Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe skarby 2014 :)

Mysia89

Rekomendowane odpowiedzi

I ja dołączam do grona "wrześniówek" :) Kończę właśnie 29tc i mam termin na koniec września. Chłopiec będzie, choć miała być dziewczynka ;) Strachu trochę było, bo w 4mc wylądowałam na patologii na tydzień, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze :) Obecnie mam 10kg na plusie :P ale pocieszam się tym, że jestem wysoka (180cm i 64kg przed ciążą), więc chyba nie jest jakoś strasznie źle :P W końcu lato jest i ciężko się powstrzymać, kiedy wszystko świeże i tak smakuje :P Pozdrawiam Was ciepło :)

No to witamy kolejne wrześnióweczki :)

Agasia a kiedy teraz masz się zgłosić do gin?? I czy wyniki badań masz dobre??
Na naszej tajnej grupie fb też są dziewczyny z problemem spuchniętych stóp i z tego co pamiętam mówiły, że im lekarze kazali odpoczywać z nogami podniesionymi do góry i pić więcej wody by organizm nie chciał gromadzić płynów na zapas. Ale wiesz lepiej zawsze iść wcześniej i porobić dodatkowe badania by np wykluczyć zatrucie ciążowe

aurika 10kg na plusie to nie jest źle. Ja już mam 15 na plucie a w poprzedniej ciąży przybyło mnie 25kg :P

A co do liczenia to ja liczę zawsze wg skończonych tyg i tak samo liczy mi mój gin

karolcia21 dziękuje :) magalena3 co do uczucia pod żebrami to nie miałam,za to męczą mnie inne dolegliwości jak ból kręgosłupa, trudności ze spaniem,żylaki które bolą cały czas,pocieszam się że to już tylko dwa miesiące i wyczekiwana dzidzia będzie na świecie bo ciąża to druga ale poród będzie pierwszy. agasia zgadzam się z ola88 lepiej pójść do lekarza i się poradzić

Hej dziewczyny byłam tydzien temu u gin z wynikami i juz wtedy miałam trochę spichniete i mówił ze to od upałów i mam mieć nogi do góry, i mówił że byśmy sie martwili jak by było białko w moczu. Wiec niby pod kontrolą., ale teraz jak mam w domu 30 stopni to mi bardziej puchną :( i juz nawet trzymanie u góry nie pomaga.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kiz8ly7iv.png

Agasia, a próbowałaś pić więcej wody mineralnej niegazowanej? Obiło mi się o uszy że to pomaga. Ja pije zalecane minimum 1,5-2 l dziennie i nogi mi nie puchną (ale to przecież może być z innego powodu np. takiego że szczerze to ze spacerkami to tak owszem wkoło domu i po domu a tak leczy mnie samochód:) W każdym razie woda mineralna samo zdrowie i jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi. Ogranicz też spożywanie soli, bo zatrzymuje wodę. A i żele chłodzące lub moczenie w zimnej wodzie to też dobry pomysł.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkp07w9asewgxw.png

maidinWitam :) fajnie, że do nas dołączyłaś:)

ale wam dobrze z tą wagą ja mam 12kg na plusie, no pewnie po dzisiejszym grillu juz z 13;)

magdalena3 maleństwo lata i kopie wszędzie, więc pewnie stąd ten ból dodatkowo uciskająca macica, ale jak będziesz u gin to lepiej o tym wspomnij

~aurika witam na forum:)

Agasia86 w poprzedniej ciąży miałam tez spuchnięte - wyszło brak żelaza, ale zapytaj gin.

Dziewczyny wy wypijacie te 2l dziennie płynów??, bo ja się boję, że za mało piję, wypijam kawę, 2 herbaty kilka łyków wody i mnie nie suszy ...

Witam mamuśki
Ale dużo tematów poruszyłyście. Co do cholestazy to ja tez robiłam wyniki i nic nie wyszło wiec gin dał mi cos na alergie niby jest lepiej, ale jeszcze sie drapie.
nogi mi raczej nie puchna, ale czytałam ze moze to byc objaw zatrucia
mam straszna anemie opadsłam z sił a gin tylko mówi zeby duzo buraków jesc a ja nie moge juz na niepatrzec, a zelazo biore od poczatku ciazy.
czy wy tez nie mozecie spac?
pochwalę się mama kupila mi łózeczko, i juz jestem spokojniejsza bo zostały mi tylko drobiazgi.

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fj6yxbgntcc6i.png

Mamaali ja pije nawet więcej. 2l wody niegazowanej + przynajmniej 2 szklanki mleka, oprócz tego kawa rano, herbata do śniadania i kolacji i jakiś sok do obiadu :D mnie strasznie suszy, a ochotę na mleko mam już od jakiegoś czasu wprost niesamowitą :D

Anulka nie bardzo wiem co mogłabym Ci doradzić. O ile wiem żelazo lepiej się przyswaja z mięsa w towarzystwie wit. C i wit. z grupy B, utrudnia za to jego wchłanianie herbata i wapń. Na bezsenność ostatnio też cierpię :) długo nie mogę zasnąć, a rano muszę wstać :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69n0flnbf3.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpfa5qdfct.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz23l9bc6yt.png

Hej :))) odnośnie anemi i żelaza w ciazy to ja w zeszłej ciazy miałam anemię straszna i leżałam w szpitalu właśnie tak w 8 mies jakos a zaczęło sie to strasznymi zawrotami głowy takimi ze nie chodziłam tylko ciagle leżałam bo jak chodziłam to czułam sie jak bym leciała do tylu okropne to było pamietam ze jadłam buraki i wątróbkę bo żelazo zwierzęce lepiej sie przyjmuje i tabletki żelaza na receptę 2 dziennie takie rozowe nie pamietam juz nazwy w każdym razie współczuje bo jak sobie przypomnę jak sie wtedy czułam to nie życzę nikomu dzis zobaczyłam pierwsza siare termin mam na 20 wrzesnia czyli jak jakieś 2 dziewczyny z forum chodz cc mam na 15 wrzesnia pierwsze tez miałam cc z powodu bardzo wysokiego pulsu i tych zawrotów głowy teraz nie mam takich obiawow na szczęście ale chce miec 2 cc skoro miałam pierwsza nie chce miec 2 szyc zreszta wiem czego sie spodziewać po cc mała jest ułożona miednicowo chodz ma czas zeby sie obrucic chodz w moim przypadku to bez różnicy hmmm ale sie rozpisałam co do wagi to 9 na + trochę sporo No ale co mam zrobic mam ataki głodu a jak zjem to czuje ze mi nie dobrze nie rozumiem tego :/ i mi jak w poprzedniej ciazy poszło wszędzie nie tylko w brzuszek :/ ciekawe ile jeszcze przytyje do końca hmmm..., ? A co do mebli to dzis jedziemy do ikei i bede urządzać pokój księżniczki bo jakos czuje ze juz czas W poprzedniej ciazy robiłam to 3 tyg przed nie wiem czemu teraz mam takie parcie tak szybko cieżko zrozumieć kobietę w ciazy a i wyniki mam bdobre o dziwo bo w zeszłej ciazy sie psuly na koniec strasznie w sumie żadnej strzałki nie miałam wszystko w normie cukier 60pare na czczo krzywa tez dobra ...... Pozdrawiam :)

Merenka właśnie słyszała,m, że herbata i kawa do dziennego spozycia płynów się nie zaliczają.Kurcze badania mam dobre, wody w normie nie wiem może nie potrzebuje tylu płynów - nie wiem ale od dziś zaczynam pić na siłe;)

~Stellka a w którym tyg. ciąży urodziłaś pierwsze dziecko?? Ja mam termin na 27 września z USG na 22 września a moja gin planuje CC w 39tc , a ja bym chciała wcześniej;)

u nas od rana kosza trawę a ja mam uczulenie wrrrrrr jestem zła!!

Nie wiem jak u Was ale u mnie wczoraj był cudowny wieczór..patrzyłam za okno zachwycona świętym deszczem - czekałam na niego jak na zmiłowanie już od kilku dni a potem była cudownie chłodna noc - spało się wybornie:)
Ja zaczęłam bardziej pilnować się z tym piciem wody jak mi któregoś razu lekarz powiedział że jestem odwodniona także wypijam te 2 litry plus mleko nie wiem ile ale to na zgagę,która męczy mnie niemiłosiernie w ciąży ale całe szczęście nie męczy mnie to wcale bo lubię i wodę i mleko i piłam je też przed ciążą.

mamaaliTekst linka, współczuję uczulenia...u mnie zupełnie inaczej - uwialbiam zapach świeżo skoszonej trawy

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkp07w9asewgxw.png

Planowane cc miałam w 39 tyg w sumie 2 dni przed terminem teraz bede miała 15 wrzesnia czyli 5 dni przed terminem moj lekarz chodzę do doktora kuźlika mówi ze nie powinno sie wyciągać dziecka w 38 bo do puki nie zacznie sie akcja porodowa to nie jest donoszony jest możliwość ze moge miec w 38 ale musiała bym byc 2 dni przed w szpitalu i podał by sterydy zeby miec pewność ze płuca sa wykształcone tydzien mnie nie zbawi :)

Planowane cc miałam w 39 tyg w sumie 2 dni przed terminem teraz bede miała 15 wrzesnia czyli 5 dni przed terminem moj lekarz chodzę do doktora kuźlika mówi ze nie powinno sie wyciągać dziecka w 38 bo do puki nie zacznie sie akcja porodowa to nie jest donoszony jest możliwość ze moge miec w 38 ale musiała bym byc 2 dni przed w szpitalu i podał by sterydy zeby miec pewność ze płuca sa wykształcone tydzien mnie nie zbawi :)

Hej dziewczyny!
Ja wlasnie dzisiaj bylam na badaniach w spr.cholestazy, wyniki może będą już po g.17, a jeśli nie to w pon.
Rzeczywiscie duuzo tematow nowych na forum :)
Mi tez puchna stopy i dłonie zwłaszcza gdy jest goraco, ale nigdy az tak żeby kosci nie było widać. To rzeczywiście niepokojące... Może lepiej byłoby podejść do lekarza?
Fajnie ze jest chłodno, dużo lepiej się czuje. Maly jest bardziej aktywny niż w upaly, od rana kreci się w brzuchu i daje znac ze ma się dobrze :) Wczoraj rano i wieczorem miałam mdlosci, dzisiaj na szczęście już nie - zdarza się wam mieć tez?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eg9bv5ugm.png

Byłam dzisiaj u pani gin i w czwartek musze isc jeszcze z wynikami z morfologi bo podobno jakis mi witamin brakuje i zamiast rosnąć to mi spadaja a poza tym wsio haraszo :D
Pytałam o te żebra i to samo mi powiedziała co tutaj mi doradziłyscie ze malota sie rozpycha i dlatego mam takie uczucie a dzisiaj po stresującym poranku jak mi sie wypieła tak mam ciagle napięty brzuch i nie daj boze jak probuje wstac i isc to jeszcze bardziej sztywnieje a wiec mam zapewniony dzien na siedząco :D chyba tatus jakas hustawke zamontowal w brzuchu bo sie ciagle bawi jak na placu zabaw :D hehe

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Witam wszystkie mamusie:-) Te nowe i te juz od dawna obecne na forum:-) Dzis u nas na Mazurach chlodno i deszczowoi az lzej sie chodzi:-) Mala skacze jak szalona i wypina wszystko co sie da::-) Az zebra bola:-) dzis bylam na wizycie i troszke jestem zdolowana:-/ Wykryto cukier w moczu i znowu musze pic glukoze:-( I sie tak zastanawiam.. Bo takze w szpitalu robili mi wyniki i wszystko bylo ok. A tu raptem po tygodniu w krwi cukier miesci sie w normie,ale za to w moczu sie pojawil. I czeka mnie dieta:-/ Zero cukrow,slodkich owocow

Ja pierwszą córkę urodziłam w 38tc bo odeszły mi wody miała 3650g wagi więc donoszona, dostała tylko 7/8 pkt,bo mnie wymęczyli na SN 12 godzin i ją poddusili debile i szybko robili CC.

kornelka ja mam mdłości czasem po dziś dzień

U mnie też dziś chłodniej w nocy ale co z tego, jak mój mąż chrapał jak porąbany dziś nie mogłam spać to poszłam do pokoju córki, za to ona tak kopie i palcami od nóg szczypie w nocy , że spać się nie dało i miałam dylemat czy spać z chrapiącym mężem czy z córka która mnie kopie i się w łóżku wierci - masakra jestem nie wyspana!! mąż przestał chrapać o 4 rano więc pospałam chwilkę w spokoju.Chyba muszę sobie jeszcze jedno łóżko kupić do 3 pokoju i w końcu się wyspię.

Pani Buhler współczuję z tym cukrem, teraz jakbym wypiła ta glukozę to chyba bym zwymiotowała

Mi też czasami zdarzają się poranne mdłości, na szczęście rzadko ;)

Magdalena, Pani Buhler mam nadzieję, że badania wyjdą wam dobre i wszystko jest w porządku :)

Mamaali mi się za to źle śpi samej :D mój akurat nocki robi, a ja się wierce pół nocy nie mogąc sobie znaleźć miejsca. Do tego mała psotka wczoraj mi strasznie na pachwine zaczęła naciskać i bolało strasznie. Na szczęście po krótkim spacerze w środku nocy zmieniła pozycję :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69n0flnbf3.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpfa5qdfct.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz23l9bc6yt.png