Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Magdalena3 na swędzenie dobry domowy krochmal z mąki ziemniaczanej naprawdę przynosi ulgę albo emoilium takie jak dla dzieciaka może już masz. Fajnie nawilża skórę ;)

Co do mężów i ich kasy ja też jestem u mojego na garnuszku tak się śmieje ;) bo wciąż czekam na mój ZUS bo coś mają tam jakiś zamęt. U nas to ja jestem oszczędna, na wszystko mi szkoda - oprocz wydatkow na dziecko :p teraz stwierdziakam ze jak mi przyjda wkoncu pieniazki to kupie sobie laptopa bo moj to zlom totalny.

A jeśli chodzi o USG ja też mam wizytę 27 sierpnia więc to będzie jakiś 34 tydzień i niewidze problemu bo to chodzi żeby mniej więcej w tym okresie zrobić chyba.

Jestem wciąż na etapie prasowania i układania .... zostały jeszcze bluzeczki i leginsy, skarpetki, rajstopki, czapeczki. Dziś uporalam się z pajacami bo one są najgorsze do prasowania szczególnie jak trzeba teraz na dwie strony to ogarnąć ...Ale fff już mam to za sobą :)

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Jay90
Magdalena3 na swędzenie dobry domowy krochmal z mąki ziemniaczanej naprawdę przynosi ulgę albo emoilium takie jak dla dzieciaka może już masz. Fajnie nawilża skórę ;)

Co do mężów i ich kasy ja też jestem u mojego na garnuszku tak się śmieje ;) bo wciąż czekam na mój ZUS bo coś mają tam jakiś zamęt. U nas to ja jestem oszczędna, na wszystko mi szkoda - oprocz wydatkow na dziecko :p teraz stwierdziakam ze jak mi przyjda wkoncu pieniazki to kupie sobie laptopa bo moj to zlom totalny.

A jeśli chodzi o USG ja też mam wizytę 27 sierpnia więc to będzie jakiś 34 tydzień i niewidze problemu bo to chodzi żeby mniej więcej w tym okresie zrobić chyba.

Jestem wciąż na etapie prasowania i układania .... zostały jeszcze bluzeczki i leginsy, skarpetki, rajstopki, czapeczki. Dziś uporalam się z pajacami bo one są najgorsze do prasowania szczególnie jak trzeba teraz na dwie strony to ogarnąć ...Ale fff już mam to za sobą :)

Nie jestes czasem z okolic Czestochowy? Bo moze ja mam Twoje pieniazki :D ZUS sie zamotal i wyslali mi pieniadze zamiast komus innemu :p dzisiaj jak kobitka akcje zrobila to sie doszukali i dzwonili. Z taka skrucha ze hoho. Jeszcze nikt w zadnym urzedzie tak ze mna milo nie rozmawial :D

W koncu adonis sie odezwalas. Życze chlodu w drodze powrotnej :) I nie przemeczaj sie.... :)

Mnie wlasnie tatus malenstwa obudzil bo zasnelam jak misiek na zime :D juz do nas jedzie, zje i jedzie dalej ale zawsze na chwile bedzie :)

Powoli zaczynaja mnie ramiona swedziec i dekold ale sie nie dam :)

Jay ty to juz masz poprane w dzieciecym proszku i poprasowane?? Dobrze zrozumialam ??
Podziwiam w taki upal prasowac. Ja nawet swoich ubran nie poprasowalam i leza na desce jak cos potrzeba to na bierzaco kazdy sobie prasuje :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Jesli chodzi o dekoracje sciany to ja mam takie motylko tylko kolorowe i mam zamiar je poprzyklejac w kolorze teczy :)
JAK pomalujemy i dam jeszcze rade przykleic to napewno sie pochwale. motylki

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Justyn__Ja
Kaszka rozwalają mnie te Twoje określenia na facetów :-D.
Ja myślę, że jak jesteśmy w ciąży to oni inaczej ją przeżywają. Oni chyba bardzo wtedy przejmują się tym, że muszą rodzinę utrzymać, dla nich to staje się misją, a w naszym pięknym kraju z tym różnie i myślę, że to często ich stresuje. Może nie każdy z nich z tym stresem sobie radzi i wyżywają się na partnerkach. Nie powinno tak być oczywiście, ale myślę, że świadomie tak aż podle nie działają. A nam teraz każdy durny tekst może dać powód do deprechy.

Również moim zdaniem to dla nich mega stres, dlatego tak reagują.. Niestety my też przez hormony święte nie jesteśmy ;)
A ja dziś od 12-16 w samochodzie bez klimy.. ;/ Lekarz, fryzjer, zakupy spożywcze.. Ale dałam radę za kółkiem. Aczkolwiek teraz leżymy i odpoczywamy ;)

p.s mój Krzyś też głęboko nurkuje ;pp

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3ygoj4oht.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

gozdzikowa
Justyna_ja dzięki że podzieliłas sie opinia na temat tego wozka. Ja poczekam jak troche się ochlodzi i pojade do sklepu obejrzeć go na żywo.
A jaka kolorystykę wybralas?
Mi bardzo podoba się bialy stelaz ale nie wiem jak z utrzymaniem go w czystości.

My chcemy czarny stelaż właśnie i szarą tapicerkę czy jak to nazwać :-) . Bardziej mi się podoba i tak sobie myślałam, że może na czarnym mniej zarysowania będzie widać. Chociaż teraz mnóstwo jest tych białych na ulicach więc chyba są ok w praktyce. W trzech sklepach, w których je oglądaliśmy mieli tylko białe.
Jutro chcemy jechać go zamówić. Nie wiem, czy to prawda, czy taki chwyt, żeby szybciej sprzedać, ale mówili nam w dwóch miejscach, że jak nie chcemy koloru, który mają na sklepie to 4 tygodnie czekania, a niby pierwsze Barletty będą od 1 września po wakacjach produkowane.
Jeszcze tak się zastanawiam, bo któraś z dziewczyn dzisiaj pisała, że te wózki, które mają ten dodatkowy resor bujają się na kamieniach itp. A Barletta ma ten amortyzator właśnie i to mi się podobało, a teraz nie wiem :-). Już chyba zamówię, bo ze sto razy będę zmieniać zdanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/7u22k0s3z5728mke.png

Witaj asiek123. Ja również mam termin na 8 października, z tym, że czekam na drugą córkę.

Powiem Wam szczerze, że cieszę się, że jakiejś 2tyg temu ogarnęłam pranie i prasowanie tych maleńkich ciuszków, bo teraz ciężko mi jest zebrać się do prasowania naszej i Magdy garderoby. Ponadto pralnia na poddaszu, więc okropnie gorąco i duszno.

Troszkę dziś napracowałam się w domku, a pózniej dwie godziny w basenie siedziałyśmy. A teraz mała przekąska i telewizja.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Tak ja mam już dla małej poprane i prasuje przy wiatraku. Jakoś tak to nademna wisiało i już niechcialam odkładać na pozniej.

Ej mi też się podoba biały stelaż i kurde tak samo mam wątpliwości jak on będzie się sprawdzał. Mi się podoba adamex Pajero sport na allegro 1500 już z fotelikiem 3 w 1 i chce właśnie szary tak jakby w leciutka krateczke ;)

Witam nowe mamusie :*

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Hej dziewczyny. Ja właśnie tez jestem w trakcie prasowania ubranek dla małej. Wczoraj wszystko popralam bo akurat taka pogoda ze raz dwa i wszystko suche ;)
Witam serdecznie nowa mamusie ;)
Co do wózka to jakoś bardzo podoba sie biały stelaż ale tak jak mówicie ciekawe jak bedzie w praktyce z utrzymaniem go w czystości. Ale szczerze i tak do mnie jakos przemawia ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vvfxm2zja27kw.png

Justyn__Ja , Daga81 to jest nas co najmniej 3 na ten termin :) super!
mi również ostatnie upały już powoli wychodzą bokiem, podobno jeszcze przyszły tydzień ma nas tak dogrzewać... ratuje się podobnie ja Wy wentylatorem, choć na szczęście nie doskwiera mi opuchlizna (odpukać) - czasem się śmieje, że może chociaż jedna z dolegliwości mnie ominie i oby tak było :) ja kolejną wizytę mam 19-go sierpnia a to 3 prenatalne usg miałam już robione własnie ostatnim razem.. Z Maluszkiem wszystko dobrze, ja mam trochę problemów z wynikami, bo mam podwyższony poziom leukocytów od kilku wizyt.. stopniowo idzie w górę mimo, że nie byłam (przynajmniej nie czułam się przeziębiona)... gin troche to zmartwiło i kazała zrobić posiew moczu i CRP - tam wyszło wszystko dobrze a w morfologii leukocyty dalej w górę :( raaaaanyyy i dostałam antybiotyk na 7 dni, potem kolejna morfologia i spadły te małpiszoństwa na szczęście, ale za to w moczu pojawiła się śladowa ilość białka... no żeszzzzzz.. ;/ chodzę teraz struta i szukam info na necie bo wizyta dopiero za 2 tyg.. może któraś z Was miała podobnie??

Może są tu jakieś dziewczyny z Warszawy, które chciałyby rodzić na madalińskiego?? Ja co prawda mieszkam kawałek drogi od Warszawy, ale chodzę do gin z tamtego szpitala i chciałabym tam rodzić ze względu na nieciekawe opinie bliższych szpitali..

http://www.suwaczek.pl/cache/c926cb306d.png

asiek123
Justyn__Ja , Daga81 to jest nas co najmniej 3 na ten termin :) super!
mi również ostatnie upały już powoli wychodzą bokiem, podobno jeszcze przyszły tydzień ma nas tak dogrzewać... ratuje się podobnie ja Wy wentylatorem, choć na szczęście nie doskwiera mi opuchlizna (odpukać) - czasem się śmieje, że może chociaż jedna z dolegliwości mnie ominie i oby tak było :) ja kolejną wizytę mam 19-go sierpnia a to 3 prenatalne usg miałam już robione własnie ostatnim razem.. Z Maluszkiem wszystko dobrze, ja mam trochę problemów z wynikami, bo mam podwyższony poziom leukocytów od kilku wizyt.. stopniowo idzie w górę mimo, że nie byłam (przynajmniej nie czułam się przeziębiona)... gin troche to zmartwiło i kazała zrobić posiew moczu i CRP - tam wyszło wszystko dobrze a w morfologii leukocyty dalej w górę :( raaaaanyyy i dostałam antybiotyk na 7 dni, potem kolejna morfologia i spadły te małpiszoństwa na szczęście, ale za to w moczu pojawiła się śladowa ilość białka... no żeszzzzzz.. ;/ chodzę teraz struta i szukam info na necie bo wizyta dopiero za 2 tyg.. może któraś z Was miała podobnie??

Może są tu jakieś dziewczyny z Warszawy, które chciałyby rodzić na madalińskiego?? Ja co prawda mieszkam kawałek drogi od Warszawy, ale chodzę do gin z tamtego szpitala i chciałabym tam rodzić ze względu na nieciekawe opinie bliższych szpitali..

Ja mam leukocyty od ok 15tc caly czas na granicy albo i wyzsze, ale crp zawsze ujemne. Bialko raz wyszlo w moczu, juz byla lekka panika z lekarzem, ale powtorne badanie nic nie wykazalo. Moze w labo cos poszlo nie tak, albo probka za dlugo czekala, bo ponoc to ma wplyw. Poczekaj spokojnie na wizyte :)

Dziewczyny u mnie delikatni grzmi i spadło trochę deszczu! <3 jeej, nie wiem kiedy ostatnio tak bardzo chciałam, żeby zaczęło padać! :D<br /> Dużo chłodniej nie jest bo ok 28 stopni ale powietrze się ciut inne zrobiło, chwała Bogu :D

asiek123 poczekaj spokojnie do wizyty skoro to śladowa ilość. Też w jakiś z badań miałam troszkę ale w kolejnych nic nie wyszło więc nie miałam się martwić. Zobaczysz, będzie dobrze, nie świruj! :) (chociaż wiem jakie to trudne) ;p

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3ygoj4oht.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

Dziewczyny, jeśli chodzi o te wózki Adamex to ostatnio oglądałam je w sklepie i facet mi odradzał właśnie ze względu na zawieszenie czy tam amortyzację. Włożył do wózka baniak z wodą żeby pokazać jak wózek reaguje na ciężar i całe zawieszenie poszło w dół, aż się zdziwiłam, tłumaczył, że w sklepie jak wózek jest pusty to wszystko jest spoko, ale jak jest w nim dziecko to zaczyna się problem

My kupiliśmy dziś klimatyzator przenośny...
Nie daję rady w tych upałach, dom mamy stary i izolacja tu jest tak kiepska, że nocą nie nadąża się schłodzić a nagrzewa się bardzo szybko...

Kupiliśmy też farby do sypialni i salonu, sypialnia będzie w delikatnym odcieniu mięty, salon jaśniutki szary.

Była mowa o dekoracji kącika dziecięcego - ja chcę nad łóżeczkiem przykleić naklejki, najbardziej podobają mi się sówki, w Leroy Merlin są takie za 16,90:

monthly_2015_08/pazdziernikowe-maluchy-2015_33892.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Madzik8787 to cztery - jeszcze lepiej :D
sheViolet ja zaczęłam od poziomu 9 na samym poczatku ciązy.. potem 12.. i tak rosło a dwa ostatnie to 15, 2 i 15.6 - norma w laboratorium jest troszkę inna bo do 12..
na szczęście teraz spadło praktycznie z tych 16 do 12... rewelki nie ma, ale to zawsze coś.. nie chce faszerować Maluszka antybiotykami :(

ojjj tak, świrowanie od razu się włącza :/ troszkę już wyluzowałam, ale jak zobaczyłam te wyniki to ciśnienie, aż mi podskoczyło, potem chciało mi się beczeć - ale to zapewne przez hormony.. ale już jest lepiej ;) niby znalazłam tez informację, że mogłam źle pobrać próbkę i stąd to białko - starałam się robić to tak jak zwykle dobrze, ale może coś zwaliłam .. dla świętego spokoju przed samą wizytą zrobię jeszcze raz to badanie, kosztuje grosze a się okaże czy dalej to samo czy już mogę odetchnąć..

http://www.suwaczek.pl/cache/c926cb306d.png

Dziewczyny, jeśli chodzi o facetów to ja ich nigdy nie zrozumiem. Mój przed chwilą tak się na mnie rozdarł, bo śmiałam zwrócić mu uwagę, żeby lodówki pól godziny otwartej nie trzymał, bo w te,upały ledwo chłodzi, ze później przeryczałam poł godziny. Bo jak ja mogę panu i władcy uwagę zwrócić. Oczywiscie zaraz wyżył się na Madzi i już weekend spaprany będzie. Żyć się odechciewa.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.