Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

a co do kosmetyków to ja kupuję nivea takie tez polecała dzisiaj położna :) no i zastanawiam się nad oilatum i też może sobie kupię no i
mam problem z laktatorem hmm jakiej marki bo chyba kupię taki ręczny bo0 tańszy :) jeśli coś wiecie na ten temat to piszcie...:)
a w ogóle to oilatum to w aptece????? bo u mnie dzieciowym sklepie nie ma :(
ja mam taką listę kosmetyków:
- nivea: żel do mycia ciałka, mydło, krem nawilżający, krem sos, puder, krem przeciw odparzeniom
- maść linomag
- sudocream
- woda morska do nosa
-preparat do higieny oczu tu chyba sól fizjologiczna nie jestem pewna zapytam w aptece
-oliwka oilatum
coś jeszce kupujecie????

witam wszsytkie brzuszki i i wszsytkich w brzuszkach:)
jak sie dzis czujemy?
nasza andziula biedna .....niech szybko wraca
a panna mloda nasza jak tam?ostatnie godziny wolnosci:):)
vercia sudocrem jest przeciw odparzeniom wiec nie ma sensu kupowac czegos jeszcze ,poza tym na pewno jalowe gaziki,cos do buzki-ale nie mam pojecia co,w sensie jaki kremik....wiecej nie pomoge bo sama mam ciagle jakies dylematy:)

wczoraj przygladalismy sie pieluchom i chusteczkom nawilzonym i co sie okazalo?ze chysteczek pampers np naliczylismy 3 rodzaje .....i co?ja wiem,ze wszsytko wyjdzie w praniu ale do szpitala musze kupic paczke i choc jedna na poczatek....zobaczymy co pupcia olka zaakceptuje i zrobimy wiekszy zapas ale zglupialam stojac przy tych chusteczkach

Cześć kobietki:)
ale się wyspałam dzisiaj:) co prawda nie obyło się bez pielgrzymek do ubikacji, ale do nich się już przyzwyczaiłam;)
Dziękuje cafe:) czuje się bardzo dobrze:) tylko jestem zła bo na niedziele, kiedy mamy ślub brzydką pogodę zapowiadają:/, a więc nie wiem jak to będzie, mam nadzieje, że im się jeszcze odmieni i słoneczko wyjdzie...
Tak jak piszesz cafe, lepiej kupić na początek paczkę chusteczek i zobaczyć co nasza dzidzia zaakceptuje;) ja mam zapas pieluszek i się zastanawiam co z nimi zrobię jak Kubuś stwierdzi, że w takie pieluszki to on sikać nie będzie...;) Ja jakoś na razie nie panikuje jeszcze, może mam to poczucie, że jak czegoś nie kupie to moge wpaść do sklepu bratowej z dzidziusiowymi rzeczami i tam zawsze coś dostane:)

Dziewczyny a jakie macie szlafroki do szpitala, bo szukam właśnie jakiegoś i nie wiem czy długi, czy krótki, cieplejszy czy jakiś cienki?? I koszulki do szpitala chce zamówić takie do karmienia, ale jak allegro przeglądałam bez chęci kupienia to nawet widziałam jakieś ciekawe, a teraz jak chce się już na coś zdecydować to nic nie widze...:/

ja kupilam cienki,taki bawelniany....mysle,ze bedzie dobry....w koncu we wrzesniu jesczcze jest cieplo.....gorzej z tymi koszulami.....ja kupilam takie bleeeee:):)no ale co tam.....lepszych nie znalazlam :)choc jeszzce jedna by mi sie przydala-szukam takiej na ramiaczkach z guziczkami przy biuscie ale nie mohe znalezc

częśc dziewczyny:)
ja dzisiaj pospałam do 10 :) ale znowu zapowiada mi się "latający" dzień musze iść do urzędu skarbowego i do banku zgłosić zmianę dowodu hmm Gosiamm też Ciebie to czeka po ślubie :) a ja taaaaaak nie lubię urzędów i tak długo zwlekałam ale w końcu muszę bo jeszcze karę zapłacę!!
u mnie chyba będzie padać.... ale mi pasuje taka pogoda:)
co do chusteczek ..hmm. nie wiem tez jakie kupię pewnie pampers pieluchy też słyszałam., że huggies tez są dobre
a jeśli mogę wam coś doradzić to wczoraj położna mówiła, żeby do szpiatla i po połogu podmywac się płynem do hig int z wyciągiem z przywrotnika albo kory dębu można kupoić w aptece podobno dobrze robi a co do majtek porodowych to mówiła żeby kupić takie z siateczką podobno najlepsze
zmykam babki miłego dnia

ja już po urzędach też jestem śpiąca to chyba ta pogada....
nawet mój mały leniwy dzisiaj cała noc się kręcił a teraz ciiszaaaaa!! jednak wolę jak mnie kopie i się kręci :)
przed chwi;lą odebrałam paczkę z allegro przyszły kolejne śpioszki :) trochę się zaopatrzyłam bo po osttanim praniu doszłam do wniosku, że jakoś mało tego mam ...
juz pisałam wam wczesniej, że jakbyście zamawiały śpioszki to te Pinokio są bardzo fajne, niedrogie i przemiłe w dotyku ..

hej vercia....dobrze,ze wszsytko pozalatwialas....przynajmniej z glowy
no ja musze dokupic ciuszki....a jaki typ dokupilas?my mamy troche body...z dlugim i krotkim rekawkiem
poza tym spodenki do body-ze stopkami i bez,pajacyki takie rozpinane na calej dlugosci-te wlasnie musimy dokupic-oprocz tego koszulki na dlugi rekaw-maja przy szyjce guziki wiec chyba damy rade :)
no jakies tam spodenki,bluzy, tzw wyjsciowe:)

Ja to się dziewczyny musiałam położyć na chwile, bo śpiąca byłam strasznie...
Veronica mój Kubuś też leniwy, coś tam się kręci, ale nie tak jak ostatnio co chciał mi przez pępek wyskoczyć;)
Kupiłam szlafrok, jednak grubszy, bo cienkie mi się nie podobały i zamówie jeszcze dwie koszulki do karmienia z krótkim rękawem z takimi guziczkami przy piersiach...

A ja dzisiaj kupiłam oilatum - emulsję do kąpieli i przyszła paczka z chusteczkami - kupiłam Hipp razem z plastikowym pudełkiem (żeby nie wysychały) i waciki dzidziuś i moskitiera i myjka i podkłady do przewijania i ................. zamówiłam już sudocrem.............i sama nie wiem co jeszcze ale już bym chciała wszystko mieć..........
A do szpitala kupiłam sobie wczoraj podomkę - bo mam szlafrok ale taki gruby i jasny i boję się że szybko się pobrudzi - a podomka w Auchan za 27 zł:) i się później też przyda:)

http://lilypie.com/pic/081107/gYcb.jpghttp://b1.lilypie.com/Zbxcp1/.png

Witajcie babulce :)
widze, że dzisiaj wszystkie leniuchujecie bo nikogo nie ma ...
cafe.. ja dokupiłam pajacyków kilka, śpiochów i body na długi rękaw tak żeby z bielizny mieć wszystkiego po 10 szt i tyle wystarczy bo nam połozna mówiła, że nawet jeśli ciuszki sie nie brudzą to i tak maleństwo trzeba codziennie przebierać w świeże ubranka bo ono leży cały dzień i też się poci więc policzyłam że 10 wystarczy :)

gosiamm co do naszych maluchów to mi lekarz mówił, że teraz juz będą mniej ruchliwe bo więcej śpią i mają coraz mniej miejsca żeby się kręcić więc ewentualnie będą wypychać nogi ręce ... no i że większośc dzidzioli rusza się w nocy jak my śpimy :)

Andzia mam andzieję, żę daje rade w tym szpitalu i szybko ją wypuszczą do domku :)