Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Czerwcowy bablu, sok pomidorowy jest najlepszy i bardzo wskazany u cukrzykow ale patrz czy nie jedt dosladzany;) zamiast drugiego sniadania mozesz sobie tez zrobic pol banana z jogurtem naturalnym. Moja dietetyczka bardzo polecala przy niedoborze potasu. Mi nie podnosil cukru, ale musialabys sprawdzic raz;)

Za godzine bedziemy w pociagu do rodzicow. Juz sie nie moge doczekac tego blogiego lenistwa;)

Dziewczyny, kuzynka męża jest w 25 tygodniu ciąży i podejrzewają u niej cholestaze ciążową. Do tego ma jeszcze anemie.
ASPAT i ALAT ma podwyższone o 40 U/L a bilirubine 30 razy większa od normy. We wtorek ma powtorzyc wyniki i jak sie potwierdzi to szpital prawdopodobnie do rozwiązania. Spotkałyście się z tą chorobą? Proszę o jakieś informacje

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kk85zuodw.png

Aniaradzia ale Cię musi napędzać ta myśl,że zaraz skończycie i będziecie w nowym mieszkanku :) Tak w ogóle to masz super tatę, że Ci tak pomaga (ja wykorzystuje mamę :) ) ja robiąc porządki ( bardziej kosmetyczne przed świętami niż sprzątanie) ciągle się męcze i muszę leżakować bo brzuszek mi się spina.
Co do skurczy to i mnie zaczęły w nocy łapać ale nie wiem czy to nie przez moje kręcenie się bo jak mnie złapał skurcz i się obudziłam to leżałam na prawym boku ;/ wiem że dzidzia jest już duża i nie powinno się na nim leżeć, ale całe życie na prawym boku spałam i teraz zdarza mi się czasem nieświadomie w nocy przekręcić.
Wesołych i spokojnych świąt dziewczyny, oby zgaga i wszystkie inne przykre dolegliwości w tym czasie minęły byście mogły odpocząć od codziennych problemów.

Evciak leżałam na sali z dziewczyna która miała cholestaze ale ona była u schyłku ciąży, z blizniakami, leżała kilka tygodni i suma sumarum zrobili jej cesarke w 34tygodniu. wiem że podstawa w tej przypadłosci to odpowiednia dieta i leki. Nie ma co się martwić ponoć dużo kobiet w ciąży ma cholestaze.

Wszystkim dziewczyna które przeprowadzają się niebawem gratuluję i życzę dużo sił w ostatkach przygotowan:-)

Ja chciałam się pochwalić że jestem już w domu, zszyta i szczęśliwia! :-D ale Póki co muszę leżeć... czy któras z Was miała ten zabieg? Bo ja czuje dyskomfort, mam wrażenie że szwy mnie ciągną, Przy chodzeniu brzuch mnie pobolewa. wiem że niby tak może być tym bardziej że to dopiero 3 doba po zabiegu. Jednak cieszę się strasznie że córcia rusza się i szaleje w brzuchu bo się o nią martwiłam:-)
A czy macie może takie klucie w pochwie? Ja kojarze że to chyba jest związane ze skurczami i Nie wiem czy to coś w związku z moim szyciem...?

I jeszcze jedno zachodze w głowę jak to jest ze smarowaniem pupki po zmianie pieluchy? Nie wiem już czy ten temat Stricte był poruszany czy nie, zgubiłam się. Ok wiem że preparaty z cynkiem na odparzona pupcie ale jeśli jest dobrze to za każdym razem smarujemy czymś?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Dziś byliśmy na USG. Nasza córeczka ma już 1150 g. Ja trochę schudłam, ale to podobno naturalne przy diecie dla diabetyków. Mała jest już ułożona główką w dół :)
Znowu mam za mało wód płodowych. Lekarz zalecił mi więcej pić i do tego raz dziennie przyjmować medargin. Lekarz mnie postraszył szpitalem, jeśli nie poprawią się wyniki. W czwartek kontrolne USG u innego lekarza, bo mój będzie na urlopie.
Zgłosiłam lekarzowi, że zdarzają mi się skurcze łydek w nocy. Zalecił mi stosować aspargin (magnez z potasem).
Co do bananów u osób chorych na cukrzycę, to można jeść tylko zielone. Nie wiem czy można pić sok pomidorowy, bo jest w zasadzie gotowany, a wiele owoców i warzyw można przyjmować tylko na surowo, bo tylko wtedy mają indeks glikemiczny poniżej 50.

Mój mąż wziął dzisiaj urlop i namówił mnie na zakupy dla małej. Kupiliśmy dziś wanienkę i stelaż. Cieszy się jak dziecko :)
Muszę zjeść kolację i upiekę babeczki do koszyczka. Może jeszcze umaluję jajka:)
Lubię święta i naprawdę nie przeszkadza mi ich przygotowywanie, ale w tym roku po prostu nie wiem czy cokolwiek z tego co zwykle przygotowuję mogę jeść.
Do roboty!

Witam Dziewczyny. Muszę nadrobić dwa dni postów bo już dziś padam. Napiszę tylko,że my po wizycie usg, w końcu wiemy,że będzie Córcia i to już całkiem spora 1729g :) wszystko jest prawidłowo więc jesteśmy bardzo szczęśliwi :) termin się przesunął na 5.06 więc Malutka trochę do przodu ;)
oczywiście jak będzie dowiemy się w dniu narodzin :)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvkrhmmntc56fu.png

Ja również chciałabym Wam złożyć życzenia. Życzę, aby te nowe życia, które są pod Waszymi sercami i po raz pierwszy świętują z Wami Wielkanoc dawały Wam dużo radości i pozwalały na spokojne przeżycie rodzinnych świąt bez żadnych zmartwień. Niech Wam święconka smakuje jak nigdy dotąd. A "słodkim mamom" życzę, żeby nie chodziły w święta głodne:)