Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny. U nas dziś okropny wiatr, ale bardzo ciepło. Dzis pojechalam na zakupy i do banku. Ale jak zobaczyłam stan konta to stracilam humor i chęci do zakupów. Kupilam spozywke i przyjechalam do domu.
A te małe ciuszku takie drogie. Na szczęście ubraniową wyprawke juz mamy. Wózek 3w1, łóżeczko, materacyk, pościel, wanienke , kombinezony tez. Brak kosmetyków i przyborów kosmetycznych i pampersów. No i dla mamusi wyprawki szpitalnej brak. I jeszcze jakas butelke dobra trzeba kupić. Ale brak kasy i trzeba dać na wsyrzymanie. A w przyszlym miesiącu jeszcze wyprawka dla pierwszoklasistki. Z wakacji jakichkolwiek nici. Za to z mężem lepsze stosunki, ale nie chce zapeszać.
Ale widzę, ze nie tylko u mnie kryzysiki małżeńskie. Moze to przez ciąże. Przecież dla facetow to całkiem nowa sytuacja.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

O matko ale duzo piszecie :)

Ofeliaa jestes śliczna, i piii co to jest za obwod ja mam 120:p
ale jak to justynka wspomniala,ktora witam serdecznie, my innej budowy jestesmy :)
Justynka ja tez na diecie cukrzycowej, tez na kilogramy uwazam :)
Ja za tydzien odbieram moj worek ciuszkow i musze przygotowac komode tylko nie wiem jak zawartosc 4zmieszcze we 2 :)
Moj M tez jak cos kupie to ladne albo.dobra bierz :)
A wczoraj wypali z tekstem, ze te ubranka to moglam we wrzesniu kupic po co teraz bo tam sa rozmiary 50-62 markowe i nowe, a jak dziecko duze bedzie?? To mu odpowiedzialsm, ze mam komu oddac (tu o Was mowa:))
Wazne ze remont mieszkania zrobil :)

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

justyna12315
Justyn__Ja witaj imienniczko z Wrocławia :) Oto tabelka
Adonis i co Iwo wcale nie taki mały ;)
Zuzia zawsze mi się podobały te psiaki :)
Ofelia brzuchol rządzi!
A mnie dzisiaj tak zgaga męczy że szok! Pogoda w końcu umiarkowana więc wyprałam wózek i zaraz go ubiorę i spakuję na cito niech czeka na swoją kolej :)

Wlasnie myślałam, jak to pisałam ze dostane po dupie od was ;p za panikę.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Jasne, że zawsze można komuś oddać. Masz rację Martynika. Która z nas będzie miała siły, żeby we wrześniu wszystko kompletować. Ja już ledwo chodzę, tak mi biodra blokuje i kręgosłup.
Ja mam dostać od kogoś z rodziny torbę pełną ubranek z Niemiec....oczywiście przyjmę, pewnie coś tam wybiorę....ale znając gust ofiarodawcy będzie różowo-brokatowo-koronkowo-wstążkowo.....mam kilka koleżanek w ciąży, też czekają na dziewczynki, więc im mogę podarować lub wywiozę do domu samotnej matki, tam się zawsze przydadzą ciuszki.

Zaraz będę nadrabiać Wasze posty, ale napisze wczesniej o swoim problemie z mężem. Jak ktos pamięta to mój mąż jest od poczatku ciąży za granicą. Rozumiem ze mu sie nudzi i tęskni, ale on wszystko swojej mamie opowiada.. O kazdej pierdole.. Teraz maja problem bo współlokator do dupy, ktos nie żyje i moja teściowa panikuje ze mu tam zle, ze taka tragedia i przezywa. Juz tyle awantur zrobiłam żeby jej za wiele nie mowil bo mi potem głowę suszy bez sensu.. Jak mam mu to wytłumaczyć? Bo mam dość :( po prostu chce żeby oddzielić te dwie rodziny. Ja i mąż i teściowie to co innego. Po prostu chce miec spokój, i czuć sie żona a nie na równi z mamusia! :( POMOCY :(

adonis_25
cameom
adonis_25
Ja na czczo 101 a norma 92 a potem 138 i chyba 120 jakoś tak .

Mi powiedział, że ten pierwszy może być troszkę zaburzony tym co się zjadło/wypiło dzień wcześniej, ale kluczowe są te pozostałe. Może tak było u Ciebie? Bo te następne masz do pozazdroszczenia :)

No właśnie jej mowie ze zjadłam kilka kostek czekolady na noc ... jakieś 25 :D

Haha, popłakałam się ze śmiechu ;)

A zdjęcia synka super i takie wyraźne :)

Ja dla Młodego mam już prawie wszystko, jakieś pierdoły zostały tylko. Większość miałam po Majce, trochę też napolowałam się w Hiszpanii na wyprzedażach, głównie Primark, Zara, Lefties, H&M, różnice w cenie w Polsce spore wydaje mi się były.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png

Adonis super ten Twoj Iwo:)
Moj dr tez jak maz jest to mu wszystko tlumaczy choc pewnie niewiele i tak.tam.widzi :)

Ewelinka nie wiem co Ci doradzic, jak tak tesciowa gada to moze walnij jej tekst zeby wam dala ta kase co on tam zarobi to wroci? :)
Moj tez byl za granica 3lata w tym cala ciaze z bliznietami i wiem.ze to trudne ale wyjezdza sie dla kasy nie przyjemnosci.

Zuza dokladnie :) pod koniec wrzesnia po.ciuchy bede jezdzila no bardzo smieszne chyba na wozku :)

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Adonis chciałam Ci po porodzie wypomnieć że jesteś panikara a tu proszę synek sam Cię zawstydził ;) śliczne zdjęcia :)
Ewelinka mój też tak na początku wszystkim się dzielił z mamusią ale jak mu kilka razy kiedy coś się żalił powiedziałam żeby poszedł się poskarżyć mamie :D to zrozumiał. Jego matka też przeżywa różne głupoty ale szybko jej odpowiadam że trudno nic na to nie poradzę, dorosły jest i że matkować mu nie będę i ona też zrozumiała że nie warto mi 100 razy wylewać swoich żali. Wszystko zależy od tego co mówi. Jeżeli zdradza jej wasze sprawy to bardzo niedobrze a jeżeli tylko jakieś swoje durne problemy (to i tamto w tym współlokatorze mu nie pasuje) to ok ale niech ona Ci tego nie przychodzi i nie powtarza bo przecież już to słyszałaś (i to jej trzeba w prost powiedzieć).

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

ofeliaa
Martynika dziekuje za komplement ;)

daga81 to już widzę większość jest ;) dla siebie do szpitala mam chyba tylko podklady i wkladki laktacyjne ;) a gdzie jakas koszula i reszta pierdół :)

Większość po,Madzi

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

adonis_25
I nie ogarniam tekstów o grubości jeszcze od kobiet. Same kiedyś chodziły w ciąży i niech się cieszą ze wtedy aparatów było jak na lekarstwo bo teraz by musiały uszy po sobie spuscic.

Piękny brzuszek :)
Też jest to dla mnie zagadką dlaczego kobiety które są matkami a co się z tym wiąże w ciąży były krytykują inne przyszłe mamy. Nie mówię że trzeba się zachwycać brzuszkami ale wystarczy czasami się nie odezwać...z szacunku choćby dla tej istotki która w tym brzuszku zamieszkuje :)

eewelinka
Zaraz będę nadrabiać Wasze posty, ale napisze wczesniej o swoim problemie z mężem. Jak ktos pamięta to mój mąż jest od poczatku ciąży za granicą. Rozumiem ze mu sie nudzi i tęskni, ale on wszystko swojej mamie opowiada.. O kazdej pierdole.. Teraz maja problem bo współlokator do dupy, ktos nie żyje i moja teściowa panikuje ze mu tam zle, ze taka tragedia i przezywa. Juz tyle awantur zrobiłam żeby jej za wiele nie mowil bo mi potem głowę suszy bez sensu.. Jak mam mu to wytłumaczyć? Bo mam dość :( po prostu chce żeby oddzielić te dwie rodziny. Ja i mąż i teściowie to co innego. Po prostu chce miec spokój, i czuć sie żona a nie na równi z mamusia! :( POMOCY :(
.

Też bym tak chciała, u mnie mamusia też nie chce puścić dymisja i wszystko kontrolować, brrr.

Dziewczynki ale Wy jesteście kreatywne :) tyle naskrobać, no no ;)
Ofeliaa przepraszam że nie odezwałam się z tym pozwem. Pamiętam i napiszę jak tylko mój laptop się ogarnie. Z telefonu nie umiem dołączać załączników na pocztę.
Witam nową mamusię :) jeśli którąś przeoczyłam to witam wszystkie :D
Brzuszki macie piękne i w ogóle stwierdzam, że ładne to nasze forum ;)
Ja dla malutkiej właściwie mam wszystko. Wózek kupimy we wrześniu. Natomiast dla siebie nie mam nic :) Macie jakieś pomysły na podkłady poporodowe, majtasy, wkładki do biustonosza... ?

Gość Niuśka32

BOŻE ILE WY PISZECIE:))))))))))))))))

ja2x koszula i pizamy do porodu,
kupiłam na olx za całe 10 zł tj. za wysyłke tylko,
a stan b.dobry+, wygotowałam to 2 x w 90 stopniach i LUX.....co tam, ze pizamy to XL, A ja 2 x sie okrece....tak wiec moge tyc,tyc i tyc,
brakuje mi tych majtek poporodowych widzialam na allegro 5 sztuk za 7 zł, musze tez zakupic jakies te podpaski XXXXLLLLLLL;/ reszte klapki szlafrok to mam, a laktator to po zdecyduje....