Skocz do zawartości
Forum

Co dziś robicie na obiad?


Ann

Rekomendowane odpowiedzi

Izabelin
czoko25
U mnie dzisiaj krokiety faszerowane pieczarkami i serkiem a do tego barszcz czerwony:Oczko: właśnie skończyłam pichcić, może kogoś zainspiruje:Uśmiech:

A co dajesz oprócz pieczarek i sera (jaki?) do farszu? Zaciekawiłaś mnie strasznie.

Izabelin pieczarki ścierasz na tarce o dużych oczkach, smażysz na patelni, dodajesz 2 duże serki topione, doprawiasz solą i pieprzem a na koniec ścierasz trochę sera żółtego, tak żeby "zagęścić" i już:Uśmiech:
Faszerujesz tym naleśniki, zawijasz, maczasz w jaju, potem toczysz w bułce i gotowe.

Smaczne są, moja rodzinka woli je bardziej niż tradycyjne:Uśmiech:

http://www.ticker.7910.org/as1cxGc0g410010MTUwMjNsfDIzNzY2MXN8SSAmIzM0NztsdWJ1aiYjMjgxOyBDaS4uLiByYXplbQ.gif
http://www.ticker.7910.org/as1cCsy0g410010Nzc3NDhkenwwMDA1MjRkfFN0YXJhbXkgc2kmIzI4MTsgbyBDaWViaWU.gif
~~Pozwoliłeś mi być Boże córk

Odnośnik do komentarza

ja tez lubie eksperymentowac ale hmmmmm... najpierw jak mieszkalam z rodzicami stopowal mnie tata bo on to najszczesliwszy jak ma na obiad mielonego albo schabowego.. a jak kiedys do mielonych dodalam orzechow to bylo ze wydziwiam:P
no a teraz maz tez tradycjonalista....marnuje sie moj talent!!!:sofunny:

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/

Odnośnik do komentarza

kata
ja tez lubie eksperymentowac ale hmmmmm... najpierw jak mieszkalam z rodzicami stopowal mnie tata bo on to najszczesliwszy jak ma na obiad mielonego albo schabowego.. a jak kiedys do mielonych dodalam orzechow to bylo ze wydziwiam:P
no a teraz maz tez tradycjonalista....marnuje sie moj talent!!!:sofunny:

:sofunny::sofunny::sofunny:
nie no grzech takiego talenta:Uśmiech: marnować hihi może dzidzia chociaż poprze w przyszłości mamusie:Uśmiech:

http://www.ticker.7910.org/as1cxGc0g410010MTUwMjNsfDIzNzY2MXN8SSAmIzM0NztsdWJ1aiYjMjgxOyBDaS4uLiByYXplbQ.gif
http://www.ticker.7910.org/as1cCsy0g410010Nzc3NDhkenwwMDA1MjRkfFN0YXJhbXkgc2kmIzI4MTsgbyBDaWViaWU.gif
~~Pozwoliłeś mi być Boże córk

Odnośnik do komentarza

U mnie dzisiaj dla każdego coś innego:
Gosia - botwinka i makaron z klopsikami w sosie pomidorowo-czosnkowym
Mąż - spagetti (kluski mogą być codziennie :Śmiech:)
Ja - szparagi z jajem sadzonym i koperkiem + sałatka z pomidorów

Co do nalesników to ja uznaję tylko właśnej roboty lub mojej Mamy. Muszą być cieniutkie (niemal przezroczyste, tak że trudno je przewrócić na patelni na druga stronę) i delikatne. No i leciutko rumiane - Boże broń brązowowawe. Takie od razu idą do kosza :Śmiech:

BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

Odnośnik do komentarza

kat_ja
U mnie dzisiaj dla każdego coś innego:
Gosia - botwinka i makaron z klopsikami w sosie pomidorowo-czosnkowym
Mąż - spagetti (kluski mogą być codziennie :Śmiech:)
Ja - szparagi z jajem sadzonym i koperkiem + sałatka z pomidorów...:

kat_ja tyle obiadków naraz, ale fajnie maja z Tobą:Śmiech: ja bym dziś wybrała sobie te pyszności co dla Gosi:Oczko:

http://www.ticker.7910.org/as1cxGc0g410010MTUwMjNsfDIzNzY2MXN8SSAmIzM0NztsdWJ1aiYjMjgxOyBDaS4uLiByYXplbQ.gif
http://www.ticker.7910.org/as1cCsy0g410010Nzc3NDhkenwwMDA1MjRkfFN0YXJhbXkgc2kmIzI4MTsgbyBDaWViaWU.gif
~~Pozwoliłeś mi być Boże córk

Odnośnik do komentarza

Czoko ja po prostu nie potrafię odmawiać jak mnie dziecko prosi :Śmiech: A ponieważ wczoraj robiłam sos do kluchów dla męża na bazie mięsa mielonego, to odłożyłam troszkę i zrobiłam Gosi takie malutkie klopsiczki w sosie własnej roboty (jeszcze został z zimowych zapasów). Trzeba to zobaczyć jak wsuwała - nakręciła się tak, że zamiast zupy po spacerze zjadła, hehehe.

BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

Odnośnik do komentarza

ronia ja wiem:)
jesli masz cale kalmary to mozesz je nadziac (ja zazwyczaj jajkiem na twardo drobno zmielonym i wymieszanym z odrobina bulki tartej, rybka wg uznania i natka pietruszki) potem gotujesz je w pomidorach takich z puszki
wole co pawda kalmary z groszkiem w pomidorach:) musiusz je pokroich w krazki podsmazyc z cebulka i czosnkiem na oliwie a potem dodac groszek mrozony i na koncu pomidory ugotowac do miekkosci (aha mozesz tez przed pomidorami podlac bialym winem i poczekac az odparuje)
trzeci sposob baaardzo smaczny to kalmary smazone w glebokim tluszczu, znow je kroisz w krazki a potem przyprawiasz sola pieprzem i czosnkiem, obtaczasz w bulce tartej i rzucasz na goracy tluszcz
kalmary sa pyszne ale ciezko mi powiedziec jak smakuja
masz te oceaniczne z pacyfiku?

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/

Odnośnik do komentarza

hihi czoko widzisz jak przyjechalam do wloch to bylam zupelnie zielona z owocami morza.. gorzej myslalam ttak jak moj tata ze to robaki:P no ale zostalam zmuszona zeby sprobowac (pojechalismy nad morze na kolacje i bylo tylko to do jedzenia) i sie zakochalam:)
teraz z 2 razy w tygodniu to minimum jak cos pichce z frutti di mare:)
jak byscie mialy mieszanke mrozonych owocow morza to polecam przepyyyyyyszne risotto!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...