Skocz do zawartości
Forum

Bliźniaki 2014 i 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Moniś79 - a podobno chłopców masz do odróżnienia, czyli najwidoczniej chrzestni będą musieli częściej chrześniaków odwiedzać, żeby nie było więcej pytania kto jest kto i dlaczego :)

Powiem Tobie szczerze, że ja też małżeństwo wybrałam i rozdzieliłam dla każdej z dziewczynek ... po części pewnie z racji tego, że choć sama w zabobony nie wierzę, ale zawsze mogą inni w nie wierzyć i odpukać w niemalowane - chyba z przezorności ... żeby później nie szukali winnych, czy dziury w całym z powodu braku dziecka jakby im coś się nie udało, bo różne przypadki chodzą po ludziach i niezbadane są wyroki boskie - czternaście lat razem im stuknęło, z czego dwa po ślubie :)

Tak więc Twój tok myślenia do mnie również przemawia i super, że Twoja siostra dała się w końcu przekonać, chociaż najczęściej "wybrańcy" w takiej sytuacji mogą pomyśleć, że zależy nam głównie na powiększonych korzyściach i to chyba ich największy błąd ... będzie częstsza może opcja odwiedzenia chrześniaków u rodziców chrzestnych, to się melduj głośno i wyraźnie :)

Cudowne masz chłopaczki - normalnie tylko przytulać i całować ... będą w przyszłości w dziewczynach przebierać, ale biorę ich na zięciów jak się uda :)

A tak na poważnie - ten "niebieski smerfik" to strzelam chyba Maciuś, a obok mniejszy Łukaszek przystojniaczek - zgadłam ??? No i bez najmniejszego cienia wątpliwości ... wyglądają superowsko :)

No i oczywiście - podział skarpetek również musi być równy ... u mnie też często dziewczynki skarpetkami się wymieniają na dwie z różnej parafii :)

Hej dziewczyny
Mami 87 super wiadomość ja tez we wczesnej ciąży przez to przeszłam..nasze maleństwa maja bardzo wielką wole życia..
MC ja tez chyba skłonie się do jednego łóżeczka na początku a później to czeka nas przeprowadzka to i miejsce na drugie się powinno znaleźć ;)

Julia co tam słychać u Ciebie chyba już w szpitalu czy się mylę??
23tc JKDO

Czesc Dziewczyny:)
Obudzil mnie dzis okropny bol gardla, zapchany nos i ogolne oslabienie. Czy oprocz wody z sola cos mozna?:) Kociam chyba wspominalas o mleku z miodem - chyba sie przemoge.
Temperatura 37 wiec chyba nue najgorzej. Eh - a juz myslalam ze dotrwam do konca bez zadnego przeziebienia:(
Karolina- trzymam kciuki za dzisiejsze wyjscie ze szpitala!

Super gratulacje cytrynka251 :)zdrówka dla ciebie i dzieciaczków!
Gosioolek mleko z łyżka miodu i masła na gorąco mi zawsze na gardło i generalnie osłabienie pomaga, polecam nic nie tracisz. A my prawdopodobnie wyjdziemy w piątek do domu :D
Wlasnie miałam usg i moje dzieci ładnie podrosły, mały 1950 mała 1945 :)
33t
Milego dnia

Mami- kamień z serca! Cieszę sie, ze wszystko w porządku.
Cytrynka- wielkie gratulacje! Odpoczywajcie i cieszcie sie szczęściem :)
Kociam- Ty jesteś 33 tc? Ja tez, myślałam, ze Ty tydzień wcześniej juz mi sie wszystko popitoliło ;) bardzo ładna waga dzieci. Ciekawa jestem ile moi waza...
Gosioolek- w aptece sa dostępne takie preparaty o nazwie prenalen specjalnie dla ciężarnych. Stosowałam tabletki do ssania z tej serii i krople do nosa- pomogły.
Stresuje sie przed badaniem, nie wiem o której będę je miała. Leze jak na szpilkach juz sie spłakalam od rana z emocji, nawet nie to, ze chce wyjsć tylko juz chciałbym wiedzieć co tam u chłopców. Nie muszę mowić, ze bardzo sie boje. Dzisiaj mój słaby dzien :/

Cytrynka251 - ja również dołączam się do ogromnych gratulacji i faktycznie wzięli Ciebie z zaskoczenia :)

Trzy minuty przerwy masz między dzieciaczkami, więc nieźle musiał się lekarzom Piotruś schować ... ładna waga maluszków jak na trochę wcześniejsze rozwiązanie i niech dalej rosną zdrowo - na pewno jesteś już spokojniejsza mając skarby przy sobie :)

Trzymajcie się dzielnie i jak najszybciej wracajcie do swojej siostrzyczki oraz tatusia najdroższe kruszynki :)

Gosioolek tez jestem w szokuje takie duże, jest granica błędu 289g ale i tak spore :) ale to dobrze jak by ewentualnie chciały wyjsć wcześniej. Czuje sie dobrze, w piątek nas wypuszcza. Karolina tak w 33 skończony 32 jak to mówią lekarze. Od poniedziałku jak leżymy w szpitalu to tak mi maluchy szaleją w brzuchu ze szok :) jedno przez drugie kopie :)
Ja tez stosowałam te tabletki prenalen na gardło ale mi nie pomogły jeszcze gorzej po nich mnie bolało gardło.

Czesc dziewczyny:))
nie bylo mnie tu kilka dni a tyle do czytania;))
Przede wszystkim Mami...ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo u ciebie.tak sobie pomyslalam ze to plamienie moglo byc od za szybko odstawionego duphastonu. ja bralam do 24 tyg:) A nie mowilamze okaze sie ze sa dwuowodniowe:))))super:)))
Aleksa...tak my dzis bylismy w szpitalu na usg, ale znowu puscili mniedo domu bo wszysto ok:) mala podrosla przez tydzien o 140gr :)duza tez rosnie ale tylko 100gr.wiec mala podgonila siostre i ta roznica w procentach zmalala do 24%:) za tydzien sie musze znowu do szpitala stawic ...i juz mi zapowiedzieli ze do konca;///ale co tsm ..damy rade:)))
Dziewczyny??!!!jak wy te fotki zamieszczacie??
gratuluje rozpakowanym mamusiom:) juz sie ogubilam kto i kiedy a jak juz pisalam nie zagladalam tu chyba tylko dwa dni;))))tyle sie tu dzieje:)))
a co do wozka...to nie wiem na ktory sie zdecyduje.bardziej mi sie podobaja "jeden zadrugim" ale argument ze sie ciezko podjezdza pod krawezniki daje do myslenia:/ a "jeden obok drugiego" hmmmm...nie wem czy wejdzie mi do domu:/ i badz tu madry i pisz wiersze;))
pozdrawiam:)))
29tydz. JK DO

Cześć dziewczyny :-)

Cytrynka251 super, że jesteś już po gratuluję. Spore bąbelki :-). Dużo zdrówka życzę dla mamy i dzieciaczków :-).

Julia83 bardzo się cieszę, że różnica w wadze już mniejsza i że z Wami wszystko dobrze. Też myślę, że dasz radę w tym szpitalu. Zobacz jak to zleciło, teraz i ty jesteś na ostatniej prostej ;-).

Aleksa88 ja podobnych objawów nie miałam, więc nie mogę się wypowiedzieć. Jak zawsze w takiej sytuacji gdy coś niepokoi zalecam IP albo konsultacje z lekarzem.

M.C. lepiej rozpoznajesz moich królewiczów niż chrzesni ;-).

Wczoraj byliśmy w poradni rehabilitacyjnej, okazało się, że Łukaszek ma jednak lekki zespół napięcia mięśni. Lewą stronę ma słabszą. Na szczęście ćwiczenia co dostaliśmy są na zasadzie zabawy. Tylko doradzali ćwiczyć zarówno z Łukaszkiem jak i Maciusiem. Kontrola za dwa miesiące.

Karolina mam nadzieję, że jesteś po badaniach i z chłopcami wszystko ok. Po gorszym dniu musi być być ten lepszy :-)

Kociam jakie spore maleństwa, niech dalej tak pięknie rosną :-).

Julia83 wcześniej też miałam problem z zamieszczaniem zdjęć. Zauważyłam, że nie można wrzucić zdjęcia powyżej 1 MB. Spróbuj je trochę przyciąć i na pewno pójdzie ;-).

Jak patrzę na moich chłopców to podejrzewam, że to Łukaszek będzie żywym srebrem. Już teraz wszystko go interesuje. Maciuś wie, że ma ręce i nimi wszystko może do buziki włożyć..ale to Łukaszek jak odkrył ręce to przybliżał sobie do buźki i oddalał. Teraz niezdarnie sięga po zabawkę i ja chwyta. Łukaszka łatwo rozsmieszyc..z Maciusiem tak łatwo nie pójdzie. Ciekawe czy jak będą starsi to się sprawdzi ;-).

M.C. jak tylko będę jechała w odwiedziny do Polic zamelduje się ;-). Tylko wyobrażasz sobie, cztery głowy to nie jedyna..i wtedy jednak mogą dosięgnąć po olej ;-).

Dziewczyny my nadal w szpitalu. Dopiero dzis zrobiono nam usg a nie wczoraj. Nie dostałam wyników do ręki wiec tylko dane orientacyjne co zdążyłam zobaczyć jeden chłopiec ok 2000 gr a drugi niewiele ponad 1500... To znaczy, ze mniejszy przez dwa tygodnie przybrał tylko ok 100 gr. Na razie wiem tyle, ze poza niska waga jednego wyglądają na zdrowych. Ciecie na pewno będziemy mieć przed wyznaczonym terminem bo mały nie rozwija sie prawidłowo. Na razie mówią o 37 tc czyli tydzień wcześniej niż planowano. Czekam teraz aż lekarze sie skonsultują..: