Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

+ nie zgodze sie z tym, ze nie udzielamy sobie rad. Chociazby dzisiaj zapytalam o ruchy maluszka i dostalam odpowiedz od kilku osob. Kilka stron temu pisalysmy o swoich wyprawkach.
Fakt, stron przybywa w zabojczym tempie i naprawde trzeba zagladac kilka razy dziennie aby byc na biezaco.

Wiele dziewczyn dziekowalo tez, ze moze podzielic sie swoimi problemami zwiazanymi niekoniecznie z ciaza a wlasnie z mezem/rodzina/znajomymi.
Dlatego nie rozumiem tego oburzenia.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Gość Niuśka32

Dziewczyny,
w pewnym wieku pewne organy-narządy np. mózg działają wolniej,poprostu niektórzy nie potrafią wyłapać informacji dot. dziecka/ciąży/ubranek/mebelków/MATERACY z ogromu Naszych wpisów, dotyczących także codziennych spraw, bo za nim skończy się czytać 1 wpis, jest już 5 następnych.....i osoba może stracić wątek:).
Poza tym ciąża to nie choroba, i osoba w miarę ogarnięta nie będzie przez 9 miesięcy szykować wyprawki, rozprawiać o tetrze, linomagu, fridzie itp. wystarczy raz/dwa dopytać, zapamiętać i tyle.
Takie moje zdanie.

Ja również się nie zgadzam z tym, że nie udzielacie tu rad.. Zapytałam was w czym lepiej wozić malca gondola czy ten fotelik i baaardzo rozjaśniłyście mi sprawę. Mi, kompletnie zielonej pierworódce, z mnóstwem pytań, niewiadomych i lęków przed macierzyństwem :)
Jestem wam wdzięczna za to, że mogłam tutaj wylać swą złość na me koleżanki i ich okropne teksty w moim stosunku ... dostałam ogromne pocieszenie, wsparcie i zastrzyk dobrego humoru :)

Przyznam się szczerze, gdy wy macie jakieś wątpliwość i pytacie o coś związanego z ciążą/macierzyństwem/wyprawką w większość przypadków odpowiedzi nie znam. Więc nie odpowiadam, ale są tu doświadczone dziewczyny które tych rad udzielają.. nie wiem po co te oburzenie. Może hormony buzują hehe :) W naszym stanie to wybaczalne :)

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

Bazar czarownic...no ja to przeczytałam to ciśnienie mi skoczyło chyba bardziej niż po kroplówie.A ja powiem tak mnie to forum daje dużo dzięki wsparciu dziewczyn wierzę że będzie dobrze,a ich poczucie humoru jak dla mnie super i każda jest wyjątkowa.Tak więc dziewczyny nie zmieniajcie się. A kto nie chce niech nie czyta,tematy jakbyśmy poruszały tylko jedne to chyba z nudów byśmy umarły.A co chodzi o materace to temat był z 1000 razy poruszany wystarczy cofnąć się parę stron wstecz.Dobra kończę bo mi jeszcze pół bańki kroplówki zostało a leci od 13...

http://fajnamama.pl/suwaczki/hwkp64z.png

kasiek81
Bazar czarownic...no ja to przeczytałam to ciśnienie mi skoczyło chyba bardziej niż po kroplówie.A ja powiem tak mnie to forum daje dużo dzięki wsparciu dziewczyn wierzę że będzie dobrze,a ich poczucie humoru jak dla mnie super i każda jest wyjątkowa.Tak więc dziewczyny nie zmieniajcie się. A kto nie chce niech nie czyta,tematy jakbyśmy poruszały tylko jedne to chyba z nudów byśmy umarły.A co chodzi o materace to temat był z 1000 razy poruszany wystarczy cofnąć się parę stron wstecz.Dobra kończę bo mi jeszcze pół bańki kroplówki zostało a leci od 13...

Dzizas to ile tego dostałaś? 10 litrów?

Zgadzam się z Tobą. Czasami nie odpisuje bo tematy są poruszane po 50 razy i w kolko walkowane. Ja mam swoje zdanie nt. Tego wpisu, ale ugryze się w język.
Nie mam zamiaru się zagrzebac w temacie tylko i wyłącznie wyprawki itd. Wiadomo , że jeśli ktoś coś kupuje i ma wątpliwości to się o tym rozmawia. Ale pytać po 60 razy o listę? No proszę.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Ha ha hahahahahahahahahahaha ;)Niuśka - ściema bez logowania Umarłam po przeczytaniu tego jakże "prawdziwego" wpisu ;)

powiem tak,gdyby nie te bzdety ,które tu wypisujemy to niczego byśmy sie nie dowiedziały, ani o dzieciach, ani o wyprawce ,ani o kogutach, świnkach morskich , czy cielętach ;) jestem tutaj od niedawna i powiem szczerze, traktuję to forum prawie jak posiadówe zdobrymi koleżankami, które moga doradzić,opierdzielić, pocieszyć i przy okazji wyswatać.

A osoba ,która to napisała zazdrości stałym użytkowniczkom , bo nie potrafi się wbić w żaden temat.

Ps.
Niuśka32 - sciema bez logowania zajebiste buty ;)

~Niuśka32
Adonis,
skwitowałabym ten wpis 1 zdaniem, ale po co się wkręcać w jakieś chore problemy egzystencjonalne...
P.S. O PORANNYM SOCJOLOGU PAMIĘTAM;/

Tez uważam, że trzeba to przyjąć i zamknąć temat. Żyjemy dalej.

Wiesz, że to siedzenie cały dzień w domu tak działa na człowieka. No kto jak nie Ty ?:p

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Łolaboga.. to się porobiło! Przykre to co piszesz Kamiodka, bo myślę, a wręcz jestem pewna, że my tu jesteśmy dla siebie wsparciem w każdej kwestii i robimy dokładnie to co 6 mcy temu napisała Olencja. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania i interpretowania sytuacji, jak komuś się tu wśród czarownic nie podoba to może wskoczyć na swoją miotłę i najzwyczajniej w świecie odlecieć. Ja tam lubię to forum i wszystkie czarownice, a nawet księżniczki.
Idę do media expert poszukać nowego odbiornika telewizyjnego ;))))

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

~Niuśka32
KASIEK81-
zobaczymy co zarząd BAZARU CZAROWNIC uradzi;)
pozdrawiam,
Niuśka32=ściema/bez logowania

Niuska ciasto lion wrzucilam wcześniej linka z przepisem. Nie wiem jak smakuje bo się chłodzi ;)
Wydaje mi się,że właśnie od tego jest to forum,żeby pisać o wszystkim i o niczym. W końcu dla tych,które muszą leżeć to odskocznia,żeby nie zwariowac. Na początku było o obawach ale to 1 trym ale do cholerki ile można się zamartwiac??? Czasami łatwiej się wyzalic obcym będąc anonimowym niż rodzinie. Poza tym jeśli ktoś o coś zapyta to uzyskuje odpowiedź. Ten kto wie to odpowiada. Pytania się powtarzają co jakiś czas ro logiczne bo noe wszystko idzie zapamiętać a stron przybywa i nie zawsze łatwo cos odkopać. A z reszta przecież nic na siłę. Kto chce ten czyta, kto chce ten się udziela. Tyle w temacie :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Mówcie i myślcie co chcecie ale Kamiodka trochę racji ma że to forum się zmieniło. Jestem tu od początku marca i faktycznie z tych pierwszych dziewczyn zostało kilka, tematyka się zmieniła, atmosfera rozluźniła. Dla niej jest to zmiana na niekorzyść i rozumiem ją w pełni. Cieszy mnie to że już nie macie takich problemów i trosk jak na początku ciąży. Może i zrobiło się tu trochę bazarowo ale to znak że w końcu cieszymy się naszymi ciążami ale nadal chcemy się wzajemnie wspierać.
Kamiodka z całego serca życzę Ci lekkiego i szybkiego porodu w terminie i ślicznego pulchniutkiego i zdrowego bobaska. Trzymaj się ciepło :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png