Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

Monika, ja też mam teraz wizyty co 2 tygodnie.

Też myślałam o takich obrazkach, ale zdecydowałam się na literki 3D imię synka. może z czasem coś jeszcze przyjdzie mi do głowy nad łóżeczko. Chciałabym, żeby Młody miał taką swoją dziecięcą przestrzeń w naszej sypialni, a meble to nie wszystko więc jakaś dekoracja musi być :D więc szukam.. a teraz po tym praniu idę się położyć - należy się! Jak któraś z Was ma jakieś fajne dekoracje to podrzucicie.

Któraś z Was szukała długiej spódnicy. Od poniedziałku w Lidlu będą za 30zł. Nie jest to typowo ciązowa, ale może można pod brzuszkiem ja umieścić.

olga czekamy na wieści, trzymaj się :)

monika ja wizyte u gin prowadzącej mam bez zmian co 4 tyg. od 34tyg mam chodzić na ktg co tydzień, ale to dlatego, że mam cukrzycę ciążową.

Piotruś

Dołączam się do pytania o wizyty, a dokładniej chodzi o USG. Macie na każdej wizycie badane przepływy? Moja gin zawsze sprawdza szyjkę, a potem mierzy główkę, brzuszek i dł. kości udowej. Nigdy mi dopplerem bicia serca nie sprawdzała (może nie ma?). U Was jest to kontrolowane zawsze? Trochę ubolewam nad tym, że u mnie nie ma, zwłaszcza że chodzę prywatnie i płacę 150zł za każdą wizyte. Powinna chyba badać serce i przepływy? Jak myślicie?

Hej Mamuśki. Ja dzis po ciemniejszej stronie mocy. Nie mam na nic siły, kręci mi sie w głowie i jestem tak słaba ze aż ręce sie trzęsą. Oszczędzam sie. Dobrze ze maż w domku bo mi wszystko robi. Ja tylko pranie wstawiłam a on juz wiesza, sprząta, gotuje itd.

Kochane cieszę sie ze po wizytach wszystko w porządku. Wszystkim ktore maja tez teraz na dniach życzę tego samego. Co do częstotliwości wizyt to ja nie wiem od czego to zależy bo ja mam co 3 - 3,5 tygodnia od samego poczatku. Teraz ide w poniedziałek i to bedzie 36 tydzień zobaczymy jak umówi mnie na następna.

Lusia ściskam kciukasy za obronę!! I podziwiam Cie kobitko bo ja w ciąży czasem mam problem sie nad czytaniem książki skupić a co dopiero do obrony przygotować. Respect:D

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9c9vvjlced7c2d.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvzp7wry0j.png

Ja tez mam usg na każdej wizycie. Przepływy miałam sprawdzane dwa razy lub więcej a o tym nie wiem.
Mam lozeczko 120 x 60 i jaka pościel do niego kupić? Wiem że nie będzie mi teraz potrzebna ale kupuje ochraniacz na szczebelki i falbanke i chciałam do kompletu wziąć poszewki. Są rozmiary 120 x 90 i 130 x 100 i nie wiem która będzie lepsza? Ta większą jest chyba do większego łóżeczka?

Iwcia ja mam za każdym razem mierzone przepływy ale od jakiegos czasu, na początku ciązy nie miałam tego. Z tym, że mój gin ma bardzo dobry sprzęt, bo to taki spec od trudnych ciąż, z tego co wiem to nie każdy USG ma taką opcję, tak jak z 3D, niektóre aparaty mają inne nie.
U mnie tez bada głowkę, brzuszek i kośc, a potem patrzy na serce, sprawdza tętno i cos tam jeszcze a potem przepływ w pępowinie i chyba w główce. No i szyjkę, ale to ręcznie, plus cos tam papierkiem lakmusowym.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

Mmadzia, u mnie tak sobie. Niby bóle okresowe przeszły(całe szczęście),ale nic nie mogę jeść. Po każdym posiłku boli mnie żołądek i jest mi niedobrze. Nie mam wątpliwości, że Niunia jest główką do góry u uciska mi żołądek.
A w szyjce nic mnie nie kłuje kłuje...
Mmadzia, o której masz jutro wizytę? Będziesz miała robione usg?
Ja mam jutro po 15,wstawić się w szpitalu, poogladac poródwkę i może umówić się na termin...?

Lusia, powodzenia na obronie:)

Hej dziewczynki, u mnie dzis totalna niemoc, leże i ksiązke czytam, nic mi się nie chce.To pewnie przez tą pogodę, gorąco u nas strasznie i duszno, w domu nie ma czym oddychac.
rewolucja dobrze że się odezwałas, myślałam o Tobie czy wszystko ok. Ciesze się bardzo że bóle przeszły bo jakos groźnie brzmiało to co napisałas wczoraj .:)
Mmadzia brawo że się zabrałas za ubranka ;) Teraz to już napewno bedzie z górki i juz niedługo wszystko bedzie czekało na niunie. Prasowania tylko współczuje bo szczerze nieznosze.
Ania125 urocze te obrazki, będzie miał maluszek fajny widoczek :)

Hej, ja też już po wizycie. Mały rośnie jak na drożdżach, chyba trochę za szybko, bo wg pomiarów jest o jakieś 2 tygodnie do przodu niż wskazuje na to termin z OM. Waży już 2300g, więc spory chłopak, przez 3 tygodnie przybrał 700g. Bardzo się cieszę, ale jak tak dalej pójdzie to podejdzie mi rodzić ponad 4-kilowego malucha. Nie wiem jak tego dokonam przy pierwszym dziecku. W każdym razie wg gin wszystko jest dobrze. Mały leży główką do dołu. Wcale mniej się nie rusza niż wcześniej. Od wczoraj znalazł sobie nową "rozrywkę" i kopie mnie po kręgosłupie co jest dosyć bolesne :). Któraś z Was pisała o spadku wagi. Mi w porównaniu do poprzedniej wizyty waga zmalała o 200g. Gin nic na to nie mówiła więc chyba może się tak zdarzyć. Najważniejsze, że mały rośnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5eabcsdhra.png

Ja wizyty mam ciągle co 4 miesiące. A co do badań to ja nawet nie wiem co mój lekarz mi bada. Za każdym razem tylko podaję mi wagę a co więcej to nie wiem. Ale zawsze mówi że wszystko jest w porządku i mam nadzieję że tak jest :-) ciągle boje się że po porodzie okaże się że z małą jest coś nie tak :-( nie boję się porodu, bólu w razie gdyby nie zdążyli mi dać zzo i wogole niczego, tylko tego że mała może być chora pomimo tego że teraz niby wszystko jest ok...

Hej dziewczynki. Ja juz po wizycie. Malutki rosnie jak na drozdzach. Wszystko dobrze z nim. Wazy 2600! Az sie przerazilam jaki klopsik, ale lekarz mnie uspokaja. Od ostatniej wizyty przybral 900 gram. Wymiarami wychodzi 2 tygodnie do przodu niz z miesiaczki. Szyjka wszystko ok. Lekarz powiedzial, ze maly jakby chcial w razie czego wychodzic np. za tydzien na swiat to by nie bylo zle i bysmy poradzili sobie bez komplikacji.

Silv ja mam takie same mysli. Tak sie boje o malego, ze czasami to az dola lapie bo chce zeby porod sie udal i maluszek zdrowo sie urodzil.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5eyvsx3zrf.png

Sliv, chyba kazda z nas ma takie obawy a napewno ja. Przed każdym usg miałam stresa a teraz też myślę o tym żeby tylko mała była zdrowa i nie odczuła zbytnio trudów porodu. To jedyne co się tak naprawde liczy, ból i inne rzeczy napewno jakoś zniesiemy. Staram się jednak odsuwac od siebie te złe myśli, trzeba myślec pozytywnie i tyle. ;)

cześć Dziewczyny!

Gratuluję udanych wizyt!!! :-) Nasze Bąbelki rosną jak na drożdżach, mój też był ostatnio do przodu...

Miałam pisać, że mam marne popołudnie dziś, brak humoru, jakieś nerwy. I już gdy miałam Wam to pisać, to wybuchnęłam płaczem i musiałam przytulić się do mojego M. :-) Trochę pomogło, ale nadal jakaś płaczliwa jestem.

Silv - dzięki za podrzucenie linka do materacyka, chyba też zdecyduję się na taki, albo ten polecany przez Ania125 :-) Biorę te dwa pod uwagę, bo jak czytam o plusach i minusach tych wszystkich materacyków, wózków, to wariuję i nic nie kupuję, a czas leci. W ogóle zła jestem na siebie, bo pisałyście wiele ciekawych opinii o wkładkach, majteczkach, itp., a ja wtedy przy wyprawce byłam tylko myślami, a teraz zaczynam wdrażać ją w życie i mam mętlik, co wybrać :-) cóż - ten typ tak ma...

Mam podobne obawy, Silv. Tak się boję, że to za duże szczęście, by z naszą Dzidzią było wszystko w porządku, bo przecież tyle dookoła dzieci rodzi się chorych, tyle problemów mają niektórzy, dlaczego my mamy mieć takie Szczęście?! I wiadomo - przed każdym usg drżę pełna niepewności, niby wszystko wychodzi dobrze, ale i tak wracają te obawy... Odrzucam je od siebie i staram się myśleć pozytywnie. Przeżyję każdy ból, byleby tylko było dobrze. eh i znowu ryczę. Dziś tak mam :-)