Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Niuśka32

......."Mój M robił u dr Ambroziak w Jabłonnej/Legionowie na NFZ, bardzo poleca (Na ursynowie ma chyba prywatny gabinet) i nie czekał......."

jesli cjhodzi o tą klinikę słyszalam/czytałam, ze w tej klinice robili mmmmeeeeeeeeeeeeggggggaaaaaaaaaaaa przkrety, tzn. pacjentom kazali placic za zabiegi, a jednoczesnie dostawali zwrot z NFZu, .....slyszalam tez o kobiecie , której zooperowali zdrowe kolano,aby dostac podwojna kase.........................ale to są takie opowiesci poczty pantoflowej....ale jak wiadomo, w każdej bajce jest troche prawdy

Gość Niuśka32

Dziewczyny, skoro My w tematyce medycznej NIE CIĄŻOWEJ.....
potrzebuję Namiar do b.dobrego NEUROCHIRURGA, potrzebuję skonsultować ciężki przypadek....../najlepiej z w-wy/

wiem, że są w szpitalach, 1 x miesiąc/jakoś tak/, konsultacje-okienka, czy jakoś tak to się nazywa, gdzie zbiera się kilkunastu lekarzy, daje im sie dokumentację, i oni wydają taka opinię......
orientujecie się gdzie są takie KONSYLIA NEUROCHIRURGÓW-sprawa b.pilna!!!!!!!!!!!!111

Kaszka Julka to realna osoba i nie bardzo rozumie Twoja wypowiedz, pomoglam jej tyle ile ona chciala. Uwazam, ze ktos musi byc totalnym odpalem, zeby robic sobie jaja z takich rzeczy, ale fakt pojeby sie zdarzaja :(
Co do szpitala to jesli Medicower nie to moze DAMIAN popatrz na stronie, Żelazna nie ma dobrej opini co DROZDZOWKA potwierdzi, popatrz na strone gdzie rodzic tam sa opinie, moze Inflacka by Ci odpowiadala:)

FobiankaTy to jest chyba niezniszczalna :) a to zmeczenie minie za 2lata ;)
Amadeo takie uroki szpitala, a dzidzia duza to akurat dobrze :)

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

I upał się zrobił. Nie ma czym oddychać. Łóżeczko odebraliśmy w czwartek. Dziś obejrzeliśmy czy jest kompletne i nie odrapane i spakowaliśmy spowrotem w karton. Kupiłam też przewijam. Przy Madzi nie posiadałam, ale łóżeczko stało w sypialni i na łóżku ją przewijałam. Dziś dzidzia ruszała się bardziej. Ale wczoraj przeczytałam, ze jeśli mama za dużo sie forsuje to dzidzia nie jest dostatecznie dotleniona i dlatego mniej rusza się. Dziś poodpoczywam i zobacze jak maleństwo zareaguje. Miłej soboty mamusie.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

~Niuśka32
potrzebuję Namiar do b.dobrego NEUROCHIRURGA, potrzebuję skonsultować ciężki przypadek....../najlepiej z w-wy/

wiem, że są w szpitalach, 1 x miesiąc/jakoś tak/, konsultacje-okienka, czy jakoś tak to się nazywa, gdzie zbiera się kilkunastu lekarzy, daje im sie dokumentację, i oni wydają taka opinię......
orientujecie się gdzie są takie KONSYLIA NEUROCHIRURGÓW-sprawa b.pilna!!!!!!!!!!!!111

Niuśka, polecam Ci TEGO, chodziłam do niego z ciężkim przypadkiem kręgosłupa, dla mnie to geniusz i cudotwórca, przyjmował w Bródnowskim, teraz jest ordynatorem w Otwocku chyba, kolejki długie, nawet prywatnie (wizyta 250 zł) ale warto, naprawdę supeeeer lekarz.

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png

~Niuśka32

Ja rok temu szukałam. Niestety na niewiele się to zdało :(
W Wawie jest podobno jeden godny polecenia, niestety nazwiska nie pamiętam. Wiem, że przyjmuje czasem w Mławie. Jak sobie przypomnę nazwisko dam znać.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

ofeliaa
Drożdżówka dziękuję, z ciekawości zamówiłam kilka kosmetyków z linomagu, tak na poczatek do wyprawki. Tym bardziej, że opinie sa dosyć dobre i cena jest względna.

Zabieram się za szukanie łóżeczka, przewijaka, wanienki i niani ;)

Ja miałam doświadczenia tylko z tą maścią/kremem do pupy. Zajmowałam się czasem córką przyjaciółki jednocześnie z moim dzieckiem (miesiąc różnicy) i Ona go stosowała. Widziałam efekty i mogę polecić, tylko serio, uważaj na plamy :)

Mi pozostał przewijak i niania.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

Gość Niuśka32

ciasto extra wygląda.

jeśli chodzi o maści itp. leki, wiem, że można prosić lekarza, aby wypisal receptę na lek/maść/robiony,
skład jest ten sam, a cena bez porównania!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja często korzystałam z takiej opci np. leki robione za 1 gr....a cena gotowej tubki......wyj......ana w kosmos.....

Drożdżówka
Uwaga! Wstałam ...

Niżej mój Shrek - ciasto ze szpinaku.
Zdjęcie "środka" juz nie moje (nie chciało mi się kopać w folderach), ale tak wygląda.

Pychotka!!!

Ja to ciasto też piekę, z tym że u mnie Leśne runo się nazywa. Pycha!

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Lencia
Dziewczyny jako mama spodziewajaca sie pierwszego dzidziusia moge zadawac glupie pytania... ale czy w pazdzierniku bodziaki z krotkim rekawem sie przydadza?
Iza ten kocyk/spiworek czy co to tam bylo w ksztalcie gwiazdki super sprawa. Chcialam go sobie zamowic przez neta tylko mam do wyboru 2 rozmiary. 60 cm i nastepny dopiero 80 cm. U nas w rodzinie rodza sie duze dzieci. Oboje z bratem na starcie mielismy ponad 60 cm. 80 cm wydaje mi sie duzo za duzy. Ktory Ty kupilas?

Z tego co pamietam to wlasnie sa 2 rozmiary , jeden 0-4mce i drugi 4-9mcy, ja mam ten mniejszy. Spokojnie możesz go kupić, nawet jak dziecko urodzi sie większe to i tak bedzie dobry. I sa albo polarkowe albo bawełniane, ja mam bawełniany, bo akurat taki był.

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Co do ciast ja wlasnie robie beze Pavlova z malinami i bita smietana :) jedziemy jutro do tesciow, bo "mamusia" ma imieniny i stwierdzilam, ze upieke jakies dobre ciasto, kupimy kwiaty i bedzie ok.

Mi z wyprawki brakuje na pewno wanienki, termometru do wody, kosmetykow dla Malego, pieluszek, wacikow itp ogolnie do higieny rzeczy.
Myslalam jeszcze aby kupic jakis cieplejszy kocyk na spacery. Ogolnie doszlam do wniosku ze nie bede kupowac nie wiadomo ile i jakich wymyslnych rzeczy, jak sie okaze ze jednak np typowy szlafrok/ponczo po kapieli bedzie niezbedne to kupie jak juz Antek bedzie na swiecie.
Tak samo z laktatorem- zamierzam sobie upatrzec, wybrac konkretny model i jak okaze sie ze bedzie potrzebny to wtedy kupie

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Daga81
Drożdżówka
Uwaga! Wstałam ...

Niżej mój Shrek - ciasto ze szpinaku.
Zdjęcie "środka" juz nie moje (nie chciało mi się kopać w folderach), ale tak wygląda.

Pychotka!!!

Ja to ciasto też piekę, z tym że u mnie Leśne runo się nazywa. Pycha!

Dokładnie i ja też znam pod nazwa Runo leśne :) Smakuje i wygląda pysznie :D

Dziewczyny!! To dziś! Nastąpił ten sądny dzień i dojrzałam pierwsze rozstępy... Na razie to czerwone kreseczki jeszcze skóra nie popękała ale pewnie lada dzień tak się stanie... Z przerażeniem pojechałam do apteki i dostałam krem Pharmaceris mam nadzieję że choć trochę zmniejszy ich powstawanie. Wiedziałam że prędzej czy później te 12kg do tego doprowadzi ale nie spodziewałam się że w 6mies. tylko może dopiero w 8-9mies.
Mi do wyprawki też brakuje tylko wanienki i kosmetyków. O linomagu czytałam dużo dobrego na blogu Sroki i chyba kupię ten krem BOBO A+E, na odparzenia i do kąpieli chcę kupić Rossmannowy Baby dream (też ze względu na recenzje Sroki) i oliwkę Z Hipp żeby dolewać do wody. Jakie jeszcze kosmetyki są potrzebne? Czy to wystarczy na początek?

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32850.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

A ja poluję na szare łóżeczko. Znalazłam w Ikei Gonatt za 599 zł tylko te 2-3 szczebelki są niewyjmowalne. Uważacie, że to bez sensu kupować takie? Te wyjmowane szczebelki są istotne? Cholercia gubię się w kompletowaniu tej wyprawki, niby mam listę ale i tak idzie jak po grudzie. Sporo rzeczy zostało bo mam tylko ubranka, pieluchy tetrowe, szczoteczke i grzebyk. Muszę wyciągnąć mojego na zakupy bo normalnie zawstydzacie mnie :) Aa i fajnie, że wrzucacie linki, zawsze coś ciekawego można znaleźć, dzięki :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089