Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Maritka super wiadomość :) fajnie że Antoś już tak ładnie sobie radzi teraz juz niedługo będziecie w domku :)
Malutka dołączam do wszystkich wcześniejszych komentarzy, sama wiesz co będzie dla Ciebie najlepsze, myślę że jeśli zrobił to raz i to wg mnie bez powodu to pomyśl jak będzie Cie traktował potem a w tym wszystkim jeszcze będzie córeczka która bedzie uczyć się przy was jak wygląda swiat....nooo raczej tak wyglądać ten świat nie musi... wybór należy do Ciebie.
Cieszę się że z małą i z Tobą wszystko w porządku i wizyta była pomyślna :) Trzymaj się cieplutko i szanuj się bo na szacunek zasługujesz.
just.jot dobrze że już skurcze ustały, wytrzymaj w tym szpitalu jeszcze trochę i nie ucieknij im przypadkiem :)

Kataryb
Mam pytanko do mam ktore maja koty, bo czytalam ze pare z Was ma:) sama mam kotke 2 letnia ktora jest strasznie do mnie przywiazana i strasznie sie boje jak to bedzie, jak wroce ze szpitala z synem jak ona zareaguje. Nie boje sie ze mu cos zrobi, bo raczej sie tego po niej nie spodziewam, ale moze byc zazdrosna :( wiem ze trzeba jej poswiecac wtedy jak najwiecej uwagi, ale moze macie juz jakies sprawdzone sposoby jak zorganizowac ten powrot, zeby nie byl dla niej tak duzym szokiem.

Moja kicia nie ma jeszcze roku, ale już zauważyłam że uwielbia dzieci np jak widzi przez okno na placu zabaw jakieś piszczące dzieciaczki to miauczy do nich i wygląda jakby chciała się z nimi bawić. może to dlatego. że małe bratanice mojego męża kiedyś ją mega wybawiły i wyganiały po całym domu? Widziałam że jej sie bardzo podobało :) Chyba nie ma się co obawiać że kotek będzie zazdrosny. Ja planuję pokazać Juleczkę i dać do obwąchania ale i tak będę miała obie cały czas na oku i na pewno nie pozwolę wejść kotkowi do łózeczka ;) a potem samo sie ułoży. Chcemy też kici jakąś fajna zabawkę kupić jak już Julia bedzie w domu, może to pomoże?

malutka1989 trzymaj się, tylko Ty możesz zadecydować co dalej zrobić, ale myśl przewodnia to zdrowie i szczescie Twojego Malenstwa, a przy takim facecie tego nie będziesz miała, przynajmniej na ten moment. Łatwo jest tak pisać, trudniej zastosować, ja też już dawno powinnam mojego pogonic...
Just.jot super, że jeszcze w dwupaku☺
Dziewczynki, czy wyparzacie butelki i smoczki przed pierwszym użyciem, tzn. czy butelki powinny być wygotowane?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Ja mam kupiony płyn do kąpieli Dzidziuś ale po analizach sroki kupię wszystkie kosmetyki z babydream. (jak to mozliwe ze w tych wszystkich kosmetykach nawet dla niemowląt! jest tyle chemi?!) pampersy od 2-5 kg jedną paczke z Babydream,drugą z Dada. Chusteczki nawiżalne Fitti. Kremik na pupe Bapanthen. Mydełko Dzidziuś. Aspirator do noska z Canpolu. Grzebień i szczotka do włosków z Canpolu. Nożyczki do paznokci. 2 butelki z lovi,1 z medeli,1 z canpolu. Laktator z Canpolu. 2 smoczki z lovi.

Ciuszki...cały czas wydaje mi sie że jest ich za mało. ! Więc poki jeszcze moge chodzic to chociaz pokupie co nieco na lumpkach;) A reszta...niech sie dzieje co chce. Jak bede czegos potrzebowala to wysle męża. Ale to już naprawde ostateczność;) Ostatnio jak go wyslalam z kartką do apteki jakie tabletki ma kupic. to dzwonil 5 razy a do apteki wracal sie 3 razy! haha...o zgrozo.

chani mój mąż ma siostrzeńca Janka i jak wcześniej miałam obojętny stosunek do tego imienia, to widząc je w użyciu, zaczęło mi się bardzo podobać. Jak się zdrobnienia Janek, Jasiu nie podobają, to zawsze można mówić Jahnny czy Jankes ;) Imię krótkie (my mamy wybrane 10literowa, mąż się śmieje, że zanim nasz się podpisze na kartkówce, to inne dzieci będą już w połowie), klasyczne, uniwersalne dla dziecka i dorosłego i chyba ostatnimi czasy nie tak bardzo popularne, więc nie będzie 5 Jasiów w piaskownicy a jednocześnie mały Janek nie będzie czuł się skrzywdzony zbyt oryginalnym imieniem.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eqhafxvmq.png

mariia ja butelki wyparzałam wygotowywałam az do pół roku przed kazdym uzyciem - tzn po 3 miesiacu przestalam karmic piersia i wtedy zaczelam i tak przez 3 miesiace potem tylko ma chwile zalewałam wrzatkiem, smoczki obowiazkowo codziennie wyparzane
kataryb ja do szpitala smoczka nie zabierałam bo sie nastawilam ze moje dziecko ssakiem nie bedzie a i tak był w niebieskim pudle i to nie byle jaki bo avent. co do witamin to wydaje mi sie ze ostatnio tez miałam kupione przed porodem zeby potem po aptekach nie latac ;) dobrze wiedziec ze teraz wit k trzeba podawać ;)

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

Też zobaczę, co powiedzą w szpitalu i kupię te witaminy już jak maluch będzie na świecie :)

A co do latatora to mam medelę harmony ręczną ;)
Ja ubranek mam trochę, poki co w domu mam tylko do 62 rozm, reszta u tesciowej, bo to ona głównie kupowala, natomiast aniaCNY wygląda to super;)

W ogóle czytam teraz książkę o obyczajach rodzinnych i zabobonach z przeszłości, te z ciążą wybitnie mnie bawią, np. Jest o nasyłaniu myszy, o tym, żeby odwracac wzrok jak się widzi osobę kaleką/ niepełnosprawną, unikać zmarłych... część z nich nadal o dziwo funkcjonuje.

28.06.2017
http://www.suwaczek.pl/cache/6ed4493815.png
Czekamy na kolejny egzemplarz:)
http://www.suwaczki.com/tickers/tb736iyemsf6nv2e.png

alis85
chani mój mąż ma siostrzeńca Janka i jak wcześniej miałam obojętny stosunek do tego imienia, to widząc je w użyciu, zaczęło mi się bardzo podobać. Jak się zdrobnienia Janek, Jasiu nie podobają, to zawsze można mówić Jahnny czy Jankes ;) Imię krótkie (my mamy wybrane 10literowa, mąż się śmieje, że zanim nasz się podpisze na kartkówce, to inne dzieci będą już w połowie), klasyczne, uniwersalne dla dziecka i dorosłego i chyba ostatnimi czasy nie tak bardzo popularne, więc nie będzie 5 Jasiów w piaskownicy a jednocześnie mały Janek nie będzie czuł się skrzywdzony zbyt oryginalnym imieniem.

Jan i Janek podoba mi się bardzo. Jasiu trochę mniej. Mały już od dawna ma ksywę roboczą John lub Johnny. A nawet John Rambo :)
Innego sobie nie wyobrażam ale jakoś dziwnie się poczułam jak usłyszałam jak kuzynka mówi do swojej córy "no kto jest w brzuszku u cioci? Janek?". Nie umiem tego sensownie wytłumaczyć i opisać :P

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Malutka, cieszę się, bo doczytałam, że z Dzidzią wszystko w porządku. To najważniejsze!
Dziękuję też za życzenia :), ale z tym klubem, do którego trafiła Catarisa, to wyszedł mi skrót myślowy. To klub 34-latek po prostu, ja tam dołączyłam pod koniec czerwca :-)

Czytam tak o tych waszych badaniach i przypomniałam sobie, że jutro mam iść na morfologię i mocz :) Na
GBS niestety czekam, pewnie coś im rośnie, bo jeszcze wyniku nie ma, a za przeproszeniem z odbytu, był już po 3 dniach, ujemny.
Mam trochę wątpliwości, czy ta pani dobrze pobrała wymaz. Bo jak kiedyś miałam posiew, to było pobranie głębokie, z wziernikiem, a teraz ledwie mi tam maznęła. Przecież z zewnątrz to się mogą bakterie ze skóry pobrać?
W każdym razie w piątek mam wizytę i mój GP jak będzie trzeba to pobierze.

Witek
17.09 g. 4.20

Ja też już dziś po wizycie i z małym wszystko ok. Prawie 33 tygodnie (jutro zacznę 34) i waga szacunkowa 2200.
Długo się zastanawiałam jaki szpital mam wybrać w Warszawie bo nie chciałam rodzić w praskim ze względu na warunki a dziś się dowiedziałam, że cały oddział przenieśli do nowego budynku i jest super. Nawet łóżka mają automatyczne. Czeka mnie więc powtórka w tym samym szpitalu :) W tym samym i ja się rodziłam więc tradycji musi się stać za dość :)
Mój lekarz nie widzi dużych szans na poród naturalny. Tak jak poprzednio mam długą i twardą szyjkę i prawdopodobnie warunków do naturalnego porodu będzie brak. Sama byłam zaskoczona jego nastawieniem bo on jest baardzo za sn i myślałam, że będzie długa dyskusja na temat rodzaju porodu.
Dobrej nocki

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Kolczyk M
Malutka, cieszę się, bo doczytałam, że z Dzidzią wszystko w porządku. To najważniejsze!
Dziękuję też za życzenia :), ale z tym klubem, do którego trafiła Catarisa, to wyszedł mi skrót myślowy. To klub 34-latek po prostu, ja tam dołączyłam pod koniec czerwca :-)

Czytam tak o tych waszych badaniach i przypomniałam sobie, że jutro mam iść na morfologię i mocz :) Na
GBS niestety czekam, pewnie coś im rośnie, bo jeszcze wyniku nie ma, a za przeproszeniem z odbytu, był już po 3 dniach, ujemny.
Mam trochę wątpliwości, czy ta pani dobrze pobrała wymaz. Bo jak kiedyś miałam posiew, to było pobranie głębokie, z wziernikiem, a teraz ledwie mi tam maznęła. Przecież z zewnątrz to się mogą bakterie ze skóry pobrać?
W każdym razie w piątek mam wizytę i mój GP jak będzie trzeba to pobierze.

Kolczyk ja mam skierowanie wyłącznie na wymaz z pochwy i też się tak zastanawiam...

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Witam, co do butelek, ja wygotowałam przed pierwszym użyciem, teraz przed każdym wyparzać (zalewam wrzątkiem na kilka minut). Co do witamin to Wit d daje się Codziennie przez rok a Wit k od 8 doby do ukończenia 3 mc. Dla wcześniaków są darmowe szczepienia na pneumokoki i 5 w1. Co do rzeczy pologowych to mi wystarczyły 3 op belki podkładów i 5 szt tych na łóżko. Za to widzę ze wkładki laktacyjne idą jak pampersy :) majtki z siateczki mi wystarczyły 2 szt. Do szpitala na listę warto wpisać laktator. Co do spotkania pies dziecko, ja dawałam partnerowi pieluche brudna i ciuszki codziennie ze szpitala i on to dawał suce. Jak weszłam do domu to mała w foteliku postawiłam na podłogę, a sama witalam się z psem, później szuka powachala mała, polizala i straciła zainteresowanie. Od nas nauczyła się ze jak Julka płacze to Idzie do łóżeczka zajrzeć ;)