Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sie i ja :)
U nas całe dnie zabiegane. Był temat Świąt. My robimy tak ze Wigilia i śniadanie pierwszego dnia u moich rodziców, a obiad i drugi dzień Świąt u męża rodziców. Zawsze przygotowywalismy jedzenie ale w tym roku zostaliśmy zwolnieni:) robiliśmy pierogi i uszka, wiec uff ze nie musimy tym razem:) sprzątanie jest e połowie a choinki nie mamy. Zrobiłam tylko taki mały stroik.

rozi koniecznie pokaż jak wyglądała Twoja córeczka:)
joasiag jak tylko znajdę chwile to z wielką przyjemnością obejrzę.Szymon słodziak.

Odnośnie rozszerzenie diety. W środę byliśmy na szczepieniach i pediatra powiedziala żeby w połowie 5 miesiąca wprowadzać zupki.tak tez planuje zrobić, chociaż karmienie cyc em to najwygodniejsze co może być:)

My się nie zabezpieczamy. Omijamy tylko te bardziej płodne dni:)

joasiaG wyciskam sokowirowką i podaje pol na pol z woda. Wyszlo gdzies 80ml soku i dolalam wody tak do 160ml. Bo wogole sokow takich wyciskanych mozna podac dziecku nie wiecej niz 150ml. Na dobe tyle ze ja rozcienczam. Wszedzie tak pisze,bo inaczej rewolucje zoladkowe niby po tym.
Julita1987 my to jakies siostry blizniaczki tyle ze rozdzielone ;p
Blanka1212 z checia bym jutro gdzies wyruszyla do jakiegos gina,ale szans nie ma. Do swojej gin na nfz sie zapisalam na 3 luty bo takie terminy. A moj prywatny gin przyjmuje w srody i czwartki....niestety Swieta itd. Wiec raczej w styczniu prywatnie sie doczlapie. A jeszcze powiedz mi czy chodzilas z tym plastrem na solarium!? Czy zakrywalas to?! Jestem ciekawa,bo rok czasu nie bylam....planuje niedlugo sie wybeac troszke opalic,bo blada jestem jak nie wiem co. Źle sie czuje taka bladziocha. Jeszcze jak nie mam na biezaco henny rzęs i brwi zrobionych to wygladam jak po hemioterapii ;((
Gumek nie trawie...juz wole wcale sie nie sexić jak z tą gumą...bleee. Przez 8 lat moze ze 3 sztuki wykorzystalismy ;) hehe...dzieci dwójka planowanych...co by nie bylo niedomowien ;) hehe

Gość Marika888

Dziewczyny które dostały już okres pytanie- dopajalyscie mm dzieci? Jest taka teoria ze okres nie wróci dopóki się karmi wyłącznie piersia-chce ja zweryfikować :D któraś pytała o podgrzewanie odciągniętego mleka w mikrofali, podobno nie wolno bo się zabija to co najlepsze w tym mleku- te wszystkie bio składniki

Co do okresu :ja daje na noc mm,a tak to pierś,okresu nie mam nadal.gin mówił mi że to zależy bardziej od częstotliwości karmien.a u nas co 2, 1,5h w dzień
Ja też z po.1wsze dziecko wpadka po targach, o drugie staraliśmy się intensywnie z pół roku.

Oooo joanna89 Ty sie zaokrągliłas. Fajnie masz, zazdroszcze. Tzn. Tykek tez mam fajny,jeszcze po fitnessie jest mega...tak mąż mowi ;) ale cycki tragedia!!! Po tym karmieniu piersia flaki zostaly ;( nosilam zawsze 75B w ciazy 80C przy kp 75D a teraz chyba miseczka A -->DRAMAT!!! Jeszcze rozstepy mam na prawej piersi. Smutne to. Brzuch tez jeszcze jak w 6 mcu ciazy. Ale pocieszam sie ze to po cc i jeszcze nie moge cwiczyc do marca tego brzucha. Ale jak juz sie wchloną te szwy w srodku to nie ma bata bede cwiczyc do bolu bo mi wstyd za ten brzuch.

Dołączam do tych z pco co to niby nie zajdą w ciążę ja do tego mam niedoczynność tarczycy. O pierwsze dziecko staraliśmy sie pól roku a Bartuś to wpadka po prostu nie zabezpieczalismy się tak z rok z założeniem co ma być to będzie. We wrześniu mówiłam nigdy nie chce 3 a teraz gdybym wiedziała ze w przyszłości wystarczy mi kasy na ich edukację to bym sie zdecydowala :)
Joasia G ja nie wiem jak znajdujesz czas na swoje wytwory ale wszystko piękne. Jak wrócę do pracy to pewnie z wielu pomysłów skorzystam :)
Ja w przyszłym tyg zaczynam rozszerzać dietę tzn po świętach.
Ja jutro jeszcze nie pichce zaczynam od wt. Jutro mam ur i się obijam a zarazem jest to data poczęcia naszego szkraba. :)

Witajcie
JoasiaG Szymus uroczy jak wszystkie Szymony moj starszak ma tak na imie obejrzalam kilka Twoich filmikow piekne robisz rzeczy i masz taki mily glos podziwiam.
Blanka moj starszy syn tez potrafi godzine jesc kanapke i to je tylko z czekolada nie zje wedliny,sera poprostu nic nowego nie wiem jak do niego dotrzec probowalam juz naprawde wszystkiego.
Okres jeszcze go nie mam a po urodzeniu pierwszego dziecka dostalam dopiero po 10 miesiacach jak przestalam calkiem karmic piersia,zobaczymy jak bedzie teraz.
Przespanej nocki kolezanki.

A moj synek wcale spiacy nie jest. Lobuzuje w najlepsze.

cantedeskia ja mam 26 lat a biust mi wisi jak u 40tki przez to kp ( dwojka dzieci). Nie cwiczysz jeszcze brzucha? Ja juz brzuszki robie po cc.
A plastry przyklejalam na posladki wiec nikt poza moim M tego nie widzial. Na solarium nie chodze.

karolinek sensownie piszesz ale ja musze zrobic odrobine barszczu chocby z jednego buraczka i domowych pierogow chocby z 30 szt i dorsza:) bo inaczej to dla mnie by swieta by klimatu nie mialy:) chociaz tez wigilia i 1dzien u tesciow. Bedziemy zajadac w 2 dzien i niedziele:)
A w tamtym roku jak robilam wigilie u siebie to tez nie gotowalam wszystkiego: barszcz z uszkami, pierogi, dorsz, krokiety, golabki, sledzie i salatka:)

joanna przynajmniej ty jestes zadowolona ze swojej figury po ciazy:)

emiska to widzisz. Moj Maks ma 6 lat i prawie kazdy posilek to walka. Zwlaszcza jak gdzies szczypiorek cebulka jarzynki czy cos nowego.

Opisalam sie a moj Sebus lobuzuje w lozeczku zamiast spac

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Kasiatko, margiim dziękuję, staram się jak mogę. Czasami nagrywam jak Szymek śpi ake ostatnio urządza sobie krótkie drzemki więc robię filmy razem z nim. Biorę go na kolana lub sadzam w leżaczku a jego wszystko ciekawi- refkektory, szeleszcząca bibuła, przecinany papier...no wszystko:-)

Kasiatko to od razu póki pamiętam, spełnienia tych jeszcze niespełnionych marzeń:-)

Blanka ale urwis z tego Sebusia żeby mamcię tak męczyć. Może jak teraz poszaleje to będzie lepiej spał.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Blanka próbowalam robic brzuszki,ale po paru seriach mnie ciągneło. Na drugi dzien mnie bolalo w miejscu cięcia. Mój doktorek kaxal czekac pol roku wiec chyba bede czekac. Na fitnessie robie takue oszukane albo przysiady i tak zostanie do marca...trudno.
No najwazniejsze ze dalysmy zycie. Ja sie mega ciesze ze donosilam i urodzilam zdrowe. Zawsze mowilam ze moge miec wszedzie rozstepy itd. Ale myslalam ze biust mi chociaz sie taki ladny utrzyma.
Ide spac. Chyba starsza juz usnela. Ta to mnie wykonczy tym poznym chodzeniem spac ;(
Dobrej nocki :*

Z dżinsami po ciąży to mam tak, że w ciąży szybko wyrosłam a przez upały nawet w ciązowych nie chciało się chodzić, to teraz tak się cieszę, ajk moją dżinsową kolekcję noszę, że normalnie nie mam potrzeby kupowania nowych ciuchów :) Choć ostatnio upolowałam sukienkę za 7,5 i nawet u fryzjera byłam :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eqhafxvmq.png

To ja dalej pospamuję, przynajmniej będzie wrażenie, że się forum rozwija :)
Mały w piątek, czyli 2 mies 2 tyg i 5 dni ważył równe 6 kg, ale raczej chuda, długa glizda, bo ja jeszcze ostatnie sztuki pieluszek 2 wykańczam i są ok, tacy rodzice po poznańsku oszczędni.
Gosia.M pewnie już ktoś odpisał, bo jestem 3 dni w plecy, ale maluszka tak do ok. pół roku się w gondoli wozi, bezwzględnie trzeba się przesiąść, jak dzieć siadać zaczyna, bo się robi niebezpiecznie. Ale wystarczy spacerówka rozkładana do leżenia z takim "futerałem" na nogi i powinna nawet zimą dobrze służyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eqhafxvmq.png

A ja miałam pospać "tylko godzinkę ", a w efekcie teraz jem kolację :) i dziwię się potem, że waga stoi, ba! nawet potrafi wzrosnąć :) ale ja mam smoczy apetyt i nie dałabym rady na głodniaka spać.
A propos apetytu, to brzuch mam cały czas na 5 mies. ciąży. Ćwiczę go tylko na fitnessie i czuję się nieźle, w sumie to te mięśnie mnie najmniej bolą po zajęciach. Moja kondycja jest fatalna i jestem jakaś taka niegramotna, np. ciężko mi wejść na stołek. Trudno to opisać :)
Dziś mieliśmy akcję z chlapaniem podczas kąpieli w kubełku. Dzidziuś odkrył, co można zrobić z łapkami i wodą. Chichrał się on i my. Jego śmiech to najsłodszy dźwięk dla moich uszu, a przy okazji strasznie zaraźliwy :)
Okresu u mnie ani widu, ani słychu, niech tak pozostanie.
alis85 fajnie wyglądacie, choć buzi Ci nie widać. Dobrze zrozumiałam, że nadal chodzisz w jeansach ciążowych? Bo jesteś taka szczuplutka na zdjęciu...
JoasiaG ale ten Twój Szymuś fajny i uśmiechnięty. Mój jak widzi aparat, to strzela tylko same poważne miny.

Witek
17.09 g. 4.20