Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

cześć dziewczyny, sorry że się tak wtrące z troche innym tematem. Mam pytanko do dziewczyn z cukrzycą ciążową do ilu może Wam przekroczyć pomiar cukru godzinę po posiłku, bo lekarka napisała mi do 120-130 i czy np. jak mam 121 po kolacji to już przekroczyło? Bo tak jak dzisiaj po obiedzie mi skoczyło do 144 to wiem że przekroczyłam i to sporo i chyba nawet wiem dlaczego,ale jak mam ponad 120 czy już jest źle?

magalena3
Wrzucam link :) kalkulator ciazy

Aż sobie sprawdziłam i mi wskazało tak:

Waga startowa 52 kg, wzrost 158 cm

PRZYROST WAGI W KOLEJNYCH MIESIĄCACH CIAŻY POWINIEN W TWOIM PRZYPADKU WYNOSIĆ:

ŚREDNIA MIN. - MAKS.

TYDZ 12: 53.6 kg (53.3 - 53.8 kg) /51.9 kg
TYDZ 16: 55.1 kg (54.6 - 55.6 kg) / 53.5 kg
TYDZ 20: 56.9 kg (56.1 - 57.7 kg) / 55 kg
TYDZ 24: 59 kg (57.8 - 60.1 kg) / 57 kg
TYDZ 28: 61 kg (59.5 - 62.5 kg) / 59.2 kg

Po ukośniku dodałam swoje wagi w tych okresach.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Dziewczyny któraś z Was kiedyś wieeeele stron temu pisała o poszukiwaniu szkoły rodzenia "w pigułce". Jeśli droga koleżanko byłaś z Łodzi to spieszę donieść, że do Medeora się nie dodzwoniłam ale za to zapisałam się do szkoły "Nas Troje" na Sterlinga. Koszt to jest 210 zł, zajęcia będą się odbywać 7 i 8 sierpnia. Trzeba wysłać sms-a do położnej (nr na stronie) z imieniem, nazwiskiem i dokładnym wiekiem ciąży oraz dokonać przedpłaty 60 zł, reszta w dniu kursu. Już normalnie nie mogę się doczekać! :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Aska123
Dziewczyny gdzie najnizej czulyscie dzieci? Od kilku dni mam wrazenie ze Maly jest mega nisko.. Ide w sobote na usg i sie okaze. Ale tak z ciekawosci chcialam zapytac jak to u was jest :)

ja najnizesz czulam na "bułeczce" :D ale to takie mocne kopniaki i nie wiem czy to nie promieniowalo az tak nisko :D

A przy okazji szukania fotki pokazowe o co chodzilo mi z buleczka znalazlam takie cos :P bleee

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33444.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33445.jpg

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Doszły wszystkie paczki i oczywiście olśniło mnie, że zapomniałam zamówić rożka nie wiem jakim cudem.
Mam ten laktator lovi prolactis nowy i powiem Wam, że naprawdę jest fajny.
To ja się też dziewczyny z Wami napiję ale z racji imienin - warka 0.0% ;)
Weszłam do sklepu z materiałami i kupiłam Antoniuszowi metr z kubusiem puchatkiem niech ma ;) Będzie pościel do kołyski - nie dam się nudzić teściowej ;)

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33446.jpg

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Cześć dziewczyny to jak w temacie wagi to ja dla odmiany się pochwalę że jeszcze nic nie przytyłam ale do chuderlaków nie należe te wasze wagi co podajecie to przepiórcze jakieś przy mojej także głowa do góry;-D
Niuśka co do sytuacji haha do mojego odzywam się jak musze,dziś wstał o 7.30 wstawił pranie,zrobił se śniadanie i polazł do pracy haha a ja zawinełam się do mieszkania rodziców bo wyjechali na urlop i trzeba było zajrzeć rybki nakarmić i takie ta,m,a jutro idę tam przenocować więc moi panowie radzą sobie sami haha.
Teraz się scwaniłam wstaję robię śniadanie sobie,zjadam,zmywam talerzyk i idę a do tej pory mieli podane pod nos,zrobione,pozmywane a ja latałam jak kot z pęcherzem i jadłam w locie teraz mam to gdzieś jak nie potrafią sobie wziąść to niech chodzą głodni.
A ja jutro mam wizyte o 18.20 u nowej Pani ginekolog,zobaczymy czy dowiem się coś mąrzejszego niż u tego konowała co do tej pory;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Gość margarett84

nati86 mi diabetolog napisal ze norma na czczo to <90, a po posilkach <120. Jesli masz 121 to niby przekroczone ale takim wynikiem na granicy za mocno nie przejmowalabym sie. <br /> Jestem troche przestraszona tymi pomiarami za pierwszym razem po sniadaniu skoczyli mi do 160 a zjadlam 2 kromki razowego chleba z wedlina chuda i do tego inka. Chleb jak sie okazalo pozniej byl pseudo razowy to moze od tego. Teraz na sniadanie jem jedna kromke zytni 100%.
A jak u Ciebie wychodza te pomiary? Lekarz Ci cos mowil co bedzie jesli wyniki beda zbyt wysokie?

Gość Niuśka32

OFELIA,
dorzuć proszę sloiczek leczo do mej paczki:)

AMADEO,
bądź twarda, ale o Dziadka dbaj, bo ja uwielbiam takich Staruszków...a swoich Dziadków, już nie mam...

LUPINKA
full wypas;)
zdrówka...
MAGDA
2 focia zajebista...ja mam taką figure...wypisz/wymaluj.....nie wiem gdzie te moje zdjecie było....

amadeo to widze ze panowie zaczynaja zyc :D bo takto to sie im nudzilo :D czytalas artykul cos wrzucilam o Pani co napisala list z podziekowaniem do producenta wybielacza ??
jak cos to wrzucam jeszcze raz. artykul

A tak na marginesie moj niedawno wrocil z pracy i przywiozl mi dobra nowine ciesze sie jak male dziecko :D a mianowicie powiedzial ze jutro przywiezie 6 pudelek z ubrankami nosidelko i wozek bo znajomi chcieli wyrzucic na smieci :D:D:D:D

Wszystkiego najlepszego kobietki!!! tylko pic z umiarem :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥