Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj cały dzień spędziłam z mężem w centrum handlowym. Na zmianę kino, zakupy i jedzenie lodów :) Dawno tak dobrze się nie czułam. Jak wróciłam wieczorem do domu zaczęłam się topić. Dzisiaj żałuję, że nie wyszłam choćby do supermarketu. Mi tam najlepiej jest między lodówkami z jogurtem :)
W domu wiatrak chodzi dzień i noc. Aktualna prognoza pogody mnie załamuje, bo zamiast tygodnia upałów mają być dwa :/

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Cześć dziewczyny :-)
Ja jak poczytałam wczoraj forum to w biegu wszystko zamówiłam :-) Nie miałam nic mam prawie wszystko oprócz wózka, bo w planie mam, że zamówię po porodzie. Także Catarisa dziękuję zmotywowałaś mnie :-) Nie stresuj się kochana wszystko będzie dobrze poród porodowi nie równy. Ja jak rodziłam córkę i weszłam na porodówkę to chciałam zrobić w tył zwrot i do domu, bo dziewczyna tak krzyczała w głowie były myśli czy kończy czy zaczyna rodzić. Sama nie krzykłam ani razu, bo brakowało mi chyba na to sił, także spokojnie nie blokuj się wszystko będzie ok :-)
Mycha też chodzę do kościoła najpóźniej gdzie jak się da i do takiego gdzie jest ołtarz i ławki na zewnątrz. Kiedyś mieszkając w innym miejscu ksiądz wytykał palcami ludzi stojących w drzwiach a co dopiero jakby ktoś został na zewnątrz to już był ciężki grzech, więc wiem z czym masz do czynienia.
Ja póki co na pełnych obrotach, bo dopiero teraz szykuję wyprawkę i teraz robię pranie. W środę wizyta i jak dotrwam jeszcze 2 tygodnie to będzie mi wszystko jedno mogę rodzić. Powiem Wam, że samego porodu się nie boję bardziej tego co będzie później, choć pewnie będzie dobrze ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj7ylq8gte.png

joanna89a
Mnie dziwnie te stopy swędzą... pieką i swędzą..ale nie cały czas...

Tą moja przyjaciolke, która urodziła w czwartek tez tak swedzialy, ale tylko w nocy.. z tym, że wszystkie próby watrobowe miała jak najbardziej ok.. lekarz kazal pic wapno, natomiast położna jej poradziła smarować sobie to cytryną na noc, ale potem zamiast swędziec to ja pieklo i koniec koncow i tak nie spala cala noc.. ale rozmawialam z nia wczoraj i mowi, ze od kiedy urodzila to zaswedzi ja tylko sporadycznie..

Marcelinka 21.09.2015

Dziewczyny, trafiłam przypadkiem na tę stronę, a tam akurat artykuł o rodzeństwie:
Link do artykułu
Może komuś się przyda, albo chociaż uspokoi obawy :-)

Ja do kościoła to już dobrych kilka tygodni nie chodzę. Trochę z lenistwa, bo jakoś zmobilizować się nie mogę, a trochę dlatego, że mi się jakoś słabo robiło i pół mszy stałam i rozmyślałam "wytrzymam, nie wytrzymam? wyjść, nie wyjść?". A przecież wtedy nie było ani gorąco, ani duszno. Jednak chcę się wybrać przed rozwiązaniem, może zrobię to w tygodniu po prostu.

Witek
17.09 g. 4.20

joanna89 a jaki świąd wskazuje na cholestaze???;p swedzi to swedzi moja koleżankę o której Wam pisałam swędziało tylko wieczorami i co i dermatolog sie nie wyznał i w koncu wylądowała w szpitalu i juz jest po CC także joanna zgłoś lekarzowi oby zalecił badania czym predzej... nie ma co ja jakos przewrażliwiona jestem w tymtemacie po tej sytuacji i jak sama miałam jakies plamki na brzuchu i poszłam do dermatologa ale mnie nie swędzi wcale wiec wapno i clotrimazol dostałam

ja dzis sie rozpływam z tego upału obiad na miescie bo nie uśmiechało mi sie stać przy garach a zaraz wskakujemy do basenu siuppp.........cała nasza "czwóreczka" :P

Hej mam pytanie jakieś pół godziny temu miałam dziwną sytuację rozbolal mnie brzuch i miałam skurcze poszlam się załatwić do łazienki to drugie .noi dalej brzuch boli skurczy niema albo i są a ich dobrze nie czuje bola mnie całe plecy od góry na dół .co robić poczekać jeszcze trochę lub do jutra bo jutro lekarz przyjmuje ?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3qqmzydzvuw02.png

Witam Was już z domu :)
Dziś rano na ktg brak skurczy doktorka wzięła mnie na zabiegowy i sprawdziłam rozwarcie ( była maga delikatna, za co aż jej podziękowałam). Rozwarcie postępuje było ponad 3 cm. Mówiła że to z wczoraj niby 4,5 mogłam mieć bo jak tamta mnie badała to może akurat skurcz miałam i dlatego takie wrażenie miała. Mimo wszystko czynność skurczowa wstrzymana dostałam nakaz leżenia brać no-spe 80 i aspargin ( magnez wodoroasparganian, potas ). Oczywiście jak skurcze wrócą to natychmiast do szpitala. Dają mi jakieś 3 dni w domu max do konca tygodnia. Wynik gbs ujemny mam i z pochwy i z odbytu :) kontrolę rozwarcia mam robić u mojego giną co parę dni.
Jestem w szoku że mnie wypuścili ale mi powiedzieli że lepiej abym sobie psychicznie odpoczęła w zaciszu domu aniżeli męczyć się w szpitalu i czekać na poród.
Dziękuję za słowa otuchy.

Kataryb śliczny pokoik :)

Wyglądacie Wszystkie naprawdę bardzo ładnie nawet upały nie mają z Wami szans :)

Agnieszka82 współczuję kochana mam nadzieję że i Ciebie wypuszczą. Dzieciaczki maja jeszcze czas po co mają być wcześniakami. Moja już we wtorek będzie miała 37 Tc skończone i wtedy niech już się dzieje co chce.

Na porodówkę przydają się drobne dla taty na automat z kawą. Mój chyba z 5 razy do niego leciał.

JustiSia rozbawił mnie Twoj tekst opisujący badanie rozwarcia hehe ale ale zgadzam się też tak czułam.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

joanna89a
Przy cholestazie czytalam, ze swiad jest uporczywy i utrzymuje sie kilka dni i o to mi chodzilo, ze to nie "takie swedzenie"

kolezanka jak juz pisałam miała swedzenia tylko wieczorami sporadycznie poszła do dermatologa bo miała isc na wesele i nie chciała zeby jej cos wyskoczyło a to była cholestaza jak sie potem okazało .....paniki nie ma co siać wiadome ale dmuchać na zimne....a pisze to z troski :) ja juz po wodowaniu ochłodzona tymczasowo :)

chuda skurcze regularne na pewno byś czuła. Ból pleców wskazuje na bóle krzyżowe ale są one mega mocne rwące i ciągnące od pleców w dół. Ma się takie parcie jak by się kupę chciało.
Jednakże piszesz że masz ból brzucha więc jedź to skontrolować bo nie wiadomo od czego. Zrobią Ci usg i ktg u będziesz wiedziała co tam się dzieje. Nie ma co czekać.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Catarisa, dobrze, że Cię wypuscili, w domu to zawsze w domu.

Chuda, no ja nic nie pomogę, bo bólu w krzyżu jeszcze ani razu nie doświadczyłam na szczęście, ale wydaje mi się, że jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to zawsze lepiej jechać niż czekać w niepewności.

Ja chyba zaraz przytargam miskę z wodą, okropnie mi spuchly stopy:(

28.06.2017
http://www.suwaczek.pl/cache/6ed4493815.png
Czekamy na kolejny egzemplarz:)
http://www.suwaczki.com/tickers/tb736iyemsf6nv2e.png

Witam mamusie :) Kataryb pokoik prześliczny gratuluję pomysłu :) Catarisa witaj w domku cieszę się że wszystko się unormowało wszędzie dobrze jak się to mówi ale w domku najlepiej :) przy tych upałach bardzo mało sikam ma tak któraś z Was? Piję dużo i bardzo się pocę może to od tego? Co wy na to?

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbqtkfvxbi785b.png

Chuda może lepiej żebyś pojechała w sytuacji kiedy coś Cie niepokoi albo mocno boli bo nigdy nie wiadomo co tam się w środku dzieje. Ja jestem taka ze pojechała bym jeśli ból byłby naprawdę nie do zniesienia ale wiem ze to głupota bo w naszym stanie nawet mniejszy ból może oznaczać ze coś się dzieje dlatego bądź mądrzejsza i jedź, przynajmniej nie będziesz się zamartwiac.
Catarisa super ze wszystko dobrze się skonczylo i jesteś już w domu będziesz mogła jeszcze trochę się zrelaksować bo z tego co zrozumiałam poród juz niedługo. Ja tez czekam tylko do końca 37 tygodnia i pozniej juz dzidzius może wyskakiwac. Uważaj tylko na siebie żebyś do tego wtorku dotrwala w dwupaku.