Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

mycha88
Ja też miewam gorsze dni. Niedawno w niedzielę jak wychodziliśmy z kościoła była zbiórka na wyprawki szkolne dla biednych z parafii, postanowiłam się podzielić tym co miałam w portfelu, wrzucam pieniądze, a mój mąż pyta na co ta zbiórka bo w kościele nie dosłyszał- tak mi się w tym momencie zrobiło smutno że zanim doszłam do samochodu byłam cała zapłakana i w sumie nie wiem czemu. Mój się pyta co się stało, a ja sama nie wiem po czym pokazał mi drzewo i mówi że mam się nie smucić bo za niedługo przyjdzie jesień i te zielone liście będą kolorowe, a później spadną. Tak mnie zaskoczył tym tekstem że szłam, śmiałam się i płakałam.
Więc Mycha głowa do góry, hormonów nie powstrzymasz. Puść sobie jakieś śmieszne filmiki na youtube to może Ci choć troszkę pomoże.

Mycha każdy ma prawo do gorszego dnia, pewnie hormony buzują, będzie dobrze, zrób sobie dzień przyjemności dla siebie i dzidziusia:)
Mariia co do profilaktyki GBS, niestety też mam dodatni, to lekarz w Medeorze powiedział, że należy zgłosić przed porodem, żeby zdążyli podać antybiotyk i nie muszą to być 4h przed, pytałam. Na skierowaniu napisał, że mam dodatni.
Malutka fajnie, że już znasz datę porodu:) Zastanawiałam się co robisz w szpitalu, chyba gdzieś przeoczyłam Twój post, sorki.
Edyta12345 mój mąż wczoraj podczas oglądania porodówki był taki podekscytowany, że aż mu się język plątał jak o coś pytał położną, ale się z niego uśmiałam:)
Szusterka rozbawiłaś mnie tym stwierdzeniem, że na psie chyba pojedziesz, musisz mieć dużego psiaka, hihi.:)
Co do rożków to ja już nie wiem jaki mam, kupowałam w Smyku, na początku był usztywniany, a po praniu zrobił się taki miękki, jeszcze mam śpiworek.
Co do zabawek, mat itp. na razie nie kupuje za bardzo się spłukałam, poczekam na kolejną transzę z ZUS bo chciałabym ten monitor oddechu i niania też by mi się przydała, a co do gości to na nich tak specjalnie nie liczę, bo mogę się przeliczyć, każdy pewnie jakiś drobiazg przyniesie.
Catarisa super, że u Was tak się wszystko fajnie układa i jaka chudziutka jesteś:)
A teraz siedzę i czekam na kurierów, jeden ma przywieźć telefon, a drugi akcesoria z Home-you do pokoju maluszka, dorwałam takie fajne pudełka z owieczkami:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Aj dziękuję Wam ;) pewnie zorganizowałabym sobie dzień lenia i totalnego relaksu gdyby nie to że muszę dziadka powozić po lekarzach dzisiaj, do tego każdy coś chce żeby od razu załatwić przy okazji jak już będę na mieście i może to mnie też tak osłabiło psychicznie bo wiecie jak to wygląda u lekarzy...jeszcze znając życie pojedzie moja babcia z nami, ona to jak wejdzie do spożywczego samoobsługowego to nawet zdarzyło się że 2 godziny łaziła między półkami, bo wszystko trzeba chwycić, pooglądać, bo może się przyda, wiecie jak to ze starszymi osobami bywa.
Ale Wasze wpisy uświadomiły mi i przypomniały że nie tylko ja miewam takie dni i trzeba się trzymać kupy a nie dupy ;) odrobinę łez upuściłam, 1.5 czekolady zaliczone (fuuuj niedobrze mi teraz), idę na słonko może się mi wytworzy trochę serotoniny :)
Dobrze że zawsze można na Was liczyć, to forum to takie pogotowie energetyczne ;)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Agnieszka82, miałam podobny dylemat, co prawda w innym mieście jestem, ale zdecydowałam się na szpital-klinikę prv z porodami na nfz, która też nie ma takiego pełngo oddziału neonatologicznego, ale odpukać najbliższy szpital jest 1km dalej z pełnym wyposażeniem.
No, jeśli wytrzymam jeszcze min. tydzień, do końca 37 tyg., inaczej mnie nie przyjmą;)

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Wróciłam z rehabilitacji stopy i nadrabiam Was skubiąc słonecznika :) rehabilitacja fajna sprawa, chce mieć nogę sprawną dla dzidziola. Stopa boli podczas masażu, ale znajduję w tym masochistyczną przyjemność. Zresztą niedługo czekają mnie gorsze bóle...

Któraś pisała wczoraj o "magiku" od kręgosłupa, który zaleca wizytę po ciąży (nie mogę znaleźć oczywiście). Możesz napisać coś więcej? Bo odkryłam takiego fizjoterapeutę-kręgarza koło mnie i mogłabym zapytać,czy się zajmuje takimi rzeczami pociążowymi, ale muszę wiedzieć o co pytać :)
Dzięki za odpowiedzi co do moczu. Też mam wątpliwości, bo oprócz tych bakterii to całkiem wzorcowo wyszło. Chyba zrobię ten posiew i użyję sterylnego pojemnika i już.

Witek
17.09 g. 4.20

melusia lupo comfort (lepszy niż starszy lupo) to był nasz pierwszy typ, właśnie po tym, jak pani w sklepie nam go pokazała, kiedy właśnie prosiliśmy o wózek z większą gondolką i pewnie byłby już nasz, gdyby nie to, że trafiliśmy na używany babydesign husky, wózki konstrukcyjnie są bardzo podobne, a w naszym materacyk ma 75 cm, więc myślę, że to dosyć standardowy wymiar.
Na stronie jest napisane, że lupo ma takie: Wymiary wewnętrzne gondoli Lupo: dł: 76 cm szer: 35 cm wys: 18 cm.
Tutaj link do bloga, jakbyś chciała jeszcze poczytać o wózeczku:
http://kornelkowy.blogspot.com/2014/08/baby-design-lupo-comfort-nasza-opinia.html

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eqhafxvmq.png

I niestety zatrzymali nas dzisiaj w szpitalu znów z powodu małej ilości wod plodowyc:( 36tc a AFI 7. Na szczęście inne parametry prawidłowe. Puki co jestem podłączona do magnezu i potasu i dostałam już pierwszą dawkę sterydu na rozwój płuc. .nie wiem co mnie dalej czeka w tym szpitalu. .aż się boje. .może jeszcze lepiej jak sobie tam posiedzi..

chani ja hiv i kiłę miałam 2 razy (drugi raz teraz w 34 tyg.), o osobie tow. nic nie słyszałam, a właśnie chcę rodzić z mężem, trzeba to sprawdzić
szusterka ja korzystam z luxmedu i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza prowadzenie ciąży, jak miałam operacje szczęki w Opolu to nawet internistki z luxmedu mi bez problemu L4 przedłużały, choć to zdecydowanie nie internistyczna dziedzina, też po ugryzieniu kleszcza lekarka w opiece doraźnej nie chciała dać recepty na antybiotyk a w luxmedzie bez problemu. Też pamiętam, jak w mojej najbliższej przychodni, żeby się zapisać po raz pierwszy miałam ze sobą pasek od wypłaty a one mi kazały z gorączką iść po umowę o pracę, żeby udowodnić, że mam ubezpieczenie i potem 3 raz przyjść już na wizytę, a tutaj wszystko przez internet. Może chwalę tylko dlatego, że nie miałam do tej pory jakiś większych dolegliwości i przejść.

Mnie z kolei dopadają inne psychiczne niedomagania...zamiast cieszyć się ostatnimi dniami "wolności" to ja wpadam w coraz większego dola. Nie jestem już tak sprawna,wielu rzeczy nie mogę już robić a siedzieć bezczynnie po prostu nie znoszę wiec wydaje mi się że marnuję każdy kolejny dzień i strasznie mnie to dobija...z drugiej strony wiem że te z Was które są w szpitalu to mają dopiero ciężko

http://www.suwaczek.pl/cache/38411db991.png

Alis a w jakim mieście korzystasz z Luxmedu? Ja w Warszawie i mam wrażenie, ze za każdym razem jest coraz gorzej. Normalnie robi sie tam jak w przychodni na NFZ, długo czekam na wizyty, lekarze nie chcą wypisywać skierowań na badania, sa naburmuszeni. Oczywiscie nie wszyscy, ale duża czesc owszem. Ostatnio udało mi sie tylko fajnego endoktrynologa znalezc, chociaz tez mnie nie zbadał, tylko spojrzał na wyniki, wypisz receptę na teraz i po porodzie na mniejsza dawkę, ale chociaz skierowanie na badania dostałam.

Dzisiaj zajęłam sie mocna edukacja w kwestii diety mamy karmiącej. Chyba faktycznie ugotuje sobie kilka posiłków i zamroze, zeby po powrocie ze szpitala np na pierwszy tydzien mieć obiadki :) i zrobie niemezowiu listę w co ma wyposażyć lodówkę kiedy bede w szpitalu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

maga 23 pewnie wrzucam link
http://home-you.com/pl/salon-bielizniaki-meble-kosze/167014976-kosz-sheep.html ja wzięłam te większe, na komodę, nie są za tanie ale są słodkie, właśnie mi przyszły:)
myszaa podadzą drugą dawkę sterydów, potrzymają pewnie 3 dni na obserwacji i jak nic nie będzie się działo to Was wypuszczą, jeszcze trochę za wcześnie na Was:) powodzonka
wiruśka bardzo dobrze zrobiłaś z tą skargą, postąpiłabym tak samo,
czasami dzielę się swoimi spostrzeżeniami na stronach danego sklepu jaka to u nich polityka panuje z tym pierwszeństwem w ciąży:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Wszystko zależy od ilości wód. Jeżeli się unormuje i nie stwierdza żadnych nieprawidłowości to pewnie nas niedługo wypuszcza. Zresztą co lekarz to mówi mi co innego. Na ost wizycie ordynator stwierdził że dziecko ma tak ciasno i zastanawiał się nawet nad cesarka w tym tygodniu a znów pani dr która dziś mi wykonywała USG mówiła że może jeszcze dziecko się ułoży główka w dol i będziemy rodzic naturalnie no ale jak ma się odwrócić skoro ma tak ciasno i na każdym USG jest ułożenie miednicowe..ojj nie znany nasz los :)
gosia.83 masz rację dopiero w szpitalu jest nudno i całkowicie nie ma co robić czas ciągnie się i można oszalec ale może o będę się z tym miejscem i później będzie mniejszy stres:)

Joanana ja też korzystam z luxmedu w Wawie i mam podobne spostrzeżenia. Terminów brak, usg z łapanki. Chodzę, bo mamy abonament z pracy męża i korzystam chociaż z badań. Gdybym miała tylko tam prowadzić ciążę, to jakoś tego nie widzę (a nie mam zbytnich problemów). A już ze złamaną stopą to wszystko płacę z własnej kieszeni, bo luxmedowy lekarz się nie poznał i tak jeszcze 2 tygodnie chodziłam ze złamaniem...
Chyba w następnym roku uciekniemy do innej ubezpieczalni, ale to dla mnie temat jeszcze nierozpoznany ;-)

Witek
17.09 g. 4.20

Odnośnie Luxmed'u to opłaca się tam jedynie założyć kartę ciąży, żeby wszystkie badania mieć bezpłatne i bez skierowania. Jak coś się dzieje to lekarze strasznie panikują. Mnie totalnie rozczarowali, gdy okazało się że ciąż powikłanych nie prowadzą. Takie mają warunki ubezpieczenia. Pod koniec drugiego trymesrtu musiałam szukać innego lekarza. W LuxMed, w gabinetach ginekologicznych nie mają nawet porządnego USG, żeby podczas wizyty sprawdzić przepływy i wagę dziecka. Na dokładne USG trzeba się umawiać osobno.
Ostatnio jak szukałam pediatry i sprawdziłam dostępność wizyt w LuxMed, to okazało się że w najbliższym miesiącu nie ma w ogóle wolnych wizyt u pediatry. W końcu nie wiem gdzie mam zapisać dziecko do przychodni.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Hej dziewczyny, u nas kolejny dzień 15 stopni ale nie mam zamiaru narzekać, mimo, że w żadne pełne buty nie wchodzę wolę to od 37 stopniowych upałów :)

Po dzisiejszej wizycie Mała waży 2700 g, jutro pan ma zadzwonić z potwierdzeniem miejsca na bloku operacyjnym ale prawdopodobnie CC będzie 4 września. Co najmniej tydzień wcześniej niż się spodziewałam.
Dziś w karcie mi wpisał 36 tc + 4 d i tutaj CC robi się dwa tygodnie przed terminem.
Żałuję, że nie trafiłam do tego lekarza wcześniej. To ten od przestawień bobasów w brzuchu. Od niego też zależało czy będzie CC. Jest dociekliwy, dziś się wystraszyłam bo przeszliśmy do innej sali na dokładniejsze usg bo miał wątpliwości co do serduszka... chwila grozy ale okazało się, że wszystko ok ale sam fakt, że się pofatygował nie to co ta młoda małpa do której chodziłam przez całą ciążę.

Okazało się też, że i tak musiałabym mieć CC bo Mała nie jest w pozycji embrionalnej tylko się wyleguje jak na plaży. Główkę ma odgiętą a nóżki na "za piętnaście trzecia" jak mawia moja koleżanka :) więc i tak musieliby mnie pociąć.

Dzięki za odpowiedzi w kwestii zabawek, mat edukacyjnych i bujaczków :) nie spodziewam się niestety zbyt wielu gości :/ wszyscy znajomi i cała rodzina jest za daleko ale chyba faktycznie niektóre gadżety sobie odpuszczę.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3lbet8oexpw4z.png

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

Karolina 83
Odnośnie Luxmed'u to opłaca się tam jedynie założyć kartę ciąży, żeby wszystkie badania mieć bezpłatne i bez skierowania. Jak coś się dzieje to lekarze strasznie panikują. Mnie totalnie rozczarowali, gdy okazało się że ciąż powikłanych nie prowadzą. Takie mają warunki ubezpieczenia. Pod koniec drugiego trymesrtu musiałam szukać innego lekarza. W LuxMed, w gabinetach ginekologicznych nie mają nawet porządnego USG, żeby podczas wizyty sprawdzić przepływy i wagę dziecka. Na dokładne USG trzeba się umawiać osobno.
Ostatnio jak szukałam pediatry i sprawdziłam dostępność wizyt w LuxMed, to okazało się że w najbliższym miesiącu nie ma w ogóle wolnych wizyt u pediatry. W końcu nie wiem gdzie mam zapisać dziecko do przychodni.

Karolina, w której placówce luxmed robisz badania na kartę ciazy bez skierowania? Bo ja mam kartę, co prawda wypełniana tylko na poczatku ciazy ale na badania i tak chcą akierowan

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

Edyta12345 ja też bywam surogatką a ostatnio jak wraca z pracy, to pyta pierw, co słychać u dzidziora a później, a co u inkubatora :) A jak byliśmy u mojej babci, to powiedział, że dzidziuś tatusia kocha a mamę tylko kopie :)
Joanana w Poznaniu i pakiet opłaca mi pracodawca, więc może dlatego aż tak im w zęby nie zaglądam ;)