Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

witam w 2packu:)
u mnie nocka nawe nawet pospałam co ostatnio rzadko się zdarza... u mnie jak narazie tylko czasem brzuch pobolewa.. ale rwa trzyma dalej :( i wcale się nie poruszam tylko z łóżka do ubikacji... przez to mam ogromnego doła bo nie m0ogę nic zrobić, żeby zabić czas tak normalnie to wziełabym się za sprzątanie... i od tego nic nie robienia przytyję chyuba z 5 dodatkowych kilogramów bo czuję się jak słoń...

i fakt Anielinka i Magda zostałyśmy chyba same... ja się modlę, żeby już kolejny tydzień minął m i żebym mogła zgłosić się do szpitala... chociaż martwi mnie to, że musze jechać 30 km od domu bo u mnie w szpitalu przyjmą mnie co najwyżej dopiero 01-10 :( więc zdecydowałam się jechać te 30 km... tylko, że tutaj nwszyscy są na miejscu a tam trochę będę samiutka... i jestem trochę wkurzona bo nastawiłam się na normaly poród zresztą całe 3 miesiące się przygotowywałam i te ćwiczenia w szkole rodzenia... a teraz nie wiem co mnie czeka... a ta rwa i nerka mnie wykończą ale cały czas myślę, że jak 2 tyg. wytrzymałam to dam radę tydzień jeszcze...

Hej dziewczyny!
Właśnie wróciliśmy od rodziców. JAk zwykle pekam z obżarstwa :(

Oczywiście żadnych objawów przygotowania do porodu. Skurcze sie skończyły, czuję się świetnie i mam wrażenie, że juz nigdy nie urodzę. Ale obiecałam sobie trochę odpuścić sobie z tym myśleniem kiedy to będzie. Jak Michałkowi tam dobrze to niech jeszcze posiedzi :)

Na jutro wzięłam od mamy mnóstwo roboty na kompa, więc nudzić sie nie bede i nie bede sie dolowac.

Gosiammm i Kasioleqq na bank juz rozpakowane. Prosiaczek to tylko patrzec jak bedziesz tulić Zosię. Tylko my trzy zostaniemy.

Veronica odpoczywaj i wylez sie porzadnie. Pozniej nie bedziemy mialy na to czasu. No i moze ta rwa choc troszke sobie odpusci.

Spokojnej nocy brzucholce!

Witam sie jak zwykle szybciutko!!!
O 7 odprawiałam Stacha do przedszkola i pospałam jeszcze do 9!!!

Anielinka ja miałam cc o 11.30, ZOsie przyniesli mi ok. 18 jak juz odzyskałam czucie i od razu przstawili mi ja do cyca. Marysie zobaczłąm dopiero rano nastepnego dnia, bo miała podłaczona glukoze:(
Przez te 2 dni jak lezalam na pooperacjnej prznosili mi je co jakis czas, ale wiem, ze byly tak i tak dokarmiane butla, a jak juz lezalam z nimi sama to cycus wstarczal. Jka zaczniesz przystawiac mala czesto i reguralnie, to na pewno bedziesz miała pokarm!!!Mi wystarcza pokarmu na 2 glodomory:)

Vercia współczuje rwy i bólu, ale jestes dzielna baba, dasz rade jeszcze troszke!!!
Prosiaczeka nie beda Ci wwołwac porodu albo cus, jak t juztaka przeterminowana???:)
Magda[/Bodpocznij kobito w koncu troche, a nie robote bierzezsz i jeszcze sie cieszysz:):):)
Żartuje oczywiscie!!!

CIekawe jak Kasioleqq, Alex i Gosia???

Miłego dnia kobitki!!!

Hejka!
Andzia to Ty dzisiaj rozpuste mialas! :) Nie za duzo tego dobrego? Hhihihihi! Spac az do 9! Oczywiscie zartuje. Dobrze, ze czasem maluchy dadza Ci choc troszke odpoczac.

U mnie za to nocka nieprzespana. Najpierw obudzilam sie tam zziebnieta, ze musialam zalozyc gruba bluze, opatulic sie i poprzytulac. Nie moglam sie opanowac takie mialam dreszcze. Nie wiem co sie stalo, bo w domu jest cieplo. No, ale potem od 4 nie spalam. Strasznie mi sie nos zatyka i nic nie moge na to poradzic :(. Chodze dzisiaj wiec jak widmo ;)

Babulce, meldujcie sie prosze szybciutko!

dzien dobry kobietki
anielinka ja mialam olka od razu przy sobie-mimo,ze ponad dobe nie wstawalam -polozne pomagala przystawaic.....pokarm mialam w sumie tez od razu
ja starcilam bardzo duzo krwi wiec dluzej dochodzilam do siebie ale powiedzialam sobie ,ze dla olka i dla wlasnego lepszego samopoczucia mimo bolu musze sie rozruszac i tak robilam-najgorsze poczatki ale jak juz sie rozchodzilam to bylo dobrze
dwa pierwsze dni w domku byly ciezkie(w sensie bolalo jesczzce i rana ciagnela mocno )ale z dnia na dzien czulam poprawe a teraz to juz mysle o drugiej dzidzi:)

a poza tym.......czuje sie wyspana bo w nocy cale 2h pospalam i rano jesczcze godzinke.....wiemwiem niby nic ale wierzcie mi baby to duzo......olus powoli w nocy uczy sie spac....dwie ostatnie nocki byly juz ok.....miejmy nadzieje,ze tak juz zostanie
nawet dzis zrobilam cos poza karmieniem,przewijaniem,praniem i prasowaniem-mianowiecie machnelam pol szafy(czytajcie poukladalam:))

Witam poo weekendzie..oczywiście w 2 packu ;)
u mnie nocka nawet tylko male przerwy na siusianie ale niestety rwa nadal trzyma chyba naprawdę przejdzie po porodzie...
a samopoczucie takie sobie.... wczoraj mieliśmy troche gości więc choć przez chwilę mogłam przestać myśleć o terminie ciąży itd. choć po wspólnym biesiadowaniu i rozmyslaniu mąz z przyjacvielem doszli downiosku, że Oliwier to nieodpowiednie imię....masakra!!! przez 2 godziny wypisywaliśmy imiona i ogólnie miało być Aleksander, Maksymilian, Cyryl albo Marcel no i czywiście mąż się uparł na Marcel!!

no bo kolega zażartował, że Oliwier to Twist był i Oliwka będą wolali w szkole jak na babę na co mój męzulek się oburzył, że może faktycznie bo jemu Oliwier tez sie nie podobALO OD POCZĄTKU... no i ja postawiłam sprawe tsk, że albo Marcel, Aleksander albo Cyryl!!!! i nic nie będę więcej zmieniać i dałam jemu czas do końca tyg. niech się raz a porządnie zastanowi...