Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

ja już po wizycie, bez problemu dała mi skierowania więc 150zł zostaje w kieszeni :)
co prawda nie dała mi na dwa- kreatyninę i eGRF, ale miałam mocz ok (poza ketonami-znowu:/) więc i tak dużo mi dała :)

powiedziała, że muszę więcej pić i nie mogę się kłaść głodna to maluch wszystko ze mnie wyjada ;)
i miałam małą niespodziankę- dała mi posłuchać serducha, chociaż mały wiercipięta jak tylko poczuł, że przyłożyła urządzenie do brzucha to czmychał na drugi bok ;) i się bawili w chowanego.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

A ja pocalowalam tzw klamke,bo sie spoznilam a moj gin musial pilnie jechac do szpitala,ale domyslil sie zeby zostawic dla mnie zw;-) mam przyjsc w nastepnym tyg jak dostane wyniki testu pappa.
Jade teraz na poczte wyslac zw;-)

A co kosztow wizyt itd to dla mnie nie istotne,najwazniejsze ze mam ekstra lekarza i mam do Niego pelne zaufanie,Iza policz ile kasy przepalacie z narzeczonym,bardziej byloby mi szkoda kasy na to.
Ja dostalam skierowanie na test pappa od mojego gina do prywatnej kliniki i zrobia mi to za darmo, wydaje mi sie ze wy tez tak powinnyscie dostac.

Silver wiem, że "przepala" się sporo pieniędzy, ale akurat pisałam o wydatkach na same wizyty itd, nie o papierosach. Te fajki to całkiem inna bajka. Poza tym palacz niestety jakoś nie oblicza ile wydał na to świństwo (a powinien). Chodziło mi o to, że pewne rzeczy można zrobić po prostu na nfz, a nie ciągle za coś płacić. Dawniej nie było prywatnych lekarzy, badań, które teraz są, kobiety zachodziły w ciążę, rodziły dzieci, czasem odwiedziły lekarza i tyle. I było wszystko dobrze z dziećmi.
To pozazdrościć takiego dobrego lekarza... Mój to raczej skierowania na bezpłatne badania mi nie da (ciekawe dlaczego).

Karola fajnie posłuchać serducha, prawda? :) Cieszę się, że mogłaś to zrobić :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

podam wam przyklad jak sa traktowani pacjenci ktorzy chodza do lekarza na nfz-straszne ale prawdziwe.

Jakis czas temu chodzilam na prywatne wizyty do babki ktora pracuje w szpitalu na karowej-najbardziej chyba oblegany szpital polozniczy w wawie, poprosila mnie zebym przyjechala na usg do szpitala bo w gabinecie miala uszkodzony. Wchodze na poczekalnie do szpitala a tam tyle ludzi,kobiet w ciazy ze nie bardzo bylo gdzie stanac,ludzie czekaja od rana na swoja kolej,a ja nie zdarzylam jeszcze zdjac kurtki a ona juz po mnie przyszla zebym weszla do gabinetu,czulam na swoich plecach wzrok tych wszystkich ludzi,bylo mi mega wstyd za nia,bo mysle ze wszyscy sie domyslili o co chodzi. Jaki z tego moral? Placisz to masz,nie placisz to siedz i czekaj pol dnia,przykre...
Oczywiscie sa i normalni lekarze z powolaniem,moja przyjaciolka trafila na porodowce na mojego obecnego gina skojarzyla nazwisko,i byla zachwycona,bo powiedziala ze poswiecil jej bardzo duzo uwagi i nie traktowal z gory,tylko zajal sie nia jak nalezy mimo ze ja widzial pierwszy raz w zyciu:-) zagladal do niej jeszcze kilka razy po porodzie.

To sie naprodukowalam:-)

Natusi a test pappa to usg prenatalne i pobranie krwi z reki gdzie sie bada poziom bialka Pappa,pozniej jakos oni te liczby wrzucaja w kalkulator i wychodzi jakie jest prawdopodobienstwo wystapienia wad u dziecka

ja dziś się napracowałam.
Wysprzątałam cały dom, zmieniłam pościel, zrobiłam dwa prania a później zrobiłam sobie domowe spa, wymalowałam pazurki, a teraz siedzę z maseczką na buzi i czekam aż się wchłonie.
W każdym bądź razie byłam tak zajęta sprzątaniem, że zapomniałam o obiedzie więc poszłam na łatwiznę i zamówiłam pizze :P

Jutro jedziemy z mężem do jego chrześnicy (zbieramy się z wizytą jak sójki za morze bo od chrzcin minęło już ze 3 miesiące), a musimy się dowiedzieć co kupić dziewczynką na mikołaja (bo to bliźniaczki)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Ja wlasnie jestem z tych typow ktory nie wychodzi bez pomalowanych paznokci,ale po tym jak sie potoczylo z pierwsza ciaza to ograniczam stycznosc z chemia do minimum,ale na swieta bedzie czerwony pazur jak nic;-)
Iza uzywam kremu Mustela,kosztuje w aptece 130zl 250ml, polecila mi przyjaciolka ktora tego uzywala i zrobil jej sie tylko jeden rozstep na nodze,a wiem,ze jej tez ktos tam polecil. Wydaje mi sie ze jednak jak sie smaruje skore,to ryzyko rozstepow jest mniejsze.
Co do maseczek to wiem,ze nie wolno uzywac oczyszczajacych w ciazy i zadnych kremow,tonikow z kwasami.

Obiecuje ze jutro zrobie fote i wrzuce bo znowu pisze z tel.

Jutro mam test Pappa o 9:40 poprosze o kciuki;-)

ja jak siedzę cały dzień w domu to też bez makijażu- no bo faktycznie jak mąż wychodzi do pracy to ja się obracam na drugi bok i śpię dalej a jak wraca to nieraz jestem już w piżamie ;P
to ja włosy związuje bo strasznie mi wypadają, więc nawet jak robię obiad to muszę pilnować, żeby przypadkiem nie "doprawić" obiadu paroma włosami ;)

Ja też jeszcze nie smaruje na rozstępy, czekam na mikołaja ;)

Silver, halo. Dwa dni temu obiecałaś zdjęcie!

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016