Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Blanka Mama jest u nas bardzo rzadko, ale za każdym razem kiedy jest ja odżywam i czuję się tak jakoś lepiej bo zaraża mnie swoją pozytywną energią, chyba nie znam bardziej pozytywnej osoby od niej :) Teraz sie umówiliśmy że przyjadą na weekend mikołajkowy 5-6 grudnia i już nie mogę się doczekać! Będzie już coraz bardziej świątecznie :) Wczoraj nawet wyjelismy pudełka z ozdobami świątecznymi i światełkami bo już się szykuję na pierwsze Boże Narodzenie mojej córeczki :D Chętnie już teraz nym dom przystroiła ale to chyba byłoby zdecydowanie za wcześnie :)

Kurde przez przypadek kliknęłam na 4 str. naszego forum a tam posty o 5 tyg fasolkach aż się rozczuliłam.
Niesiaa ja mam tak samo juz bym dom najchętniej przystrajała ale mój M powie że mam z głową ;) pierwsza gwiazdka z Naszymi
skarbami, cudownie ♡.♡

Chani ja mam ochotę rano hehe a do wieczora to mi przechodzi i już mi się nic nie chce.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Joasia G dobrze ze z Szymusiem lepiej. U nas nie ma poprawy i dzis idziemy do naszej lekarki ona jest chociaż normalna.
Gosia83 Chani moje libido troche lepiej ale nie bylo go przez prawie 9 mcu ciąży, więc kiedyś musiało się znaleźć.
Dziewczyny ja to juz nawet nie pamiętam jak spacer wygląda od miesiąca jak nie jedno chore to drugie oszaleć można :(
A jeszcze Joasia89 jak ta baba może komentować że przeszłaś na mm skoro sama Ci kazala dokarmiać? A poza tym to tylko Twoja decyzja, więc się nie przejmuj.

A ja dziś prawie w ogóle nie spałam. .Mały się budził co 1.5 godziny ...raz zapchany go katar wyciągam z wózka a z nosa leciało aż do buzi... :/ odciaganie pół aspiratora kataru ...
Chciałam przejrzeć te inhalatory i co ? I t mobile internet mi wyłączył transfer padł. :/ q tele na wykończeniu wiec do 17 musze poczekać :/

My na spacery chodzimy jak nie pada...bo na sam wiatr to folia na wózek I jedziemy :)

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

U nas amelia szalala do 2giej w nocy i dopiero 40 minut wstala tenu na pierwsze karmienie . Teraz oczy jak 5zl ale zaraz ladnie je zamknela, jeszcze czuje ze mietoli moja koszulke reka ale zaraz pewnie padnie i tak moze do 11/12.
Mamy tv zamontowane w sypialni od wczoraj jestem zadowolona :) wkoncu bd mogla obejrzec dzien dobry TVN :) bo na dol specjalnie to ja schodzic nie bede.
Do tego calego burdelamento bede miala szczeniaki.. Zabije ta moja lajdaczke dziweczke dziewczyny..

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

joanna89a ja bym się nie przejmowała tą lekarka.. ale uwierz ze jak ten lekarz na ratunkowym pytał mnie czym karmię i powiedziałam, że mm to tylko czekałam na to, aż dostane opierdziel, bo wtedy dopiero bym się 'uruchomila' i byłaby jazda..
joasiaG cieszy mnie to, ze Szymkowi się poprawiło :) nareszcie :)
szusterka, kasiatko oby u Was też już przeszło, bo kurcze ten katar u dziecka to jest masakra.. a wydaje się, że to 'tylko katarek'..
co do spania to nie wiem czy mojemu dziecku się dzień z nocą nie pomylil :p niby zjadła o 20.30, 21.30 juz spala, wstała o 2 na karmienie i tu sie zaczely schody, bo moja Mała sobie wymyśliła, że do 6 ona spać nie będzie.. coprawda leżała grzecznie w łóżeczku I gugala ale no jednak nie spala.. o 4.30 odkryłam, że chyba jej coś w nosku przeszkadza i stwierdziłam, że pora uzyc aspiratora.. tylko Mała oczywiście sie tak rozdarla, że teściowa przyleciała spanikowana co się jej dzieje.. wyciągnęłam jakaś mega koze z nosa, mała zaczęła przysypiac, także widocznie jej faktycznie to przeszkadzało.. ale cóż z tego jak teściowa o 5 wstawała do pracy, szła sie kapac i trzasnela drzwiami i mała znów oczy jak 5zl.. o 6 jej dałam jeść i do teraz śpi..
Nawet nie wiem jaka pogoda za oknem, bo żaluzje dalej zasłonięte.. ale jak nie będzie padać to idziemy na spacer, nie ma innej opcji..
chani u as wczoraj przezabawna sytuacja związana z seksem.. wracamy od rodziców a mój mąż patrzy w tylne lusterka i rzuca hasłem 'jeśli nie masz nic przeciwko to chciałbym się z Tobą kochac' hahahaha, myslalam ze umrę :p
agnieszka my przebieramy się dalej na przewijaku, ale Mała się tak odpycha nogami ze co chwila jest w innym miejscu..
I w ogóle to właśnie zaglądam do łóżeczka, a Mała leży na lewym boku.. a przysięgam, że układałam jawna pleckach.. także chyba czas wyjąć ochraniacz na szczebelki, bo nie dość że sama zmieniła pozycję to jeszcze jak leżała na środku łóżeczka to teraz leży głową prawie na szczebelkach właśnie..
Dobra idę się ogarnąć :)

Marcelinka 21.09.2015

Witajcie kochane :)

Ostatnio czytam codziennie wieczorem w lozku forum i usypiam z telefonem w ręku zanim zdążę cos napisac :)

Kolczyk, jakos nie idzie mi pisanie z komputera a miałam ci wysłać kontakt do pani doradcy laktacyjnej. Nazywa sie Joanna piątkowska 502 530 655 to numer do niej. Polecam, chociaz mi nie udało sie zmusić mojego malucha do piersi :( i odciagam mleko laktatorem.

Biedne dzieciaczki męczą sie z katarkiem, wspolczuje :( życzę szybkiego zdrówka! Ja chyba kupie w lidlu ten inhalator na zaś, bo napewno nie raz sie przyda...

Just.jot pieknie wyglądałaś!

Dziewczyny zazdroszczę kin, dnirneczkow, wyjec ze znajomymi :) mi sie jeszcze nie udało, sama z domu do tej pory wyszłam trzy razy: do fryziera, do dentysty i na pobranie krwi haha :) ale spróbuje w najbliższym czasie wyskoczyć na piwko do kumpeli bo juz jajko znoszę w domu...

U nas ewidentnie drugi skok rozwojowy. Mały ma problem z wieczornym zasypianiem. 5 razy kładziemy go do łóżeczka a ten sie wybudza. Marudzi przy jedzeniu. Przy ubieraniu tez. Ogólnie dużo marudzi ale tez widze, ze zdobywa nowe umiejętności. Teraz zasnął w leżaczku a ja boje sie ruszyć zeby go nie obudzic i znowu nic w domu nie robie tylko siedze i czytam ksiazke :P o juz jęczy, to sie naczytałam :P

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

Hej! :)
Aj moje postanowienie poprawy związane z częstszym pisaniem... w niedzielę Chrzciny, trzeba było zrobić przygotowania, później jakieś odwiedziny zaliczyliśmy, my też w ruchu i jakoś czas przeleciał nie wiem kiedy.
just.jot jeszcze raz muszę zapytać - skad Ty kobieto bierzesz tą energię? Tym bardziej ze masz dwójkę dzieciaków, no nie wiem normalnie jak ty sie tak organizujesz. Ja próbowałam byc aktywna przez ostatnie 3 dni i dziś od rana ból głowy, zmęczenie i najlepiej wskoczyłabym do łóżka na cały dzień :)

Nasze przeziebienie jeszcze jest, ale chyba jest trochę lepiej. joanna89a pisałaś o nawilżaczu, to była pierwsza rzecz jaka zakupiliśmy jak mały dostał przeziębienia. Taki lepszy już, 200 zł wyłożyliśmy, mimo to problem pozostawał. Ale chyba z tego wychodzimy powoli. Zastanawiam się nad tym czosnkiem o którym piszecie, dajecie całe ząbki, rozgniatacie? To nad łóżeczko?

Seks... u nas nie jest źle, mi się nawet chce ale zawsze jest jakieś ALE. Mimo że jest mi dobrze i mimo że mąż zapewnia że jemu też tak jest to wciąż w głowie siedzi mi myśl że jestem za luźna po porodzie. Męczy mnie to tak że unikam przytulania nawet jak mam ochotę. Jestem na siebie wściekła, usłyszałam ze 2-3 historie o tym że tak się zdarza i tak wrosła we mnie ta myśl że utożsamiam się z tym problemem. Wciąż o tym myślę mimo że nie odczułam ze strony męża że coś jest nie tak :(

Witam nowe mamusie i chwalę zdjęcia. Te wrześniowe (także sierpniowe i listopadowe) aniołki są cudowne, wszystkie do schrupania.
Catarisa dla Jagódki to będziesz za chwilę musiała fryzjera zamawiać, niesamowita czupryna :D
Mój Kubuś rośnie tak :

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39188.jpg

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Hej! :)
Aj moje postanowienie poprawy związane z częstszym pisaniem... w niedzielę chrzciny, trzeba było zrobić przygotowania, później jakieś odwiedziny zaliczyliśmy, my też w ruchu i jakoś czas przeleciał nie wiem kiedy.
just.jot jeszcze raz muszę zapytać - skąd Ty kobieto bierzesz tą energię? Tym bardziej że masz dwójkę dzieciaków, no nie wiem normalnie jak Ty się tak organizujesz. Ja próbowałam być aktywna przez ostatnie 3 dni i dziś od rana ból głowy, zmęczenie i najlepiej wskoczyłabym do łóżka na cały dzień :)

Nasze przeziębienie jeszcze jest, ale chyba jest trochę lepiej. joanna89a pisałaś o nawilżaczu, to była pierwsza rzecz jaką zakupiliśmy jak mały dostał przeziębienia. Taki lepszy już, 200 zł wyłożyliśmy, mimo to problem pozostawał. Ale chyba z tego wychodzimy powoli. Zastanawiam się nad tym czosnkiem o którym piszecie, dajecie całe ząbki, rozgniatacie? To nad łóżeczko?

Seks... u nas nie jest źle, mi się nawet chce ale zawsze jest jakieś ALE. Mimo że jest mi dobrze i mimo że mąż zapewnia że jemu też tak jest to wciąż w głowie siedzi mi myśl że jestem za luźna po porodzie. Męczy mnie to tak że staram się unikać przytulania nawet jak mam ochotę. Jestem na siebie wściekła, usłyszałam ze 2-3 historie o tym że tak się zdarza i tak wrosła we mnie ta myśl że utożsamiam się z tym problemem. Wciąż o tym myślę mimo że nie odczułam ze strony męża że coś jest nie tak :(

Witam nowe mamusie i chwalę zdjęcia. Te wrześniowe (także późno-sierpniowe i wczesno-listopadowe) aniołki są cudowne, wszystkie do schrupania.
Catarisa dla Jagódki to będziesz za chwilę musiała fryzjera zamawiać, niesamowita czupryna. Cudowna sesja :D

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39189.jpg

Cześć dziewczyny
! Ja znów spałam do 11.

mycha88 jak on cudownie główkę trzyma..mój miał tak z miesiąc temu że podnosił głowę na brzuchu a teraz kompletnie nic..:( jak go noszę na kangurka to trzyma głowę sztywno a takto na brzuchu ni w ząb. :(
Dużo zdrowia dla wszystkich chorych dzieciaczków:)

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Witam, również jestem mamą wrześniowej córeczki i na katar polecam najpierw inhalacje, potem odciągnięcie kataru aspiratorem a następnie zakropić nosek własnym mleczkiem ponieważ do skończenia przez dziecko 2 miesięcy zawiera ono immunoglobine. Tak poleciła nam nasza pani doktor.

Dziękuję dziewczyny za rady :* Dzisiaj wieczór narobię zdrowego smrodku w sypialni ;)
Kubuś teraz lubi leżeć na brzuszku i główkę trzyma przez kilka minut, się śmiejemy bo kiwa nią czasami jak te pieski co się kiedyś w samochodach woziło.
charming_mi a podsuwasz mu pod ciałko rączki tak by były blisko siebie? Ja kiedyś nie wiedziałam że tak trzeba i na wizycie pediatra mi pokazała żeby tak je przybliżać i od tego czasu mały wciąż by się rozglądał na wszystkie strony leżąc na brzusiu.
anonimka witaj ;) Ja w takim razie się spóźniłam bo za dwa tygodnie mój zasmarkaniec skończy 3 miesiące. Ale spróbować nie zaszkodzi na pewno.

Idziemy na spacer, loteria na bliskie spotkanie z deszczem bo się chmurzy :)

Wzielam malego po 9 do lozka dalam mu cyca i zamknelam oczy i czekam az zje az tu slysze ze maz wrocil. Obudzil mnie i synka. Patrze na zegarek a to juz po 10. A ja tylko oczy na chwile przymknelam.
U nas na szczescie katarku nie ma ale starsze chlopaki kaszla strasznie wiec sie wzielam za robote syropu z czosnku cytryny i miodu. Mam nadzieje ze pomoze.
Jednoczesnie robie pranie obiad i zajmuje sie Sebusiem. Zapowiada sie na deszcz wiec nie wychodzimy nigdzie.
Tez musze zapolowac na ten inhalator z lidla.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Witajcie dziewczyny! My noc jak zawsze. Karmienie 20:00, 0:00, 3:00 i 6:00. Mlody spał do 9. I od 10 znowu śpi do teraz. A na polu słonko i cieplutko.
Współczuje wam kataru też przez to przeszlismy ale już jest dobrze tylko dzieciaczków szkoda bo się mecza u nas wystarczyła woda morska i aspirator.
Któraś pytala o dania że szpinakiem. Ja robię często makaron że szpinakiem dosłownie 15 minut roboty ( mrozony szpinak z czosnkiem na maselku, przyprawy i ze 2 łyżki śmietany i to mieszanej z makaronem- moja Kamila się tym zakłada) albo lazanie ze szpinakiem i kurczakiem też pycha:)
A mnie jak w ciąży odrzuciło od słodkiego tak teraz bym jadła i jadła:) co mi placków po chrzcinach zostało to dojadam a moja ulubiona krówka się skończyła :(
A u nas z seksem to też było smiesznie. Po pierwszej ciąży chyba ze dwa miesiące mnie wszystko bolalo. Chyba mnie zszyli na dziewicę a teraz to jak sprobowalismy to jak za "kawalerki" :D zresztą ją całą ciążę miałam podwyższone libido więc mogłam zawsze i wszędzie jak typowy facet hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5ec7gd4141.png

mycha Kubuś ma piękne oczy ♡.♡ pewnie po Tobie o ile dobrze Cię ze z zdjęcia pamiętam :)
Jagodzie rosną te włosy aż sama jestem w szoku a z tyłu jakie ma długie za kark jej wychodzą :)
joasiuG zarejestrowałam się na tym forum prywatnym :) tam fajnie bo zdjęcia w dużym formacie można oglądać :)

Współczuję wszystkim chorym dzieciaczkom byle by szybko zdrowiały. Odpukać ale moja na nic jeszcze nie chorowała.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]