Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam isc na usg przed 17.09 czyli bede wtedy w koncowce 35 tc. Czuje ze maluch znowu duzy wyjdzie i parametrami bedzie do przodu. Od jakiegos czasu mam przeczucie ze urodze koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika, albo bede miala cesarke 2 tyg przed terminem.

U mnie za to dzisiaj pogoda bez zmian, slonce, cieplo, jedynie wiatr caly czas powiewa

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

No wlasnie kochane, a propos "dużych dzieci" moj na wczorajszej wizycie oczywiście o ponad tydzień większy! Głowa mu tak nabija, bo ciagle prawie o 2 tyg większa ;) lekarz zasugerował mi, ze skoro mam dobre wyniki z krwi, jem dużo owoców (bo z warzywami to różnie ;) no i oczywiście leżę to mogę (a nawet powinnam) zrezygnowac z witamin. Co Wy o tym sądzicie? Tak sobie pomyslalam, ze może będę lykac tak raz na 3 dni. A Wy nadal bierzecie przy dobrych wynikach?

Hejka ;)
U nas dzisiaj chłodno i po deszczu. Spałam dziś pod kołdrą i wyspałam się jak nigdy. Moja Malina w końcu kopie z wyczuciem i chyba równie głodna.
Podczytuję wrześniówki a tam prawdziwy wysyp bobasów ;) jeszcze miesiąc i u nas się zacznie.
Żabcia dobrze że pojechałaś trzymamy kciuki ;)
Kasiek jesteś twarda i musisz być nadal ;) już niedługo i będzie donoszone ;)
A gdzie jest Madzia??

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Hej dziewczyny! Trochę mnie przestraszylyscie... Myślałam że mój Franek jest dużym chłopcem, a tu się okazuje że jakaś drobinka we mnie rośnie - w zeszły piątek miałam 33t i 5d ciąży i moja gin twierdziła że waży 2400... Do porodu wprawdzie jeszcze prawie 6 tygodni, a mały zdrowy i ruchliwy więc pewnie do tych 3,5 kg podrośnie, mam nadzieję...

U nas dziś chłodno, czy pada nie wiem, bo nie wygramoliłam się jeszcze z łóżka, ale nie słychać, więc pewnie nie. Chyba się cieszę że wreszcie pochmurno... Upały dają mi strasznie w kość, a jestem na dziś umówiona z koleżanką, więc potrzebuje energii, a przy 36 stopniach nie ma na nią żadnych szans.

Pozdrawiam Was cieplutko i miłego dnia życzę :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3tv733j9la6xt.png

https://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73njegnioy.png

A tak przy okazji może Wy mi podpowiecie jakiś sklep internetowy (może być też stacjonarny w Warszawie), gdzie znajdę staniki do karmienia na duże piersi. Moje osiągnęły już skromne 90H i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego "opakowania" z funkcją karmienia - jak sobie pomyślę, ze pokarm jeszcze zwiększy ich objętość to boli mnie głowa... ech :(

Z tą wagą to się nie ma co wcale sugerować. Ja to już wgl zdurniałam tak u mnie to równie wychodzi, więc jaka się urodzi taka będzie :)

Tak wgl są 2 szkoły z czasem donoszenia. Jedna 36tyg, a druga 37. WG tej pierwszej moja młoda już dzisiaj została donoszona :D
Planuje zrobić nalot na zielarski i od poniedziałku zaczynam się "wywoływać" jak tylko wszystkie plany i rzeczy do zrobienia zostaną ogarnięte :)

Dziś drugi dzień akcji Witaj szkoło!
Mieliśmy na 8.00 i byśmy zaspali obudziłam się w ostatnim momencie aby zdążyć:-) od jutra ustawiam już budzik. Plan całkiem niezły poń. wt. sr. mamy na 8.00 czw. pt. na 11.40.
Jak na pierwszy dzień poszło wyśmienicie usiadła w ławce pomachałam jej i tyle ciekawa jestem jakie będą jej wrażenia.

Dziewczyny tak czytałam że planujecie na szybszy poród np. pić liście malin a nie macie obaw że urodzicie za wcześnie. Wiem że w 36 tyg. uważa się ciążę za donoszoną i można rodzić ale ja myślę że lepiej poczekać i dać szansę aby organizm sam wybrał optymalny dla siebie termin.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Po ostatnim USG (tydzień temu) lekarz mi powiedział, że 36 tyg i mogę rodzić, ale jak donoszę jeszcze 2tyg to już bd super i nic tylko na porodówkę. Także akurat jak zacznę będzie te 2, choć wcale nie znaczy, że moje plany poskutkują :) Niektóre się wywołują już około 34tyg, bo ponoć to zajmuje i nic im to nie daje, bo rodzą w terminie. Poza tym planuje tylko zioła, więc na pewno nie zaszkodzą :)

Aska123 dzięki! Wczoraj niby wertowałam Allegro, ale te przeoczyłam. Jedynie co znalazłam to koszule nocne do karmienia odpowiednio długie *mam 185 cm wzrostu i te standardowe mi ledwo tyłek zakrywają :) zastanawiam się ile jeszcze zniesie mój kręgosłup, brzuchol i cycki dają popalić :)

Ja dzisiaj szukalam biustonoszu. Moje cycki osiągnęły rozmiar ogromny. Zaczynałam z 70D a dzisiaj kupiłam 75F!!!! Jak znajdę stanik do karmienia? I dziwie sie ze zaczynam sie garbić.. Weź te kg unieś.. Potem będą mi wisieć po pas.. :|

Hej Wam dziewuszki;) ja dzis juz od 6 nie spie bo musialam jechac na krew i mocz..w pn wizyta po miesiacu..dlugo nie bylam,nigdy tak jeszcze nie mialam zawsze co 2 lub 3tyg..ze wzgledu na ta moja szyjke,ale ostatnio juz sie poprawilo i mam nadzieje,ze tak i teraz bedzie;)

Hej Dags. Ja jestem z okolic Warszawy ;) w ktorym szpitalu bedziesz rodzila?

U mnie chyba zaraz popada deszcz..fajna taka pogoda jest czym oddychac

Aska123 skusiłam się i zamówiłam 1 na próbę - jak będzie ok to jeszcze coś domówię :)
Kasiaaa7989 przymierzam się do porodu na Żelaznej (mój gin tam przyjmuje porody) - ponoć ciężko się tam dostać ;/ jak się nie uda to pojedziemy na Inflancką.

Dags ja dokladnie tak samo..chodze do swojej gin na nfz jezdze na Zacisze. a tak to przyjmuje w sw.Zofii.mam z nia dobry kontakt bo to moja dawna klientka i ostatnio wlasnie z nia na ten temat rozmawialam,ze jesli sie nie uda na Zelaznej to na Inflancka pojade ,bo z tego co wiem tam nie odsylaja rodzacych..Ale ona pow.zebym sie nie przejmowala ze ona na Zelazna dostarczy dokumenty wczesniej i ze tam bede rodzila..Tak czy siak wole miec druga opcje,a inflancka nie daleko..tylko ze ja mam termin az na sam koniec pazdz.31.

Kasik81 i Drożdżówka, u nas szkolą codziennie na 8 do 11:25. Moja Magda dostala dziś histerii. Ryczy, brzuch boli. Nie wiem jak to będzie. Do tego ja czuję się od wczoraj fatalnie. Brzuch mam ciągle twardy jak kamień, skurcze kilka, a nawet kilkanaście razy dziennie. Ciśnienie mi skacze. Wizyta za tydzień w czwartek. Nie chce jeszcze ja dokladac stresu małej. Żebym tylko w szpitalu nie wylądowała.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Ja też za radą lekarza postawiłam na witaminki w formie owoców i warzyw i tych wieloskładnikowych nie biorę. Wyniki mam dobre, dzidziuś też ładnie rośnie. Jedynie co to ostatnio zaczęłam przyjmować magnez, ale to i tak mała dawka.
Widać, że są dwie szkoły i moim zdaniem najważniejsze to mieć zaufanie do lekarza i do siebie samej, robiąc to co uważamy za słuszne.

Aska123 dam znać jak cyckonosz przyjdzie - wyglądają dość solidnie, sama mam chrapkę na ten w kwiatki :)

Kasiaaa7989 jeździsz na Zacisze - może do Enelmedu na Gilarskiej? Ja tam właśnie chodzę i też mi doktorek powiedział, że jego pacjentki niby nie mają problemu z dostaniem się do Żelaznej - pewnie wszystko zależy od tego ile rodzących w wyścigu stanie ;) Priorytetowo ponoć i tak rodzą tam te, które "wykupują" dodatkowo usługi osobistej położnej. Ja mam termin na 10-10, więc przetrę szlaki i dam Ci znać jak wyszło.