Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

magalena3
Aga sprobuj wlasnie te oklady z zimnej wody albo poprostu nalej wody do miski i wymocz i koniecznie do gory unos
ja jak leze to te unosze tylko ja to mam kilka warstw bo koldre skladam
Ale koniecznie tez poinformuj lekarza i obejrzyj nogi czy nie masz tez zylakow. U mnie przy kazdej wizycie o to pytaja.
Napewno ci cos doradza i odnotuja w karcie.

Dziekuje za pochlawy, ma sie te zdolnosci artystyczne :D
Wlasnie zblenderowalam sobie truskawki i pije mmmm jakie dobre.....
Dzidzia w brzuszku tak jak mama chyba woli jak sie chlodniej bo skacze ciagle co sie poloze... :D chociaz mam spokojna glowe, bo w nocy sie juz poryczalam i obudzilam mojego odrazu czarny scenariusz i wspomnienie tamtego dnia.... ale chwile mi moj pomasowal brzuszek i zaraz malote czulam :)

Mój lekarz, też co wizytę pyta sie czy puchną mi nogi i czy mam żylaki, ale opuchnięte nogi mam od tygodnia, a do lekarza dopiero 2 lipca, ale w poniedziałek chce się zapisać do położnej. Może sobie mocz zbadam. Ciśnienie mam wzorcowe. Więc może nie będzie tak źle.

Tekst linkatabelka Tekst linkahttp://www.suwaczki.com/tickers/3jgxvfxm399gon9a.png]Tekst

Aska123
Gofry piec 15min? Nie za dlugo? Ja pieke 2-3 min i sa dobre :)

Co do cytologii to ja mialam robiana na pierwszej czy drugiej wizycie jak poszlam potwierdzac ciaze.

No tego już nie dopisałam. Moja gofrownica ma moc 700, więc muszą się trochę popiec :D Pewnie masz mocniejszą i dlatego są szybciutko.

@Magdalena3 dzięki za wymiary, ale mogę zapomnieć :( Przed ciążą ledwo bym wlazła, a jak w brzuchu mam już 104 to już wgl :P

w brzuchu bys spokojnie sie zmiescila gorzej pod biustem bo to wymiar pod biustem ale tyl jest z gumki i sie mocno rozciaga tak jak biust a dol jest rozkloszowany zwuewny bo jest plisowana, wiem ze jak mialam ja na sobie to ja w najwiekszym miejscu na brzuchu mialam 110 bo kilka dni wczesniej koszule nocna kupowalam
ale spoko moze jakby ktos chcial a byscie wiedzialy to dajcie znac :) zaraz zaloze i cykne fotke jak to na mnie teraz wyglada a brzuch mam 98cm bo mierzylam wlasnie :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

justyna12315
Moje hormony znowu robią mi na złość... Oglądam po raz 20 film z usg i co raz bardziej dochodzi do mnie że nie mam Mikołaja tylko córkę i znowu to durne uczucie... Mam mętlik w głowie i płaczę nad kocykiem w autka który już kupiliśmy... Żadne żeńskie imię mi się już nie podoba, mój niemąż rzucał jakieś propozycje, jutro ma wolne i mamy coś wybrać ale widzę po nim że i jemu jest ciężko się przestawić. Malutka tak ładnie kopie a ja odruchowo zawołałam do niej Miki... Mam wyrzuty sumienia znowu... Muszę się przyzwyczaić, znowu.

Kochana nawet nie wiesz jak cię rozumiem.. ja w poniedzialek mialam ciężko patrzeć na brzuszek, a jak oglądałam sukienki na stronach z ubrankami to wylam jak bobr.. ale od wtorku jak zaczęłam się przestawiać, choć było mega mega ciężko, to już jest lepiej. . Na 18.30 mam polowkowe i nawet juz nie wiem czy bardziej bym chciała core czy syna ;) takze efekt przestawiania osiągnięty o tyle ze jest mi juz to obojętne siurka przeciez nie dokleje przez brzuch-tak tez tłumaczę mojemu M. - jemu jest mega ciężko oswoić się z córa. . Dam znac po co wyszło ;)
Wiec bez wyrzutow bo kazdy ma jakiś swój obraz dzidzi - czasami los nam go za chwieje niestety ..

http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxgov36i0vkky6.png

Kasik a masz skierowanie od internisty do okulisty bo te nasze nfz teraz wymagaja, powiem ci ze nie stosowalam tych kropli ale pewnie bedac u internisty powiedzialas ze jestes w ciazy wiec chyba wiedzial co przepisuje.... ale oczywiscie wola twoja i jak nie chcesz to nie bierz mozesz jeszcze zapytac w aptece co o tym sadza albo poprostu zadzwon do ginka i zapytaj ze mozesz je brac.....

Wstawiam zdjecia ostatnie jest jak reka przytrzymalam brzuszek na dole a i nie wiem jak ja wczesniej patrzylam na metke ze bylo M a jest XL :D (chyba chcialam sie odchudzic )

monthly_2015_06/pazdziernikowe-maluchy-2015_31523.jpg

monthly_2015_06/pazdziernikowe-maluchy-2015_31524.jpg

monthly_2015_06/pazdziernikowe-maluchy-2015_31525.jpg

monthly_2015_06/pazdziernikowe-maluchy-2015_31526.jpg

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

ja wlasnie tez nie mam okazji a wogole jakos od kilku lat wole ciemniejsze a teraz jeszcze nie wypada... ale moze sie komus przyda bo az mi jej szkoda ze tak lezy z reszta ubran w kartonie :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

justyna12315
Moje hormony znowu robią mi na złość... Oglądam po raz 20 film z usg i co raz bardziej dochodzi do mnie że nie mam Mikołaja tylko córkę i znowu to durne uczucie... Mam mętlik w głowie i płaczę nad kocykiem w autka który już kupiliśmy... Żadne żeńskie imię mi się już nie podoba, mój niemąż rzucał jakieś propozycje, jutro ma wolne i mamy coś wybrać ale widzę po nim że i jemu jest ciężko się przestawić. Malutka tak ładnie kopie a ja odruchowo zawołałam do niej Miki... Mam wyrzuty sumienia znowu... Muszę się przyzwyczaić, znowu.

Dasz rade. Ja cie rozumiem. 3 dni wyłam. Oczy spuchniete.... a teraz? Iwus ma już wszystko gotowe. Tzn wyprawkę i ona mnie tak przekręcila troszkę. Tez nie chciałam żadnego chlopiecego imienia wszystkie były okropne! A teraz mam wyrzuty sumienia, że mogłam pomyśleć że nie pokocha go jak córki której chciałam. Przecież starałam się o dziecko. Fakt , że próbowałam się wstrzelic z mężem w córkę ale co z tego? Mam okruszynke, i jest moja. Noszę ja i donosze a niektórym zabrano to dziecko. Wiem ze teraz masz zalamke, ja też mówiłam ze wszyscy mówią głupoty i nie pokocha tego dziecka. A teraz kopie od rana do nocy. Jak mi smutno to się ślizga. Jak go poglaszcze to kopie. Głowa do góry wyrycz się :*

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Happy swietny filmik. Moja Malutka skacze tak samo, tez musze to nagrac na pamiatke. Napisz jeszcze prosze czy ma juz jakies okresy aktywnosci i spokoju, czy dokazuje caly czas? U mnie juz 23tydz5d i dalej wierci sie niemal calymi dniami.
Co do lekow od internistow itd., to ja je wszystkie sms-ami wysylalam do mojego gina, zeby je zatwierdzil. Moze to glupie ale po prostu mam do nich ograniczone zaufanie.

Gość Milena26.10

Ja tez wczoraj dowiedziałam sie,ze jednak nie corka tylko synek. Mam juz 6letniego synka. Bylo lekkie rozczarowanie ale bardzo sie ucieszyłam. Najważniejsze zdrowie dziecka nie plec. Bede miala dwóch diabelkow w domu i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa ;)

justyna12315
Migotka i Adonis dzięki dziewczyny! Najgorsze jest właśnie to że najpierw niezbyt cieszyłam się z syna a jak już go pokochałam to teraz muszę się przestawić na córkę. Póki co to moja myszka kochana i zdrowa a to najważniejsze ;)
Co myślicie o imieniu Edyta?

Uniwersalne , i dla dużej i małej. Ja miałam mieć Helenę albo hanie.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Ja będę mieć drugą córeczkę i się cieszę, jakby okazało się że synek też bym była szczęśliwa. Jakoś nie nastawiam się, bo przy porodzie może być niespodzianka. Najważniejsze żeby było zdrowe. Dlatego ja kupuje uniwersalne rzeczy

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Ja cytologię miałam dopiero wczoraj pobraną (24 tydzień), bo ciągle jakiś stan zapalny miałam, a wtedy nie pobiera się cytologii. Tak twierdził mój ginekolog. Ale z tego co wiem to każdy lekarz idzie swoim rytmem.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Dziewczyny czy którąś z Was bolało/boli podbrzusze a konkretniej spojenie łonowe? Od wczoraj trochę pobolewa jak wstaję, siadam, zmieniam bok albo robię zaczynam chodzić. Niby mocno nie boli, raczej przypomina o sobie. Zastanawiam się czy może to być z nadmiernej aktywności czy raczej coś się dzieje. Nie chcę zawracać głowy mojej lekarce bo moze to pierdoła. Może wystarczy poleżeć i poodpoczywać? A jeśli nie przejdzie do niedzieli to chyba wtedy do niej zadzwonię.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Ja tez mam problem ze spojeniem, w srode bylam drugi raz po dwoch tygodniach na kontroli bo nie dawalo mi spokoju ale chyba tak mam. Najgorzej jest sie przewrocic w lozku, wstawac i sie rozchodzic, pozniej juz latwiej. Od wczoraj Hanka chyba sie inaczej ulozyla bo mnie kluje z lewej strony dosc czesto, ciagnie bardziej niz kluje.
A i pochwale sie, olx to genialna sprawa, kupilam dzisiaj za cale 100 zl okolo 70 szt bodziakow, pajacykow, spiochow, czapeczek, etc wszytko w genialnym stanie po jednym dziecku na 56-62 i kilka ciut wiekszych. Tak wiec poczatek mozna powiedziec ze juz mam. Ale jestem mega zadowolona. Na poczatku lipca umowilam sie jeszcze z jedna dziewczyna na 100 szt ubranek za 180 zl, jak sie okaze ze wszystko bedzie na maluszka to bede mogla komus odstapic.

Nic się nie dowiedziałam u lekarza, bo...nawet mnie nie przyjął! Miał dużo pacjentek i nie chciał dodatkowych. To po kiego mi kazali przychodzić ? Najlepsze jest to,że najbliższy wolny termin do niego jest dopiero za miesiąc! A to,że w usg robionym w tej samej poradni tylko przez innego lekarza wyszły pewne nieprawidłowości i że jestem ich pacjentką i tylko chciałam skonsultować to z lekarzem prowadzącym to już nikogo nie obchodzi! Pani w rejestracji metodą spychologii przekazała "problem" koledze, ten starał się pomóc i poradził żebym poszła na oddział do gabinetu lekarskiego i tam porozmawiała z którymś z lekarzy. Poszłam, porozmawiałam, lekarz powiedział, że mam się nie przejmować tą dwurożną macicą, bo ona i tak się rozciągnie, a na tym etapie ciąży to już wszystko powinno być ok.
I tak pójdę gdzieś prywatnie, bo 3d chcę zrobić niedługo. Paranoja z tą służbą zdrowia naszą.
Na poprawę humoru znowu robię ciasto :) Tym razem z rabarbarem i budyniem...mniam!

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]