Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

U nas było tak że do 3 miesiąca Magda leżała albo w wózk, albo w łożeczku. Oczywiście na płasko, bez poduch. Owszem mała ale taką specjalną może z cm grubości miała. Pózniej kupiliśmy matę edukacyjną i fajnie się sprawdziła. Leżaczka, bujaczka nie miałam. Choc nie wiem czy się nie skuszę. Bo fajna sprawa jak gotujesz, a dzidzia sobie patrzy na mamę i buja się sama. Ale to pewnie taki bajer najwcześniej od 3-4 miesiąca. Dziecko powinno często też zmieniać pozycję do leżenia, aby uniknąć spłaszczenia główki. Nie tylko na plecach. Są specjalne materace, które mają specjalną siateczkę w części głowowej, ale są drogie. Moja koleżanka ciągle układała synka na plecac i teraz ma płaską głowę. Jak jeszcze nie miał włosów to bardzo rzucało się w oczy.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Daga81
Biorę Magne B6 od 16 tyg ciąży, bo brzuch mi twardniał.
Wiesz, myślę, że wpływ na zachowanie naszych dzieci faktycznie bardzo wpływa otoczenie. Ja też odchudzam się całe życie i mała ciągle słyszała o tym i faktycznie ona wtedy powiedziała że nie będzie jeść bo się odchudza. Był to straszny okres. Płakałam ciągle, bo nic nie pomagało. Nie chciał chodzić do przedszkola, bo tam " było jedzenie". Dopiero homeopatka nam pomogła magicznymi kropelkami. Kiedyś tez nam pomogla jak Magda nie chciała robić kupy, a było to podłoże psychologiczne. Także też trochę z nią przeszłam, aż czasem ludzie mi nie wierzyli, ze faktycznie miała takie fobie.

Magdy są zawziete :) wiem bo też jestem Magda ;)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

To druga strona medalu. Magda spała w łożeczku, jak pojawiła się niania, to zaczęła ją w dzień na rękach usypiać. Efekt taki że już inaczej nie chciała. Także teraz będę pilnować, aby małe tylko samo w łożeczku zasypiałao. Magda do 5 roku zycia przybiegała do nas w nocy. Dopiero od niedawna jest tak że przesypia całą noc w swoim pokoju. Była to walka z wiatrakami. Teraz dla małej szykujemy od razu pokój, aby nie powtórzyć błędów. Ale czy się uda to zobaczymy.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

adonis_25
Daga81
Wiesz, myślę, że wpływ na zachowanie naszych dzieci faktycznie bardzo wpływa otoczenie. Ja też odchudzam się całe życie i mała ciągle słyszała o tym i faktycznie ona wtedy powiedziała że nie będzie jeść bo się odchudza. Był to straszny okres. Płakałam ciągle, bo nic nie pomagało. Nie chciał chodzić do przedszkola, bo tam " było jedzenie". Dopiero homeopatka nam pomogła magicznymi kropelkami. Kiedyś tez nam pomogla jak Magda nie chciała robić kupy, a było to podłoże psychologiczne. Także też trochę z nią przeszłam, aż czasem ludzie mi nie wierzyli, ze faktycznie miała takie fobie.

Święta racja.

Aska123
Zuzia cudne zdjęcie! jak ja bym chciała teraz jeszcze raz powtórzyć 3D i zobaczyć mojego maluszka :)

Siedzę teraz w księgach imion.. Niby ustalaliśmy z mężem, że ja wybieram dla dziewczynki, a on dla chłopca. No i będzie synio, więc mąż wybrał imię Antoś, Antoni.. Tak oo mi się podoba szczerze mówiąc. Teraz zresztą co 2 dziecko to albo Antek albo Franek..
Mąż powiedział, że jak znajdę jakieś "powalające" imię to się zastanowi nad zmianą :D

Także może pomożecie? Jakie Wam się imiona podobają?

Ja bym chciała Wiktor.. ale mężowi się nie podoba i mogę zapomnieć :P
Ale znalazłam teraz Marcel. co myślicie?

W tamtym roku miałam w przedszkolu takiego mojego ukochanego Marcelka. Mój synek tez miał nosić to imię ale odpuscilam bo mamy umowę ze nie dajemy imion z sentymentu :p
Mnie się bardzo podoba.

Co do lezaczkow z racji wykonywanego zawodu wiem,ze nie sa polecane ale będę go miala. Bedziemy sami wiec przyda się podczas gotowania albo nawet,zeby wziac prysznic. Dzieci sa rozne i nie zawsze mamy czas dla siebie. W lezaczku w zasadzie mozna zabrac je ze soba wszedzie. Wazne,zeby nie spedzalo w nim pol dnia. I dla rownowagi trzeba poniej ukladac malucha na brzuchu.

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

motyleczek
Migotka ja słyszałam od poloznej ze na początku dziecko powinno leżeć tylko na płaskim takie bujaczki leżaczki źle działają na kręgosłup. Fotelik czy nosiła też do godziny bo za duże obciążenie kręgosłupa i może się skrzywić. My mamy matę dla naszego łobuza kolezanka chce nam dac lezaczek bujaczek ale na pewno przez pierwsze pol roku nie będę z niego korzystać...

Moja córka spala w bujaćzek od 4 tyg życia. Nie 24/ dobę. Nie miała przez to manii bujania a ja mogłam gotować, kąpać się i wieszać pranie jak nie spala. Dla mnie akurat bujaćzek to podstawa ale ten na plastikowych plozach z fp.

Cześć!
Dawno się nie odzywałam ale czytam cały czas.
Adonis- jestem pod mega wrażeniem Twojej osoby wobec córki naprawdę podziwiam bardzo i biorę przykład na przyszłość być może też to mi się przyda.
Zuzia- szczęścia i wytrwałości na nowej drodze życia i zdrówka dla Waszej całej trójeczki.
10tkowa- pewnie że pamiętam i życzę żeby teraz wszystko się udało i było dobrze żebyś mogła się cieszyć tak jak my.
Pani Moniko- ja bardzo Panią podziwiam że jest Pani z nami cały czas. Żeby wszystko się dobrze ułożyło z mężem i zdrowia życzę.
paulinkaa88- co do hybrydy to ja też sobie robię, paznokcie mam bardzo twarde odziwo i szybko rosną także robiłam dwa tygodnie temu i odrosty koszmarne a też mam impreze w niedziele to trzeba zrobić nową.
motyleczek a dlaczego z bujaczka będziesz kożystać dopiero po poł roku?? siostra mojego niemęża ma 7miesięczną córkę i już teraz mała siedzi i o leżeniu w bujaku mogą zapomnieć bo od dawna nie chcę tylko że z nią to jest inna sytuacja też bo to cycek mamy jest i tylko mój niemąż ma na nią doby wpływ bo tylko u niego oprucz mamy chce na ręce i nie płacze bo przecież ja jej wziąść nie mogę bo ciężka, szczerze to trochę przesadzają no ale niech im będzie.
A teraz coś o mnie...
Mam mega doła i jeśli nie wyjdę z siebie to się wyprowadze. Już od dłuższego czasu myślę o przeprowadzce bo ja od początku ciąży mam okropne nerwy. Wiem że to też hormony ale hormony hormonami a ciężarnej raczej nie powinno się denerwować a u mnie w domu chyba robią to specjalnie. Nie oczekuje jakiegoś nadzyczajnego traktowania ale chociaż trochę zrozumienia.
No i musiałam się wygadać chociaż dużo, dużo mi jeszcze leży na sercu i nie mam komu o tym mowić...

Moja jakąś dziwna bo nie przyzwyczaiła się do żadnego sposobu zasypiania. Tzn miała smoczek i pieluszke , która nadal ma do spania . Zasypia la w bujaczku, na mnie,na rękach, hustana i w inny dziwny sposób ale nie ubzdurala sobie jednego sposobu by się drzeć o niego.

Koło 3 msc dostaliśmy konika z fp do usypianua i spala przy nim szybciutko.

luiza570
Od początku ciąży mam nisko ułożony brzuch z Blanką, mała kopie mnie bardzo nisko, czy któraś z Was też tak ma?

Ja jak byłam 11 na połówkowych to lekarz tez powiedział, że mały jest bardzo nisko ułożony, tzn główkę ma bardzo nisko i też bardziej ruchy czuję bardzo nisko, czasami się zdarza, że trochę wyżej. Mówił, aby się nie denerwować, bo może mam taką głęboką miednice i że mały się podniesie, ale obserwować. Żadnych skurczów nie odczuwam wiec jak na razie to dobrze. 2 lipca idę do swojego lekarza i zobaczymy co powie.

Tekst linkatabelka Tekst linkahttp://www.suwaczki.com/tickers/3jgxvfxm399gon9a.png]Tekst

adonis_25
Daga81

z tym to i ja sie zgodze :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Postanowiłam że jadę dzisiaj do chłopaka i zostaję do poniedziałku i zobaczę czy zmieni się nastawienie domowników czy dalej będzie tak samo. Jeśli nic się nie zmieni to moja przeprowadzka nastanie bardzo szybko bo wolę się nudzić u niego bez niego caly dzień niż u mnie się denerwować bo jednak to wszystko odbija się na dziecku wiem to bo jak jestem zdenerowana i rycze to dzidzuś kopie jak szalony

kochanowska jak chcesz to sie wygadaj a my postaramy ci pomoc jak tylko mozemy. Jesli uwazasz ze wyprowadzka konieczna to nie zwlekaj. Odetnij sie na kilka dni moze zrozumieja a jak nie to sie przeprowadz.
Najwazniesze zebys sie nie denerwowala. Polecam goraca melise ja sobie jeszcze slodze 1 lyzeczke :D moze do konca nie czuc ze uspokoja ale chociaz wewnetrznie jakos troche..... a to zawsze cos...

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

luiza ja też mam tak ze mnie Synek kopie tylko na dole, tuż nad spojeniem lonowym, położenie glowkowe ma (czasem kości mnie bolą "tam", ale rzadko i ma szczescie szybko przechodzi wiec jeszcze nie panikuje), a nogi ma zarzucone na siebie, leży twarzą w stronę mojej lewej ręki dlatego też kopniaczki zawsze bardziej po lewej stronie czuje :)

Mój Fasol nie lubi chyba jazdy samochodem, jak tylko wsiadam to zaczyna akrobacje, ciekawe czy po porodzie tez tak mu zostanie :D

kochanowska zrób tak, żebyś się czuła jak najlepiej i jak najmniej denerwowala, zwłaszcza ze Dzidzia reaguje na Twoje nerwy..

Trzymam kciuki za wizytujace mamusie, dajcie znać co i jak po badaniach! :))

Fobianka
luiza ja też mam tak ze mnie Synek kopie tylko na dole, tuż nad spojeniem lonowym, położenie glowkowe ma (czasem kości mnie bolą "tam", ale rzadko i ma szczescie szybko przechodzi wiec jeszcze nie panikuje), a nogi ma zarzucone na siebie, leży twarzą w stronę mojej lewej ręki dlatego też kopniaczki zawsze bardziej po lewej stronie czuje :)

Mój Fasol nie lubi chyba jazdy samochodem, jak tylko wsiadam to zaczyna akrobacje, ciekawe czy po porodzie tez tak mu zostanie :D

kochanowska zrób tak, żebyś się czuła jak najlepiej i jak najmniej denerwowala, zwłaszcza ze Dzidzia reaguje na Twoje nerwy..

Trzymam kciuki za wizytujace mamusie, dajcie znać co i jak po badaniach! :))

Ja sobie to tłumacze odwrotnie:) jak kopie to dobrze a jak ma focha to nie kopie bi mu nie fajnie :)

Mój ma ciągle miednicowe, strasznie długo. Jakiś czas był w miednicy i myślałam że nie pozbędziesz się tego uczucia jakbym zezarla kule do kręgli.

O jej ile str od wczoraj :)
Mój wyjeżdża na trzy miesiące do pracy wiec wróci przed porodem, także dopiero się przekonam co to samotność z brzuszkiem, boje się tego ale myśląc rozsądkiem wiem ze to racjonalne. Moja wspaniała teściowa tez zaczyna mi działać na nerwy choć to dużo powiedziane. Nie podoba jej się Jagoda ona myślała ze będzie Maja ( nigdy nie rozwazalismy tego imienia) etc lepiej jest jak jej nie ma w domu. Ku mojemu zaskoczeniu M stawia się jej także może nie będzie źle.
Co do dzidziusia Jagodka jest nisko i na szczęście łożysko się podniosło troszkę.
Niestety z rodziną to na zdjęciu najlepiej i jeszcze je po przycinać dobrze.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Luiza ja też małego czuję bardzo nisko tak jak Ty, z córcią było tak samo i brzuch do końca miałam nisko i nic złego się nie działo, taki urok.
zuzia śliczne zdjęcia malutkie cudo :)
adonis Antoś i Marcel bardzo ładne imiona, sama nad nimi myślałam, ale Antoś jest u mojego brata a Marcel u znajomych. Zatem my też nadal szukamy zwłaszcza że mamy do pomocy 6 latke i bez niej nic się nie ustali :)
Teraz rozważamy Jan, Mateusz, Szymon, Michał
daga jak Ci się udało wywalczyć, że mała śpi sama, bo moja gwiazda odkąd dowiedziała się że będzie mieć rodzeństwo to od nowa śpi z nami i za nic nie mogę przekonać aby poszła do siebie. Podeślij jakieś pomysły.

Jeśli jesteśmy przy temacie leżaczków- bujaczków to z małą miałam i teraz też się zaopatrzę był mi bardzo potrzebny a dzidzia wcale nie musi leżeć w nim cały czas.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png