Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

mariola25
witajcie mamusie:)
Niuska32 - nie mam pojecia:\
mam do Was pytanko, wczoraj rozmawialam z mezem o chrzcie naszej corci... czy 800km dla 3 miesiecznego dziecka to duzo? wiadomo to i dla doroslego duzo,ale chodzi mi czy jesli lekarz pozwoli na taka podroz to mimo wszystko pojechalybyscie? Sama nie wiem-troche sie boje... Moze poczekac do wiosny? hmm...

Zależy jakim transportem. Weź pod uwagę, że w foteliku dziecko może być 2h, potem musi mieć 30min przerwy na rozprostowanie się i rozluźnienie. Taka podróż samochodem zajmie bardzo długo, więc i wy się umęczycie i dziecko.

Ja dzisiaj po serii badań i z niecierpliwością czekam na wyniki wieczorem. Czuje się jakbym się do 1 trym. cofnęła. Rano modle się, żeby się nie porzygać, a w ciągu dnia z łóżka bym nie wychodziła i tylko myślę o tym, żeby nikt nic ode mnie nie chciał. Masakra jakaś, bo ja zawsze byłam energiczna i było mnie wszędzie pełno.

Ja juz mam ubranka poukładane w szafie, pokój sie maluje i we wrześniu jedziemy po łóżeczko. ;) ma być Full wypas bo to prezent będzie od mojego taty, czyli najlepszego dziadka pod słońcem ;)

Dzisiaj mam wizytę u lekarza. Wyniki mam spoko , jedynie obawiam sie o te bole brzucha. Mam nadzieje ze z moja Julka wszystko jest dobrze.

dzień dobry Dziewczyny,

od rana czytam kontynuację tematu z dnia wczorajszego i ledwo nadążam ;p

chyba trzeba się zająć własnymi Brzucholami :)

wczoraj moja gin uświadomiła mnie, że muszę zrobić drugi raz glukozę bo ta moja z czwartego miesiąca może być nieaktualna .. buuuu.. ja nie chcę...

SheViolet nie marudź , dasz radę jak my wszystkie:) każda musi odleżeć swoje :) co do wyników ja swoje odebrałam wczoraj i nie było tak źle jak myślałam, że może być ;p moje dzieciaki wyżerają żelazo , a co za tym idzie hemoglobinę , ale poza tym wszystko cacy ;)

~Julia36982
W temacie internetu jestem obeznana więc dziękuję za pomoc :-)

Julka jak ogarniasz Internet to odwiedź www.PKP.pl i tam masz rozkład jazdy jest też Skm i Wkd. W Warszawie jest dużo przychodni gdzie poprowadzą ci ciąże na NFZ. Nie ma potrzeby robić ust prywatnie. Każd kto ma obywatelstwo polskie ma zagwarantowaną opiekę w ciąży. Napisz gdzie mniej więcej mieszkasz to mogę ci podesłać info o przychodniach państwowych. Są domy dla matek samotnych, mopsy można tam się zgłosić i poprosić o pomoc.
Musisz zacząć działać!samo się nie zrobi. Dziś jest dziepło a ostatnie dni były chłodne to jest wymówka.Może to będzie ostre ale w internecie można pisać wszystko a ja mam wątpliwości co do autentyczności tej historii. Trzeba pomagać to oczywiste ale nie przeżyjemy za kogoś życia.

Hej dziewczyny :) a mnie dzisiaj od rana coś spojenie łonowe pobolewa, w sumie pierwszy raz się taka sytuacja zdarzyła.
My też mamy tylko dwa pokoje więc mały będzie z nami w sypialni. Miejsca kompletnie brak ale jakoś to ogarniemy :D Na razie w sypialni stoi kołyska ale jak zamówię całą wyprawkę to nie wiem gdzie to wszystko upchnę ;) Jeszcze się Antek nie urodził a już oddałam mu swoją komodę na ubrania :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

zuzia.be27
Jay tez ogladam Porody na polsay cafe...tez rycze...czasem mnie cos wkurzy

Ja ostatnio stwierdziłam, że to jest pikuś. Na SR ostatnio położna nam puściła filmik z punktu widzenia faceta, od początku do samego końca. To był dopiero hardcore. Połowa dziewczyn chora wyszła, zwłaszcza po obejrzeniu 3 fazy porodu (tego na cafe już nie pokazują ;) ). A po wczorajszych opowieściach jak wygląda wyjmowanie, sprzątanie i układanie flaków po cesarce, to koleżanka prawie wyszła z zajęć hahha :D

Hahaha sprzatanie i ukladanie flakow, to dobre :D
Jestem jeszcze przed takim wykladem, na razie caly porod mamy omowiony, wlacznie z rodzeniem lozyska i szyciem i powiklaniami, troche pobledli mezczyzni, ktorzy byli z nami ;-)
Dzisiaj sa cwiczenia wiec nie ide bo mam zakaz forsowania macicy ale we wtorek beda najfajniejsze zajecia, z obslugi noworodka, musze swojego tez wyciagnac.
Dzisiaj dzien lenia, obiad mam z wczoraj wiec chyba przelezakuje go w wiekszosci, a co mi tam ;-) jutro badania przed wizyta to moze poszaleje po lumkpach, o ile brzuch bedzie miekki.
Milego dnia Dziewczyny!

Ale sie gwarno zrobilo :D
Niuska jak beda cie palic na stosie to przylece z gasnica :D

Julka jak cos zalatwisz daj znac :) życze powodzenia i zdrowka :) a jak bedziesz potrzebowala pomocy duchowej i materialnej to pisz wtedy bedziemy pomagac :)

u mnie spojenie lonowe tez boli :( jak zakladam getry to musze usciac bo na stojaco nie dam rady :)
ja sie codziennie rano modle zeby tylko kopniaki dostac :)

mam ndzieje ze do soboty mi przejda te bole bo planujemy wypad do zakopanego na jedna nocke :)

jesli chodzi o wyprawke to ja ograniam to co mam ale tyle jeszcze trzeba tego kupic :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gość Niuśka32

Ofelia, sliczne:):)
podeslij linka:)

a ja mam takie pytanie:
jesli terminy mamy pazdziernikowe, to wtedy na powrót ze szpitala potrzebny jest tylko fotelik/nosidełko?
przeciez nikt CHYBA wózka do szpitala nie zabiera.....
a na spacer chyba sie tak szybko nie wychodzi....po 3 dobie szpitalnej....
wiec wozek moge chyba kupic juz po.....
co Wy na to????

najwazniejsze chyba lozeczko i fotelik?

bo ja mam tylko 2 paczki wyprawki,a reszte planuje kupic 09-10!!!!!!!!!!!!!!!!
czy ja dobrze mysle, oswieccie mnie