Skocz do zawartości
Forum

Czerwcątka 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Pati000
Dziubala ja napisałam to co mi lekarka powiedziała a co to za artykuł?

Artykuł http://polki.pl/we-dwoje/pierwsze;smaki;w;diecie;malucha,artykul,33182.html

Pati000
(...) a o zmianie czasu wiem wiem tylko boję się tego że jak mały mi teraz wstaje o 6 to po zmianie bedzie wstawał o 5 o_O

A może zrobi Ci niespodziankę i będzie wstawał tak samo ;)

Nie pamiętam która z Was podała stronę z KappAhla, ale jak jest taka mądra to niech mi przeleje swój zasiłek, bo ja tam zostawię masę pieniędzy ;) Fajne ciuszki i wcale nie b.drogie :)

Pati nie mogę się z Tobą zgodzić co do nocnego wstawania. Ja od samego początku co 2-3h karmię w nocy i coraz gorzej mi się wstaję. Jestem tym wymordowana. Jeszcze dzisiaj dwie pobudki+przewijanie to był okropny płacz. Nie jestem dumna z tego co zrobiłam, ale już naprawdę czasem jestem na skraju płaczu/załamani/zrezygnowania.

Dobrze, że dziś słonecznie. Zaliczyliśmy spacer, oczywiście trochę za ciepło ubrałam, tzn niepotrzebnie przykryłam kocem. Ale teraz już wiem, jak ubierać. Najgorsze są zakupy :/, bo przecież muszę dać odpocząć panom z tesco.

Jeszcze zaglądam, bo K. stwierdził że jeszcze jeden cykl Filipa przespi, bo jest nieprzytomny (kończy pracę o 6) :) więc Fifi znów drzemie, a ja poogarniałam :)

Ja mam wersje worda do aktualizacji może dlatego nie działa. Teraz próbujcie bo wkleiłam tabelkę w zwykłego wordpada :)

Co do rozszerzania, faktycznie normy jedne, i te rzeczy już słyszałam, i nie wiedziałam tylko jak dokładnie wprowadzać nowe smaki :)

No a co do ubioru, to faktycznie nie za grubo bo to tylko na przejście, dzięki Dziubala za podpowiedź :)

Ktoś mi powiedział własnie nie dawno, ze przestawiamy zegarki teraz w weekend i śpimy dłużej, na to ja 'no chyba nie my' :D
Filip i tak się obudzi jak zwykle, ciekawe o której wieczorem padnie spać na noc :)

Wstawiam parę zdjęć na dropa :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44jn4hj6fs4.png

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2h00czxr17dz3.png

Emwro, jak ja Ciebie rozumiem. Tej nocy 6 pobudek! I mi również jest coraz ciężej.

Dziubala, śpimy, jeśli nam dzieci pozwolą ;) Ja tam na cud nie liczę. Za Twoją radą kupiłam VIBURCOL. Dla mnie nie ma znaczenia czy on jest homeopatyczny czy nie, ma działać :) No i zaaplikowałam 15minut temu, ale mój diabełek postanowił akurat w tej chwili zrobić kupkę... Nie wiem czy zaczął działać, czy mam dać ponownie, eh, może spróbujemy jutro.

Pati, to wygląda na to, że źle robię, cóż :) Moje dziecko jest już po mięsku, nawet specjalnie nie narzekał:)

Ania, życzę udanych zakupów! Zwłaszcza, że w tesco ciuszki mają naprawdę dobrej jakości i w przystępnych cenach:) Ja myślę, że robisz dobrze. Sama nie ubieram mojego za grubo, a przykrywam kocem, żebym go właśnie w aucie mogła odkryć. Wrócę jeszcze do carrefoura i promocji. Nie chodzi o produkty dla dzieci, a produkty do początkowego karmienia. Mleko nan kosztuje 18zł, a paczka pampersów 90. Pampersy wliczają w promocję, mleko nie. Jestem zbulwersowana, bo odbieram to ten w sposób, jakby mleko było produktem zakazanym, bo ja powinnam karmić piersią? A tyle się mówi, że nie ma nacisku.... Nie wliczają tylko mleka początkowego, a wygląda na to, że te z cyferką 2 czy 3 już jest wliczane... :/ Już nie chodzi o samą promocję, ale o to, że mleko modyfikowane z nr 1 jest beeee, a piwo już jest cacy :(

Monia, ty masz dar do kasowania gotowego postu :) Fajnie, że sprawę z węglem udało się rozwiązać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-69466.png

Pipi niestety mam dar nie tylko do kasowania postu:)
wydaje mi sie ze troszke rozpedzilas sie:)napewno tam nikt nie dyskryminuje kp czy mm.Domyslam sie ze to jest najbardziej chodliwy towar wiec gdyby dali na to promocje to mieliby wieksze straty niz zysku. U maluchow ciezej zmienic diete,rodzice tez boja sie ryzykowac ze zmianami wiec kupisz czy jets promocja czy nie u starszakow mozesz juz bardziej kombinowac. Nie mozna az tak do siebie tego brac.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlclb15ksjtmsj.png

Yhyyy, w ten sposób na to patrzycie... No nie wiem, ale ja to widze inaczej, może też trzeba by się zagłębić o co chodzi w tej promocji. Ale to nie jest ważne. Wybuchłam, bo stawiają mm nr 1 obok alkoholu czy papierosów i to mnie drażni.
Ale odnośnie promocji, jeśli któraś z was karmni Bebiko, to jest po 33,59 800gram, moze komus sie przyda :)

Doczekałam się dziś kuriera. Tak więc właśnie ładuję dzisiejsze zdjęcia na dropa :)
Dziubala, dla Ciebie 2 zdjęcia smoczka- pierwszy coś ala NUK (który mu się "wrzyna"), drugi z canpol babies- który polecam:) Oba w rozmiarze 0-6 Ale jak wiadomo, każde dziecko jest inne i nie koniecznie musi mu przypasować, sama pamiętasz jak to było z krochmalem

monthly_2014_10/czerwcatka-2014_18963.jpg

monthly_2014_10/czerwcatka-2014_18964.jpg

Jasiowi poprzestawiały się drzemki. Od kilku dni najdłuższa jest poranna i popołudniowa, a południowa najkrótsza, a wcześniej to ta poranna i popołudniowa były króciutkie, a południowa długa. Chyba mu zaburzyłam poczucie czasu brakiem normalnych długich spacerów, a może to skutek uboczny „skoku” ;)

Ania, na razie wygląda na to, że kaszka nie miała wpływu na wcześniejsze budzenie się Jasia na karmienie. Wczoraj wieczorem dostał samo mm i też obudził się o 4.00. Dziś jeszcze na wieczór też dostanie samo mm i zobaczymy czy będzie jakaś różnica ;)
Do tabelki nadal nie mogę się dopisać.
W UK nie przestawia się czasu?

Pipi, ciekawe czy Viburcol podziała na Dominisia, daj znać. Jak Mały zrobił po 15 min. qpkę, to czopek raczej nie miał szans zadziałać ;)

Pati, dzięki za smoczki, Mały słodziutko z nimi wygląda :). Na fotkach widać różnicę w kształtach, więc jak będę następny kupować, to może spróbuję z tym Canpol Babies.

Beacia, a coś Ty tak zamilkła? Wszystko ok?

I znów mały elaborat, bo się rozpędziłyście trochę :D

U nas dzisiaj trochę brak czasu, ciągle coś :-) No, ale dzień się zaczął od tego, że wylegiwaliśmy się w łóżku w trójkę do 10 :D W międzyczasie I. poszedł rano do sklepu i zrobił na śniadanie jajecznicę. Ogólnie Iśka obudziła się po nocce przed 7, czyli spała prawie 11h (!!!) bez jedzeniowej przerwy. Najlepsze jest to, że najpierw pocycowała, później po 8.00 dałam jej butlę (domaga się po cycu dosyć szybko, więc cyc jest raczej na przetrzymanie), no i chcieliśmy z I. jeszcze się zdrzemnąć wykorzystując to, że była to też pora Iśki spania. Oczywiście I. prawie od razu usnął, Mysza dopiero o 9.30 i o 10 się obudziła akurat jak I. się budził. No i budzi się wyspany i mówi "ooo, wszyscy pospali, Mysza pospała", ja się na niego patrzę ze zdziwieniem, a on jeszcze dodaje "no przecież 1,5h spała!", no to mówię "chyba ty..." :D
Później I. na chwilę pojechał do pracy, a my wyszłyśmy na spacer. Zimny spacer! Dziubala, masz rację z tymi rękawiczkami! Ręce mi skostniały jak nie wiem! Chociaż wolałabym taką mufę do wózka, bo rękawiczki średnio lubię. Muszę się rozejrzeć. Później byliśmy na rehabilitacji jak co piątek. Być może za tydzień będziemy po raz ostatni! Jupiii!

Veronica
Zastrzelę za ten link do Kappahl! Poproszę darowizny na moje konto :D

Inga

inga
z adopcją super pomysł, nabyłabym fajną siostrę:)

Jak mi milutko :D
Z zamówieniem grupowym na bodziaki to akurat najbardziej moja mama się najbardziej wtrynia, ale to raz na jakiś czas jak tam jestem, więc jeszcze do przeżycia.

Bia
Z tymi maluchami to normalnie niemożliwe :-) W końcu jak je więcej to powinien dłużej spać, no ale może Pulpecik po prostu znowu polubił jedzenie. Tylko się cieszyć, że apetyt dopisuje!
Mysza najczęściej pcha sobie do buzi środkowy i wskazujący albo wszystkie cztery bez kciuka. Piąstkę tylko czasami zasysa.
A odnośnie jeszcze tej homeopatii i tego co napisałaś o postrzeganiu odnośnie naszych maluszków - przecież teoretycznie tak może być ze wszystkimi lekami, i homeopatycznymi, i zwykłymi - za każdym razem wiemy jaki i na co środek podajemy.
Nie chodzi mi o to, żeby się na ten temat sprzeczać czy coś, bo tak jak pisałam czytałam kiedyś sporo o placebo, zresztą widziałam też program o tym jak wmówili ludziom, że biorą udział w eksperymentalnej terapii i wmawiali im działanie "leku" podczas, gdy łykali wit. C i oczywiście w większości działało :-)
Ja z Myszą w deszczu nie wychodzę, stwierdziłam że wózek w folii to niezbyt duża przyjemność w samym spacerze i dla Mychy i dla mnie.

Dziubala
Zimówki jeszcze nie wyciągałam, ale po dzisiejszym spacerze zaczęłam się zastanawiać :-) Na rehabilitację założyłam Myszy kombinezon zimowy, ale to bardziej z tego względu, że ją mogłam szybciej ubrać rozebrać, bo pod spodem miała tylko body z krótkim rękawem i cienką bluzeczkę z długim, spodnie dresowe i skarpetki.
Przez to, że w tych placuszkach jest ta miazga bananowa to nie trzeba dawać mąki, bo sama w sobie jest gęsta. Jakbyś chciała cieńszego naleśnika byś musiała dodać wody albo mleka. Zresztą serek waniliowy też do środka możesz dodać.
Studiowałam na UEk zarządzanie międzynarodowe, uzupełniające mgr. No i jeszcze nie odebrałam dyplomu :D ale pisałam Wam już chyba kiedyś o tym. Dopóki nie zmieniam pracy to nie jest mi potrzebny heheh. Może jakoś się wybiorę kiedyś go odebrać to wtedy się odezwę :-) Może na wiosnę jak już się cieplej zrobi.
Aplikacja o którą pytasz to chyba "e-składniki" - do wszystkich jest konieczne konto na gmail tak jak kiedyś Ci pisałam odnośnie jakiejś aplikacji do zdjęć. Shazam tak samo.
A pazurki u stóp już Myszy kilka razy obcinałam :-)
Żeby się dopisać do tabelek na dropie czy jakiegoś linka dopisać do listy itp. trzeba to pobrać do siebie, dopisać i wrzucić z powrotem.
Z tą ciężarną czytałam niestety... Po prostu brak słów... Mając 5 promili trzeba chyba pić kilka dni...
Ciekawe czy Jaś się przestawi z powrotem z drzemkami czy już mu tak zostanie.

Monika
W ciąży też na własną rękę nic nie brałam, jak mnie zaczynała np. boleć głowa to zawsze było to do wytrzymania, zresztą ja jestem antytabletkowa. W aplikacjach siedzę, bo ma to trochę związek z moją pracą, tzw. zboczenie zawodowe :D I. nie rzucił pracy, po prostu mu się wczoraj nie chciało robić, jak to na swoim, nie robi nie zarabia, ale wczoraj miał niechęć :-)
Kup sobie "swoją" kawę i gdzieś schowaj :D Albo przesyp do jakiejś puszki z napisem "sól" :D

Ania
Jak tam, upolowałaś jakiś kombinezonik?
Jak jest duży wiatr to też bym spacer odpuściła, ewentualnie bym wystawiła Iśkę tylko na balkon, bo u nas na balkonie nie wieje.
Też dzisiaj kupiłam żel do dziąsełek, jutro wypróbuję i zobaczę czy trochę przestanie pchać te paluchy do buzi :-) A odnośnie noszenia to ja najczęściej słyszę od mamy teściowej, czyli od prababci, że nauczyłam nosić i też mnie to strasznie irytuje, bo baaardzo mało Myszę noszę, najczęściej po prostu jak mam ją ochotę poprzytulać albo jak widzę że ona ma taką potrzebę.
I. jak przychodzi zwykle po 6 rano z pracy to kładzie się ok. 7 i śpi tak do 14.
Fajnie macie, że nie musicie przestawiać czasu, mam nadzieję że u nas też niedługo to zniosą...

Pipi
A ja tą promocję odbieram tak, że na maluchach zawsze chcą zarobić... Mm z nr 1 w ogóle nie widziałam nigdy w żadnej promocji. Mało tego, Bebilon, który kupuję jest najtańszy w Biedronce, na necie jest w tej samej cenie lub droższy + koszt wysyłki... 6 pobudek w nocy, chyba bym padła! No i z lekami mam podobnie jak Ty - ma działać :-)

Pati
Dobrze, że kryzys gorączkowy zażegnany, ale swoje biedna się musiałaś namęczyć. Dobre porównanie forum do AA :D :D :D ale... coś w tym jest!

Blania
Ja zmieniałam smoczka, bo u nas (dr Browns) pierwszy smoczek jest 0-3m. Jak otworzyłam ten następny "level 2" to chyba z 10 min oglądałam czym się różni od "level 1" i nie doszłam do tego, tylko na spodzie jest napis, że ten taki a tamten taki. Dopiero później okazało się, że z tego kolejnego trochę szybciej faktycznie leci, że Mysza aż się trochę zaczęła krztusić, musiała się przyzwyczaić. Jedzenie butli nam zajmuje ok. 10 min.

Emwro
Łączę się z pożądaniem zbyt wielu rzeczy z wrzuconej strony kappahl :D Oszalałam na punkcie dalmatyńczykowych spodenek :D

A propos przestawienia czasu... Macie jakiś sposób na przestawienie w miarę bezboleśnie naszych dzieciaczków? Bo ja mi Mysza będzie po 18 już marudzić to zwątpię... ale chyba przez parę dni będę ją musiała przeciągać, np. jutro ją już postaram się trochę później położyć, zobaczymy co z tego będzie.
No, to chyba tyle z fo, teraz idę na dropa :D

http://www.suwaczki.com/tickers/uch5e6yd0cq7vxma.png

http://www.suwaczki.com/tickers/y5iaxzdv6sr7mh7j.png