Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

karola mize ma to zwiazek z tymi zastrzykami na rozrzedzenie krwi...moze za szybko ci przeplywa...daj Znac jak po wizycie..trzymam za was kciuki dziewczyny ja sie nawet statac jeszcze nie moge czekam ma wixyte i pozwolenie ale w sumie to juznie wiem czy mi sie chce probowac ciagle rozczarowania pozniej ciaza ten stres czy donosze czy dziecko zdrowe..masakra

Heja:-)

Karola ja tez zaciskam kciuki,i czekamy na wiadomosc ile Twoj Babelek juz urosl:-)
Ja na wizyte musze czekac az do 20.11:-/ pewnie nie wytrzymam i pojde wczesniej do luxmedu podejrzec co tam z moim szkrabem:-)

Ja nie mam zadnych dusznosci,dobrze ze idziesz dzisiaj na wizyte to powiesz o tym. Za to mi wczoraj pekala glowa,myslalam,ze mozg mi rozsadzi:-/ nie moglam w ogole przez to usnac.

Dzięki Dziewczyny za kciuki! Postaram się nie trzymać Was tyle w niepewności co Ciotka Silver ;)
Sznuroffka do wizyty szybko zleci, ja też dopiero co miałam dwa dni do wizyty a to już dzisiaj :) ani się nie obejrzysz a już będziesz podglądać :) a to już będzie połówkowe?
Zetakasia a jak tam z wynikami męża? Mieliście już kontrolę?
I nawet nie mów, że nie warto się starać! Jasne, że warto! Na pewno jak Ci tylko położą Bobasa zaraz po narodzinach na brzuchu to już sam jego widok wynagrodzi Ci cały niepokój za czas starań i oczekiwania! Trzeba być dobrej myśli! :)
A te duszności to nie wiem czy po zastrzykach, w końcu wzięłam ich już prawie 40(!) a dzisiaj 3 dzień jak czuję, że nie mogę wziąć głębszego oddechu..
Mi lekarz ostatnio powiedział, że dzisiaj ostatni raz taka szybka wizyta więc też będę się musiała uzbroić w cierpliwość, ale mam zamiar korzystać i podglądać Bobasa w luxmedzie ;) teraz długo nie będę musiała czekać bo usg genetyczne mam 5.11- właśnie w luxmedzie a dzisiaj na wizycie prywatnej będziemy ustalać termin.
A może zmierz sobie ciśnienie Kochana, mnie jak boli głowa to przeważnie mam niziutkie ciśnienie (np 96/54- a najgorsze jest to, że i tak muszę zażyć tabletki:/)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

wiedziałam, że jeszcze będę miała to wypomniane :)

mierzyłam wczoraj ciśnienie to miałam 115/75 trochę niższe niż zazwyczaj bo zazwyczaj to mam książkowo i może dlatego tak mnie bolał sagan:)

dziewczyny a jak u was z dolegliwościami ciążowymi? Sznuroffka to już mam na szczęście za sobą:) a właśnie Sznuroffka czujesz już delikatne ruchy ? :)

Za takie trzymanie w niepewności to i tak łagodnie się z Tobą obeszłyśmy! ;)
może biometr mieliście niekorzystny w Warszawie? Jak nie chcesz brać tabletek to coś mi się kojarzy,że jak byłam mała to mama mi robiła okłady z wody z octem. Chyba pomagało.
Jeśli chodzi o dolegliwości to zależy od dnia. Mdłości już raczej nie mam- chyba, że bardzo zgłodnieje to wtedy mnie łapią. Ciągnie mnie na kwaśne, ale to takie kwaśne kwaśne, żeby mnie aż krzywiło ;)- ale potem mam zgagę ;)
Teraz częściej mam zawroty głowy. No i cycuchy.
A Ty jak tam? Biust dalej rośnie? Mdłości męczą?

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

mdłości mam takie delikatne, czasami tylko mnie złapie mocniej, a cyce duże, chodzę bez stanika bo w staniku bolą :) wolałabym nie brać żadnych proszków, właśnie następnym razem zrobię sobie okłady. ja mam znowu faze na spanie wstanę zjem śniadanie zakręce się z dwie godziny i już chcę mi się spać :) co do smaków to też raczej ciągnie mnie do np sledzi niż do ciasta, czuje że jak wszystko szczęśliwie sie ułoży to będzie chłopak, bo w pierwszej ciąży jadłam ciasto tonami i była dziewczynka, więc coś tam jest w tych zabobonach jedzeniowych :) na aż takie kwasne to nie mam chęci, ale za to mam na słone :)

Mi sie wydaje ze bedzie dziewczynka bo przytulanko bylo 2 dni przed owu ;)

Dzis jakbym nie miala wizyty to bym chyba zawitala na ip. Dusznosci sie nasilily, kolatanie serca tez. Bralam prysznic w letniej wodzie i ledwo wyszlam bo az mi sie slabo zrobilo. :/

A na dodatek wylaczyli prad a ja mam mokre wlosy!

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Chyba zazdroszczę Wam tych bolących piersi... ;) bo trochę mnie to martwi, że u mnie prawie nie bolą. Są trochę większe (kurcze, i tak podobno mam duże piersi, więc jakie będą w zaawansowanej ciąży... :/ )
Mdłości raczej mam nadal-choć może troszkę rzadziej (może to być spowodowane Duphastonem?).
A poza tym....raz mi się chce słodkiego, raz czegoś słonego,czy ostrego... nie jest to skierowane w jedną stronę.
Duszności nie mam... w sumie to dobrze się czuję, jak nie w ciąży...

Karola czekamy na wieści o dzidzi :) Będzie dobrze :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Zetakasia - choć strach jest, i pewnie już rozczarowanie tymi próbami, żal itd... to warto się starać... nie poddawaj się. W końcu musi się udać. A stres związany z ciążą, jej donoszeniem....później też pewnie będzie, o dziecko, jego dorastanie, zdrowie itd... jak to uczucia matki :)
Mnie samej różne myśli przychodzą do głowy... staram się odganiać te złe...różnie wychodzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Maluszek rośnie jak na drożdżach, od ostatniej wizyty znowu podrósł i jest większy o 3 dni niż wg om :)
Ma już prawie 3.5 cm i mam słodkie zdjęcie na którym wygląda jak żabcia :)
na prenatalne idziemy 15 list.
następna normalna wizyta 26 listopada- skończyło mi się wizytowanie maluszka co 2 tygodnie... ;)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Olcia, Silver była pierwsza ;)
a ja tam nie mam zamiaru zaprzestać podglądania- mam luxmed więc będę z niego korzystać :D
będę się umawiać w powie odstępu między wizytami ;)

Trochę mnie w sumie lekarz nastraszył, że trzeba będzie bardzo dokładnie zbadać serduszko Maleństwa przez leki które biorę na nadciśnienie... :(

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Natusi jak na moje oko to prolaktyna do zbadania i progesteron po owu,ja mialam taki epizod i wyszlo ze progesteron jest za niski a prl za wysoka i zamiast okresu jakies takie hity.bralam leki na obnizenie prolaktyny,a cykle masz jak dlugie?

Karola gdzie fotka bobasa?:-) ciocia Sylwia czeka:-)

Ja do luxa wybieram sie na podgladniecie dzidzi w przyszlym tygodniu:-D karola nie martw sie ze lekarz chce zbadac maluchowi serduszko,to tylko profilaktyka,i napewno nie ma czym sie martwic:-*

Dobranoc kochane:-*