Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

anielinka
Witam,
u nas dziś temp wzosła jest -5, ale wiatr wieje i jest cholernie zimno, a ja musze iść po kapuche do sklepu..brrr
Andzia no to załatwiłaś dziś dziewczyny nieźle :)))
Magda moje dziecko też należy do tych grzeczniejszych, nic mi nie ściąga z szafek, nie otwiera szuflad, a ni tym podobnych, to co pisze Andzia, czy Anouk to dla mnie wilkie szok:))(ale jakby co to ja nic nie pisałam takiego:Oczko:)

:)) Anielinko widac równowaga musi być w przyrodzie :)) ja raczej tez "dobrze ułożona " nie byłam , wiec co sie dziwić :D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Anouk
anielinka
Witam,
u nas dziś temp wzosła jest -5, ale wiatr wieje i jest cholernie zimno, a ja musze iść po kapuche do sklepu..brrr
Andzia no to załatwiłaś dziś dziewczyny nieźle :)))
Magda moje dziecko też należy do tych grzeczniejszych, nic mi nie ściąga z szafek, nie otwiera szuflad, a ni tym podobnych, to co pisze Andzia, czy Anouk to dla mnie wilkie szok:))(ale jakby co to ja nic nie pisałam takiego:Oczko:)

:)) Anielinko widac równowaga musi być w przyrodzie :)) ja raczej tez "dobrze ułożona " nie byłam , wiec co sie dziwić :D

Hihi, no u nas tez dzieci raczej nie mają po kim być grzeczne:Nieśmiały:

Witam:)
Od rana chciałam napisać posta.... ale około 10 padł mi internet i dopiero jakoś o 16 włączyli... tylko, że musiałam dzisiaj być z laptopem pod kable podłączona i nie mogłam się nigdzie schować z kompem... no i Kuba jak tylko widział, że siadam i otwieram komputer to już obok mnie stał:36_11_5:

Cafe ja robię makowiec z tego przepisu: Wielkie Ĺťarcie - Przepis - makowiec droĹźdĹźowy zawijany-topiony w tamtym roku wyszedł rewelacyjny, a robiłam pierwszy raz w życiu... mam nadzieję, że w tym roku też będzie dobry:) Jutro będę robiła:)
Andzia ty to matka pomysłowa jesteś:) :hahaha:
Anouk gratuluje wygranej:)))

P. już jutro ma wolne:) cieszę się strasznie bo wszystko sobie jutro porobię i wigilia będzie spokojniejsza:) a na dzisiaj mam w planach zrobić rybę w pomidorach, pierogi i P. będzie robił warzywa do ryby po grecku...

Hejooo:)

Gosia mogłabyś zdradzić jak robisz farsz do ryby po grecku:) bo ja będe taką robiła po raz pierwszy, a nie ma pojęcia jak:)
dziś zrobiłam bigos- miałam nie robić, ale jakoś zaszalałam z tą kapuchą i wyszedł i to baaardzo pyszny, a robiłam go po raz drugi, ten pierwszy kiedyś wyszedł mi średni, więc chyba się już nauczyłam:Oczko:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Jejku, dziewczyny, jak Wy szalejecie w kuchni!!! :lup:
Ja jutro tylko pieke ciasto i to wszystko.
I tak cale swieta poza domem bedziemy.

Ale dzisiaj mialam dzien. Zwolnilam sie wczesniej z pracy i pojechalam do centrum handlowego. Masakra! No, ale musialam Miskowi kupic w koncu prezent. Jak wychodzilam to okazalo sie, ze zakorkowal sie parking podziemny. Wyjezdzalam z niego 40 min, kolejne 40 min spedzilam w korkach, zeby dotrzec do domu. Normalnie calosc zajmuje mi 15 min :lup:
Nie nacieszylam sie dzisiaj Michałkiem :(

Lece obejrzec jakis film z P. Odezwe sie jutro! Buziaki!

I ja witam ww irze przygotowan.
Poprasowałam, zrobiłam sledzie w oleju, wypastowałam panele w pokoju, zaraz zabieram sie za korytarz. Walcze dzis do bólu, bo jutro Stasiu w domu.

Cafe fajnie, ze juz wolne:)
Magda ale pech. Co kupiłaś Michałowi?
Gosia super, ze P. w domu. W tym roku juz na pewno nie zrobie, ale wrzuc prosze w wolnej chwili przepis na rybe w pomidorach.
Anielinka a ja nie przepadam za bigosem:) ALe ciesze sie, ze wyszedł pyszny:)

Wrzucam przepisy na moje śledzie i zmykam:

Śledzie po cygańsku

1 kg. Matiasów

Sos:

2 duże cebule
2 ząbki czosku
1 słoik pieczarek marynowanych
4 duze ogórki konserwowe
4 łyżki posiekanej pietruszki
½ szkl. Oliwy
4 łyżki ketchupu
2 łyżki przecieru pomidorowego
1-2 łyżki cukru(do smaku)

Oliwe połączyć ze wszystkimi składnikami pokrojonymi w drobną kostkę, potem dodać ketchup i przecier, mieszać aż masa nabierze gładką konsystencję. Przykryć śledzie pokrojone w paseczki i wstawić na noc do lodówki

Śledź w sosie chrzanowym

8 filetów matiasów
1 jajko
200 ml kremówki
½ pęczka natki pietruszki
2 łyżki rodzynek
2 łyżki tartego chrzanu
Sok z ½ cytryny
Sól, biały pieprz, cukier, plasterki cytryny do dekoracji

Filety namoczyć.
Ugotowac jajko na twardo, drobno pokroić. Rodzynki namoczyć w letniej wodzie, pietruszkę posiekać. Śmietanę wymieszać z chrzanem, jajkiem i natka, soprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, dodać osączone rodzynki. Śledzie ułożyc w naczyniu, zalać sosem, ozdobić cytryną i natką pietruszki.

wITAJCIE KOCHANE!!!
tAK DAWNO DO wAS NIE ZAGLADALAM, ŻE WSTYD MI!
Żyje w takim pedzie, że nie wiem kiedy kończy się dzień. Jako, że jestem nie dawno zatrudniona , musze na każdym kroku przekonywac, że jestem warta coś więcej...i stąć gora obowiązków rośnie....
Widze, że wy juz ostro pichcicie....ja jestem w proszku...mam tylko kilka prezentów....chyba wszytskie dzieci już śmigają....mój Matcel nadal na czworakach....

witam sie porannie....

czesc vercia jak milo cie czytac :) pisz co tam u ciebie wiecej slychac??od 4 do pracy czyli przedluzyli ci prace???

cafe powiedzmy ze odpoczelam od wczoraj juz do pracy chodze ale w sumie to tam bardziej odpoczne niz w domu....a na dzisiaj mam w planach jak S wstanie po nocy i pojedzie z olkiem to wymyc kabine i posprzatac juz na tip top lazienke i rozlozyc dywaniki tam w koncu....moze jeszcze sypialnie zdarze i pierniczki upiec i do pracy na 14...jeszcze dzisiaj moj tata przyjezdza na obiad bo ma przywiezc ryby na jutro do zrobienia i opiekunke do olka (czytaj moja siastra)

magda pochwal sie co kupilas michalkowi....

my nic w koncu nie kupilismy olkowi bo wyskoczyly nam te testy i tak jakos nie mialam tez pomyslu co by mu kupic....

andzia matko ty to masz powera zeby jeszcze wieczorami tak szalec.....a widzisz przypomnialas mi ze mam jeszcze poprasowac

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Witam!
Mialam tak fatalna noc, ze nawet na angielski dzisiaj nie poszlam, bo glowa jeszcze nie dojechala do pracy.
Mlody nie spal od 2 do prawie 5. Nawet nie plakal, po prostu rzucal sie z mijesca na miejsce i nie mogl zasnac. Oczy jka 5 zl. Co chwila sie przytulal, za chwile chcial sam. Dziwne. Gdyby plakal to wiadomo, ze cos boli, a tak ... Jak zasnelam to jakies koszmary mi sie snily, a zaraz po 5 budzik. Czuje sie fatalnie. A Misiek wstal przed 6 z usmiechem, wyspany :lup:

Michałowi kupiłam taki pchacz, ktory zamienia sie w wozek do ciagania. Jak bylismy w tej krainie zabaw to ciagle sie bawil wlasnie takimi rzeczami, a w sklepie nie moglismy go odciagnac od wozka dla lalek, wiec chyba prezent bedzie trafiony. Do tego mamy zabawke z Ikei i wystarczy :)
Dla rodzicow mamy kubki z Michała zdjeciem i motywem swiatecznym. Moze to i kiczowate, ale nie mamy kasy na cos lepszego, a wiem ze moi rodzice sie uciesza. Dokupimy jeszcze winko i tyle.

Vercia ale super, ze sie odezwalas! Jestesmy ciekawe co z ta Twoja praca. Tamta babka nie wrocila? Jak MArcel? Masz jakies nowe fotki??? PISZ!!!!

Cafe ale super, ze juz masz wolne! Tylko kiszka z prezentami, ale co tam, jutro kupicie i tyle.
Ja jesczze jutro w pracy, ale pewnie komendant pusci nas wczesniej do domu.

Anielinka my w Wigilie to jezdziemy do Przemka dziadka, potem do wujka, a na koniec do moich rodzicow gdzie dojada tesciowie. Pierwszy dzien Swiat u tesciow, drugi u moich rodzicow. Ciagle w biegu.

W ogole to masakra, moi rodzice zaprosili tesciow na Wigilie, bo im powiedzialam, ze tesciowa chce ich zaprosic w pierwszy dzien. Chcieli wymigac sie od wizyty u niej, ale ona sie zalamala, bo tak sie nastawila. No i w ten sposob wspolnie spedzimy i Wigilie i pierwszy dzien :lup: