Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

AsiaPil
Dziewczyny- takie pytanie, czy zdarza Wam sie czuc takie jakby drgawki dzidziusia? Za szybkie na ruchy, trwa kilka sekund i mija, mam je zwlaszcza w dole brzucha? Moze to jest czkawka a ja nie umiem jej rozpoznac?

Czkawki nie da się nie rozpoznać, bo wygląda tak samo jak u nas tylko zamiast czkać płucami czka nam brzuch :) I mnie np bardziej to męczy niż bym ją sama miała, a młoda jak dostanie to ją męczy i męczy. A te drgania to może mięśni jak się przeciąga. Wam nigdy się coś takiego nie zdarza?

Wgl moja to ostatnio się wściekła chyba, bo zwykle w dzień była w miarę spokojna, a od niedzieli to się non stop wierci, a wczoraj tak się rozpychała, że nogę to tak w bok wepchnęła, że do pleców już dużo nie brakowało :)
Jutro jedziemy na UDG zobaczymy jaka już duża, ale u niektórych to już kolosy jak na ten etap :)

@Daga Gdzie tam bym nie malowała. Pokręciłoby mnie :) Mój zrobił wczoraj sufity, a potem malowaliśmy resztę razem. Robiłam wszystko powoli na spkojnie, a mam dzisiaj takie zakwasy jakbym nie wiem co wyprawiała. Kobieta w ciąży to jest bezradna i nieporadna strasznie :(

PS. Witamy 3 z przodu :) już coraz bliżej :)

Ania- wspolczuje bo i mnie mdlilo i polewalo potami ale jakos dalam rade, chyba wlasnie dlatego, ze poszlam rano i siedzialam przy otwartym oknie.
Co do tych drgawek to zapytam dzisiaj lekarza, po poludniu mam wizyte- zaczynam miec pietra czy wszystko jest ok... jak zwykle bo panikara ze mnie. Ale tez mysle, ze to moze ta czkawka albo mala sie przeciaga czy cos, smieszne uczucie.
Zapytam tez lekarza o porod, racji tego ze jezdze do innego miasta niech sie wypowie jak to widzi i czy dalej obstaje za cc czy moze jednak cos mu sie zmienilo ;-)
Jakby nie patrzec zostalo nam 10 tygodni a jak sie Dziecie pospieszy to i mniej, jak ten czas goni.
Uswiadomilam sobie, ze moze czas spakowac torbe do szpitala, chociaz te podstawowe rzeczy bo to przeciez nic nie wiadomo, kiedy i jak... a maz sie zagubi jak bedzie musial cos znalezc i spakowac :D

Sheviolet to my na podobnym etapie jesteśmy tylko u mnie synuś a też tak kopie ze kregoslu prawie sięga. Czkawke też ma bardzo często i długo czasami myślę że się nie skończy ale jednak wolę jego fikolki i kopniaki chociaż teraz juz coraz bardziej bolą niż ta czkawke.
Czytalam gdzieś ze amerykańscy naukowcy stwierdziło ze jak dziecko ma czkawke w łonie matki to jest zdrowym dzieckiem zobaczymy i oby tak było:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8csqv4iurl55q.png

paulinkaa88
Sheviolet to my na podobnym etapie jesteśmy tylko u mnie synuś a też tak kopie ze kregoslu prawie sięga. Czkawke też ma bardzo często i długo czasami myślę że się nie skończy ale jednak wolę jego fikolki i kopniaki chociaż teraz juz coraz bardziej bolą niż ta czkawke.
Czytalam gdzieś ze amerykańscy naukowcy stwierdziło ze jak dziecko ma czkawke w łonie matki to jest zdrowym dzieckiem zobaczymy i oby tak było:-)

No z tym bólem się zgodzę.
Daga Powiem Ci, że kupiłam taką farbę, że o dziwo wcale nie śmierdziała. Poza tym wyotwierane było wszystko co możliwe, więc się szybko wietrzyło :) Aaaaaa no i na farbie jakiś znacznik był o lotnych związkach, że ma te najniższe z możliwych, więc to może dlatego.

No, a to 10tyg to fakt. Na dobra sprawę to już za 6 będzie donoszona i się może rodzić. Masakra ;p No i od jutra mogę mówić, że to JUŻ 8 miesiąc. Czas leci jak przez palce

Hej dziewczyny :) Czasami siadałam was troszkę poczytać, ale jakoś nie pisałam... :)
A teraz narodziło mi się do was pytanko! Kupiliśmy z narzeczonym wózek.. taki 3w1, zdjęcie wam dodam, ale z neta bo gdzieś mi kabel USB zaginął. Chodźmy my se często na spacery i widzimy jak wożą takie malutkie dzieciaczki w tych fotelikach samochodowych...
I z tąd moje pytanie.. jak nasze dzieciątka urodzą się w październiku .. i lepiej wozić w gondoli czy w tym foteliku?
Z jeden strony ten fotelik taki malutki, ciaśniutki i ciepły się wydaje ogólnie.. a z drugiej w nim dzidzia chyba (piszę chyba bo ja zielona w tym wszystkim) będzie bardziej w pozycji siedzącej.. to nie zaszkodzi jej malutkiemu kręgosłupowi póki samoistnie nie zacznie siadać? No mam takie dylematy hehe.. :)

A wózeczek kupiliśmy za 600 zł! Jestem taka zadowolona :)

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33047.jpg

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

Czesc Dziewczyny,

Ja po wczorajszym wypadzie spalam do tej chwili, cos przerazajacego ;) zaraz prysznic i cos trzeba ze soba zrobic :)

oczywiscie od wczoraj od 20 mialam okrutne zaleglosci , ale udalo mi sie wszystko nadrobic ;)

Niuśka32 chyba wszystkie wczoraj czekały na wieści;) cieszę się że jest wszystko w porzadku ;)

co do czawki Maluszkow to od czasu do czasu mam wrazene, ze czkaja, ale czesciej dostaje kopa ;)

Aska123 sliczny wozek , fajne polaczenie kolorow ;) i super cene trafiliscie ;)

musze sie odmulic i zjesc jakies sniadanie, bo dzieciaki od rana zyc nie daja ;) hihi

Hejka. Lącze sie w bolu z glukozówkami bo sama czekam na pobrania. Nie jest źle ale minelo dopiero 45 minut nie cale .... dobrzez ze klime wlaczyli ...

zjemCiMiska - fotelik to na krotkie wypady np. do sklepu , gdzies na wyjezdzie jak nie.mozecie gondoli zabrac. Jednak w wiekszym jest dziecku wygodniej i przedewszystkim na prosto lezy a spacer trwa zazwyczaj dluzej. Takze fotelik jesli trzeba.

Wiecie co zbulwersowala mnie jedna sytuacja z dzis. hmm moze to dlatego ze glodna przed glukoza to i wszystko drazni. Jade sobie autobusem patrze a tam jakas mama karmi 2 latka cycem tak na chama bez ceregieli. Sama jestem przeciez jestem matka( niejednego cyca zywiciela widzialam) i rozumiem karmienie malucha 0-6 mc ktory je tylko mleko ale taki 2 latek w autobusie spokojnie mogl sie napic soku, wody a piers dostac w domu!!! Dla mnie lekka przesada.? a dla Was? a moze to prowokacja?

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Takie szybkie ruchy maleństwa to czkawka na 100% i wcale nie muszą trwać aż 3 min. Mój żabol ma taka mini czkawkę czyli zatrzesie mnie parę razy i spokój miałam tak podczas usg i lekarz powiedział że to czkawka dlatego umiem to rozpoznać.
Dzidzia też jest bardzo aktywna rozpycha się i wierci ale jak tylko próbuję nagrać lub moi dotykają brzucha to zamiera w bezruchu już od małego charakterny :)
Co do fotelików montowanych do wózków to uważam że takie maluchy nie powinny w tym siedziec fotelik to fotelik powinien być używany w samochodzie a na spacery gondola. Ale ja to jestem starej daty ;) a kazda z nas zrobi jak będzie uważać za słuszne.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Jay90 sytuacja jak dla mnie troche krępujaca. Miałam w rodzinie kilka przypadkow karminia nawet do 3 roku zycia, ale nigdy zadna z mam nie wyciagala publicznie cycka dla takiego duzego dziecka. Ewentualnie butla z mlekiem . Broń Boże, nie neguje karmienia w miejscach publicznych bo Malenstwo miejsca nie wybiera, ale mamy karmiace kilkumiesieczne dzieci, karmiace pod pieluszka , badz inna zaslonka , wygladaja słodko. Gorzej ze szkrabem który już biega i wyciaga sobie cycka sam . To jest tylko moje zdanie ;)

Ofeliaa zgadzam sie w 100% ! tak jak mówisz, dziecko nie wybiera i czasami trzeba je nakarmic w miejscu pulicznym, ale można to spokojnie zrobić pod pieluszką. Sama mega bym sie krępowała wywalić cyca na wierzch w takim autobusie... a tym bardziej dla 2-latka, który tak jak wspomniałas może spokojnie napić się jakiegos soczku, a mleka w domu.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Dziękuje wam za odpowiedzi :) I juz wiem, że będę woziła w gondoli :)
Co do cyca dla dwulatka w autobusie..
trochę to raczej byłoby dla mnie żenujące .. taki szkrab jest już dośc duży.. sam chodzi tak nawt powoli zaczynają mówić.... i w publicznym miejscu karmić piersią.. brrr... a ja przekonana byłam, że się karmi do 6 miesiąca dzieci...

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

ofelia dokladnie o to mi chodzi. sama nie zamierzam sie krepowac przy KP w moejscach publicznuch ale kilku miesiecznego bobasa a noe wielkiego konia co moze wytrzymac lub czyms innym zaspokoic swoja potrebe. Dodatkow autobus hmmm malo komfortowe i bezpieczne moejace do karmienia wolalabym wysiasc i nakarmic na przystanku.

Jeszcze godzinka na poczekali ... i zdziwie was dostalam nawet propozucje polezenia ... :)

ee ja robie prywatnie w DIAGNOSTYCE :) i tak musialabym.placic bo chodze do lekarza tylko peywatnie wiec pierdziele szpitale i kolejki. tu zawsze obsluzona jestem pierwsza mimo iz jest duzo ludzi co zadko sie zdarza.

a co do polezenia nie skorzystalam bo dobrze sie czuje. tylko mi sie czas dluzy!

Justyna 12315 tez tak czytalam, to samo tez mowiono nam w sklepach jak ogladalismy wozki. Ze takie foteliki sa do przewozenia dziecki z miejsca w miejsca, a jak podroze sa dluzsze to trzeba co max 2 h dziecko wyjmowac na min 0,5h z fotelika. Chodzi glownie o jego kregoslup. W gondoli dziecko lezy na plasko natomiast w foteliku jest "zwiniete" ze tak powiem :)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png