Skocz do zawartości
Forum

Można?! Można!!! Piątek trzynastego - czyli wsparcie dla dziewczyn po przejściach!

cinamoonka

Rekomendowane odpowiedzi

Veoh :36_3_15:
No niestety niestety,,,,ostatnio miałam gorszy czas...dola zalapalam ale teraz odpoczywam w pl więc jest troszkę lepiej :wink:

No i byłam tutaj u lekarza i naturalnie nie mam szans na owu więc tabletki pójdą w ruch więc trzymajcie kciuki :smile_move:

Kochana trzymam kciuki za Ciebie caly czas, bo z pewnoscia zaslugujesz na szczesliwe zakonczenie jak nikt inny. Ja wciaz wierze, ze dasz rade i w tym albo przyszlym roku bedziesz tulic malenstwo.

Odpoczywaj jak najwiecej i niedoluj sie zobaczysz, ze bedzie dobrze!!!

_Alfa_
Ach Veoh no powoli dociera do mnie, że rodzić będę :D

Czujesz juz jakis stresik :D czy jeszcze nie?

Bo Ja mialam dokladnie tydzien prze porodem faze , normalnie dostalam jakiegos napadu strachu, ze nie urodze i w ogole :D pozniej przeczytalam, ze ta sa jedne z objawow zblizajacego sie porodu ;) :)

No ale u Ciebie jeszcze dobry miesiac ;)

No Agus dostała skierowanie na zabieg z podejrzeniem ciąży obumarlej. Dobrze ze trafiła na lekarza co zrobił jej usg i okazało sie ze dzidz ma 1,5 cm i ma sie dobrze....:smile_move:
A veoh tak jak piszesz- taki lekarz to tylko do bicia!! Jak tam mozna!!

Jestem już w domu, tętno jest, dzidzia rośnie (1,20 cm :36_1_21:) ale co się strachu najadłam to moje. Więcej napiszę jak m do pracy wyjdzie, bo mnie od kompa odgania.

http://www.suwaczki.com/tickers/65vq786iklsvuww1.png
http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w43r8253bs8l9.png
09.11.2012 :angel_star:Wiem, że jesteś tam
Nie widuję Cię, lecz wiem, że jesteś tam
Cały dzień i noc ktoś puka do Twych drzwi
Każdy chciałby wiedzieć jak ma dalej żyć.
Wiem, że jesteś tam
Dla każdego zawsze musisz znaleźć czas
I choć nigdy o nic nie prosiłam Cię
Dzisiaj proszę bez kolejki przyjmij mnie .

Co za babsko wstretne... dzieki Bogu Swiezaczku wszystko dobrze! Tak sie ciesze:*
:orchestra:

A u mnie przyszedl dzis detektor tetna plodu i od 15 stej probowalam sie wsluchac w serduszko mojego malca i nic az mi sie teraz udalo :D jaka piekna melodia!!! 147 uderzen na minute !!!:)
Gratis byl zel do usg w butelce jak od wody utlenionej i pol zmarnowalam na tym szukaniu :) aaale grunt ze serduszko bije :* to mnie stawia na nogi ii przywoluje do pozytywnego myslenia ze damy sobie rade z lozyskiem. Ok ide cos przekasic bo zglodnialam z wrazenia :)

Wyściskałam lekarza i pielęgniarkę co mnie na to usg zabrała, nie musiała, to ich dobra wola była. Mogli mi kazać przyjechać dopiero jutro rano i cierpieć. Pomyśleć że czasem od czyjejś łaski i niełaski czyjś los zależy :ehhhhhh:

Wiem, że jesteś tam

Widzisz kotus sa jeszcze dobrzy ludzie :* co po prostu potrafiavpo ludzku pomyslec. Cieszy mnie ze cie tez wypuscili. U mnie w szpitalu najpierw cie przyjma potem pytaja co ci jest. Ja kiedys z bolem trafilam na oddzial dr nie zechciala zejsc do mnie. Odrazu pidzama i badanie na ktorym okazalo sie ze mam.... owulacje wlasnie!!
Ja: oh cale szczescie ze to bol owulacyjny jestem 2 mies po zabiegu myslalam ze to jakies powiklania. No to wiem ze mozna dalej dzialac.
Dr: moja droga najpierw wez zacznij brac tabletki antykoncepcyjne a potem mysl o dzieciiach
Ja: prosze?! Jakie tabletki?!Przeciez ja chce miec dziecko
Dr: najpierw okres sobie wyreguluj
Ja: ale ja mam regularny!! Co 24 dni rano!!! Ani dnia pomylki
Dr: rob co chcesz ale to ja konczylam medycyne...
Ja: no to co moge isc do domu skoro to tylko owulacja to wracam do meza :)
Dr : chyba zartujesz ? A kto zaplaci za to badanie? Min 3 dniowy pobyt.
I sobie wyobrazcie ze zupelnie zdrowa lezalam 4 dni i leczyli mnie antybiotykami na ...zapalenie przydatkow!!!! Oczywiscie leki do szafki i co dzien myslalam ze to chyba sen... ale strasznie ironiczny....
Takze taka opieka u nas :)

Ja pierdzielę!!!!!! Co za sucz???!!!!! :nerw:

Wiem, że jesteś tam

kasialukaszo
Widzisz kotus sa jeszcze dobrzy ludzie :* co po prostu potrafiavpo ludzku pomyslec. Cieszy mnie ze cie tez wypuscili. U mnie w szpitalu najpierw cie przyjma potem pytaja co ci jest. Ja kiedys z bolem trafilam na oddzial dr nie zechciala zejsc do mnie. Odrazu pidzama i badanie na ktorym okazalo sie ze mam.... owulacje wlasnie!!
Ja: oh cale szczescie ze to bol owulacyjny jestem 2 mies po zabiegu myslalam ze to jakies powiklania. No to wiem ze mozna dalej dzialac.
Dr: moja droga najpierw wez zacznij brac tabletki antykoncepcyjne a potem mysl o dzieciiach
Ja: prosze?! Jakie tabletki?!Przeciez ja chce miec dziecko
Dr: najpierw okres sobie wyreguluj
Ja: ale ja mam regularny!! Co 24 dni rano!!! Ani dnia pomylki
Dr: rob co chcesz ale to ja konczylam medycyne...
Ja: no to co moge isc do domu skoro to tylko owulacja to wracam do meza :)
Dr : chyba zartujesz ? A kto zaplaci za to badanie? Min 3 dniowy pobyt.
I sobie wyobrazcie ze zupelnie zdrowa lezalam 4 dni i leczyli mnie antybiotykami na ...zapalenie przydatkow!!!! Oczywiscie leki do szafki i co dzien myslalam ze to chyba sen... ale strasznie ironiczny....
Takze taka opieka u nas :)

Kasia- wybacz - ale nie mogłam się powstrzymać od śmiechu :sofunny:

Świeżaku całe szczęście, że z dzidzią wszystko ok. A lekarkę chyba możesz gdzieś podkablować, albo chociaż jej w necie "dobrą" opinię zrobić...

Upadł jej z kolan kłębek włóczki. Rozwijał się w pośpiechu i uciekał na oślep. Trzymała pocz

Świeżaczku a gdzie w szpitalu byłaś?? Moja znajoma w 6tc poleciała na Pomorzany, bo pierwszą ciążę poroniła i się bała, a do wizyty daleko było. Hinduski lekarz są opierdzielił za stres, wyśmiał i zrobił piękne usg :D Ale spoko, wszystko na luzaku poszło, kazał się nie sresować - powiedziała, że ją brzuch boli :) Czasem się trafi na fajnego lekarza, ale czasem taka zołza będzie. I zazwyczaj kobity są wredne.

veoh
_Alfa_
Ach Veoh no powoli dociera do mnie, że rodzić będę :D

Czujesz juz jakis stresik :D czy jeszcze nie?

Bo Ja mialam dokladnie tydzien prze porodem faze , normalnie dostalam jakiegos napadu strachu, ze nie urodze i w ogole :D pozniej przeczytalam, ze ta sa jedne z objawow zblizajacego sie porodu ;) :)

No ale u Ciebie jeszcze dobry miesiac ;)

Ja póki co boję się tego co będzie, jeszcze takich faz nie mam, ale poczekamy chwilę to też tak będę :D

Mam póki co takie momenty, że myślę - jeeeju dziś 35 dni, za dwa tygodnie będzie 21!! A 21 to trzy tygodnie!! Przecież to zleci, a ja nie jestem gotowa!! :D Innym razem se myślę, że czego się bać, przecież młoda wylezie i po sprawie, tyle kobiet rodzi i wie potem jak się zająć takim małym to co, ja mam nie wiedzieć?? Po chwili - kurde a jak to kąpać!! Tak więc totalnie zakręcona :D Będzie co ma być ogólnie, chociaż też sobie myślę - oj tam, ja przyzwyczajona, ona też, po co ma wyłazić :sofunny:

Rozwalialas mnie tym tekstem Alfa :D Niech malutka lepiej wychodzi i nie siedzi za dlugo co Ty gadasz babo ;) A jakie wybraliscie imie, bo nic nie wiem. ;)

A po prodzie poradzisz sobie jestem swiecie przekonana, Wszystko przychodzi bardzo naturalnie, sama zobaczysz, nic sie nie martw :))

Czesc kochane!!Widzę ze mnie dużo ominelo,ale cieszę się ze wstrzelilam się w takim momencie gdzie u wszystkich wszystko dobrze.
Swiezaczku wspolczuje Ci przez co musialas przechodzić,ale najgorsze za Toba a maleństwo zdrowe. A pani dr która to stiwerdzila to zdecydowanie medycynę z dala po znajomości!!
Kasiu przykro mi ze tak sie podzialo,ale jak trzeba leżeć to trzeba.Najważniejsze żebyś Ty i dzidzia byly zdrowe!!Moja kolezanka jest w 6m-cu i ma podobna sytuacje. Jej Pani doktor powiedziala ze jak będzie się pilnować,nie nadwyrezac to będzie ok.

Ulcia jak tam pobyt w PL!!?Jak wizyty lekarskie?Beta nadal męczy?
Ja po pn pobraniu krwi z wynikiem beta 32,w pn kolejny pomiar. Ale od pn tez wrocilam do pracy i o tyle dobrze,ze nie wiem jak się nazywam,nie mam czasu absolutnie na nic i nie rozmysla. Dzięki temu czas szybciej leci,od pomiaru do pomiaru ZZZ....do malej fasolki!!;) oby,oby w niedalekiej przyszlosci!

:angel_star:10.01.13

8 t.c.
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.
:heart: