka tez z duzych ale raczej troche leniwych ;p tak jak juz pisalysmy nasze dzieciaczki ida w podobnym tempie zarowno wagowo jak i rozwojowo ;) tez dobrze ze od miesiaca jest na mm 2 bo gdyby byla na 1 to pewnie jeszcze bardziej by byla pulchna. Hehe. Chociaz ostatnio malutko je mleka, pewnie przez zeby i chorobe
Dzisiaj juz mniejszy katarek, bardziej radosna jest. Pod warunkiem ze jestem obok. Od rana nie moge ruszyc sie na krok bo jest wrzask i placz. Jak tylko sie pojawiam to od razu usmiech. Tak wiec dzisiaj odpuszczam wszelkie prace domowe i jestem dla niunki na 100%. Zaraz sie zbieramy na to usg, tylko kurcze akurat mala padla wiec bedzie bardzo niezadowolona ze ja budze.

MMK super, ze wątroba w normie :D
Malvina a twoja juz tak całkiem umie raczkowac? To super, mój sie przemieszcza, przebiera nóżkami, trochę sie podciąga na rękach, dupke troszkę podnosi ale to jeszcze raczkowaniem nie mozna tego nazwać.
Czy do zupek, które gotujecie dajecie np odrobiny oliwy, zeby było omega3?
A tu daje zdj co udało mi sie na szybko dzisiaj uchwycic

Cześć dziewczyny
Dzięki za troskę. Moje gorsze samopoczucie w pt to efekt miejsca w którym byłam i w którym jak dla mnie nie ma tlenu. Dowód. W zeszłym roku zemdlałam na wyjściu z tego sklepu. Już się do męża śmiałam że moja kolejna wizyta dopiero jesienią.
Pisałyście o tylu tematach że już nie ogarniam.więc w telegraficznym skrócie.
Mamo Stasia. Jesteś najlepszą mamą. Każdy ma czasem gorszy dzień, a dziecko to nie komputer. Ja tydz temu grę o tron oglądałam z Kaśką na ręku, bo zasnąć nie mogła. Inny przykład. W pn walczyłam z pupą. Kaśka ogólnie często ma odparzenia. Chucham dmucham przemywam wietrze i co ? W pn pojawiły się sączące ranki a mała kwiczała z bólu. A mi chciało się płakać razem z nią. Na szczęście sytuacja opanowana. Więc głowa do góry. Każda z nas czasem czuje że zawodzi, choć to nie prawda. Robimy wszystko co możemy dla naszych skarbów.
Mmk
Duży szacun za to co wykonałaś. Jesteś wielka, ale nie gabarytowo a mentalnie. Dokonałaś tego o czym wiele osób może śnić. A było Ci trudniej bo za przeciwnika miałaś również hormony. Nigdy nie wątp w siebie, bo nie masz powodów. Mam nadzieję że Lenka szybko wróci do zdrowia. Ja w niedzielę na drzemkę położyłam zdrowe dziecko, a obudziło się chore i zasmarkane. Infekcja poszła w piorunującym tempie ze stanami podgorączkowymi i gorączką. Do tego multum gili. W pt idę na kontrolę bo raz jest lepiej raz gorzej. Z nd na pon spałam może ze 3h. Normalnie w ciągu dnia 3 kawy a i tak chodziłam jak ząbi. Do tego oczywiście Paweł też chory, choć u niego to już widzę końcówkę infekcji. Także trzymaj się mmk z Lenką zdrowo.
Peoniu
Gratulacje dla syna. Taki wynikik cieszy zwłaszcza jak dziecko ma też inne pasje. Co do wychowania to się z Tobą zgadzam że maniery wynosi się z domu, szkoła jest tylko dodatkiem. Niestety wielu rodziców myśli że ktoś wykona za nich całą robotę. Ja to się cieszę że mój syn dzień dobry mówi jak do sklepu wchodzi:)
Dziewczyny
Silne są te wasze dzieciaczki. Moja chyba z tych bardziej leniwych. W poniedziałek u lekarza była ważona i obecna waga to 7440.
Aga
Ja chyba wiadomości nie dostałam.

Inferno mój jest z 4 grudnia a twój? Od dwoch dni jest za przeproszeniem szał pał nic tylko siadać ja sie normalnie obawiam czy to jest nie za wcześnie ale nie poleży, ew chwile na brzuchu ake musze go ja położyć na brzuch bo jak go dam na plecy zeby sie sam przewrócił jak do tej pory to w życiu od razu siada. Cos czuje ze niedługo nie bedziemy miały chwili wytchnienia, trzeba bedzie biegać za małymi pełzaczami :p
MMK super wyglądasz, promieniejesz, a mała słodka :) -sprawdzałam pocztę :) a filmiki nie dam rady odtworzyć, przynajmniej na tel.
Dziewczyny mam nadzieje, ze cwiczenia zrobione, ja dzisiaj skalpel wyzwanie zrobiłam :)