Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Uff znow musialam nadrobic 30 stron ;) ale dalam rade. Dzis u mnie upal a mala daje tak czadu ze od wczoraj brzuszek lata bez przerwy choć teraz leżę to sie troszke uspokoila ;) tylko tak leze i masuje ten moj brzuszek i naszly mnie obawy co do kąpieli malenkiej bo przecież to będzie taka kruszynka ... jejciu zle ze tego sie boje ? :(

U mnie lekarz caly czas zapisuje NT dlatego ja tez tak napisalam.
Ogolnie w 13tc jak mialam prenatalne usg to NT= 1,53 . Wszedzie czytalam ze to norma, ale moj lekarz po konsultacji z tym ktory robil mi usg stwierdzili ze powinnam zrobic test potrojny (na pappa bylo za pozno). Zrobilam, wyszla znowu norma. Pozniej bylam na polowkowym usg, robil je jeszcze inny lekarz i tam zmierzyl fald karkowy i w 21tc bylo 4,4. Mowil ze wszystko w normie. Moj lekarz tez powiedzial: niby norma ALE jak teraz Pani pojdzie na usg w 30tc to prosze powiedziec lekarzowi, ktore je bedzie wykonywal aby zmierzyl dokladnie fald karkowy.

I wlasnie zastanawialam sie jak to jest u waszych maluszkow...
Bo troche nie czaje tego, ze niby norma ale jednak wysyla mnie na dodatkowe badania, kazde kontrolowac to...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Uff, znowu nadrobiłam :) Jesteśmy u teścia na Śląsku, mieszka w mieście, a zasięgu w domu ze świecą szukać... Z azbestu chyba kiedyś tu te domy budowali :( Wyszłam do ogródka i nadrobiłam zaległości :)

Byłam wczoraj po miesiącu powtórnie na glukozie, po miesięcznej diecie. Żebym słodycze w 100% odstawiła, to nie powiem, czasem zdarzała się czekoladka albo lody, ale z resztą starałam się pilnować, odstawiłam białe pieczywo, masło i inne pochodne, smażenie, tłuste potrawy, słodkie owoce, itp. No i z duszą na ramieniu czekałam na wyniki, niestety nie są dużo lepsze...

Za pierwszym razem miałam:
na czczo - 90 (norma do 99)
po 1h - 200 (norma do 180)
po 2h - 137 (norma do 140)

Tym razem wyszło:
na czczo - 79
po 1h - 176
po 2h - 148

Czuję, że czeka mnie coś więcej niż dieta, nawet dostałam już od koleżanki glukometr, we wtorek mam kontrolę, więc wszystkiego się dowiem.

Trafiłam przypadkiem wczoraj do apteki Ziko, do 19.07. mają promocje -50% na serię Oillan Baby, zakupiłam emolient do kąpieli, krem przeciw odparzeniom, szampon za jakieś grosze. Sprawdźcie czy u Was nie ma w mieście jak jeszcze planujecie kosmetyki kupować :)

Co do pieluszek, samemu trzeba chyba testować, moja Młoda akurat na Dady, o dziwo od rozmiaru 3 dopiero, miała uczulenie, to samo z rossmannowskimi, dopiero na Tesco loves baby nie i tych używaliśmy do końca, plus pampersy na noc.

Do prania używałam na razie 3 marek - na początek Lovela wymiennie z Białym Jeleniem, Lovela wg mnie lepiej dopiera, ale ubranka wydawały mi się sztywniejsze, mimo że używałam płynów. Potem prałam głównie w Bobini Baby, w Rossmannie kupowałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png

Mnie dziś dopadła deprecha...
Mój rano pojechał na wieś, remontować nam chałupę, od miesiąca jestem na jego garnku, czego nienawidzę... Zadzwonił i pyta, o której przyjadę, rano go wiozłam autem i wyjeździłam paliwo, nie zapytał czy coś potrzebuję, czy zatankować, a ja prosić się nie potrafię... Zresztą wie jaka jest sytuacja, ja go nie pytam czy jest głodny, obiad gotuję i o wszystko dbam... Albo on jest mało domyślny, albo ja za dużo wymagam... A wczoraj przy okazji szybkich zakupów, bo piwko dla niego w taką pogodę jest wskazane, wybrałam sobie czekoladę, to zwrócił mi uwagę, żebym lepiej odłożyla, bo poźniej mu nie schudnę, gdzie mnie zaspokoi pasek, a on zwykle dojada resztę... Świnia... Albo to te cieżarne hormony na mnie wpływają, że przykro mi się zrobiło...

Daga81
Niuśka32, popieram. Faceci to świnie. Mój nie lepszy. Czasem to mam ochotę się rozwieźć. Ale chyba szkoda tu te tematy poruszać. Wczoraj pól nocy przez pafalca przeryczałam.

padalca miało być

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

~Niuśka32
....ja już nie płaczę;/
było ciężko, ale już w 3/4 *NAPROSTOWAŁAM* Swego;//

sposobem Dziewczynki, sposobem;// i przede wszystkim NIEZALEŻNOŚCIĄ....

Mojego się już chyba nie da. 12 lat próbuje. Ciężki przypadek, podlizna. Maniak gier komputerowych i nieprzejmujacy się żoną i dziećmi. Jego rodzinka za to najważniejsza. Do tego choleryk......

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Dziewczyny u mnie podobnie też mojego gołymi rękami bym udusiła ciężko z nimi się dogadać a jak nam buzują hormony w ciąży tym bardziej nie pomaga. Mój dodatkowo bierze lekarstwa ze sterydami więc jest chodzącą bombą z opóźnionym zapłonem najpierw coś walnie i zrobi awanturę a za chwilę przeprasza. ilus nie martw się facet jest prosty w obsłudze trzeba mu wyłożyć jak krowie na rowie bo inaczej nie zrozumie. Po to zakłada się rodzinę że nie ma twoje i moje tylko jest nasze.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Część dziewczyny:-)
W końcu nadrobilam dzis wróciłam z wakacjii a tam było tak ciężko z zasięgiem i mój net w tel nie chciał za bardzo działać:-)
Sheviolet ładny masz brzuszek co do rozstępów też jestem zdania ze kto ma mieć to ma i juz żadne kremy nie pomogą:-)
Ja dziewczyny to myślę coraz bardziej o porodzie jak to będzieJuzJuż mi siesię 30 tydz zaczął aż Noe wierzę kiedy to zlecialo a termin na 3.10 chocia. Moja dzidzia jest z tych wiekszych myślę że we wrześniu juz sie urodzi:-)
Aska Ja zobaczę później jak u mnie wyglądał ten fald karkowy.
Ja kupiłam kosmetyki z mustelii zobaczę czy będą pasowały.
A proszek mam jelp myślicie że dobry?

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8csqv4iurl55q.png

Mój nie potrafi przepraszać. Za to pretensje o wszystko. O to że jestem, że ciążą, że wizyty lekarskie są, ze Magda śpiewa. A za dobrze ma i tyle. W dupce się poprzewracało.
Ale najważniejsze z dzisiejszego dnia ze dzidzia sie rusza jakoś w miarę fajnie, a nie siedzi cicho