Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

hej, dziewczyny ja dzisiaj jestem po wizycie u lekarza i niestety krzywa cukrzycowa masakra, mam się zgłosić do diabetologa jak najszybciej :(. A tak się tego bałam słyszałam tylko, że jakaś dieta jest itp. Oczywiście od razu po wizycie pojechałam do pani doktor do której kazał się zgłosić gin. ,ale będzie dopiero w poniedziałek i wtedy mamy ustalić wizytę jak zobaczy wyniki....jak wróciłam to zaczęłam czytać jak to wpływa na dziecko, tak się boję o moje maleństwo w necie nic dobrego nie pisze :(.
Ale na pocieszenie malutki na usg pokazał się dzisiaj troszkę, wrzucam zdjęcie Krzysia może trochę niewraźne bo komórką z usg zrobione,ale ja widzę buźkę mojego bobaska ;)

eewelinka to chyba zależy gdzie robisz, ja czekałam 1 dzień

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32454.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32455.jpg

Gość Niuśka32

te badania to zależy od lekarza kiedy zleci,
moja gin to mi non top robi:
posiewy - grzyby + bakterie tlenowe i beztlenowe / bo mam szew+pessar, i często coś łapię/
co wizyta progesteron, co dwie: morfologia/mocz/wit.d/
miałam też toxo+kiłę m.in

10kowa jedno jest pewne maratonu to Ty w najbliższym czasie nie przebiegniesz :) super wieści :D
Nuśka na szczęście medycyna to nauka ścisła ale fakt ludzie (w tym lekarze) mają różne odchyły... A nie palę dopiero 4 miesiące, ciężko mi było rzucić bo mnie nie odrzuciło a wręcz przeciwnie, płakałam za fajką... ŻAL! wiem
Ism Co do badań to te miałam zaraz na początku ciąży nie pamiętam który tydzień. Zapytaj na wizycie lekarza kiedy Ci je zleci.
nati86 śliczny bobasek :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

karola22 mój mąż wyjechał w lutym i wraca we wrześniu. Wiem jak boli takie rozstanie, bo widzieliśmy się w maju przez tydzień a potem nie mogłam przez miesiąc się ogarnąć. Teraz już lepiej, ale wiele łez poleciało. Widzę że Ty też odliczasz na suwaczku wielki powrót :)

Powiedzcie mi proszę, jak długo czeka się na wynik glukozy? Czy któraś robiła odczyn Boomslanga? :) a i ile kosztują badania?:)[/quote]
Dzięki Ewelina, jakoś łatwiej mi się czeka jak widzę że czasu ubywa, choć mam też na telefonie odliczanie i co patrze na niego a tam ciągle 83 dni to bardzo długo. Wiem, że to nie koniec świata ale no sama rozumiesz :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

~10kowa mamusia88
Dziewczyny moje kochane,bylam na IP i mialam badanie,lekarz powiedzial ze wszystko jest ok;) krwawienia nie widzi i serduszko juz bije;) jestem przeszczesliww,mdlosci przybywajcie kiedy chcecie;) meczycie mnie w nocy,rano umieram wrecz,popoludniu meczcie mnie i wieczorem i zawsze,ale moja Istotka zyje;) dzieczyny dziejuje za wsparcir,dzieki Wam pojechalam dziekuje;);****

Bardzo się cieszę, na takie wieści czekałam. I najważniejsze to bijące cudne serduszko :) Jestem niesamowicie wzruszona

ofeliaa
ism ja na pierwszych badaniach musialam zrobic toksoplazmoze cytomegalie , HBs, HIV, Hcv, rozyczka, Morfologia, mocz i grupa krwi .
Zaplacilam za wszystkie wyniki 300zl :( bo nie mialam czasu na wizyte u lekarza rodzinnego, zeby mi wypisal skierowanie.

U nas rodzinny daje tylko mocz i krew.

Ja tez to wszystko robiłam na własną rękę.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

10kowa bardzo się cieszę :-) i trzymam kciuki za Was
nati86 przeuroczy bobas i nie martw się na zapas moja bratowa miała cukrzycę ciążową i pod kontrolą diabetologa stosowała dietę badała poziom cukru i urodziła zdrowego ślicznego chłopca który ma teraz 5 lat. Zatem głowa do góry :-)

Ja wszystkie wizyty prywatnie po 100 zł jeśli dochodzą badania maluszka to drugie tyle i oczywiście wszystkie badania pełno płatne bo z gabinetu prywatnego.

Mojego żabola czuję bardzo nisko tuż nad spojeniem lub pod pępkiem a jest już silny chłopak bo brzuchol aż faluje, cudne uczucie.

Szczęśliwie rzuciłam palenie chyba z dziesięć lat temu :-)

Dziewczyny oczekujące na powrót mężów rozważcie też jasne strony sytuacji którą niewątliwie jest święty spokój bo ja swojego to przynajmniej raz dziennie wysłałabym na księżyc i to bez biletu powrotnego ;-)

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

ism ja tez mialam te badania na poczatku ciazy robione, nie pamietam dokladnie ktory tydzien. Wiem ze HBS to w 8 tyg. w szpitalu jak lezalam to mi robili.

Własnie zajadam płatki owsiane z mleczkiem, bananem i żuraawina. mmmm pychotka :D

Śnilo mi sie ze nosze na rekach dzieciatko, czulam je i dotykalam te malutkie paluszki, bylo w niebieskim ubranki i niebieskiej czapeczce i wiedzialam ze to moj synek :D
I siedze teraz i sie usmiecham :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

My z Malzem wczoraj ogladalismy wozki i mam totalny metlik w glowie. Chcialam x-landera x-move ale jak postawilam go obok bebetto holand to wydalo mi sie az dziwne, ze bebetto jest tysiak tanszy... nie wiem z czego to wynika. I nigdzie nie moge znalezc sklepu w ktorym mozna zobaczyc wanderera:-( Dziewczyny, ktore pracowaly/pracuja z maluchami kiedys pisalyscie, ktore marki wozkow polecacie, ktore sie najlepiej prowadzily ale nie moge tego znalezc. Przypomnicie?
Ja za wizyte z usg place 230.
A co do przybierania na wadze... ja jem o 6.30 kanapke, o 9.30 paczka i jakis owoc, 12.30 kanapka, 17.30 obiad. Nie podjadam nigdy nic. Obecnie 2,7 kg na plusie. 87 cm w brzuszku.
Co do poloznej ja tez wybralam inna niz ta w przychodni. Jest nieoceniona! Ostatnio odebrala ode mnie telefon o 23.00, mimo ze byla na urlopie. Duzo mozna sie od niej dowiedziec i obiecala przed porodem przyjechac i sprawdzic czy skurcze sa juz odpowiednie na wyjazd do szpitala. Ogolnie fajnie miec taka osobe dostepna 24h na dobe:-)

Lencia
My z Malzem wczoraj ogladalismy wozki i mam totalny metlik w glowie. Chcialam x-landera x-move ale jak postawilam go obok bebetto holand to wydalo mi sie az dziwne, ze bebetto jest tysiak tanszy... nie wiem z czego to wynika. I nigdzie nie moge znalezc sklepu w ktorym mozna zobaczyc wanderera:-( Dziewczyny, ktore pracowaly/pracuja z maluchami kiedys pisalyscie, ktore marki wozkow polecacie, ktore sie najlepiej prowadzily ale nie moge tego znalezc. Przypomnicie?
A co do przybierania na wadze... ja jem o 6.30 kanapke, o 9.30 paczka i jakis owoc, 12.30 kanapka, 17.30 obiad. Nie podjadam nigdy nic. Obecnie 2,7 kg na plusie. 87 cm w brzuszku.
Co do poloznej ja tez wybralam inna niz ta w przychodni. Jest nieoceniona! Ostatnio odebrala ode mnie telefon o 23.00, mimo ze byla na urlopie. Duzo mozna sie od niej dowiedziec i obiecala przed porodem przyjechac i sprawdzic czy skurcze sa juz odpowiednie na wyjazd do szpitala. Ogolnie fajnie miec taka osobe dostepna 24h na dobe:-)

Rany ja to bym padła z głodu! Nie jem co prawda pieczywa wcale, ale u mnie ciągle jakieś koktajle owocowe na bazie kefiru, albo zupy. Wczoraj miałam barszczyk z młodych buraczków :D A dzisiaj planuję krem z zielonego groszku, bo już jest wystarczająco duży żeby zebrać z ogródka.
Czasem jedynie mam napady "mielenia" tak jak wczoraj, że cały czas coś jadłam a itak mi się ciągle chciało. No i arbuz! CODZIENNIE :D

Lencia

Lencia my kupiliśmy x mova ale używanego w super stanie,jeszcze na gwarancji. Mówisz o concordzie? Niestety w Krakowie w jednym sklepie chcieli mi go ściągnąć żebym mogła go w ogóle zobaczyć. Czytałam ze szelki nie mają regulowanej długości w spacerowce. W pracy korzystałam z x mova,tako city move, inglesiny trip ale to taka parasolka mała, abc design dla siebie myślałam o modelu Viper 4S zbliżony do concorda,baby design lupo comfort i z maxi cosi wózka :) wszystkie mogę polecić ale to Tobie musi być wygodnie. Dla mnie tako jest za duży :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Gość Niuśka32

LENCIA , to co TY przez cały dzień, ja jestem w stanie zjeść za jednym podejściem:):)
Boże, jakie WY EKONOMICZNE DZIEWCZYNY Jesteście:):):):)
....a w pracy mam Koleżankę, która bierze na 8godzin CAŁY BOCHENEK CHLEBA w kanapkach, i Ona jest chuda jak patyk:):):)
ja już po6 tosty zjadłam, i ciasto i kawę....
a co do M. mój właśnie wyjechał na parę dni i MAM ŚWIĘTY ANIELSKI SPOKÓJ, bo mi nudzi caly czas: nie łaź tyle, poleż, wyprostuj się, nie kręć się....i " tak w kolo Macieju....:(((((

A co myslicie na temat nosidelka?? My dostalismy z Chicco w tamtym roku bo mojego znajoma z pracy wyjezdzala za granice i pozbywala sie wszystkiego. Fajne to cos, wzielam wypralam ale nie wiem czy sie sprawdzi. Moze na spłaszczenie brzucha troche i wzmocnienie miesni plecow :D
Uzywala ktoras z was wogole??

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Jak dobrze, ze tyle wczoraj napisalyscie, godzina na glukozie zleciala. Bleee, pierwszy lyk nie byl zly, ostatni to juz masakra!

Ja Małą czuje w roznych miejscach, skacze mi po pecherzu, ale tez kopie troche nad pepkiem. Slyszalam ze po glukozie Maluchy bardzo sie kręcą a tu cisza! Tyle cukru pewnie Ja uspilo:)

Szczepic bedziemy szczepionkami na nfz, zastanawiam sie tylko czy niektorych komorkowych nie wymienic na bezkomorkowe, czy jak one sie tam nazywaja:)

Lencia, ja pisalam o wozkach, moj ulubiony temat:) Z tych dwoch wozkow bralabym x-landera, sami bysmy go tez wybrali ale potrzebowalismy czegos lzejszego. I tak od tygodnia patrze sobie na naszego baby joggera ale schowam go dzisiaj do kartonu zeby sie nie kurzyl.

Dla fanek "over the rainbow":), w c&a kupilam, ale juz dosyc dawno, takiego naciaganego pluszaka, wlasnie z ta melodyjka:)

Nie pamietam o czym jeszcze pisalyscie ale mi zostala jeszcze godzina.

http://fajnamama.pl/suwaczki/ghh4tki.png
http://www.countdownmypregnancy.com/tickers/countdown-1419919200z1444107600zp.png

magalena3
A co myslicie na temat nosidelka?? My dostalismy z Chicco w tamtym roku bo mojego znajoma z pracy wyjezdzala za granice i pozbywala sie wszystkiego. Fajne to cos, wzielam wypralam ale nie wiem czy sie sprawdzi. Moze na spłaszczenie brzucha troche i wzmocnienie miesni plecow :D

Ja jestem przeciwna ale z chęcią kupie sobie chustę elastyczna.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

adonis_25
magalena3

Ja jestem przeciwna ale z chęcią kupie sobie chustę elastyczna.

A dlaczego przzeciwna?? jakies przeciwskazania dla dziecka?

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥